Şimdi Ara

YARDIMMM!! MSI model farkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle iyi forumlar arkadaşlar ben msi laptop almayı düşünüyorum ama modeller arasında aynı özellikler olmasına rağmen model isimleri ve fiyatları farklı bu konuda daha detaylı bir bilgi verebilicek olan bi arkadaş varsa sevinirim :)

Mesela ;

http://www.pcdepo.com/msi-nb-ge60-0nd-412tr-notebook-urun9126.html

http://www.ebrarbilgisayar.com/Urun/Msi-GE60-0ND-660XTR-Notebook-pmu271522.html

birinin modeli forumda çok konuşulan NB ge60 0nd 412tr ama diğerinin ki ise ge60 0nd 660XTR her iki sitede de özellikler açısından her haliye aynı ama fiyat ve model isimleri farklı bunlar neyi temsil ediyo ve neden fiyat farklı ?

Mesela burda da aynı sorun var

http://www.ebrarbilgisayar.com/Urun/Msi-GE60-0ND-662XTR-Notebook-pmu272520.html

http://www.ebrarbilgisayar.com/Urun/Msi-GE60-0ND-602XTR-Notebook-pmu254482.html

biri 662xtr diğeri ise 602xtr özellikler aynı ama arada fiyat farkı var neden ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkam94 -- 24 Temmuz 2013; 6:44:21 >

• Bu konuyu ben de merak ediyorum.takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laptopların üretim tarihlerinden kaynaklanan durum. Kimisinin kasa yapısı değiştirilmiştir kimsinin anakartı. Bu makinelere sahip kullanıcıların Everest gibi bir uygulamadan anakart ve üretim tarihi ile ilgili kayıtları paylaşmaları durumunda daha detaylı teknik bilgi edinilebilir. İlk gösterdiğin link pcdeponun yaptığı bir pazarlama stratejisinden kaynaklanıyor aslında ilk iki makine arasında o kadar fiyat farkı yok. PC Depo olmayan ürünleri sürekli ucuz gösteriyor. Benimde başıma gelen bir durum. Almak istediğim makineyi sadece Vatan ve Hepsiburada satarken pcdepoda aynı ürün 1000 TL daha ucuzdu ama diğer iki firmada aynı fiyattaydı. Bu yüzden ürünü elinde bulunduranlardan fiyat bakmanı tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunesahmet -- 24 Temmuz 2013; 13:22:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunesahmet

Laptopların üretim tarihlerinden kaynaklanan durum. Kimisinin kasa yapısı değiştirilmiştir kimsinin anakartı. Bu makinelere sahip kullanıcıların Everest gibi bir uygulamadan anakart ve üretim tarihi ile ilgili kayıtları paylaşmaları durumunda daha detaylı teknik bilgi edinilebilir. İlk gösterdiğin link pcdeponun yaptığı bir pazarlama stratejisinden kaynaklanıyor aslında ilk iki makine arasında o kadar fiyat farkı yok. PC Depo olmayan ürünleri sürekli ucuz gösteriyor. Benimde başıma gelen bir durum. Almak istediğim makineyi sadece Vatan ve Hepsiburada satarken pcdepoda aynı ürün 1000 TL daha ucuzdu ama diğer iki firmada aynı fiyattaydı. Bu yüzden ürünü elinde bulunduranlardan fiyat bakmanı tavsiye ederim...

Hocam peki ikinci linkteki farklı modeller nasıl ? bütün özellikleri aynı ve de fiyat arasında 200 e yakın bir fark var sizde neden olabilir ve ikisininde model isimleri farklı biri 602xtr diğeri ise 662xtr

• Bunu en iyi Ebrar Bilgisayar bilecektir. Ancak tahminimce revisionda yapılan değişikliklerden kaynaklanıyordur. Daha önce dediğim gibi anakart tekrar revize edilmiş veya kasa değiştirilmiş olabilir.
  • quote:

Bunu en iyi Ebrar Bilgisayar bilecektir. Ancak tahminimce revisionda yapılan değişikliklerden kaynaklanıyordur. Daha önce dediğim gibi anakart tekrar revize edilmiş veya kasa değiştirilmiş olabilir.

onlarada mail attım cevap bekliyorum sizede ilginiz için teşekkürler gelişmeleri konudan yazarım :)

Edit. Şimdi online müşteri hizmetleri ile yazıştım GE60 0ND-602XTR ile GE60 0ND-662XTR arasında özellik açışından hiç bir fark olmadığı ve sadece 662xtr nin yeni bir model olduğunu ve 602xtr nin ise kampanyalı fiyat dahilinde olduğu için daha cazip geldiğini söyledi

Sen ne düşünüyorsun hocam sizde doğru mudur ? benim aklıma takılan konu eğer bir model daha yeni ve isim olarak daha farklı ise bence onda bir değişiklik olması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkam94 -- 25 Temmuz 2013; 13:27:48 >

• Pek açıklayıcı olmamışlar. Yeni bir modelse mutlaka bir değişiklik vardır (yada onlarda bilmiyor neyin değiştiğini :) olabilir).

Eğer 3000 TL civarı bir makine düşünüyorsan GE60-70 2OE serisinin tekrar stoklara girmesini bekle. Muhtemelen bayramdan sonra stoklara girecektir birçok firmada ve son tavsiyem SSD'li modelleri almaya özen göster. Aksi takdirde SSD takmak için çok uğraşmak zorunda kalırsıni 17 inçlik bir makine düşünüyorsan şimdiden çanta aramaya başla çünkü hem pahalılar hemde istediğin modeli bulamama durumun var.

İyi şanslar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Pek açıklayıcı olmamışlar. Yeni bir modelse mutlaka bir değişiklik vardır (yada onlarda bilmiyor neyin değiştiğini :) olabilir).

Eğer 3000 TL civarı bir makine düşünüyorsan GE60-70 2OE serisinin tekrar stoklara girmesini bekle. Muhtemelen bayramdan sonra stoklara girecektir birçok firmada ve son tavsiyem SSD'li modelleri almaya özen göster. Aksi takdirde SSD takmak için çok uğraşmak zorunda kalırsıni 17 inçlik bir makine düşünüyorsan şimdiden çanta aramaya başla çünkü hem pahalılar hemde istediğin modeli bulamama durumun var.

İyi şanslar...

yok ben daha çok GE60 0ND-602XTR yani i5+ssd ileGE60 0ND-660XTR yani i7 arasında kaldım ama herkes eğer video render veya çizim felan yapmıcaksan i5+ssd almamı öneriyolar

• bunlar 1 ve 2 seri msi ler bunların ilk serisinde ısınma 2 seridede kasa sağlam değil bükülüyor.3 seri çıktı bu cihazlardan donanım iyi ama ben msi den uzak dur derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: mubot

bunlar 1 ve 2 seri msi ler bunların ilk serisinde ısınma 2 seridede kasa sağlam değil bükülüyor.3 seri çıktı bu cihazlardan donanım iyi ama ben msi den uzak dur derim

Peki siz ne önerirsiniz ?

Msi hem özellik hemde fiyat açısından en uygunu şuan
  • msi fiyat performans olarak en iyisi ama oyun içinse asus rog serisi var.
  • quote:

msi fiyat performans olarak en iyisi ama oyun içinse asus rog serisi var.

Onlarında fiyat çok uçmuş :)

Neyse ben biraz daha araştıracağım ilginiz için teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkam94

quote:

msi fiyat performans olarak en iyisi ama oyun içinse asus rog serisi var.

Onlarında fiyat çok uçmuş :)

Neyse ben biraz daha araştıracağım ilginiz için teşekkürler :)

fiyatı makul düzeyde olan modeller var ama onlarda stoklarda yok

• quote:

http://www.sanalmarketim.com/msi-ge60-0nd660xtr-core-i73630qm-8gb-750gb-gtx660m-2gb-156-full-hd-freedos/p_48884/
    http://www.sanalmarketim.com/msi-ge60-0nd662xtr-core-i53230m-8gb-128gb-ssd+750gb-gtx660m-2gb-156-full-hd-freedos/p_48887/
    http://www.sanalmarketim.com/msi-ge60-0nd459xtr-core-i53230m-8gb-750gb-gtx660m-2gb-156-full-hd-freedos-500-gb-usb-30-disk-mouse-canta-hediye/p_46033/

Sanırım aradığınız laptoplar bunlardı ?

Not: İlk sıradaki tercihim olurdu bilginize

Bende öyle yapıcam galiba i7 olanı alıp öyle kullanıp sonradan eskitince ssd ve ram takıp önünü bir kaç sene daha açmayı düşünüyorum :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.