Şimdi Ara

Yarın bu mac'i alıcam.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar günde ortalama 2 saat office kullanıyorum bu fiyata bu mac nasıl sizce? oyun olarak sadece FM oynarım, sıkıntı yaşarmıyım?

Yardımcı olursanız sevinirim..

http://www.vatanbilgisayar.com/macbookair-notebookcorei5-14ghz-4gb-128gbssd-133-intel-notebook-bilgisayar.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up

• bence ram'i düşük, şimdilik idare eder seviyelerde olsa da bu sene sonuna kadar 4gb ram problem olmaya başlayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

bence ram'i düşük, şimdilik idare eder seviyelerde olsa da bu sene sonuna kadar 4gb ram problem olmaya başlayacaktır.

Ne gibi problemler?

• bencede 8 gb ram li modelini al
    işletim sistemleri her gecen gun yuksek ram ihtiyacı duyuyor eger cok uzun sure kullanmak istiyorsan 8 gb daha yararlı
  • bütçem ancak buna yetiyor

• Eski ürün alırsanız da (Mid 12 gibi) aynı performansı yaşayabilirsiniz. Fiyatı da daha uygun olur.
    Late11 kullanıyorum. SSD ve Ram takviyesi yaptım. Optik sürücüyü çıkarttım o şekilde kullanıyorum. Mayıs 2012'den beri. Henüz harddisk dışında bir sıkıntı ile karşılaşmadım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mavericks işletim sisteminde, sistem yeni başladığında kullandığı ram miktarı neredeyse 4gb'a geliyor.
    Yosemite te ise bu daha da fazla

Her ne kadar benim kullanım şeklim biraz daha power user modunda olsa da şu anda benim yosemite sistemim 8gb ram ve 9gb sanal bellek kullanıyor.

Yani anlayacağınız, 4gb ram'li bir macbook air aldığınızda neredeyse işlerinizin tamamı sanal bellekten (yani ssd üzerinden) çalışacak. Bunu iki önemli sonucu var:

1- Sistemi hiçbirzaman %100 performansla kullanmayacaksınız.
    2- SSD'nizin ömrü kısalacak -Gerçi kısalacak derken 10 sene dayanacağına 7 sene civarında dayanacak gibi bir hesaba geliyor.

Ayrıca harddisk alanınız küçük, muhtemelen her işletim sistemi güncellemesiyle yaklaşık 8-10gb'lık bir alanı sanal bellek için harcamaya başlayacaksınız.

Macbook air'larda hiçbir parça sonradan değiştirilemiyor (ssd değiştirilebilir diyen arkadaşlar için owc marka ssd'leri türkiyede bulup o paraya alabilene benden bir madalya geliyor)

Malesef apple bilgisayarlar pahalı, ve giriş seviyesindeki cihazları da gereğinden fazla zayıf donanımlardan oluşuyor. Bana kalırsa başka markalara yönelin, windows vs osx konusunda çok büyük bir kaybınız yok.

• bence güzel mac os x , windows gibi değil ram'i fazla yemez o yüzden bu seni idare eder
  • Windows'un vistadan beri ram'i "fazla yediğni" görmedim. OSX'in ram yönetim algoritması windows'tan daha iyi olabiir, ama yine de 4gb ram iyi bir seçenek değil. Belirttiğiniz modeldeki işlemci gücüne hiç girmiyorum bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

Windows'un vistadan beri ram'i "fazla yediğni" görmedim. OSX'in ram yönetim algoritması windows'tan daha iyi olabiir, ama yine de 4gb ram iyi bir seçenek değil. Belirttiğiniz modeldeki işlemci gücüne hiç girmiyorum bile.

Ya o kadar hevesliydim, içim karardı

• Aynısını ben kullanıyorum yaklaşık 1 aydır. Bu yorumları yazan arkadaşlar gerçekten bu bilgisayar için mi yazmış diye linki 2 defa kontrol ettim.

Bilgisayar inanılmaz hızlı çalışıyor. 11-12 saniyede zaten pc tamamen açılmış 3 saniyede de tamamen kapanmış oluyor. Şarj süresi ortalama 9-10 saat civarlarında çünkü özel gücü fazla tüketmeyen bir işlemci modeli kullanıldı bu macbook modelinde. Işıklı klavyesi harika. Ekran boyutu bence bana göre çok ideal. 11.3 inchlik model olsa sonuna kadar haklıydınız. Ben de günlük işlemler için kullanıyorum. Ofis programları da kullanıyorum. En ufak bir sıkıntı daha çekmedim. Mükemmel bir bilgisayar.

Ha ilerisi için diyorsanız bilemem orasını evet 8lik ram belki daha daha iyidir ama bence şuan için harika bir bilgisayar arkadaşlar, günlük kullanım için düşünülüyor lütfen yerden yere vurmayın otocad, solid kullanıp 3d render yapmayacağız bu pc de sonuçta

• quote:

Orijinalden alıntı: Hazan

Aynısını ben kullanıyorum yaklaşık 1 aydır. Bu yorumları yazan arkadaşlar gerçekten bu bilgisayar için mi yazmış diye linki 2 defa kontrol ettim.

Bilgisayar inanılmaz hızlı çalışıyor. 11-12 saniyede zaten pc tamamen açılmış 3 saniyede de tamamen kapanmış oluyor. Şarj süresi ortalama 9-10 saat civarlarında çünkü özel gücü fazla tüketmeyen bir işlemci modeli kullanıldı bu macbook modelinde. Işıklı klavyesi harika. Ekran boyutu bence bana göre çok ideal. 11.3 inchlik model olsa sonuna kadar haklıydınız. Ben de günlük işlemler için kullanıyorum. Ofis programları da kullanıyorum. En ufak bir sıkıntı daha çekmedim. Mükemmel bir bilgisayar.

Ha ilerisi için diyorsanız bilemem orasını evet 8lik ram belki daha daha iyidir ama bence şuan için harika bir bilgisayar arkadaşlar, günlük kullanım için düşünülüyor lütfen yerden yere vurmayın otocad, solid kullanıp 3d render yapmayacağız bu pc de sonuçta

Cihazı aldım hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordinas -- 19 Şubat 2015; 15:49:19 >

• Hayırlı uğurlu olsun nasıl memnunsunuz değil mi?
  • Hazan kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarda "hız" çok göreceli bir kavram

Sonuç olarak kullanıcı olarak halinizden memnunsanız problem yok. Fakat gündelik kullanım için bile olsa şu anda kullandığım sistemden sonra beni hiçbir şekilde o macbook air memnun etmez. (macbook pro 13' i5 2.5ghz + SSD + 8gb ram).
  • dreampowder kullanıcısına yanıt
    Yalnız hocam kaçırdığınız bir şey var. Kullandığınız sistem macbook pro. Biz air ile pro yu karşılaştırmıyoruz ki zaten. İlla ki pro daha performanslı bunu herkes bilir. Bahsettiğimiz şey gündelik işlemler için 760tu/b'nin hiçbir sorunun olmaması. İlerisi için olan söylemlerinizde haklı olabilirsiniz belki o kısım farklıdır ama macbook air gayet "hızlı" :)

En kötü 1 tb lık harici hdd alır keyfimize bakarız.
  • quote:

Hayırlı uğurlu olsun nasıl memnunsunuz değil mi?

Hocam şu anda Mac den yazıyorum. arayüze ve genel anlamda cihaza alışmaya çalışıyorum Mause tekerleği ters çalışıyor onu nerden düzelticem onu arıyorum
  • Sol üstte apple logosu var. Ordan sistem tercihleri/izleme dörtgeni/sarma büyütme/sarma yönü:doğal yazıyor. Ona bir kez tıkla normale döner :)
  • quote:

Sol üstte apple logosu var. Ordan sistem tercihleri/izleme dörtgeni/sarma büyütme/sarma yönü:doğal yazıyor. Ona bir kez tıkla normale döner :)

çok Teşekkürler internette bakmadığım yer kalmamıştı
  • quote:

Yalnız hocam kaçırdığınız bir şey var. Kullandığınız sistem macbook pro. Biz air ile pro yu karşılaştırmıyoruz ki zaten. İlla ki pro daha performanslı bunu herkes bilir. Bahsettiğimiz şey gündelik işlemler için 760tu/b'nin hiçbir sorunun olmaması. İlerisi için olan söylemlerinizde haklı olabilirsiniz belki o kısım farklıdır ama macbook air gayet "hızlı" :)

En kötü 1 tb lık harici hdd alır keyfimize bakarız.

Kendim tam bir dizi&film hastası olduğum için onu çoktan aldım. Air'de dizi seyretmekte ayrı bir zevktir diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.