Şimdi Ara

YARDIM LÜTFEN DGS SINAVI VE BİRKAÇ SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bilindiği üzere DGS (Dikey Geçiş sınavı) ile 2 yıllıklar 4 yıllığa çıkartılabiliyor..Ancak benim sormak istediğim bu sınav zor çok zor diyenler var..Bu doğru mu ? Aramızda giren veya kazananlar var mı?

Bir de mesela biz 2 yıllık işletme okuyoruz..Onu 4 yıl yapmak için sınava girdiğimizde bölüm değiştirip(örn.psikoloji) fakültesine geçiş yapabiliyor muyuz ? Cewaplar için şimdiden teşekkürler

• up
  • aynn bende 2 yıllık işletme okuyorum

bu son senem

arkadas düşünüyor girmeyi dgs ye soruların daha cok mantık üzerine oldugunu söylemişti

benim bildiğim baska bölümede gecemiyoruz
  • anladım dostum tşkler peki sorular zor mu kolay mı giripte kalmayalım öyle
  • up
  • Selam ,

Sorular zor değil ; zor olan, eğer gerçekten iyi bir yer kazanmak istiyorsanız soruların hepsini yapmak zorunda olmanız. Kaldı ki , eğer okuldaki ders notlarınız iyi değilse , soruların hepsini yapsanız bile kazanamayabiliyorsunuz. Sorular , "genel yetenek testi" denen testlerle aynı. Eğer iyi bir altyapınız varsa 20 gün , yoksa 1,5-2 ay çalışarak çok rahat 70'in üstünde doğru cevap verebilirsiniz.
    Sınavı kazansanız bile intibak denilen bir olay var. En fazla 3 dönem (1,5 yıl) içinde , 1. ve 2. sınıf fark derslerini geçmeniz gerekiyor. Ben 2 dersten kaldığım için (iş + okul + kız arkadaş aynı anda olmamalıymış) , Marmara Üniversitesi Elektrik Öğretmenliği bölümünden atıldım. Ancak , şimdi sistem değişmiş sanırım. İki dersten kalanlar devam edebiliyor. İntibak çok fazla korkutmasın , önemli olan derslere gerçekten çalışmanız ve hiçbir dersi ihmal etmemeniz. Altyapınız da varsa zorlanmazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmir_sevdalısı -- 18 Nisan 2008; 15:20:30 >

• anladım dostum peki diğer sorun ? yani diyelim işte bir bölümden başka bir bölüme dgs"le (başka bir bölümün 4 yıllığına geçiş) söz konusu olabilir mi ?
  • up
  • quote:

Orjinalden alıntı: freezone_dh

anladım dostum peki diğer sorun ? yani diyelim işte bir bölümden başka bir bölüme dgs"le (başka bir bölümün 4 yıllığına geçiş) söz konusu olabilir mi ?

Alakasız bölümlere geçiş olmuyor.
    Örnek: Elektrik Teknikerliği mezunları , Elk. Öğr. - Elk. Müh. - Elektronik Öğr. - Elo. Müh. - Fizik gibi bölümlere girebiliyor ama gidip avukatlık , doktorluk seçemiyor.
  • anladım.. mesela benim psikolojiye geçiş yapabilmem için hangi 2 yıllığa gitmem gerekiyor
  • bir de sınava kaç kere girebiliriz ? ben bir kere diye biliyorum
  • up
  • Sen bu heyecanla kazanamazsın bence sınavı
    http://www.dikeygecis.org/

Burada bilgiler var.
  • tşkler
  • ben almak istediğimi aldım .. çok teşekkürler izmirli arkadaşa

allah bu arkadaştan bu forumu kuranlardan we bilgi paylaşımı yapanlardan razı olsun
  • Tam ben yazıcaktım ama zaten izmir-sevdalısı çok güzel açıklamış

Hangi bölümlere geçiş yapabileceğin klavuzda yazıyor

Ben çalışmadan girdim, idare eder puan aldım ama istediğim yerlere gitmek için yeterli değildi

aöf forever
  • we tahmin ettiğim kadarıyla 4 yıllığa gireceğimiz üniversiteler özel olursa şansımız da artıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: azizcinar

Tam ben yazıcaktım ama zaten izmir-sevdalısı çok güzel açıklamış

Hangi bölümlere geçiş yapabileceğin klavuzda yazıyor

Ben çalışmadan girdim, idare eder puan aldım ama istediğim yerlere gitmek için yeterli değildi

aöf forever

Ben ilk sene 80+80 (Türkçe+Matematik) soruda 78+78 doğru yapmıştım ama girememiştim bir yere. Eğer Marmara Üniversitesi Elektrik Öğretmenliği 2. Öğretim yazsam girecekmişim. Kısmet işte 3 sene sonra girdim aynı yere ama sonra kovuldum.

• özel olunca şansımız artıyor değiL mi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.