Şimdi Ara

Yatay Geçiş ve Bilgisayar Mühendisliği ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar öncelikle ben yurtdışına gitmeyi düşünüyorum. Bunun sebebi matematik gibi gerekli derslerde temelimin pek olmaması. Bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. Yurtdışında biraz daha kolay bu bölümler. Bilgisayar konusunda yapabileceğime inanıyorum. Bilgisayarda bir çok programı kolay kavrayabiliyorum + sadece kendi çabamla php dili html kodlamalarınıda yapabiliyorum.

Öncelikle Bilgisayar Mühendisliğinde ne tür dersler veriliyor. Bunun yanında Tr deki üniversitelere geçiş için

"Gireceği sınıftan veya yarıyılından önceki öğretim süresinde sağladığı not ortalamasının (gireceği sınıfa geçiş notu dahil) en az % 60 olması,"

böyle bir şart bulunuyor. Bu şart tam olarak nedir. Yatay geçiş yine lys ve ygs ye bakıyor mu ?

• Bilgisayar Mühendisliği müfredatlarında, okuldan okula değişmekle beraber, 5-6 civarında matematik dersi var, bu dersler de öyle kolay dersler değildir. Bu derslerden edineceğin bilgiler hem Fizik gibi temel derslerde, hem de ileri seviye Bilgisayar Bilimleri derslerinde işine yarayacak dersler. "Matematik derslerinde temelim yok, bilgisayar mühendisliği düşünüyorum." ifadesi garip geldi bana biraz. Senin Bilgisayar Programcılığı veya Bilişim Sistemleri tarzında bölümlere yönelmen gerekli.
  • aslan26'nın da dediği gibi bilgisayara, yazılıma karşı ilgili matematiğe karşı ilgisizsen bilgisayar mühendisliği değil bilgisayar programcılığı gibi bölümler okursan daha iyi olur ama Gerçek anlamda yazılım matematiksiz olmaz ama sen php gibi dilleri olayın temeline inmeden sadece ezberleme mantığıyla kullanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrn~

aslan26'nın da dediği gibi bilgisayara, yazılıma karşı ilgili matematiğe karşı ilgisizsen bilgisayar mühendisliği değil bilgisayar programcılığı gibi bölümler okursan daha iyi olur ama Gerçek anlamda yazılım matematiksiz olmaz ama sen php gibi dilleri olayın temeline inmeden sadece ezberleme mantığıyla kullanabilirsin.

ama Bilgisayar mühendisleri bilgisayar programcılarına göre daha rahat iş buluyorlar ve genellikle çalıştıkları yerlerde yazılım ve ya programlama ile ilgili bir proje alıp onu yapıyolarmış yani bir nevi yazılım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forfreal

quote:

aslan26'nın da dediği gibi bilgisayara, yazılıma karşı ilgili matematiğe karşı ilgisizsen bilgisayar mühendisliği değil bilgisayar programcılığı gibi bölümler okursan daha iyi olur ama Gerçek anlamda yazılım matematiksiz olmaz ama sen php gibi dilleri olayın temeline inmeden sadece ezberleme mantığıyla kullanabilirsin.

ama Bilgisayar mühendisleri bilgisayar programcılarına göre daha rahat iş buluyorlar ve genellikle çalıştıkları yerlerde yazılım ve ya programlama ile ilgili bir proje alıp onu yapıyolarmış yani bir nevi yazılım.

Zaten, Türkiye'de bilgisayar mühendisliği diye adlandırılan bölüm tamamen yazılım üzerine, bildiğim kadarıyla çok çok çok az donanımsal ders var. bilgisayar mühendisliğinde matematik-bilgisayar bilimleri derslerini alıyorsun direkt olarak programlama dili öğrenme dışında buda analiz, problem çözebilme ve daha hatırlayamadığım bir çok beceri kazandırıyor. Programcılıkta sadece programlama dili öğreniyorsun gibi birşey. Bu yüzden mühendisler tercih ediliyor. Benim sana tavsiyem matematikle aran çok kötüyse yazılım sektörüne girmemen ama çalışırsam gayret edersem olur diyorsan kesinlikle bilgisayar müh. okumalısın.

• quote:

quote:

quote:

Zaten, Türkiye'de bilgisayar mühendisliği diye adlandırılan bölüm tamamen yazılım üzerine, bildiğim kadarıyla çok çok çok az donanımsal ders var. bilgisayar mühendisliğinde matematik-bilgisayar bilimleri derslerini alıyorsun direkt olarak programlama dili öğrenme dışında buda analiz, problem çözebilme ve daha hatırlayamadığım bir çok beceri kazandırıyor. Programcılıkta sadece programlama dili öğreniyorsun gibi birşey. Bu yüzden mühendisler tercih ediliyor. Benim sana tavsiyem matematikle aran çok kötüyse yazılım sektörüne girmemen ama çalışırsam gayret edersem olur diyorsan kesinlikle bilgisayar müh. okumalısın.

Açıkcası Matematik temelim yok. Yoksa Lise 1 de gayet iyiydi. Daha doğrusu Mat-1 sorun değil ama Mat2 sorun.

• quote:

quote:

Biraz geç gelen bir cevap olacak ama benim PHP, C# ve Python(Kullandığım diller) kullanırken Calculus'a ihtiyacım olmadı. Üni'de öğrenilen matematik genelde mühendislik tarafında ortaya çıkıyor Digital to Analog, Signal processing, image processing vs. gibi işler yaparken. İnsanları yazılımdan soğutmayın lütfen. Yazılımcı olmak için lise matematiği ve birazda creativity gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KunT_ -- 6 Temmuz 2015; 12:06:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.