Şimdi Ara

YARDIM ! Yeni topladığım sistem açılmıyor ( Görüntü gelmiyor )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

yeni bir sistem topladım dün,kurulumunu tamamladıktan sonra çalıştırdım bilgisayar çalışmaya başladı ama bip sesi yoktu o açılışta ki. Işıkta yok anakart üzerinde ki ayrıca.Ama fanlar,ışıklar falan vs herşey çalışıyor,güç besleme de bi sorun yok yani.
    Sanıyorum anakartta ışık yok ve kasa da da speaker yok,çünkü zaten anakarta speaker kablosu bağlantısı yapmadım.Kabloları,parçaları tekrar tekrar kontrol ettim bir sorun yok.
    Sistemin ekran kartı hariç tüm parçaları yeni,ekran kartını da şuan yazdığım bilgisayara taktım tekrar ve çalışır durumda bi sıkıntısı yok.Görüntü gelmediği için ekran kartında şüphelendim bende ama anakartında onboard ekran kartı var onun da hdmi çıkışına taktım ama ondan da görüntü alamadım.

Geriye tek bir ihtimal kaldı,aklıma da ilk o geldi,anakartı ilk açtığımda işlemciyi takmadan önce işlemci soketinde ki pinlerden bir tanesinde bi sorun var gibiydi,ancak sıfır anakart olduğu için önemsemedim pek.
    Aşağıya fotoğraflarını ekledim sistemin ve bahsettiğim kırılmış olabileceğini düşündüğüm pin in.

Sistem ;

I5 2500k lga1155
    Anakart : Asrock z77 pro 3 lga1155 ddr3
    Corsair 8 gb ddr3
    corsair 120gb ssd
    ati radeon hd 4770 (çok sevdiğim eski ekran kartım,bu hafta gtx 570 alıcam)
    corsair 800g psu

Anakart;

Sunbeam cpu soğutucu var,fotoğraftan önce çıkartmıştım.

Bahsettiğim pin,soketin sağ üstüne doğru farkedersiniz zaten kırıkmı eğikmi tam anlıyamıyorum ama .

Anakartı inventustan daha 2-3 gün önce aldım ama eşim sağolsun dağınıklık yapıyor diye kutusunu atmış hemen,bu bir sorun yaratmaz heralde iade için ?
    İade etmeden önce emin olmak istedim sorunun anakart olduğundan,yardımcı olucak herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invadersmustdie -- 23 Mayıs 2012; 15:43:44 >

• Ramler yuvalarına tam oturmamış olabilir tekrar kontrol et.
  • Sıkıntı anakartta olabılır hocam ancak iade etmeden once ramleri teker teker ılk slota takarak dener mısınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evren

Sıkıntı anakartta olabılır hocam ancak iade etmeden once ramleri teker teker ılk slota takarak dener mısınız ?

Ramleri tekrar kontrol ettim siz söyledikten sonra tam olarak oturmuş durumdalar yerine.

Kasayı açmışken işlemci soketinin başka bir açıdan fotoğrafını daha çektim ve daha net belli oluyor sorun.

Sistemi böyle çalıştırmış olmam işlemciye zarar vermemiştir değil mi ?

• gordum hocam pın sorununu.ISlemcı tarafında sıkıntı olacagını dusunmuyorum acıkcası.Ancak ne olur ne olmaz degısım ıcın anakartı gonfderdıkten sonra yenısı gelırse fırmada ıslemcıyı goturup orda bı anakart ve ıslemcıyı denettırın derım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evren

gordum hocam pın sorununu.ISlemcı tarafında sıkıntı olacagını dusunmuyorum acıkcası.Ancak ne olur ne olmaz degısım ıcın anakartı gonfderdıkten sonra yenısı gelırse fırmada ıslemcıyı goturup orda bı anakart ve ıslemcıyı denettırın derım.

Inventustan almıştım,mail attım şimdi de telefon açıcam. Eğer ürünü direk yenisiyle değiştiriyorlarsa kendim götürücem,bekletiliyorsa kargo ile gönderirim oraya boşuna gitmiş olmiyim.Zaten 1 hafta olmadı daha alalı.
    teşekkürler yardım için.
  • rica ederım hocam ama dedıgım gıbı ıslemcıde bı sıkıntı olacagını dusunmuyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.