Şimdi Ara

YARIN HOCALAR YİNE BABA MESLEĞİ SORACAK (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
4
Favori
5.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ulan ben hala ceket giysem mi giymesem mi diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pxcnsRy

quote:

Orijinalden alıntı: HillHold

quote:

Küçükken TIRcı derdim tırla gelır tırla gıderdim :D Şimdı pepside mudur :D

ne güzel lan tırla gidip gelmek hep istediğim şeydir aslında bi scanıayla yolculuk yapmak veya axor veya başka bi tır

o kadar kolay olsa keşke

her işin bi zorluğu var benim babam memur tayinde tayin adam gibi arkadaş çevrem hiç olmadı ,çocukluk arkadaşı diye bi kavram yok yani,şimdi emekliliğine az kaldı bulunduğum yerde kalırsak biraz çevre yapmaya çalışıyorum ,ama seneye büyük ihtimal gene tayin görücez yine yeni bi şehir...

• quote:

quote:

quote:

quote:

ne güzel lan tırla gidip gelmek hep istediğim şeydir aslında bi scanıayla yolculuk yapmak veya axor veya başka bi tır

o kadar kolay olsa keşke

her işin bi zorluğu var benim babam memur tayinde tayin adam gibi arkadaş çevrem hiç olmadı ,çocukluk arkadaşı diye bi kavram yok yani,şimdi emekliliğine az kaldı bulunduğum yerde kalırsak biraz çevre yapmaya çalışıyorum ,ama seneye büyük ihtimal gene tayin görücez yine yeni bi şehir...

benim babam bı gıdıyo 60 gun , gelıyodu dus yapıyodu gıdıyodu bı 60 daha , cok zor ağa çok , evlat acısı gıbı koyar babasızlık

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan05

11. sınıfa geçtim. Eğer baban subay, müdür falansa yaşadın değilse ez ezebildiğin kadar. Ülkeye bak.

Bu konu saçma olmuş işsizse serbest meslek de gitsin ne utanıyorsun?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

o kadar kolay olsa keşke

benim babam bı gıdıyo 60 gun , gelıyodu dus yapıyodu gıdıyodu bı 60 daha , cok zor ağa çok , evlat acısı gıbı koyar babasızlık

haklısın zor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Erbaa82

quote:

Orijinalden alıntı: The@Thing

quote:

Orijinalden alıntı: Erbaa82

Ne var la yarın ben de soracağım , tabii asker çocuğu, müdür çocuğu ya da zengin çocuğu filan değilse ezilme adayıdır

Boşboğazlık yapmakta üstünüze yok :D Babam Astronot olsa ne yapıcan ki anlat 40 dk bas git.

Bak ilk ders çocukları ders ile boğmak istemiyorum, muhtemelen de öğrenciler de istemiyorlar , boş bıraksan ses çıkaracaklar, ne yapacaksın sorularla meşgul edeceksin

Onlar daha çok sizin özel hayatınızı merak ederler.Bence özel hayata girmek biryerde bu tarz sorular .Bizde söylemeyenlere 3.sınıf muamelesi yaparlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The@Thing -- 17 Eylül 2012; 0:09:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan05

11. sınıfa geçtim. Eğer baban subay, müdür falansa yaşadın değilse ez ezebildiğin kadar. Ülkeye bak.

Babam söylediğin mesleklerin birine sahip. Söylediğim zaman hiçbir ayrıcalık yaşamadım ki yaşamamam da lazım zaten ve babasının mesleği yüzünden o kişiyi ezeni de görmedim. Ve şunu söyliyim okuldaki hiçbir hoca ne bu zamana kadar ismimi bildi ne de bana bir yakınlık gösterdi. Böyle saçma düşüncelerle kendini ezmekten başka birşey yapmıyorsun. Emin ol daha ne makamlar var okulda torpilli biri olmak için, babanın subay olması nedir ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stationary Traveller -- 17 Eylül 2012; 0:13:04 >
  • Öğretmen,Memur bu tarz şeyler aklıma gelince direk haksız kazanç kelimesi geliyo aklıma memurlar v.s bunlar korkak insanlar benden başka bi halt olmaz ne yapıcam, sağa sola evrak götürürüm mantığıyla yaptığı 2 liralık işden 10 lira maaş bekleyen insanlar bunlar.

Başarılar diliyorum Vatanını seven memurlar ve öğretmenlere beleşcilik zihniyetini çok iyi benimsemiş insanlar bunlar.(Genel olarak söylüyorum ama en kötü yerde bile iyi insan bulabilrisiniz)

Dahada yazmıcam görüşüm bu yalnış veya doğru.Ama bu benim için gerçek.
  • Dershaneyle devlet okulunu birmi tutuyorsun?

Yarın öbürgün dershaneler kapandığında ne b.k yiyecek bu dershanede çalışan öğretmenler?Devlet işi en iyi işdir!Bunu bir elektrik mühendisi olarak söylüyorum ve keşke devlete bağlı maaşım olsa ve sabit bir param bulunsa.Deshanedeki öğretmenler zevk ve çok para için gitmiyor dershaneye.Atanamayan öğretmenler gidiyor dershanye.
  • Bir ülkenin geleceğini belirleyenler öğretmenlerdir denilir.. Dünya da genel olarak bu düşünce kabul görür. Ama gelin görün ki Türkiye de öğretmenlerin zeka ortalaması toplumun zeka ortalamasından daha geridedir.. Bu acı gerçeği dile getirince şimdi kimi densizler başlar havlamaya.. kabul etsenizde etmesenizde gerçek bu.. Türkiye de öğretmenler diğer meslek dallarında çalışanlara göre daha geri seviyedeler ve kendilerini geliştirmek adına hiç bir şey yapmıyorlar.. mesai saatlerinin azlığı nedeniyle uyuşuyorlar devletten maaş garantilerinin oluşu da uyuşukluklarının başka bir nedeni...

Bir kimya öğretmeni 60 sayfalık kitabın 20 sayfasını ezberler ve 25 sene papagan gibi aynı şeyleri geveler durur.. en basit kimya işlemlerinden bir haberler.. Türkiye deki kadar uyuşuk vurduım duymaz ama öğretmenlik mesleği dışında her konuya (özellikle emlakçılık) tilki kurnazlığı ile yaklaşan başka bir grup yoktur. Bir süredir yurt dışında yaşıyorum burada dikkat ettim ilköğretim seviyesinde bile akademik kariyerli hocalar var. bizdeki lise dengi okullarda proflar ders veriyor . adam kimya profesörü, fizik profesörü... lisede derse giriyor.. öğretmenlik budur.. kendisini geliştirmiş bizdekiler ise hangi dergiciden ne kadar avanta alacak hangi öğrencisinin babası ne iş yapar hangi öğrencisinin babasından ne şekilde yararlanabilirim hesabında..

Sonra da soruyor millet yahu niye bizim adam gibi dünya çapında isim yapmış insanlarımız yok diye.. böyle öğretmenlerin yetiştirdiklerinin bırakın dünya çapında olmasını gazete okuyor olması bile başarı.. kadın ingilizce hocası yazlıkta ingiliz komşunun bir sorunu olmuş ben rusca ve italyanca biliyorum. ingilizce öğretmeni 1 saat dinledi andaval andaval bakındı durdu ben bilmediğim dilde söylenileni anladım.. ve pes dedim... pes vallahi bu adamlara verilen maaşlar haram zıkkım olsun..

• Bizim okulda babası okul müdürü olan bir kız vardı nasıl oluyorsa dönem boyunca yemediği laf, disipline gitmediği gün kalmamıştır, ders dinlememiştir ama nasıl işse bir yıl boyunca dinlemediği dersi ortalama yükseltme sınavında 10 kişiden 3 ü vermişse 1i bu olmuş ve ilk ortalam yükseltmede 4 ikincisinde ise 4 toplam 8 dersi vererek sınıfı geçmişti. Ben ise afedersiniz eşek gibi çalışmıştım herşeyi biliyordum cevaplarımdan emindim ki itiraz da ettim ama hoca ya 1-2 şurası yanlış şu şöyle ıvır zıvır diyerek beni ailemin yanında yalancı konumuna düşürüp sınıf tekrarı yaptırdılar 1 yılıma mal oldular.
  • Son yillardada ogretmen dusmanligi moda oldu millette, ha bide doktor dusmanligi, kutsal meslek olarak biliyoruz kucuklugumuzden beri bu meslekleri, ne degistide millet doktora ogretmene saldirir oldu artik anlamak guc. Gerci taaa bastakinin sorunu var bu 2 kutsal meslekle halkta onun izinde sanirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 45 sene önce bize de öyle söylediler öğretmen ana baba yarısıdır dediler ama yıllar geçtikçe gerçeğin böyle olmadığını hele hele yeni nesil öğretmenlerin tam bir başarısızlık örneği olduğunu gördük..

hadisenin diğer bir bakış açısı ile değerlendirilmesi ise "kutsallık kılıfının ardına gizlen yat babam yat" şekliinde dile getirilebilir.. millet de yemesin içmesin vergi versin ki bu asalaklar maaş alsın.. birde her eğitim yılı başında başlarlar ağlamaya maaşlar az diye..
    son cümlem ise kategorik olarak hekimler ile öğretmenler oldukça farklı toplumsal katmanlardakş mesleklerdir. örnekler verilirken sanki her iki meslekte aynı statüde imişçesine birlikte verilmesi hatadır.. eleman utanmasa genelmüdürler büyükelçiler ve öğretmenler diyecek....
  • yarın sorarlarsa benim babam yok demeyi düşünüyorum ilk önce sonrada şaka yaptım hocam var ama biraz düşünceli davranılması gerek diyeceğim sizce diyim mi? nasıl tepkiler alırım
  • Babam hapiste de utanıyorsan havalı olursun bro.
  • quote:

Öğretmen,Memur bu tarz şeyler aklıma gelince direk haksız kazanç kelimesi geliyo aklıma memurlar v.s bunlar korkak insanlar benden başka bi halt olmaz ne yapıcam, sağa sola evrak götürürüm mantığıyla yaptığı 2 liralık işden 10 lira maaş bekleyen insanlar bunlar.

Başarılar diliyorum Vatanını seven memurlar ve öğretmenlere beleşcilik zihniyetini çok iyi benimsemiş insanlar bunlar.(Genel olarak söylüyorum ama en kötü yerde bile iyi insan bulabilrisiniz)

Memur diyerek genellemen yanlış diye düşünüyorum , kellesi koltuğunun altında çalışan memur var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_emre34 -- 17 Eylül 2012; 0:59:57 >

• Yorumları okuyunca çok şaşırdım. Üniversitedeyim, örgün öğrenim hayatımda hiç babasının mesleği yüzünden farklı muamele gören arkadaşım olmadı. Hatta çok iyi bilirim babası boyacı olan arkadaşım vardı. Bölümün boya işini ona ayarlamışlardı. Kendisi ile güzel muhabbetimiz oldu, hocalarla takıldı muhabbet vs. Demek ki bana denk gelmemiş bu mesleğe göre muamele durumu. Ancak bunu yaşadığını düşünenler biraz ön yargılarından kurtularak olaylara bakmalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_emre34

Memur diyerek genellemen yanlış diye düşünüyorum , kellesi koltuğunun altında çalışan memur var

kesinlikle doğru söz...Can tehlikesi taşıyan(askerler, polisler), mali sorumluluk taşıyan devleti devlet yapan kurumlarda çalışan (örneğin tapu sici muhafızlığı) gibi çookkk daha zor şartlarda çalışan memurlar var..hepsini bir isimle adlandırmak doğru değil.

Ayrıca kimsenin öğretmen düşmanlığı yaptığı da yok. gerçekleri dile getiriyoruz.. aralarından bu yazıları okuyanlar varsa ve biraaz ar haya duygusu taşıyorlarsa belki akıllarını başlarına alırlar yeni nesillerin düzgün yetişmesine, sağlıklı düşünmesine vesile olmak için kendilerini yetiştirler diye yazıyoruz..

Ben bu niyetlerimden de pek ümitli değilim.. zira bizim dönemlerde de şimdilerde de bir baltaya sap olamayanlar öğretmen oluyorlar.. ve memur sayısı içinde en büyük miktar bu meslek grubunda..daha geçenlerde yanlış anımsamıyor isem öğretmen sayısına 36 bin adet daha eklendi.

her sene kendi mesleki alanlarında sınava tabi tutulmaları bu sınavı geçenlerin bilahare pedagojik yetkinliklerinin irdelenmesi gerekiyor.. Bu uygulamalarda başarısız olanların ise ivedilikle meslekten uzaklaştırılmaları hem çocuklarımız hemde ülkemizin geleceği açısından çok büyük önem arzediyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: By_emre34

quote:

Öğretmen,Memur bu tarz şeyler aklıma gelince direk haksız kazanç kelimesi geliyo aklıma memurlar v.s bunlar korkak insanlar benden başka bi halt olmaz ne yapıcam, sağa sola evrak götürürüm mantığıyla yaptığı 2 liralık işden 10 lira maaş bekleyen insanlar bunlar.

Hocam daha fazla yazmıcam durum ortada, çok az ülkede neler döndüğünü bilen bir vatandaş bunları bilir, yine söylüyorum çoğunun kan emici olduğunu biliyo artık insanlar eskisi kadar cahil değilller.

Önceki cümlemde belirttim geneli!!!dedim hala arkasındayım fakat içlerinde iyi insanlar da var.

• quote:

Orijinalden alıntı: jang

o zaman sizde beyninizi çalıştırıp babam subay falan deyin yalan söyleyin açık açık gidin evdekilerede söyleyin bozmasınlar sizi.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.