Şimdi Ara

Yardım : SATA Harddiski Bios a Tanıtamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemi dün topladım. Anakartım Asus P5B (normal) harddiskim Samsung 250GB sata2. Diskin güç girişini ve anakartla olan bağlantısını yaptım. Sata kablosunu anakartın üzerinde bulunan bütün Sata girişlerine takmama rağmen Bios da harddiski göremiyorum.Dolayısıyla Windowsu da kuramadım (SP2). Anakartın cd sinden disket oluşturup, kurulum sırasında f6 ya basmayı da denedim, ama nafile. 10-15 dakika sistem açık kalmasına rağmen harddiste ısınma belirtisi yok. Biosdan ayarlamalar yapmam gerekiyor mu? (default ayarlarda denedim).

• Default ayarlarda denediysen Sabit diskinde problem olma ihtimali yüksek.
    Öncelikle kablolarını tekrar kontrol et. Mümkünse farklı kablolarla dene.
    hem SATA hem legacy güç girişleri vardır, bunlardan hangisini denediysen bir de öbürü ile dene.
    Hala olmuyorsa zaten sistem yeni hiç uğraşma servise götür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 19 Aralık 2006; 9:00:58 >
  • Jumper ayarlarını doğru ayarladınmı sabit diskin arkasındaki?Master Slave veya Both istersen bide onu kontrol et.ama arkadaşın dediği gibi disktede bi problem olabilir?
  • ben arkadaşın satayı 2 saatte tanıtabilmiştim. disketteki sürüceleri tekrar indir öyle dene doğru sürümü indirdiğinden emin ol. bios ayarlarında sata seçeneği kapalı olabilir onlara bak.
  • Diski aldığım yere (Gigatek e) götürdüm. Daha ben teklif etmeden değiştirelim dediler
    Bende bu gün stoğa girmiş olan WD 250Gb Sata2 16Mb modelini aldım.

Cevaplarınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.