Şimdi Ara

Yatay geçiş hakkında sorusu olan girsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
2
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iki sene önce ortalama ile geçiş yapmıştım.

geçen sene ise çok yakınımın myp ile geçiş yapmasında yardımcı oldum.

yani iki türlü geçişe de hakimim, sorular cevaplanır  

• yatay geçiş için her uni farkli tarih mi veriyor yök mu belirliyor tarihleri ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her üniversite kendisi karar veriyor hocam, yök tarafından verilen bir tarih aralığı vardır belki ama bizi ilgilendirmiyor orası pek

mesela ben geçiş yapmaya karar verdiğimde birkaç tane üniversitenin geçiş başvuruları başlamış bitmiş hatta sonuçları bile açıklanmıştı, bazıları başlamış devam ediyor, bazıları bitmiş sonuçlar bekleniyor, bazıları hiç başlamamış vs.

üniversitelerin açılış tarihlerine göre de değişiyor tabi, erken açılan erken yapıyor bu işleri, geç açılan biraz daha sarkıtıyor.

• I can finally sleep kullanıcısına yanıt

Ama hocam mesela ben myp ile geçiş için yök tarih açıklıyor diye biliyorum onu da mı okullar kendi belirliyor

• yks83571 kullanıcısına yanıt

Yök açıklıyor olsa bile Aralık veriyordur hocam

atıyorum Ağustos ayında başlıyordur Eylül sonuna kadar sürüyordur

bu aralıkta üniversiteler kendi tarihlerini belirler, başvuruyu başlatır

Anladım hocam agno ile geçişte de belirli bir aralık veriyorlar di mi 22 temmuz civari başlıyor o da herhalde myp de 1 ağustos da basliyor diye biliyorum

• yks83571 kullanıcısına yanıt

üst üste başlıyor genelde hocam

aynı günde başlatan da vardır illa, geçiş yapmak istediğiniz üniversitelerin duyurularını sık sık takip edin

çünkü belli bir tarih yok dediğim gibi, x üni 1 Ağustosta açar y üni 15 Ağustosta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I can finally sleep -- 4 Temmuz 2023; 19:33:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • daha önce ek 1 ile yatay geçiş yapmadığına dair belge istiyor üniversiteler öğrenci belgesinde kayıtlanma şekli ösym yazıyor onu versem kabul ederler mi? bir de yöksise ne zaman işliyorlar kaydını ne kadar sürüyor kesin kayıttan sonra

• hocam bu dediğiniz ek-1 yapmadığına dair belgeyi fakültenizden mail yoluyla vs. istemeniz lazım çünkü damgalı-kaşeli olması lazım, kabul etmezler yani öğrenci belgesini, farklı bir belge bu.

ben pazartesi günü kaydolmuştum, çarşamba veya perşembe günü e-devlette görebiliyordum yeni üniversitemi. Yani max 1 hafta sürer hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I can finally sleep -- 15 Temmuz 2023; 18:37:31 >

nasıl bir belge oluyor bu? fakülte sekreteri öyle bir belge vermiyoruz dedi sadece yatay geçiş yapmasına engel yoktur belgesi veriyoruz dedi.

belgede zaten yatay geçiş yapsam kayıtlanma şeklinde yatay geçiş yazacak yani yatay geçiş yapmadığımın kanıtı belge.

• ben istediğimde vermişlerdi, üstünde numaralı öğrencinin ek-1 kapsamında yatay geçiş yapmasında sakınca yoktur gibi bir şey yazıyordu ve fakülte tarafından imzalanmış şekildeydi.

büyük ihtimalle dediğiniz yatay geçiş yapmasına engel yoktur belgesiyle aynı şeydir o belge. Üniversiteden üniversiteye göre değişebiliyor bu durum.

siz o dediği yatay geçiş yapmasına engel yoktur belgesini isteyin, o da işinizi görür bence.

tarihe takılırlar mı? şimdi mi çıkartayım myp ile geçiş ağustosta başlıyor

• Ne zaman universitemizden belgeleri almaya gidelim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.