Şimdi Ara

Yaşamak içinmi çalışıyoruz,Çalışmak içinmi yaşıyoruz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: s£stavina

quote:

Orjinalden alıntı: casilo

"yaşamak" için çalışmaya mecbur kalıyoruz :)
    yığınla parası olsa milletin kaç kişi çalışır acaba... iş yerine yapacak çok aktivite bulunur...

Buradan aslında karakterimiz için yaşıyoruz gibi bir sonuçta çıkabilir . Çünkü şahsen üretemediğim ,katamadığım müddetçe yaşamak bana çok itici geliyor. Tüm maddi gelirim sağlansa ve çalışmama gibi bir lüksüm olsa ; bu seçeneği değerlendirmez yine çalışmayı tercih ederdim. Ancak çalışma saatlerini daha makul kılar , tatillere esneklik verirdim .

''Çalışmak bizi şu üç beladan kurtarır; can sıkıntısı, kötü alışkanlıklar ve yoksulluk.'' Demiş Voltaire...

• quote:

Orjinalden alıntı: *Bozkır*

quote:

Buradan aslında karakterimiz için yaşıyoruz gibi bir sonuçta çıkabilir . Çünkü şahsen üretemediğim ,katamadığım müddetçe yaşamak bana çok itici geliyor. Tüm maddi gelirim sağlansa ve çalışmama gibi bir lüksüm olsa ; bu seçeneği değerlendirmez yine çalışmayı tercih ederdim. Ancak çalışma saatlerini daha makul kılar , tatillere esneklik verirdim .

''Çalışmak bizi şu üç beladan kurtarır; can sıkıntısı, kötü alışkanlıklar ve yoksulluk.'' Demiş Voltaire...

İnsanın işe yaradığını, ürettiğini , katkıda bulunduğunu , aldıklarına karşılık dünyaya birşeyler verdiğini bilmesinin getireceği güven ve huzurda çabası .

• font="Times New Roman"]Ne Farkeder Biz Hayattan Tad Almaya Bakalım ama Hayatıda Sorguluyalım.
    Biz cahil dediğimiz zaman,mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz.Kastettiğimiz ilim,hakikati bilmektir.Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi,hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.

• yaşamak için çalışmak: Yaşam standardını istediği seviyede tutabilecek geliri elde edecek kadar çalışmak.

çalışmak için yaşamak: ya maddi olarak sırtındaki yük çok fazla olduğu için kendisine zaman ayıramayacak kadar çalışmak, ya da işini ve iş ortamını sosyal yaşama, dışardaki dünyaya tercih etmek..

Birincisi ve ikincinin birinci "ya" sı şartlar dahilinde "olması gereken durum" olarak değerlendirilebilir.Bu insanlar ne kadar yogun çalışıyor olurlarsa olsunlar işten çıktıktan bir süre sonra dışardaki sosyal yaşama kanalize olabilirler.fakat ikincinin "ya da" dan sonraki kısmı kesinlikle tedavi edilmedi gereken bir durumdur diye düşünüyorum..çünkü bu insanlar gerçek hayatta kaçtıkları her ne ise "iş"lerini o korkularına siper olarak kullanırlar..

Gelelim "para"m olsa yine çalışırdım diyen arkadaşlara..
    Ben "yeterince" param olsa (günün şartlarında 5milyon YTL'nin üstünde bir para), bu paranın bir kısmını gayrimenkule bir kısmını faize yatırır. Ana paraya dokunmaksızın ek gelirler ile çalışmadan (daha doğrusu para kazanmak için uğraşmadan), dünyayı gezerek, resim ve heykel ile uğraşarak geçirirdim hayatımı..

Ben şu anda "yaşamak için çalışanlardanım"...umarım böyle devam ederim..

ATATÜRK DÜSMANLARININ DÜSMANIYIM

• Türk insanı ideallerini gerçekleştirmek için o kadar çok çalışmak zorundaki bazılarımız bu çalışma esnasında ne için çalıştıgımızı unutup kenidimizi çalışma akıntısına koyveriyoruz.yeterince idealist olanlar bile bazen bu akıntıya benim idealim çok kazanmak maskesi altında bırakıyorlar kendilerini........

quote:

Orjinalden alıntı: casilo

"yaşamak" için çalışmaya mecbur kalıyoruz :)
    yığınla parası olsa milletin kaç kişi çalışır acaba... iş yerine yapacak çok aktivite bulunur...

bende paramın olması durumunda çalışırdım.yalnız yaptığım işte maşın fazla olmasını aramazdım.mutlu olduğum br işte çalışırdım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.