Şimdi Ara

yaşam standartları, lüks arabalar, güzel evler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • madem cevap geldi silmiyim iki taraftada bulunsun

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-m-paket-tv-dvd-5-bolge-kamera-pro-navigation-hafiza-43736376/detay

istediğim şey çok mu acaba. avrupa fiyatı 40.000 euro olan araba burada gördüğünüz üzere 87.500 euro. ki o da greymarket fiyatı, borusanda 10.000 euro daha pahalı.

şuan üniversiteye hazırlanıyorum. bu sene uçuk yerler tutmaz. seneye tekrar girip itü odtü mühendisliklerinden birini veya tıp düşünüyorum. ha bu sene neresi gelir, çukurova makine-inşaat, muğla inşaat, gaziantep makine inşaat gibi yerler. gitmeyi pek istemiyorum istanbul gibi bir şehirden diğer yerlere gidince küçük falan gelir. babam uçak teknisyeni thy de çalışıyor, ortalamanın üzerinde gelirimiz var 4 kişilik aileyiz ancak arabamız yok. giderlerimiz de çok. özel okulda %50 burslu okuyorum, her ay araba taksidi kadar para gidiyor zaten ona araba için de bütçeyi sıkmıyoruz ki sıfır bmw alamayız zaten.

tabi aramızda zenginler de olabilir, olması lazım da. özel okulda okuduğumdan birçok aşırı zengin arkadaşım da var büyük şirketleri olan. okula hergün farklı arabayla gelen 20 yaşında lise 4 de olan arkadaşlarım. çoğunun babası zamanında bi yerden girişimcilikle düzenlerini oturtmuş ve bu günlere gelmiş. kimisi mirasyedi, kimisi çalışarak yapmış. bizim zamanımız çok daha kötü. pasta birçok kişiye çoktan paylaşılmış durumda. pastanın yarısından fazlası bitmiş. kalanı da milyonlarca genç paylaşmak için çabalıyoruz. kim büyük payı kaparsa kurtulur hesabı...

bazen düşünüyorum okuyup mühendislik diplomamı alınca ne değişecek diye. yüzbinlerce mühendis var boş beleş dolaşan. ya ben de onlardan biri olursam? gibi sorular aklıma geliyor. dipten geldik dipte kaldık olmasın sonra? başarılı olmak, para kazanmak çok mu zor? illaki karanlık işlere bulaşmamız mı lazım? bu topic hep aklımda olacak. ileride dh kapanmazsa mezun olana kadar ve mezun olduktan sonra da sık sık güncelleyeceğim başlığı. bakalım olaylar nasıl işliyormuş gerçek hayatta...

içimi döktüm arkadaşlar rahatladım, uzun geldiyse kusra bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibluever -- 12 Nisan 2011; 16:24:36 >

• çok haklısın
  • Kendini geliştiriceksin. Üniversite okurken boş durmucaksın, dil öğreniceksin, ingilizce mi öğrendin, yetinmiceksin almanca öğreniceksin. Okucaksın sürekli, yeni şeyler öğrenmeye açık olman lazım. O kadar üniversiteye giden tanıdık var. Adamlar üni kapısından girip bırakıyorlar kendilerini, vize zamanı iki hafta çalışıp tekrar yatış. Karı kız peşinde koşmalar, içmeler, geyik makara. Bunları da yapıcaksın tabi ama öncelik eğitim. Onlardan farklı olman lazım.

Benim hedefimde hukuk, devam zorunluluğu olmayan fakülteler var. Adam 4 sene sadece vizelere gir çık yapıyor, ki öyle yapıpta 4 senede bitiren çok zor. Neyse sonra alıyor diplomayı, işsiz avukat, geziyor ortalarda boş boş. Sen ne yaptın ki 4 sene, 5 sene, hemen iş bulmayı ümit ediyorsun.

Asdsadasd

Yanlış başlığa yazdım dedim heralde Bi an durakladım. Niye sildin müdür yazıyı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F943E7C5 -- 12 Nisan 2011; 16:24:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alejàndro

Kendini geliştiriceksin. Üniversite okurken boş durmucaksın, dil öğreniceksin, ingilizce mi öğrendin, yetinmiceksin almanca öğreniceksin. Okucaksın sürekli, yeni şeyler öğrenmeye açık olman lazım. O kadar üniversiteye giden tanıdık var. Adamlar üni kapısından girip bırakıyorlar kendilerini, vize zamanı iki hafta çalışıp tekrar yatış. Karı kız peşinde koşmalar, içmeler, geyik makara. Bunları da yapıcaksın tabi ama öncelik eğitim. Onlardan farklı olman lazım.

Benim hedefimde hukuk, devam zorunluluğu olmayan fakülteler var. Adam 4 sene sadece vizelere gir çık yapıyor, ki öyle yapıpta 4 senede bitiren çok zor. Neyse sonra alıyor diplomayı, işsiz avukat, geziyor ortalarda boş boş. Sen ne yaptın ki 4 sene, 5 sene, hemen iş bulmayı ümit ediyorsun.

Asdsadasd

Yanlış başlığa yazdım dedim heralde Bi an durakladım. Niye sildin müdür yazıyı.

koydum tekrar koydum

• Ya beyler oku oku da sanki maasli biri BMW 540a falan binebilecek. Ben de buna benzer bir baslik acmistim 320d Poupe, 300binlik ev icin aylik ne kadar gerekir diye. En az 9000 dediler. Bu devirde kim 9bin lira aliyor? Somurulen mesleklerden soylemeyin lutfen. Kazandigim parayla aldigim arabama binemeyecek kadar zamanim olmazsa aldigimmaraba ne ise yarar? Bu dunyada ne okumak, ne baska bir sey. Sadece sansin olacak. Eger sansin olmazsa istersen gir Harvard i bitir yine binemezsin o arabaya. Ben universite okumayi dusunuyorum ama yine cok zengin olacagimi dusunmuyorum. O arkadaslarinin babalarinin hepsi ticarrtle ugrasiyordur. Asil para ticarette. Ben calisan degil, calistiran olmak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rammstein
    Ya beyler oku oku da sanki maasli biri BMW 540a falan binebilecek. Ben de buna benzer bir baslik acmistim 320d Poupe, 300binlik ev icin aylik ne kadar gerekir diye. En az 9000 dediler. Bu devirde kim 9bin lira aliyor? Somurulen mesleklerden soylemeyin lutfen. Kazandigim parayla aldigim arabama binemeyecek kadar zamanim olmazsa aldigimmaraba ne ise yarar? Bu dunyada ne okumak, ne baska bir sey. Sadece sansin olacak. Eger sansin olmazsa istersen gir Harvard i bitir yine binemezsin o arabaya. Ben universite okumayi dusunuyorum ama yine cok zengin olacagimi dusunmuyorum. O arkadaslarinin babalarinin hepsi ticarrtle ugrasiyordur. Asil para ticarette. Ben calisan degil, calistiran olmak istiyorum.

Zaten herkes çalıştıran olmak istiyor ama bilmiyorlarki patronların ne kadar zrlandigini çıkmaza girdiğini tabi bunu yasamadan bilmek imkansız o yüzden inşallah çalıştıran olursun b

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Katar'da araba fiyatları
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.