Şimdi Ara

Yatay Geçiş Uzmanıyım Sorularınızı Cevaplıyorum (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
36
Favori
183.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba . Ben bu sene dgs ile ınönü bilg. Müh. Yerleştim .kpss ile de sakarya da memurluğa atandım . 2. Dönemde sakarya üniversitesine yatay geçiş yapabilirmiyim . Bide yatay geçiş yönetmeliğinin 6. Bölüm özel durumlar başlığı altında 24. Maddenin 1. Kısmı beni kapsıyormu medeni durumum : bekar
  • Arkadaşlar ben gazi elektrik elektronik mühendisliğinde okuyorum.Ve odtüye yatay geçiş yapmak istiyorum.Fakat 40 puan şartı benim için tutmuyor.Bu benim geçişimi engeller mi ?ayrıca bu 40 puan şartını koyduklarına göre bunlar itü hariç hiç bi üniden yatay geçiş yapmayacağı anlamına geliyor sadece itünün puanı 40 puan sınırında bu durumda diğer ünilerden geçiş yapmak imkansız gibi bir şey.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler :)
  • merhaba ben başkent tıpta paralı okuyorum. ama memnun olmadığımdan devlete geçmek istiyorum.
    benim bildiğim özelden devlete geçerse birisi (genel olarak bütün bölümlerde) devlete harç olarak 2. öğretim
    parası veriyorsun.(bu bilgiyi uzmantv den öğrendim)şimdi sorum 1) tıpta 2.öğretim olmadığına göre ne kadar harç ödeyeceğim.?

2. sorum bazı arkadaşlarıma özelden devlete geçerse birisi (okula göre) okul parasının en fazla yarısı olmak üzere senden zararını karşılıyormuş yani
    devlete geçiyorsun ama (okulun yönetmeliğe göre sanırım) özele paranın birazını ödemeye devam ediyorsun bununla ilgili bilginiz var mı?
    teşekkürler
  • meraba arkadaşlar yataygeçişle ilgili küçük bir sorum var

yatay geçişte bölüm farklı ama öss puanı o seneki taban puanından fazla olursa değerlendirmeye alınırmı veya alan üniversiteler hangileri

birde hazırlık okurken yatay geçiş yapılırmı eski öss puanı ile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.Ben 1.sınıf ormancılık ve orman ürünleri okuyorum 2. öğretimde kendi bölümüm için uzaktan egitime geçiş yapabilirmiyim yapamazmıyım- geçiş yaparsam ögrenim kredisi alıyorum bu kesilirmi - ücretleri falan nasıl bildigim kadarıyla harç dışında bi ücret daha ödeniyor toplam ne kadara mal oluyor - birde sınavları nasıl okumak zormu kolaymı örgün egitime göre vizelere falan evden girebiliyormuşsun heralde ama vizelerin etkisi %20 imiş finaller okulda test oluyor diyorlar. Çokmu zor soruyorlar? Pişmanmı olurum geçersem? Sorular biraz fazla oldu ama bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
  • kocaeli unı.de dıs tıcaret okuyorum.2.donemı mersın unıversıtesınde okumak ıstıyorum ancak bu yıl mersınde akdenız olımpıyatları oldugu ıcın akademık takvım normalden cok hızlı ılerlıyor.sınav zamanlarımız uymuyor bu yuzden gecıs yapamıyorum.sadece üniversiteye girdigim puanla yatay gecıs basvurusu yapabılır mıyım.cevaplarsanız sevınırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Habercil

evet arkadaşlar soruları olan varsa yardım edebilirim

Hocam dilekçe ücreti falan duydum bu nedir? Biri 150 tl diyor biri 60 tl diyor var mı böyle bir şey? Yahu resmen soygunculuk inşallah yoktur.
  • Beyler bu dilekçe ücret hakkında bilginiz var mı nedir ne değildir? Her üniversitede var mı? Geçiş yapınca mı ödeniyor yoksa sadece başvuruda mı alınıyor bu ücret? Yakın zamanda hangi üniversiteye geçiş yaptığınızda ne kadar ödediniz? Lütfen bilgi esirgemeyin.
  • gemi mak. işletme müh. liğinden makine mühendisliğine kurumlar arası geçiş varmı ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C- KURUMİÇİ ÖZEL KONTENJANI
    ODTÜ Ankara ve Kuzey Kıbrıs Kampusundan başvuru yapan lisans öğrencilerinden, başarı yetersizliği ve/veya program intibak koşullarını sağlayamama nedeni ile “Kurumiçi Genel Kontenjan” kategorisinden yararlanamayan veya yararlanma imkanı olmayan öğrenciler için ilgili yönetim kurulu tarafından belirlenen kontenjandır. Bu kontenjanın amacı üniversiteye giriş sırasında, kişisel yetenekleri ile uyumlu olmayan tercih yapan ODTÜ öğrencilerine program değiştirme olanağı tanımaktır.
    Bu kapsamdaki adayların başvuru yapabilmesi için aşağıda belirtilen koşulları sağlaması gerekir.
    a) Öğrencinin kayıtlı bulunduğu programa kabul edildiği yıla ait ÖSS/LYS/YÖS/TCS puanının, başvurduğu programın o yıla ait ÖSS/LYS/YÖS/TCS genel kontenjan taban puanına eşit veya yüksek olması zorunludur.
    b) Öğrencinin başvuru sırasında ODTÜ’deki bir lisans programına kayıtlı veya izinli (öğrenci statüsünde) olması ve o dönem sonunda hangi nedenle olursa olsun, üniversite ile ilişiğinin kesilmemiş olması zorunludur.
    c) Öğrencinin lisans programında (İngilizce Hazırlık Sınıfı dışında) en az iki dönemini, en fazla 6. dönemini tamamlamış olması zorunludur.
    d) Öğrencinin kayıtlı olduğu programda almış olduğu tüm kredili dersleri başarmış (en az DD) olması zorunludur.
    e) Öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 1.25/ 4.00 olması zorunludur.
    f)Öğrencinin geçiş yapmak istediği programın varsa diğer başvuru koşullarını (mülakat, portfolyo vb.) yerine getirmiş olması zorunludur.

www.oidb.metu.edu.tr
    Ana Sayfa | ODTÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
    http://www.oidb.metu.edu.tr/yonetmelik/yonet/yatay.html

Kuzey Kıbrıs Kampusu'nda Psikoloji okumaktayım.Girdiğim yıl ODTÜ Ankara siyaset bilimi ve kamu yönetimi 434 puanla almış.Benim aynı puan türünden 435 puanım var.Bu özel kontenjandan yararlanıp Ankara kampusuna siyaset b. ve k.y.'ne geçiş yapabilir miyim?

• SLM ARKADAŞLAR.
    BİR ARKADAŞIM İÇİN SORUYORUM
    İKİNCİ ÖĞRETİMDE YÜZDE 10 TUTTURULUP BAŞKA BİR ÜNİVERSİTENİN BİRİNCİ ÖĞRETİMİNE YATAY GEÇİŞ YAPILDIĞINDA İKİNCİ ÖĞRETİM HARCI MI ÖDENİR YOKSA BİRİNCİ ÖĞRETİM HARCI MI YATIRILIR BİLGİSİ OLAN VARSA CEVAPLASIN LÜTFEN

NOT :İKİNCİ ÖĞRETİMDEN BİRİNCİ ÖĞRETİME AYNI ÜNİVERSİTEDE YAPILIR MI YAPILMAZ MI BİLMEM AMA İKİNCİ ÖĞRETİMDEN BAŞKA BİR ÜNİVERSİTENİN BİRİNCİ ÖĞRETİMİNE GEÇİŞ YAPILIYOR .bURDAKİ SORUN HARCIN NASIL ÖDENECEĞİ BU DURUMDA OLAN İKİ ARKADAŞTAN BİRİNDEN İKİNCİ ÖĞRETİM HARCI TALEP EDİLİRKEN DİĞERİNDEN HERHANGİ BİR ÜCRET TALEP EDİLMEMİŞ?
    KONUYLA İLGİLİ OLARAK YARDIMCI OLACAK OLAN ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metromavi

SLM ARKADAŞLAR.
    BİR ARKADAŞIM İÇİN SORUYORUM
    İKİNCİ ÖĞRETİMDE YÜZDE 10 TUTTURULUP BAŞKA BİR ÜNİVERSİTENİN BİRİNCİ ÖĞRETİMİNE YATAY GEÇİŞ YAPILDIĞINDA İKİNCİ ÖĞRETİM HARCI MI ÖDENİR YOKSA BİRİNCİ ÖĞRETİM HARCI MI YATIRILIR BİLGİSİ OLAN VARSA CEVAPLASIN LÜTFEN

NOT :İKİNCİ ÖĞRETİMDEN BİRİNCİ ÖĞRETİME AYNI ÜNİVERSİTEDE YAPILIR MI YAPILMAZ MI BİLMEM AMA İKİNCİ ÖĞRETİMDEN BAŞKA BİR ÜNİVERSİTENİN BİRİNCİ ÖĞRETİMİNE GEÇİŞ YAPILIYOR .bURDAKİ SORUN HARCIN NASIL ÖDENECEĞİ BU DURUMDA OLAN İKİ ARKADAŞTAN BİRİNDEN İKİNCİ ÖĞRETİM HARCI TALEP EDİLİRKEN DİĞERİNDEN HERHANGİ BİR ÜCRET TALEP EDİLMEMİŞ?
    KONUYLA İLGİLİ OLARAK YARDIMCI OLACAK OLAN ARKADAŞLARA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

bu ardakaşlar hangi üniye hangi bölüme yatay geçiş yaptılar.

• öğrenci işleriyle bu gün bir kez daha görüşüp sorunu hallettik sanırım ilginize teşekkürler.Öğrenci işlerinin verdiği bilgiyide paylaşayım belki başka arkadaşlara yardımcı olur.Öğrenci işlerinin dediği şu:başka bir üniversitenin ikinci öğretiminden okulumuzun birinci öğretimine yatay geçiş yapıldığında birinci öğretimlerle derse girilir ama ikinci öğretim harcı ödenir (şuana dönemlik 577 küsür maliye ) ama bazı öğrencilerin bilgileri sistemöe düşmediği için onlardan bu para istenmemiş olabilir o arkadaşların bize müracaat ederek sorması gerekir aksi taktirde harç paralarını yatırmadıkları için her ay yüzde yedi faiz eklenir ve bu parayı faiziyle birlikte yatırmadan diploma alamazlar
  • hocam İstanbul Üniversitesine yatay geçiş düşünüyorum.
    Üniversitede başvuru için taban puan şartı var. Yerleştiğim senedeki puan, başvuracağım bölmün taban puanın altında olmamalı.
    Geçiş yapmayı düşündüğüm bölüm yatay geçişini bile dolduramıyor fazla rağbet yok anlayacağın.
    Taban puanın altında puanım olmasına rağmen geçiş yapmam mümkün mü ?
  • arkadaşlar bir yorumunuzu bekliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: spoliarium

arkadaşlar bir yorumunuzu bekliyorum...

Hangi bölüme yatay geçiş düşünüyorsun ? Bende istanbul ünisini düşünüyorum ama taban puan şartına rastlamadım.Mühendislik fakültesinden bahsediyorum tabiki
  • Eskişehir Osmangazi - Elektrik-Elektronik (İÖ)'den Ankara Gazi Elektrik-Elektronik 1.öğretime harç ödemek şartıyla nasıl geçiş yapabilirim_?
  • Arkadaşlar ben birinci sınıfım ve ilk dönem devamsızlıktan kaldım. 2. Dönem gerekli ortalamayı yapıp yatay geçişle alttaki derslerimi geçeceğim üniversitede verebilme şansım var mı?
    Cevapları bekliyorum çok acil.
  • Bir üniversiteden diğer istediğimiz bir üniversiteye yatay geçiş yapmak için okuduğumuz üniversitedeki not ortalamamıza mı bakıyorlar başka hangi kriterler göz önüne alınıyor ve bu not ortalamasının en az kaç olması gerekiyor acaba? Bir de 1. sınıfın sonunda yatay geçiş olabiliyor mu? Bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.