Şimdi Ara

KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi diyelim ki X üniversitesinden Y üniversitesinin Z bölümüne yatay geçiş planlıyorsunuz, bu Y üniversitesi kurum dışı yatay geçişler için bir formül uyguluyor. Bu formül sizin sayısal yerleştirme puanınızın %49 ve ortalamanızın %51'i alınarak hesaplanıyor. Sorum şurada diyelim ki sınav bu seneki gibi zor bir sınav dolayısıyla düşük puanla iyi sıralamalar geldi. Bu yatay geçiş düşük puan bakımından dezavantaj yaratır mı bana? Atıyorum geçen senelerde sayısal yerleştirme 480 puana 20k gelirken bu sene 5k geldi(TAMAMEN TEMSİLİDİR) yani demek istediğim puanın oranı alındığından düşük puan olması bir sorun mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyLuckyInteger -- 9 Ağustos 2021; 1:55:53 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Çünkü bu Y üniversitesi sıralama değil de yerleştirme puanını baz alıyor

• Anlatabilmişimdir umarım sorumu

• Bu konuya benzer bir tane aslında açılmıştı hocam . Bence aynı seneki insanlar başvurabileceği için o yılki kontenjana örneğin 2018’de itü 80 kontenjan ile aldı ,bölümün yatay kontenjanı normalin %30’u myp’de zaten o sene düşük sıraya iyi puan geldiyse o kişiler az puanla oraya başvuru yapıyor o yüzden etkilemiyor. Başkası da şey demişti ikiniz de bire başlayacaksınız diyelim o yüksek puanla düşük sıralama illa başvurdu 2017’de yerleşti farz edelim sizden önde olur dedi ama bu aşırı saçma çünkü hepsi kendi yerleştiği yıl bazındaki kontenjanla yerleşiyor . Ama agno ile geçişlerde maalesef düşük puanlı olanlar daha avantajsız çünkü direkt puana bakılıyor yıl önemsiz . Ona da şu örneği vereyim misal siz 2017’de yerleştiniz hazırlık okudunuz 2018’de birinci sınıfı okuyup başvuru yaptınız ben de 2018’de yerleştim hazırlık okumadan ikimiz de aynı yere başvuru yaptık 2017 üstte verdiğim örnekteki gibi yüksek puan az sıralama - 2018 ise az puan yüksek sıralama versin 2018’de giren ben daha avantajlı oluyorum aynı ortalamalı sağlarsak veya yks puan yüzdesi agno’dan daha fazlaysa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Windows Xp W kullanıcısına yanıt
    İşte aradığım cevap evet. Biri hazırlık okursa ve ben de hazırlığı atlarsam örnek 2020 gibi :D aşırı derecede önüme geçebilir. Teşekkürler tahmin ettiğim gibi.

• MyLuckyInteger kullanıcısına yanıt

Rica ederim :)

• Peki bu itü'de var mı? Gerçi çok sorun olmaz gibi ama yine de sorayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyLuckyInteger -- 9 Ağustos 2021; 2:29:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up uykuluyum sonra okurum

• Bump

• Okullar genelde oranlama olarak alıyor mesela sen 2018 girişliysen 2020de başvuru yapıyorsan 2018deki taban puana göre göre oranlıyorlar.Kaybın olmuyor.

KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ HAKKINDA

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Soruna gelicek olursam bu yıl gelecek olan “düşük” puanlar sorun yaratmaz. Puan dediğine bakma genelde sıralama kullanırlar

• Tamamdır sağ olun.

• +

Puan olarak kullansalar dahi sıkıntı olmaz. Neden?
    Çünkü senin yksye girdiğin sene atıyorum 2021 ve yine atıyorum 521 puan itü ceng getirdi. Sende de 519 var. 2020 de ise 550 puan ile aldığını varsayalım.

Hesaplanırken senin girdiğinin senenin yks puanına göre hesaplanacağı için hiçbir farklılık olmuyor. Yani, 2020de sınava girenler 2020 yılının itü puanlarına bölünürken sen, 2021 yılının puanlarına bölünüceksin.

Örneğin;
    2021 itü ceng puanı / senin 2021 yks puanın

2020 itü ceng puanı / 2020 yks puanın

2019 itü ceng puanı / 2019 yks puanın.

Umarım anlatabilmişimdir, önemli olan yüzdelik dilim. Bu bölümden sonra elinde olucak 0.99 , 0.98 vs kalan sayı. Çünkü sonrasında yüksek ihtimalle agno ile vs çarpılıcak ve senin yatay geçiş puanın oluşucak

• Hocam aslında daha çok kafamı karıştıran bazı ekstrem durumlar. Mesela ben yerleştim ve hazırlığı bitirdim. 1. Sınıf sonu itü'ye başvuracağım diyelim 2020 girişli arkadaş da hazırlık okudu ve o da aynı yere başvurdu o vakit 2020'de puanlar aşırı yüksek olduğundan önüme geçebiliyor. Bunlar benim aklımı karıştırdı aslında.

Edit: aynı zamanda başvursak bile o arkadaş için 2020 mi baz alınıyor? O zaman sorun yaratmaz gibi. Senin yazından bunu anladım. Yani o kişi 2020'nin tabanı üzerinden değerlendiriliyor gibi mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyLuckyInteger -- 9 Ağustos 2021; 12:14:13 >
    Hayır hocam geçemiyor. Bakın 2020 senesinde herkes çok fazla net yaptı ancak herkes çok fazla net yaptığı için sıralamalarda ona göre geldi ama mantıken fazla net fazla puan olduğu için herkesin puanı yüksekti ancak herkesin puanının yüksek olması demek itü girişinin puanının yüksek olmasıda demek.

Yani hocam demek istediğim şu;

2020 de 550 puan almış birini varsayalım ve o sene de itü 549 puan ile kapatmış olsun. (Sayıları tamamen atıyorum.)

2021 de ise 2020de 550 puana gelen sıralama 500 puana gelsin. O sene de itü 498 ile kapatsın.

2020de giren 550/549 ile hesaplanırken 2021 de giren 500/498 ile hesaplanıyor.

Yani çok bir fark oluşmuyor arada.

Edit; evet hocam 2020 tabanı üzerinden değerlendiriliyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.