Şimdi Ara

Yatak odasındaki gardırop camı kendi kendine bomba gibi patladı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
4
Favori
23.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sabah uyurken saat 8:30 civarında uyuduğum odada birisi tabanca ile ateş etmiş gibi çok kuvvetli bir patlama sesi ile uyandım. Ne oldu acaba diye aklımdan birsürü şey geçirirken ve sesin nereden kaynaklandığını bulmaya çalışırken uyuduğum odada bulunan gardrop'un vişne rengi camının yavaş yavaş çıtırdayarak çatladığını farkettim. Camdan kaynaklandığını zor farkettim çünkü cam dağılmamıştı ve sadece bir yerinde yarım santimetre kadar delik açılmış ve camdaki yerim santimetrelik delikten ufak bir iki parça cam fırlamıştı yere. ve bütün camı kaplayacak şekilde yavaş yavaş çatır çatır sesler çıkararak çatlaklar yayılıyordu. Çatırtılar belki 1 saat hiç kesilmedi ve bütün camı yavaş yavaş kaplayana kadar sürdü. Cam yaklaşık 1 buçuk metre kenarı olan bir kare boyutunda. Sonra çatırtılar durdu ve cam öylece yerinde dururken 1-2 saat sonra camın sadece ortası yere döküldü, allahtan patlamadan sonra yere önlem olarak gazete kağıtları sermiştik camın yere düşme ihtimaline karşı.

İnternette araştırdım ve bir soda şişeşi, bir de soba camı dışında patlama haberi gelmedi. Soba camı hadi ısıdan patladı diyelim bu gardrop camı nasıl patlar aklım almıyor. O yüzden sanırım forumda benden başka böyle bir patlamaya şahit olan yoktur?? Cam ben uyurken tamamen kendi kendine, en ufak bir darbe veya başka bir şey uygulanmadan patladı. Çıkan ses resmen bomba veya tabanca sesi gibiydi, çok kuvvetliydi. Zaten cama hızla darbe gelse bile böyle bir ses çıkmaz sadece çat diye çatlar. Acaba böyle bir patlama ilk defa bende mi oldu, duyan var mı?

Şu an yatak odası takımının markasını yazmaya gerek görmüyorum. Sorun çıkartırlarsa yazarım. servise bugun pazar oldugu icin ulasamadım. Yarın ulaşırım ve gelişmeleri iletirim. Önerisi olanlar varsa yazsın lütfen. Garantisi dolmuştur 3 yılı geçti alalı ama kesinlikle tek kuruş vermeden yapın diyeceğim, insanlar böyle şeyler icin tazminat davası bile açıyor. Fırlayan ufak cam parçası çok kötü şeylere sebep olabilirdi.

Bu çok ilginç (ve çok çok nadir olacağını düşündüğüm) olayı paylaşmak istedim.. Önerisi olanlar varsa yazsın lütfen... Bu cam patlamasını açıklayacak teknik bilgisi olan var mı? nasıl olabilir?

Bazı arkadaşların sorusu üzerine edit: Arkadaşlar tekrar belirtiyorum gerçekten bir patlamaydı yani aynen tabanca veya bomba sesi gibiydi, az buz bir sesle cam kırılması değildi olay. Çok büyük bir ses çıktı. Zaten olayın enterasan yanı bu, aksi halde ses çıkarmadan kırılsaydı foruma yazmazdın zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimbulunamadı -- 23 Kasım 2008; 12:35:11 >

• Allah korumuş dostum geçmiş olsun .
  • ss
  • İmza avatar birini hatırlatıyor ama neyse...
  • Çok teşekkürler, Camın karşısında olsam tesadüfen patlama sırasında belki fırlayan ufak parça çok çok büyük zararlar verebilirdi bana.
  • nazar olma ihtimali yüksek.

camın patladığı iyi olmuş...
  • evde hiç doğaüstü olaylar yaşandımı şu güne kadar?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Küçük odaya Büyük Klima
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence karşı apartmandan biri suikast girişiminde bulundu ama ıskaladı kurşunda cama geldi.koruma tutmalısın hayatın tehlikede
  • Hayır yaşanmadı :)

Bu arada resim de ekledim konuya.

quote:

Orjinalden alıntı: birbenbirdekendim

evde hiç doğaüstü olaylar yaşandımı şu güne kadar?
  • Geçmiş OlsuN

GARİP BİR OLAY
  • çok enteresan ya şuan dolabımın camı bana bakıyor tırstım vallahi
    tekrar geçmiş olsun..
  • Tam kafamın yanında gardrop var, patlarsa korku filmi sahnesi yaşanır valla ev de.
    Cam nasıl patlar.
  • İnsanlar nedense doğaüstü olay açıklamasına daha çabuk sarılıyor.

Ürünün montajı sırasında bir yanlışlık yapıldıysa, yıllardır büyük bir baskıya maruz kalan cam yavaş yavaş çatlamış ve uygun bir kuvvetler dengesi bulduğunda da patlamış(!). Gerçi biz buna kırılmış desek daha doğru olur.
  • horlama yüzünden patlamış olmasın
  • buyk ıhtımal nazar dıyecem cunku bıkerede bızım mutfaktakı fayanslar anıden patlamıstı....
  • bizimde banyonun camı patlamıştı
    hava soğuyunca camın küçülmesinden dolayı patlamış olabilir vida ile falan mı tutturulmuştu acaba?
  • genleşme payı bırakmamışlar büyük ihtimal ondandır :)
    geçmiş olsun
  • Yerde neden gazete serili anlamadım, halı yerine gazete kağıdı mı kullanıyorsunuz ?
  • O odada gece bi vukuaat yapılmadı demi tek kale maç gibi onun etkisi olabilir diye soruyorum
  • Hemen metafiziğe yüklemişsiniz ha olayı yok nazar yok doğaüstü güçler

Genleşme payı olmamasındandır büyük ihtimal.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.