Şimdi Ara

Yatay Geçiş Sistemi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar tam olarak nasıl işliyor? Ben 410 puan almışım ODTÜ Tarih 430 puanla kapatmış. Ben yüksek not ortalaması yapsam dahi giremez miyim ODTÜ Tarih'e şimdi?



  • belli kurallararı var mesela aynı fakülte olması gibi mühendislikten tıpa geçiş yok mesela ama itüde araştırmıstım genelde sayısallar sayısal her bölüme yatay geçiş yapıyor ortalama önemli olan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nYato

    belli kurallararı var mesela aynı fakülte olması gibi mühendislikten tıpa geçiş yok mesela ama itüde araştırmıstım genelde sayısallar sayısal her bölüme yatay geçiş yapıyor ortalama önemli olan
    O kadarını biliyorum ama başka okuldan başka okula geçmek için sadece not ortalaması baz alınıyor mu yoksa puan da illa şart mı? Tarihten tarihe geçeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ieaael -- 1 Eylül 2018; 4:23:55 >
  • Sana altın kuralları söylüyorum. Şimdi, her sene ilk seneden itibaren üçüncü sınıfa geçtiğin yıla kadar yani hazırlık senesi hariç ilk iki sene yatay geçiş yapabilirsin. Eğer not ortalamasıyla yapacaksanız bunun adı kurumlararası yatay geçiş olacaktır. Bu program kapsamında her okul olmamakla birlikte bazı okullar her sene 3-8 arası kontenjan açar. Ve kendilerine göre ÖSYM puanına ve Not ortalamalasına yüzdeler verirler (mesela okul %60 ösym puanınq ve %40 okul puanına bakar. Burada eğer senin başvuracağın okul 450 ise ve sen 430 yaptıysan büyük ihtimalle 60 üzerinden 53 alıcaksın ve 40 üzerinden eğer 3.5 ortalaman olursa da 35 ve toplamda 88 pun almış olacaksın ama o sene başvuranların da puanı hesaplanarak sıralanacaksınız genelde 4 kontenjan olduğından 4 yedek ve 4 asil seçielcektir. Bu 4 kişi asildeb 2 si kayıt yapmazsa, o zaman ilk iki yedeği ararlar ve onlarda istmeezlerse 3. ve 4. yedek aranır) ve başvuran öğrencileri sıralarlar. Sen ilk önce yapıyorsun ilk sene 3.5+ ortalama en azından ve disiplin yememen gerekiyor. Disiplinsiz atlatman lazım. İki dönemde hiçbir ders alttan olmamalı. Geçen senelerde başvuranlar olmuşsa bak onların durumlarına. Mutlaka gittiğin okuldaki müfredattaki derslerşj tümünü de al. Yani az ders almak gibi bir hata yapma. Eğer ilk sene 7 ders var müfredatta. Her dönem o 7 dersi al. Eksik alma. Fazla alma şansın varsa sorun olmaz alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C05AA6244 -- 1 Eylül 2018; 4:24:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C05AA6244

    Sana altın kuralları söylüyorum. Şimdi, her sene ilk seneden itibaren üçüncü sınıfa geçtiğin yıla kadar yani hazırlık senesi hariç ilk iki sene yatay geçiş yapabilirsin. Eğer not ortalamasıyla yapacaksanız bunun adı kurumlararası yatay geçiş olacaktır. Bu program kapsamında her okul olmamakla birlikte bazı okullar her sene 3-8 arası kontenjan açar. Ve kendilerine göre ÖSYM puanına ve Not ortalamalasına yüzdeler verirler (mesela okul %60 ösym puanınq ve %40 okul puanına bakar. Burada eğer senin başvuracağın okul 450 ise ve sen 430 yaptıysan büyük ihtimalle 60 üzerinden 53 alıcaksın ve 40 üzerinden eğer 3.5 ortalaman olursa da 35 ve toplamda 88 pun almış olacaksın ama o sene başvuranların da puanı hesaplanarak sıralanacaksınız genelde 4 kontenjan olduğından 4 yedek ve 4 asil seçielcektir. Bu 4 kişi asildeb 2 si kayıt yapmazsa, o zaman ilk iki yedeği ararlar ve onlarda istmeezlerse 3. ve 4. yedek aranır) ve başvuran öğrencileri sıralarlar. Sen ilk önce yapıyorsun ilk sene 3.5+ ortalama en azından ve disiplin yememen gerekiyor. Disiplinsiz atlatman lazım. İki dönemde hiçbir ders alttan olmamalı. Geçen senelerde başvuranlar olmuşsa bak onların durumlarına. Mutlaka gittiğin okuldaki müfredattaki derslerşj tümünü de al. Yani az ders almak gibi bir hata yapma. Eğer ilk sene 7 ders var müfredatta. Her dönem o 7 dersi al. Eksik alma. Fazla alma şansın varsa sorun olmaz alabilirsiniz.
    Çok teşekkürler hocam bilgilendirme için




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.