Şimdi Ara

Yarılan Lastik - Kasko Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir süre önce kaldırım kenarına sürtme sonucu yarılan lastiğin ücret telafisi için kasko şirketine başvurduk. Daha önce de bu tarz bir durumda ücret talep etmiş ve gayet normal bir şekilde tahsil etmiştim kasko şirketinden. Bu sefer kasko şirketi aracın lastik yarılması durumunun ancak bir başka araç ile çarpışma durumunda kabul edilebileceğini söylüyor. Kendileri başvurumuzu reddettiler. Acaba son dönemde bir değişiklik mi oldu kasko şirketlerinde bu tarz lastik yarılması durumu için ?
    Kasko tam olarak bütün riskleri içeriyor , terör , sel , deprem v.s.

Anadolu Sigorta .

Teşekkür ederim.

• kasko öngörülemeyen kazaları,felaketleri kapsar..
    lastiği kaldırıma sürttüm hadi ücretini karşıla demek bu bakış açısına pek uygun gelmiyor.
    lastikler yeni ise garantiden değişebilir.
    Ama firmalar müşteri memnuniyeti adına karsılar ya da karsılamaz o kadarını bilmiyorum.

Benim başımdan şöyle bir olay geçti;
    -Aracı bakıma götürdüm geri vites senkromeci ve 1 vites dişlisi sıyırmış değişmesi gerek dediler.
    garantiden değişin dediğimde parçayı incelediler müşteri hatası dediler.
    Kaskoyu aradıgımda yakın zamanda kaza yaptınız mı diye sordular?

Buzda kaydıgımı servisin kendi imkanlarınızla cıkabiliyorsanız cıkın yoksa cekici gönderelim dediklerini,
    kendi imkanımla cıkarken aracı zorlamış olabileceğimi filan aktardım.
    olayı bu şekilde beyan yoluyla servise dilekçe verirsem karşılanacagını yoksa mekanik parçalara
    kaskonun ödeme yapmadını söylediler.
    Sonrasın servis işçilik ücretini almadı,iyiniyet indirimi,bir sürü indirimle sadece parca parası alınca kaskoyu
    deldirmeden olayı halletmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dnz60

kasko öngörülemeyen kazaları,felaketleri kapsar..
    lastiği kaldırıma sürttüm hadi ücretini karşıla demek bu bakış açısına pek uygun gelmiyor.
    lastikler yeni ise garantiden değişebilir.
    Ama firmalar müşteri memnuniyeti adına karsılar ya da karsılamaz o kadarını bilmiyorum.

Benim başımdan şöyle bir olay geçti;
    -Aracı bakıma götürdüm geri vites senkromeci ve 1 vites dişlisi sıyırmış değişmesi gerek dediler.
    garantiden değişin dediğimde parçayı incelediler müşteri hatası dediler.
    Kaskoyu aradıgımda yakın zamanda kaza yaptınız mı diye sordular?

Buzda kaydıgımı servisin kendi imkanlarınızla cıkabiliyorsanız cıkın yoksa cekici gönderelim dediklerini,
    kendi imkanımla cıkarken aracı zorlamış olabileceğimi filan aktardım.
    olayı bu şekilde beyan yoluyla servise dilekçe verirsem karşılanacagını yoksa mekanik parçalara
    kaskonun ödeme yapmadını söylediler.
    Sonrasın servis işçilik ücretini almadı,iyiniyet indirimi,bir sürü indirimle sadece parca parası alınca kaskoyu
    deldirmeden olayı halletmiştim.

İyi halletmişiniz gerçekten. Aksini iddia etseler pek de yapacak bir şeyiniz yokmuş aslında.

Lastiği kenara sürtüp yarmak da öngörülen bir olay değil ki . Hatırlarsanız bir ara lastikleri yaran bir şebeke vardı bir sokakta bir gece de bütün araçların lastiklerini falan patlatıyorlardı. Şimdi böyle bir durum yaşasam dört lastik birden şişlenmiş olsa kasko bana beş kuruş para vermeyecek mi?. Kasko full derken her türlü tehlikeyi içeriyor diye yaptırıyoruz . Ha ben park yerinde duvara aynayı sürtüp kırmışım ha kaldırım kenarına lastiği vurup yarmışım bence pek bir fark yok arasında ki daha önce de almıştım zaten benzer bir durumda. Acaba son dönemde bir değişiklik oldu mu diye merak ediyorum.

• Hasarınızın karşılanması lazım. Eğer başka arabaya çarpmanız gerekiyorsa; bir çöp konteynırı, direk, ağaç veya duvara çarptığınızda da Anadolu Sigorta "avcunu yala" diyecektir. Önerim kaskonuzu iptal ettirin, kalan günlerin parasını alın, Axa'ya geçin. Axa Sigorta'da ödeme en geç bir haftada yapılıyor. Pek mırın kırın da yapmıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 29 Mayıs 2012; 19:00:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasar karşılanmaz, normaldir. Sizi tenzih ederek söylüyorum; lastiği eskiyen lastiği yarıp kaskodan değiştirebilir, yani suistimale açık. Benim de farımda aynı sorun oldu. Sadece far kırıktı (biri çekiç-taş vurduysa) ve kasko değişim yapmadı..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NightShift

hasar karşılanmaz, normaldir. Sizi tenzih ederek söylüyorum; lastiği eskiyen lastiği yarıp kaskodan değiştirebilir, yani suistimale açık. Benim de farımda aynı sorun oldu. Sadece far kırıktı (biri çekiç-taş vurduysa) ve kasko değişim yapmadı..

Ancak ben lastikçide dört lastiğini falçatayla yarıp sonra işaretleyerek resmini çeken insan da gördüm
    Dediğiniz gibi suistimale açık bir konu belkide sonradan insanımız bozuldukça mevzuat değişmiş olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.