Şimdi Ara

Yarış motorları yasaklanmalı. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
221
Cevap
3
Favori
11.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
134 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dört tekerlekli aracları bile layıkı ile kullanamayan bir ülkede yaşıyoruz..O nedenle sadece yarış motorları değil bütün motorlar yasaklanmalı..Hiç biri kurallara uymuyor..başına en ufak terslik gelse bık bık yapıyor..yok kafa kamerası yok şu bu..kendini terminatör sanıyor hepsi..bıktık artık
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    öncelikle bende bir motorsiklet kullanıcısıyım. olay saldır olayı değil her yıl 10 larca kişi yollarda motorsiklet kazalarında ölüyor. Bu ölümlere her zaman motorsiklet kullanıcısı hatası neden olmuyor elbet ama aşırı hızın çoğunlukla etken olduğunu görüyoruz. Aynı şeyi tekrarlıyorum 2 tekerlekle giden bir taşıt için o tork her zaman kaza riski .
  • Adam m3 bmw'siyle makas atacam diye uğraşırken racingler tarafından tokatlana tokatlana bi hal olmuş .Zoruna gitmiş paşamızın gitmiş konu açmış aklınca algı yönetimi yapıyor.Bunlar gibi koca arabaları iğne deliğinden geçirmeye çalışıp makas atıp kendi hayatıyla birlikte başkalarının hayatını sonlandıran dallamaların altındaki turbolu arabaları yasaklamak lazım.En azından racingciler kaza yapınca kendini öldürüyor.Bunun gibi züppeler gibi işinden eve dönen servisteki işçilerin ölümüne sebep olmuyor.
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    kedi erişemediği ciğere mundar dermiş sende osun... troll-sheep...
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    susturucu motorlarada var hatta ses sınırı belli adam egsozunu değiştirip sesi arttırmışsa motor üreticileri ne yapsın? kullanıcı modifiye yapıyorsa kim ne yapacak...
  • Motosiklet güzel alettir, sürmeyen tadına bakmayan bilemez, yazılanları okuyunca üzüldüm açıkçası. Kafasına kamera takan artist oluyor kısmı kötü bi genelleme açıkçası. Ben de bi süre motosiklet kullandım ve sürerken aldığım keyfi başka hiçbir şey vermiyor, maalesef bi trafik magandası yüzünden kaza yaptım, motorum perte ayrıldı benim sol bileğim kırıldı. Kaza yapmama sebebiyet veren otomobil sürücüsü vicdanlı düzgün bi adam olmasa büyük maddi zarar altında kalacaktım, burda da devreye her takanın sağa sola saldırmadığı kamera devreye giriyor. Karşı tarafın suçunu kabul etmemesi, hayır öyle olmadı demesi durumunda görüntüleri ortaya atıp kazada rezil olan motosikletin parasını söke söke almaya yarıyor. Genellemelerden kaçınalım, ben kamera kullanmıyordum ama keşke kullansaydım demek zorunda kalabilirdim, bahsedilen motovlog kanallarını biliyorum ve o tarz adamların bi an önce piyasadan silinip gitmesini çok istiyorum, saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arda* -- 18 Aralık 2017; 12:40:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bu başlığı gören hükümet yetkilileri:

    - tmm.
  • Ben hem araba hem motor kullanıcısıyım.Bundan 2-3 yıl öncesine kadar en küçük bindiğim motor 600 cc di ve Allaha şükür ne bir sataşan oldu nede bir kazam.Ne zaman sağlık sorunları yüzünden büyük motora binemez oldum küçük motorlara geçtim o zamandan beri trafikta ne kadar serseri şoför artis tip varsa sıkıştırmaya başladı.

    O ses çıkartıyor diye korktuğunuz motorlar aslen çok daha güvenli.Ve o tarz motor kullanan insanlar ekipmana gösterdiği gibi çevreye de özen gösteriyor.Her yerde işe yaramaz tipler vardır bunları genele yorumlamak saçma.O mantıkla bütün dolmuşlar ve taksicilerde katil çıkar.
  • m serisi bmw'nin içinden geçmiş birileri. Hezeyanlar burdan duyuluyor. Lamborcini gibi ses çıkarıyomuş yetişemiyomuş :) kıskançlığa bak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omer1852

    Adam m3 bmw'siyle makas atacam diye uğraşırken racingler tarafından tokatlana tokatlana bi hal olmuş .Zoruna gitmiş paşamızın gitmiş konu açmış aklınca algı yönetimi yapıyor.Bunlar gibi koca arabaları iğne deliğinden geçirmeye çalışıp makas atıp kendi hayatıyla birlikte başkalarının hayatını sonlandıran dallamaların altındaki turbolu arabaları yasaklamak lazım.En azından racingciler kaza yapınca kendini öldürüyor.Bunun gibi züppeler gibi işinden eve dönen servisteki işçilerin ölümüne sebep olmuyor.

    Yahu sen benim BMWmin olduğunu nereden biliyorsun? Olsa bile illegal modidiye ve hareketler yaptığımı nerden biliyorsun? Belki ben istanbul parkta kullanıyorum yada müsait yerlerde yanlıyorum veyahut denetimsiz boş yollarda hız yapıyorum nerden biliyorsun?.. Senin o motoru kullanma hakkın olabilir egzoz takmadan usulca kullanmak mesela? Ha bunları yaparım dersen git kendine pist bul orda çılgınlık yap.. Pist bulmayacaksan istediğini yapacaksan da defol git trafikten yada kendine kanuni chopper felan al adam gibi ulaşımını sağla trafikte..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: matrax33

    m serisi bmw'nin içinden geçmiş birileri. Hezeyanlar burdan duyuluyor. Lamborcini gibi ses çıkarıyomuş yetişemiyomuş :) kıskançlığa bak.



    yaw m serisi bmw dediğide 90 model 518idır arkasında çakma m logosu olan


    https://www.youtube.com/watch?v=m6JkOf4C3X8 bu video güzel olmuş ama bugün gördüm.




  • Tümden yasaklanmalı hem kullananlar hiç uğruna ölüp gidiyorlar hemde sürücüler başına bela açmış oluyorlar
  • Kıskanma moruk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız ben bu motorcuların bu kadar ezik, bu kadar kaprisli ve bir o kadar da kalitesiz olduğunu bilmiyordum. Sürekli "kıskanma" vay efendim "verir eline" yok "0-300" nedir lan bu?
    Yoldaki hız sınırı 120 adam 300 ile gidiyor. Sonra öndeki adam beni görmedi, nasıl görsün lan? Sence 120 sınırını koyan adam bi yerinden mi salladı o sınırı? O yollar, dönüşler, virajlar vs neye göre yapılıyor sanıyorsunuz? Şerit genişlikleri dahil hepsinin standardı var ve kafadan sallama değil onlar herhalde.
    Aynaya bakma süresi 1-2sn civarıdır. Daha fazlası zaten kendisine tehlike yaratır. O sürede 120 ile giden araç gelmeden şeridini değiştirir, sapar, döner neyse. Ama adam olması gerekenden 2 kat hızlı geliyorken sırf araba sürüyor diye "BÖZÖM İKİ TÖKÖR VAR BÖZE SÖYGI" diye nesine kılıf uyduruyorsunuz anlamıyorum. Fizik bu, kurala uysan tehlikeli bir durum olmayacak zaten.
    Ayrıca, en sağ şeridin dışından gidip sağa dönene laf edenlere de kılım. Sinyal vermemişmiş. Tamam vermedi, ama sence o adam neden sağdan gidiyor? Normalde o adamın dönmesi kimseye tehlike oluşturmaz, SADECE sen kurallara uymuyorsan sıkıntı var. Hiçbir koşulda hiçbir araç sağdan önündeki aracı geçmez, geçemez. Hem kafana göre iş yap hem de bıdı bıdı. İstersen ağaç bağla sök yerinden bize ne torkundan. Kurala uy, düzgün sür.
    Benim yaşadığım olay, e5'te 200 ile gidiyordum, adam sinyal vermeden sol şeride atladı, önündekini geçti bayağı tampon değecek kadar mesafede anca yavaşladım. Kim suçlu? Ben. Çünkü 90 ile gitsem zaten o adamla ya aynı ya da bir kaç km daha hızlı olur, sakince frenlerdim.

    Bu arada trafikte barzo sayısı gün geçtikçe artıyor kabulüm. Çok kere kavga da ettim ama ben kurala uymadan kimseye laf etmem. Uymayanın ağlamasına da tenezzül etmem. Hatta o hızda benim arabama çarpıp ölse tazminat davası açar arabamın tamirini yaptırırım. Onun salaklığını ben niye taşıyım?


    https://www.youtube.com/watch?v=g6TSvnqv-74
    Misal bu adamın savunulacak ne yanı var? Kıskanmakmış, bu kadar videoyu yüklüyorlar, neden yakalanıp hapse atılmıyor bu tipler anlamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorn -- 18 Aralık 2017; 14:37:58 >




  • Ya plaka takmayan ya da plakası okunamaz derecede bükük olanlara ne demeli? Ki zaten şikayet edilenlerin %99 u böyle ya plaka yok ya da okunamaz durumda.
    Trafikte kural ihlali yapsa da polisin bunları yakalayıp ceza kesme imkanı yok.

    Plakaya yazsın desen plaka ya hiç yok ya da okunmasın diye bükülmüş.

    Kapan atıp durdursun diyelim bu da çok tehlikelidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 18 Aralık 2017; 14:41:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ha ha hs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motorun cok degil az ses cikarani yasaklanmali asil. Yuksek ses cikaran motoru algilamasi ve ona gore tepki vermesi cok daha kolay oluyor. Pizzaci vs. Motorlari kornasiz selektorsuz allaha siginip dibinden gecior aa nerden geldi bu diyorsun farketmeden bir sag sol yapmis olsan adam olecek oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • imhotep_of_grudge kullanıcısına yanıt
    Lafın çok koydu. Hemen arabayı satıp 600 cc ile motor dünyasına katılıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya katılıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • scorn kullanıcısına yanıt
    Çok büyük genelleme yapmışsın aferim... Bi kere hiçbir motor tutkunu adam görmedim ki 200 ile giderken sinyal vermeyene kızan. 1.5 yıldır İstanbul trafiğinde bisiklet sürüyorum. Sizin gibi 180 tane hava yastıklı arabacılar nasıl da üzerime sürüyor, sinyal vermiyor, aynaya bakmıyor, korna çalıyor, burda bisiklet sürme diye bağırıyor küfrediyor ohooo saysam dh yine çöker.

    Evet kıskanıyorsunuz yalan mı? Altınızda sürdüğümüz motorların 3-5 katı fiyatı olan arabayla trafikte kalınca önümüze kırıp gitmemizi engelliyorsunuz.

    Aynaya bakma süresi 1-2 saniye sürüyordur eyvallah da kaç saatte bir bakıyorsunuz aynaya? Sizin o goprolu aptal motor süren adamlardan birsuru video yığarım buraya aynası kapalı gezen arabacıların görüntüsünü. Bisikletle en sağda sürerken bile 6 saniyede bir arkama bakarım kim geliyor noluyor ne gidiyor diye.

    Tektabanca diye bir youtube kanalı var bilir misin bilmem. Kendisi 1000rr kullanıyor. Amerikanın kanyon yollarında sürerken hiçbir araba olmasa bile sinyal verir. Gidip apacilerin kanallarını cımbızla seçip bize burda kalitesiz diyemezsin.

    Son olarak, senin başkasının salaklığın taşımana gerek yok, kendi salaklığın bile ağır geliyordur sana...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.