Şimdi Ara

Yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeri burası mı bilmiyorum ama ilgili ve bilgili kişilerin olduğu belli. Sorunum şu kendimi zor tutuyorum ağlamamk için. Geçen hafta bir iş için kuzenimin makinesini aldım. (Nikon D70s) Fakat az önce sandalyeden yere düştü 2 karış yükseklikten ve şu anda zoom yapamıyorum, hiç birşekilde dönmüyor :/ çekmeye çalıştığımda içinden sesler geliyor ama olmuyor, haliyle fotoğrafta çekmiyor. Lütfen bir çözümü var mıdır? Yani yeni lens almıştı daha kullanamadan ben ne hale getirdim ya.

1881-193∞
  • Geçmiş olsun... Sorun lenste mi makinada mı anlamak lazım önce... Herhangi bir kırık vb olup olmadığını kontrol et...Lensin üzerindeki AF-MF düğme konumu değişmiş olabilir... Sakince iyice bir araştır...Lensi döndürmek için falan zorlama...BU arada lens neydi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zommby

Geçmiş olsun... Sorun lenste mi makinada mı anlamak lazım önce... Herhangi bir kırık vb olup olmadığını kontrol et...Lensin üzerindeki AF-MF düğme konumu değişmiş olabilir... Sakince iyice bir araştır...Lensi döndürmek için falan zorlama...BU arada lens neydi...

Sağolun. Kırık vs yok, af-m düğmelerinde "m" kısmında çekim yapıyor ama "af" alınca çekmiyor, lens dönemiyor. İçerisinde zzzzz gibises gelip duruyor Lensin modelini bilemiyorum pek bilgi sahibi değilim bu konularda ama üstünde AF-S 55-300mm 1:4.5 - 5.6G yazıyor

1881-193∞
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilk3r.s

quote:

Geçmiş olsun... Sorun lenste mi makinada mı anlamak lazım önce... Herhangi bir kırık vb olup olmadığını kontrol et...Lensin üzerindeki AF-MF düğme konumu değişmiş olabilir... Sakince iyice bir araştır...Lensi döndürmek için falan zorlama...BU arada lens neydi...

Sağolun. Kırık vs yok, af-m düğmelerinde "m" kısmında çekim yapıyor ama "af" alınca çekmiyor, lens dönemiyor. İçerisinde zzzzz gibises gelip duruyor Lensin modelini bilemiyorum pek bilgi sahibi değilim bu konularda ama üstünde AF-S 55-300mm 1:4.5 - 5.6G yazıyor

Lensi çıkarıp tekrar takmayı deneyin düşük ihtimal ama bayonet kısmı oynamış olabilir...Eğer gene durum değişmezse maalesef lens motoru zarar görmüş demektir...Bu işten anlayan birine götürmeniz yada yollamanız gerekebilir...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilk3r.s

quote:

Lensi çıkarıp tekrar takmayı deneyin düşük ihtimal ama bayonet kısmı oynamış olabilir...Eğer gene durum değişmezse maalesef lens motoru zarar görmüş demektir...Bu işten anlayan birine götürmeniz yada yollamanız gerekebilir...

Çıkarıp taktım eski lenside denedim. Bizim buradaki fotoğrafçıya bi gösteriyim teşekkür ederim ilgine. Başka yardımcı olabilecek olan var mı? Yoksa bu tek çare tamir midir?

1881-193∞

• Fotoğrafçıya göster fakat bu işlerden anlamıyorsa sakın lensi kurcalatma...

Bizim Üsküdardaki Nazmi ustayı arayıp ne yapman gerektiğini sorabilirsin istersen... 0532 404 88 88 telefonu...
  • Eski lensi taktığınızda da aynı sorun devam ediyor mu?

D7000 - Zenit 122 - Lubitel 2 - Nikon FM
    Nikkor 28mm AI - Nikkor 135mm AI - Nikkor 18-105vr - Nikkor 70-300vr - Jupiter9 85mm - Helios 44m6 58mm - Pentacon 200mm - Kata Dr-467i - Lowepro Stealth Reporter d550aw
    Yiğitcan Sümbelli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lütfen Acil Yardım !!!!!!!!!!
    21 yıl önce açıldı
    Yardım Lütfen?
    geçen ay açıldı
    yardım lütfen...
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Fotoğrafçıya göster fakat bu işlerden anlamıyorsa sakın lensi kurcalatma...

Bizim Üsküdardaki Nazmi ustayı arayıp ne yapman gerektiğini sorabilirsin istersen... 0532 404 88 88 telefonu...

Gösterdim 3 fotoğrafçıya semtin iyileri ama birşey diyemediler, lens sıkışmıştır vs. çalışmasam yarın Sirkeci Hayyam'a gideceğim ama çalışıyorum :/ evladıma birşey olmuş gibi üzüldüm şu an. Dediğin numarayı arayacağım, çok sağol.

quote:

Orijinalden alıntı: McYC

Eski lensi taktığınızda da aynı sorun devam ediyor mu?

Eski lens dönüyor, zoom yapabiliyorum. Bu yenisinde dönmüyor.

1881-193∞

• Umarım temassızlık gibi bir şeydir de fazla sorun çıkartmaz size.

Nikkor 28mm AI - Nikkor 135mm AI - Nikkor 18-105vr - Nikkor 70-300vr - Jupiter9 85mm - Helios 44m6 58mm - Pentacon 200mm - Kata Dr-467i - Lowepro Stealth Reporter d550aw
    Yiğitcan Sümbelli
  • quote:

Orijinalden alıntı: McYC

Umarım temassızlık gibi bir şeydir de fazla sorun çıkartmaz size.

Umarım... Takılmıştır bir yere açtığında düzelir inşallah. Çok sağolun.

1881-193∞
  • AF yapmıyor dense sadece dişliler yerinden oynamıştır dicem (lensin ne olduğunu da bilmiyoruz henüz tabi) fakat zoom da yapılamıyorsa muhtemelen iç kasnaktaa kırık var demektir.

Lens nedir yazabilirseniz en azından üzerine konuşabiliriz; üzerinde "xx"mm - "xx"mm diye yazan kısmı yazın yeter. Geçmiş olsun.

EDIT:

Bazı lenslerde zoom halkası için kilit de mevcut, kontrol edin eğer bu lenste de varsa. Lensin dibine doğru ufak bir tırnaktır.

Odaklayıp çekemiyorsa durum farklı tabi ama yine de aklıma gelmişken söyliyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PlutosDaddy -- 17 Şubat 2012; 2:13:00 >

Yiğitcan Sümbelli
  • Kafa kalmadı valla, yorgunluğuma verin
    AF-M dediğine göre gövdedeki motordan bahsediyorsun..Öncelikle lensi gövdeden çıkart ve gövdeyi üstteki mod tekerleği ile M moduna al ,çekim yapabiliyorsa büyük ihtimal gövde sorunsuz demektir..55-300mm'nin üstündeki A/M butonunu M'ye getir ve ön taraftaki netleme bileziğini çevir bakalım sorunsuz şekilde dönüyor mu.( Aynı şekilde A'ya getirdiğinde de hiç dönmemesi lazım.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmT # -- 17 Şubat 2012; 2:31:36 >

Orijinalden alıntı: SmT #

Öncelikle lensin zoom bileziğimi kilitlendi yoksa netleme bileziğimi onu bir açığa kavuşturmak gerek..İçinden gelen ses VR'nin seside olabilir..
    AF-M dediğine göre gövdedeki motordan bahsediyorsun..Öncelikle lensi gövdeden çıkart ve gövdeyi üstteki mod tekerleği ile M moduna al ,çekim yapabiliyorsa büyük ihtimal gövde sorunsuz demektir..55-300mm'nin üstündeki A/M butonunu M'ye getir ve ön taraftaki netleme bileziğini çevir bakalım sorunsuz şekilde dönüyor mu.( Aynı şekilde A'ya getirdiğinde de hiç dönmemesi lazım.)

Hocam lens AF-S, gövdedeki motor zaten devre dışı otomatikman. Kafamda senaryolar dönüyo fakat yazıp moral bozmak istemiyorum açıkçası. Umarım ufak bi sorundur ve hemen hallolur.

• Muhtemelen focus motoru arızalanmıştır. onun yapımıda 80 lira civarında. Benim eski 28-105 de aynıydı. Auto focus da zart zurt yapıyor netlemiyor haliyle çekmiyordu. Gerçi 55-300 gibi bir lensin yeni bir lens olduğunu ve parçasının kolay bulunacağını düşünürsek daha az maliyetli de olabilir.

Yiğitcan Sümbelli
  • Sıkışmış... Yani para sıkışmış...
    Elle M modunda odak yapıyor mu?
    Onerilen yazılar:https://goo.gl/MjvgmHTelefoto lens nedir, nasıl kullanılır:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9215Hangi tam kare sistemi secmeli:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=8155En iyi 70-200mm lensler:http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=9173
  • Daha önce pek çok kez lens açıp tamir ettim işim gereği. Dostum motorun bozulduğunu düşünmüyorum. Fakat yine de kullanma lensin motorunu. Mümkünse makinadan çıkart.
    Çok büyük ihtimal focus mekanizmasında diş atladı. (manuel focus yapabiliyor olsan dahi mf-af ayrı olabilir ) Yani bilen birine götürürsen yardım edecektir. Ama yaparız deyip açıyorlar lensi , deyim yerindeyse masada kalıyor. Mutlaka tecrübeli birine götür. kolay gelsin

Orijinalden alıntı: SmT #

Öncelikle lensin zoom bileziğimi kilitlendi yoksa netleme bileziğimi onu bir açığa kavuşturmak gerek..İçinden gelen ses VR'nin seside olabilir..

İçindeki sesi tarif ettim normal bir ses değil yani, zzzzz tık ediyor ve kalıyor. M modunda çekim yapıyor ama döndüremiyorum lensin zoomunu ve netliğini.

quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

Hocam lens AF-S, gövdedeki motor zaten devre dışı otomatikman. Kafamda senaryolar dönüyo fakat yazıp moral bozmak istemiyorum açıkçası. Umarım ufak bi sorundur ve hemen hallolur.

De hocam de :( dünden beri moralim yerlerde zaten.

quote:

Orijinalden alıntı:Piêr Dé Sans

Muhtemelen focus motoru arızalanmıştır. onun yapımıda 80 lira civarında. Benim eski 28-105 de aynıydı. Auto focus da zart zurt yapıyor netlemiyor haliyle çekmiyordu. Gerçi 55-300 gibi bir lensin yeni bir lens olduğunu ve parçasının kolay bulunacağını düşünürsek daha az maliyetli de olabilir.

80 lira ile çıkiyim yazan herkese benden çay vallah. Umarım dediğin gibi maliyeti az olur.

quote:

Orijinalden alıntı:McYC
    Fakat bir de zoom yapamadığını belirtmiş arkadaş. Focus motorunun dışında bir de kilitlenme gibi bir sorun var gibi duruyor bence.

Zoom netleme vs yapamıyor ne otomatik ne manuel. Sadece manuel modda çekim oluyor.

quote:

Orijinalden alıntı:ozturert
    Sıkışmış... Yani para sıkışmış...
    Elle M modunda odak yapıyor mu?

Hiçbir şekilde dönmüyor lens.

quote:

Orijinalden alıntı:mephistopheless
    Daha önce pek çok kez lens açıp tamir ettim işim gereği. Dostum motorun bozulduğunu düşünmüyorum. Fakat yine de kullanma lensin motorunu. Mümkünse makinadan çıkart.
    Çok büyük ihtimal focus mekanizmasında diş atladı. (manuel focus yapabiliyor olsan dahi mf-af ayrı olabilir ) Yani bilen birine götürürsen yardım edecektir. Ama yaparız deyip açıyorlar lensi , deyim yerindeyse masada kalıyor. Mutlaka tecrübeli birine götür. kolay gelsin

Sirkeci Hayyam'a götüreceğim, daha da iyi bir yer bilmiyorum. Umarım dedikleriniz gibi kolay bir işlemdir.

Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Pazartesi gideceğim. Sonuçtan haberdar ederim.

1881-193∞

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.