Şimdi Ara

Yaris 1.33 Gazdan Çekince Yavaşlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2012 model 1.33 Yaris Multidrive S araç aldım. Tüm şanzıman motor yağı filtre bakımlarını yaptırdım. Lastikleri yeni.

Aracı sürerken ayagımı gazdan çekince araç yavaşlıyor. Mesela ışıklara yaklaşırken ayagımı gazdan çekince ışıklara zor varıyorum. Diğer aracım olan otomatik civicte ve corsada böyle bir şey yok. Ustaya sordum. Normal dedi ama bence normal değil.

Aracın oksijen sensörü arızalı motor ışığı yanıyor. Orjinalini aldım gelince taktıracagım. Motor arıza ışığı yanıyor ama sensörden bu yavaşlama yapacagını sanmam. Neden olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şanzıman yapısı farkından olabilir, multidrive s Cvt benzeri bir şanzımandı galiba. Şunu dener misiniz 3 araçta da ayrı ayrı düz zeminde 1.vitese alıp ayağınızı frenden çektiğinizde kendi kendine gaz verip hareket ediyor mu?(Yokuş kalkış sistemleri veya auto hold varsa işe yaramayabilir onları da de-aktif edip deneyin.)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam lastik havalarına bir bakın derim öncelikle.
    Bende geçen A1 aldım gazı bırakınca araba süzülmüyor ve elektrikli araba gibi yavaşlıyordu sonra bir baktım ki lastik havaları inik tabi orda bir şok yaşadım full paket + bir çok opsiyonlu bir Audi'de lastik basınç sensörü yokmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 13 Aralık 2022; 1:35:46 >
  • Frenleri bi kontrol etmek gerekebilir aracı askıya alıp lastiklerin boşta dönüşlerini kontrol ettirebilirsiniz.

• Ayağı gazdan çekince yavaşlaması normal değil mi.

• Işıklara yaklaşınca vitesi boşa atmayı deneyin.

Viteste giderken gazı bırakınca araba normal olarak motor freni yapar yavaşlar.

• senged kullanıcısına yanıt

En mantıklı çözüm bu eğer lastikler zor dönmüyorsa sıkıntı yoktur. Benim araçta zor dönüyordu 1 lastik arka fren sıkıyormus

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.