Merhaba, üniversite son sınıf öğrencisiyim bu dönem Merkezi Yerleştirme Puanıyla yatay geçiş yapacağım ama geçiş yapmak istediğim bölüm, üniversiteyi kazandığım yıl yeni açılmış.(2019) Üniversitenin yatay geçiş şartlarındaysa Başvuruların değerlendirmeye alınabilmesi için başvuru yapılacak sınıfın ilgili yılında ÖSYM kılavuzunda öğrenci alımının aktif olması gerekmektedir, maddesi yer alıyor. Şimdi geçiş yapmak istediğim bölüm 2019da yeni öğrenci almaya başlamıştı, ben dördüncü sınıf öğrencisiyim, 2019 yılında yeni açılmış olan bu bölüme dördüncü sınıf itibariyle geçiş yapabilir miyim? Bilgisi olanlar yazarsa sevinirim. edit: Ekleme < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alakurt79 -- 1 Ağustos 2022; 21:58:9 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yatay Geçiş Hakkında Soru

-
-
Taban puanı varsa yaparsın sıralaman da o taban sıralamadan iyi olmask gerekiyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Puanım taban puanından yüksek fakat 2019da açıldığı için sadece birinci sınıf öğrencileri alınmıştır diye düşünmüştüm. Yani 2019da açılan bölüme son sınıf öğrencisi alınmış olma ihtimali oldukça düşük olduğu için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
girdiğin yıla ait bir taban puan varsa girebilirsin
Sınav puanın aynı yıla ait olmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimgerekmez -- 1 Ağustos 2022; 22:31:12 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Var hocam 2019 yılında girmiştim sınava. Bölüm de aynı yıl açılmış. Bölüm puanı 365 benim puanım 413.
Tek aklıma takılan soru işareti, maddede bölümün aktif olmasından ziyade sınıfın aktif olması yazıyor. Geçiş yapacağım üniversite nispeten henüz yeni açıldığı için dördüncü sınıf bölümü aktif değildi ilk öğrencilerini daha 2019 yılında aldılar yeni yeni, bu nedenle almama ihtimalleri aklıma takılmıştı ama sorun olmaz diyorsunuz ki umarım olmaz. Teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçişte üniversiteye girdiğiniz yılda sıralamanızın geçmek istediğiniz yerin o yılki sıralamasından daha iyi olması gerekiyor hocam. Yani sınava 2019'da girdiyseniz geçmek istediğiniz yerin 2019 sıralamasına bakmanız gerekiyor eşitlik olması açısından. Yoksa sizin dediğiniz gibi olsaydı, 4. sınıf olduğunuz için, 2016 sıralamasına bakmanız gerekecekti. Ancak siz sınava 2016'da girmediniz ki, yani o seneye bakmak mantıksız. Bu yüzden siz üniversiteye yerleştiğiniz senenin sıralamasına bakmalısınız. Yani eğer sizin 2019 yılındaki sıralamanız geçmek istediğiniz yerin 2019'daki sıralamasından (ki ilk defa öğrenci aldığı yıl demişsiniz, eğer bu yıl öğrenci almasaydı yatay geçiş yapamazdınız) daha iyiyse yatay geçiş yapabilirsiniz.
Bunun dışında benim bildiğim kadarıyla son sınıfa geçenler MYP ile yatay geçiş yapamıyorlar. Bu hak sadece 1. sınıfın ilk döneminden itibaren son sınıfa geçene kadar sunuluyor. Ancak son senenin yaz arası buna dahil mi emin değilim. Yani araştırmanız gereken ilk konu bu olmalı. Bu sorunun cevabını kendi okulunuzun veya geçmek istediğiniz yerin öğrenci işlerini arayarak öğrenebilirsiniz. Umarım geçmek istediğiniz yere hakkınız vardır.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X