Şimdi Ara

Yaşamın başlangıcı için gereken moleküller, bir kuyruklu yıldızın derinliklerinden gelmiş olabilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
4.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hayat nasılmı başladı?Buyurun okuyun...

    Sümerler, insanların ilgisini hep çeken ve magazinel bir konudur. Kıyısından, köşesinden konuşulur ama hemen her konuda olduğu gibi, gerçekte bir şey bilinmediğinden, hep havada kalır. Oysa Sümerlerin bu kadar öne çıkma sebebi, onların tabletlerinin yaratılışı anlatmasıdır. Akıllara durgunluk verecek şekilde en ince detaylarıyla uzaylıların Dünya’ya gelişi, geliş sebebi, gelirken geçtiği gezegenlerin detaylı bilgileri gibi konular paylaşılır.
    http://forumbisiklet.com/index.php/sumer-tabletleri-tanri-enkinin-sozleri-1-tablet/





  • Arkadaş konuyu baltalamış boş boş. Yok molekül allah filan kardeş bizim yaratıcı aradığımız yok zaten yok moleküle taptık yok kuyruklu yıldıza secde ettik filan. Neyse elinde kanıt varsa Nature dergisi senin de yazını yayınlar. Onların mutlak doğru diye bir şey iddia ettikleri yok. Hatta memnun olurlar. Ama bilimsel bir dille yok bilmem ne falan fıstık, bu konuyla ilgili de yıldızdaki maddeler ile canlılardaki maddeler ortak oradan çıkan bir şey.
  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    Popular Science dergisinin bir seveni olarak elbette Nature dergisini de biliyorum.Hiç bilmiyorsun filan cart curt etme.

    Doktora diplomam olmasa bile bu derginin iddiasının saçma olduğunu biliyorum.

    Yani o kadar saçma bir makale ki doktorasını yapmadan da saçma olduğunu bilebilirsiniz.Tabi kafanız çalışıyorsa.

    Özgüven demişsin,bu dergi Allah mı ki her dediğini doğru kabul edelim,tamam doğrudur diyelim.

    İyice saçmalamışsın bu saçma makaleyi savunabilmek için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-37A42C87E

    Popular Science dergisinin bir seveni olarak elbette Nature dergisini de biliyorum.Hiç bilmiyorsun filan cart curt etme.

    Doktora diplomam olmasa bile bu derginin iddiasının saçma olduğunu biliyorum.

    Yani o kadar saçma bir makale ki doktorasını yapmadan da saçma olduğunu bilebilirsiniz.Tabi kafanız çalışıyorsa.

    Özgüven demişsin,bu dergi Allah mı ki her dediğini doğru kabul edelim,tamam doğrudur diyelim.

    İyice saçmalamışsın bu saçma makaleyi savunabilmek için.
    Sen varlığı belirsiz kanıtlayamayacağın birşeyi var kabul edip iddianı ona dayandırıyorsun; bu dergi gözlemler sonucu elde edilmiş bilgilere. Aradaki fark bu



    Saçma olduğunu kanıtla diyorum halen boş boş laf geveliyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gayet mantıklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    Nereden gelecek, ne yazık ki cehaletten. İşin trajikomik yani, bu beğenmedikleri bilim adamları, gevurlar, teknolojilerini bizimle paylaşmasaydı. Ülke sınırından dışarı çıkartmasalardı, şu anda bıraktım bilgisayarı, aterimiz dahi yoktu. Muhtemelen haberleşme aracı olarak hala mektup kullanıyorduk. Burada elin hristiyanını ya da ateistini savunmuyorum. Ama teknolojinin, bilimin, t sinden bile bu kadar uzak olup, çıkan bilimsel araştırmalara, yine onların icat ettikleri, telefonlar, bilgisayarlar üzerinden atıp tutmak çok komik.

    Ve şundan adım gibi eminim. Eğer bu bilgisayar, telefon vs teknolojilerini ülke dışı ile paylaşmasalar. Ciddi saklasalar. Şu an bizimkiler bilgisayara, internete, telefona kesinlikle %1000 hurafe diyorlardı. "yoooghh canom olur mu öle şey, havadan haberleşecen başkasıyla. Hani neyle iletilecek ses, havayla mı, sallamayın. Yohhhggg artık televizyon yalan, senin görüntün nasıl taa başka yerde çıkacaahhh, internet neymiş laa, inanmayın uydiriyler" demezlerse bende neyim. Keşke fırsat olsa da kanıtlayabilsem. Çok komik duruma düşerlerdi. Taş devrindeki adama çakmak uzatmak gibi bir şey. Baya çağ var arada. O yüzden molekülmüş, uzaymış, inorganikmiş, organikmiş, bunlar bu insanlar için çok karışık şeyler.




  • yobazlar açılan onlarca politik konuya yazamaz oldu çünkü kendi yobaz güruhu ülkenin içine etti.

    Şimdi hepsi evrim konusuna sarmış..
  • Yüce NATURE dergisi ne derse odur. Yıldızlardaki ışıklardan gelen moleküller bizi doğurmuştur.

  • Burası karışacak vaziyet alın
  • Allah yoksa şu karşıki dağları kim yarattı?
  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    evet aynen mantıksız..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: denizaya

    Demi la evrimciler yalancı, arapçılar haklı. Kadının, erkeğin kaburga kemiğinden yaratılması mantıklı...yaşasın arap dini ve arap tanrısı oleey.

    Alıntıları Göster
    Yalnız kadının erkeğin kaburga kemiğinden yaratılması meselesi birebir incil ve tevrattada geçiyor. Ona ne diyeceksin sevgili trolcük? Bataklıktan molekülden bütün canlıların tesadüfen oluştuğuna inanıyorsunda gelip buna mı takıldın?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sirkadyen

    quote:

    @tuago Yıl olmuş 2018 yine mi evrimci zırvaları? yok aminoasitler birleşmiş, şimşek çakmış, bakteri oluşmuş, onlar birleşmiş solucan olmuş, milyonlarca yıl geçmiş sonra denizden çıkıp kanat çırpmaya başlamışlar...

    Bu saçmalıkların üzerine güya bilim etiketi de koyunca kimse eleştiremez sanıyorlar. Tam aksine bilim geliştikçe geçmişte öne sürülen bu aptallıkların ne kadar imkansız olduğu ortaya çıkıyor.

    En sonunda işin içinden çıkan çıkamayan hawkingler dawkinsler bile bir yaratıcıyı inkar edemeyip "insanlığın temelini uzaylılar atmış olmalı", "simülasyon teoremi" ne falan bağlamışlardı işi...

    Bu evrimcilerin cahil tabakası gelişmelerden uzak kaldığı için hala uzaydan gelen asteroitlerin üzerindeki moleküllerden medet ummaya çalışıyor.


    Bilimsel bir yayın koymayacaksanız bilim hakkında bir tarafınızdan uydurduğunuz gereksiz laflarla konuşmayın. Bu sözlerini neye dayandırıyorsun ? Gelişmelerden uzak kalmakla suçladığına göre senin literatüre pek bir hakim olman lazım. Şu yazdıklarını dayandırdığın kaynaklar neler ?

    quote:

    @ALKaraca Bu sitede bilm ve teknik adı altında böyle saçmalık haberlerin yazılmaması gerekiyor


    Nature dergisine saçmalık diyebilen birisinin doktora diplomasını görmek istiyorum lütfen

    Alıntıları Göster
    Buraya sayfalarca bilimsel yayın koysam çok inanacaksınız sankide gelip soruyorsun. İnandırıcı olmak için bilimi maske olarak kullanan bu evrimci tayfa kadar bağnaz, tutucu, gelişime kapalı insanlar yoktur. Çünkü bunlar evrim denilen saçmalığı bilim olarak değil olarak inanç ve ideoloji olarak görürler. Adeta taparlar. O yüzden bunlara ne kadar delil sunsanda görmezden geleceklerdir. Bu inançlarını tazelemek içinde düzenli şekilde yok göktaşında molekül bulundu, yok dünyanın bilmem neresinde yeni bir türün fosili bulundu haberleriyle kendilerini avutup dururlar. Sürekli bir arayış ve kendilerini ispatlama derdindedirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuago -- 1 Ekim 2018; 6:7:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sirkadyen

    Ay'ın ortadan ikiye yarılması, denizlerin ikiye ayrılması, bir insanın balina tarafından yutulup birkaç gün sonra canlı olarak geri çıkması, bir hayvanın sırtına binerek gökleri gezebilmek çok mantıklı ve inanılabilir ama moleküllerin milyarlarca yıl geçirerek canlı organizmalar oluşturması abes ve mantıksız öyle mi ?

    Alıntıları Göster
    Şikayet ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu bilim-din konularına pusuya yatanlar var.2 taraf da birbirini çürütme gayretinde.Sanki 2 taraf da her an öyle önemli bir bilgi çıkacak ki inançsızlara göre dindarlar boşa inandığını görecek;ya da inançlılara göre ise Allah yazısının bariz şekilde okunduğu öyle bir keşif olacak ki artık inançsızlar inanmak zorunda kalacak.Ama maalesef bu hiçbirzaman olmayacak.4 tane taşı kuş uçmaz kervan geçmez biryerde üstüste dizilmiş görsen burada taşın veya ortamın bilimsel analizlerini yapmadan önce anlamı veya önemi göreceli olmak kaydıyla burada "bilinçli"bir üstüste koyma eylemi herkesin aklına ilk gelen en mantıklı en geçerli "gerçek"olur.Buna fikir denemez,bilinçli bir gerçeklik denir.Sonra nasıl ve ne amaçla taşların üstüste dizildiği bilimsel olarak araştırılır,ortaya çeşitli fikirler hipotezler atılır vs vs.İsteyen de istediği fikre inanır.

    Apaçık bir bilincin olduğu Yaratılışı bir insan çeşitli teorilere bel bağlayarak nasıl inkar eder gerçekten anlamak güç.

    Bir köy muhtarsız olmaz. Bir iğne ustasız olmaz, sahipsiz olamaz. Bir harf kâtipsiz olamaz, biliyorsun. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu kainat hâkimsiz olur.

    Neyse bazıları gene de kuyruklu kuyruksuz yıldızlarda galaksilerde paralel evrenlerde hayatın anlamını aramaya devam etsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: smartboy38

    Şu bilim-din konularına pusuya yatanlar var.2 taraf da birbirini çürütme gayretinde.Sanki 2 taraf da her an öyle önemli bir bilgi çıkacak ki inançsızlara göre dindarlar boşa inandığını görecek;ya da inançlılara göre ise Allah yazısının bariz şekilde okunduğu öyle bir keşif olacak ki artık inançsızlar inanmak zorunda kalacak.Ama maalesef bu hiçbirzaman olmayacak.4 tane taşı kuş uçmaz kervan geçmez biryerde üstüste dizilmiş görsen burada taşın veya ortamın bilimsel analizlerini yapmadan önce anlamı veya önemi göreceli olmak kaydıyla burada "bilinçli"bir üstüste koyma eylemi herkesin aklına ilk gelen en mantıklı en geçerli "gerçek"olur.Buna fikir denemez,bilinçli bir gerçeklik denir.Sonra nasıl ve ne amaçla taşların üstüste dizildiği bilimsel olarak araştırılır,ortaya çeşitli fikirler hipotezler atılır vs vs.İsteyen de istediği fikre inanır.

    Apaçık bir bilincin olduğu Yaratılışı bir insan çeşitli teorilere bel bağlayarak nasıl inkar eder gerçekten anlamak güç.

    Bir köy muhtarsız olmaz. Bir iğne ustasız olmaz, sahipsiz olamaz. Bir harf kâtipsiz olamaz, biliyorsun. Nasıl oluyor ki, nihayet derecede muntazam şu kainat hâkimsiz olur.

    Neyse bazıları gene de kuyruklu kuyruksuz yıldızlarda galaksilerde paralel evrenlerde hayatın anlamını aramaya devam etsin
    Yani özetle yaşımı arap tanrısı allah mı yarattı süper güçlerini kullanarak?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tuago

    Buraya sayfalarca bilimsel yayın koysam çok inanacaksınız sankide gelip soruyorsun. İnandırıcı olmak için bilimi maske olarak kullanan bu evrimci tayfa kadar bağnaz, tutucu, gelişime kapalı insanlar yoktur. Çünkü bunlar evrim denilen saçmalığı bilim olarak değil olarak inanç ve ideoloji olarak görürler. Adeta taparlar. O yüzden bunlara ne kadar delil sunsanda görmezden geleceklerdir. Bu inançlarını tazelemek içinde düzenli şekilde yok göktaşında molekül bulundu, yok dünyanın bilmem neresinde yeni bir türün fosili bulundu haberleriyle kendilerini avutup dururlar. Sürekli bir arayış ve kendilerini ispatlama derdindedirler.

    Alıntıları Göster
    E koy da bir bakalım. Sayfa sayfa yazı yazıyorsun yok evrimciler şöyle evrimciler böyle. Nereye dayandırıyorsun bu ilk mesajda dediklerini ? Kaynak istedim gene bir paragraf yazı yazmışsın. Bir link koymak bu kadar mı zor geliyor yoksa ortada kaynak mı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1F9BF2C01

    Şikayet ettim

    Alıntıları Göster
    Sebep ? Ben senin kişisel inançlarını tatmin edecek mesajlar yazmak zorunda mıyım, küfür yok birşey yok hangi kurala aykırı da şikayet ettin ?



    İslama toz kondurmazsınız ama başkalarının dinleri, inançları, fikirleri söz konusu olunca ağzınızı açar kapatmazsınız. Emoji koymuş bir de komiksin gerçekten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 1 Ekim 2018; 10:52:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-37A42C87E

    He birkaç molekülden kendi kendine olduk he.

    Ateistler,deistler vs kişiler saldıracak ama ben yinede kendi fikrimi yazıyorum buraya.
    "He birkaç molekülden kendi kendine olduk he."

    Mükemmel bir karşıt fikir, tebrik ederim. Carl Sagan hayatta olsa karşınızda diz çöker, tövbe isterdi...

    EDIT: Bu arada sana saldıracak kadar değerli bir beynin olduğunu düşünmen üzücü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 1 Ekim 2018; 11:6:53 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.