Arkadaşlar biri detaylı örnekle anlatabilir mi araştırdım ama cevabını bulamadım. Biliyorsunuz fonlarımızı değiştirirken, birikimin fona dağılımı ve katkı payının fona dağılımını etkilesin sadece diye seçenekler var. ben genelde ikisini birden aynı yapıyorum ama bunun olayı nedir acaba? Nasıl kullanmak gerekir? |
Yatırım Fonları+BES Fonları (ANA KONU) (115. sayfa)

-
-
Merhabalar,
Uzun süredir fon alıyorum, genellikle alıyorum. Satışlarım stratejiye göre değişiyor.
Dün bir durum fark ettim, konuyu bankaya ilettim, henüz dönüş olmadı.
17.07 tarihinde 800 Adet GPG alımı gerçekleşmiş (FIBA). Birim fiyat, 5,820646 (TEB'den de kontrol ettim, gerçekleşme günündeki fiyat buydu.)
Yalnız bu fiyat halen Tefas'ta yok, olmayan bir fiyat üzerinden alım yapmışım.
MKK E-Yatirimci platformundaki fiyatlarda tutarsız, 70 tane fonun 40'ı dün tefasta yayınlanan fiyat, 30 tanesi bugün yayınlanan fiyat.
Bu gibi farkların faydası da zararı da olabilir. Hangi fiyatı esas almak gerekir ?
-
Twitterda bu fonun yöneticisi var ona da sorun.
-
Arkadaşlar bu Tahıl Koridoru anlaşması sona erdi haberi gördük geçen gün.Elbet etki yapacak.AES fonu düşüş gördü,ilgisi var mıdır ? Eğer varsa ben alım için bekleme moduna geçeceğim.
-
Altın fonu müthiş para yaptı, Bes yapmak yerine çok daha iyi tercih bence paranda cebinde
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam tahılla petrolün tam ilgisi nedir banada söylerseniz bilgilenirim bir nebze varmıdır direkt ilgisi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
BES fonları içinde de altın fonu var.
-
besdeki para oradaki şartlara bağlı cebinde gibi olmuyor.
BES in amacı zaten o parayı anında çekemeceksinki uzun vadeli birikim yapabilesin. şimdi elinin altında evinde çeyrek altınlarr olsa her hangi bir şeyde hemen bozdurabilirsin ve birikim uçar gider. BES teki altın fonundaki para ise hemencek kolayca çekemeyeceğin için birikime devam etme imkanın çok daha yüksek.
yani BES teki altın fonu eldeki gram altından daha iyidir. gelecek planı için.
-
herkesin kendi kararı ben kurda kuzu emanet etmem sonradan ne olacağı belli olmaz,işsizlik fonunu patrona yediren ödediğimiz mtv yi bile tekrar ödeten adamlar neler yapmaz.
yine doları baskıladılar heralde altın bankada 1710 lira altın fonu ise 1770
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhenatonnn -- 19 Temmuz 2023; 8:3:0 >
Valla yok zaten..Ben yanlış fon yazmışım.Akıl mı kaldı takip etmekten.Gözlerimi kapatınca 3 harf yan yana görüp duruyorum sürekli
Asıl sormak istediğim fon kodu neydi onu unuttum bakayım tekrar düzenlerim.
-
BUY fonu alayım diyorum ama ücreti çok yüksek geliyor bana.Sizce o ücrete değer mi ?
-
pasif yönetilen fon için bence fon yönetim komisyonu yüksek.
30 tane şirket seçmişler ve bu hisseleri duruma göre fiyatı yükselince satıp başka bir hisseye falan geçme olayı falan yok. sadece bilanço dönemlerinde 30 tane şirketi güncelliyorlar o kadarca.
yani bu fonun şuan hangi şirket hiselerine yatırım yapacağı belli o halde o şirketleri biz kendimiz çok daha düşük komisyonlarla alabiliriz değil mi?
Özak GMYO, Logo Yazlım, Doğuş Otomotiv, Alfa Solar enerji, Oyak Çimento Fabrikaları, Yataş, Girişim Elektrik Sanayi, Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri, Akçansa, Yayla Agro Gıda, Kalekim Kimyevi Maddeler, Çemtaş, Ayen Enerji, Suwen Tekstil, Panelsan, Aztek Teknoloji, Büyük Şefler Gıda, Aksa Enerji, Goknur Gıda Maddeleri, Naturelgaz, Astor Enerji, Kontrolmatik Teknoloji, Europower Enerji, Tukas, Mia Teknoloji, Parsan, Gezinomi Seyahat Turizm, Rubenis Tekstil, Koç Holding, Türk Traktör.*
o fonun yatırım yapacağı şirket hisseleri bunlar. ben beğendiklerimi siyah kalın yazı ile işaretledim.
-
Aktif yönetilecek deniyor ama şimdi uzak duruyorum.İzlemek lazım , ben acaba mı dedim çünkü içinde toplamak istediğim 7 hisse var.Bunların hepsini alsam portföy şişecek.
Siz tek tek yazmışsınız zaten ben şuna yatırım yaparlar diyemezdim mesela.O kadar ön görüş yapacak bilgiye sahip değilim.
Şimdilik 30 liralık aldım ki portföy içinde izleyelim ne olacak ? Yarın hisseler düşerse bakarım tekrar.
-
Altın fonunun tam fiyatını nasıl hesapladınız hocam 🤔
Neyin fon kodu hocam
Tahıl anlaşması için etkiler mi diyeceğim fon hangisi idi hatırlayamadım halen.
Ama boşverdim zaten elbet farkederim ,hatırlarım
Şimdi Araplar ile yapılan anlaşma sonrası Enerji fonlarına bakıyorum.Hisse almak yerine trene son vagonda binmek yerine az az fon alayım bari.
-
Alternatif enerji fonları mı
alcaksınız
sitesinde yazıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X