Şimdi Ara

Yardım edin yetti artık (karabasan). [Edit 13.06.2015 Değişik Olay] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
726
Cevap
16
Favori
21.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaşadıklarının bir çoğu başımdan geçti hocam, hatta saniyeleri, yatış şekli falan bile aynı diyebilirim. Ben de ilk zamanlar efsane korku duyuyordum manevi bir şeylere sığınıyordum, muska falan taktım, cevşen yazdırdım fakat ne yaptıysam olmadı. İnan kamera kurup kendimi uykuda çekmeyi bile düşündüm, o kadar merak ediyordum. Bir gün salonda uyurken başıma geldi ve şans eseri valide yanımdaydı. Kilitlenme evresini aştıktan sonra kalktım bana noldu anne, garip hareketlerim falan var mıydı diye sordum. Hiç bir şey olmadığını sadece biraz kendi kendime mırıldandığımı söyledi. Bundan sonrada olayın bilimsel olduğunu yaşadığım şeyin "uyku felci" olduğunu farkettim. Araştırdığımda kolumun vücudumun altında kalıp uyuşması, kan gitmemesi sonucu meydana geldiğini gördüm. Beyin öyle mükemmel bir yapıki bu durumu farkediyor ve seni uykudan uyandırmak istiyor. Bunun da en iyi yolu kabuslar göstermek. İnce bir detayı da kaçırmıyor bu sırada; uykunun REM evresinde sana kabus gösterirken kendine zarar verebileceğini düşünüp, bilinci açıyor ama bu sırada vücudunu kitliyor dedim ya harika bir yapı.. Sen de uyanıkken kabusun etkisine devam ediyorsun ama hareket edemiyorsun.. Olay bilimsel olarak tamamen bu şekilde. Sana önerim yatış şeklini kollarını sıkıştırmayacak şekilde düzenle (ek bir yastık alıp sarılmak gibi, ben öyle yaptım), olabildiğince rahat yastıklar al, Ayran-Et-Hamur işlerini yerken dikkatli ol özellikle bunlardan sonra direk uyuyunca çok oluyordu bende. Bir de o an da ayak parmaklarını oynat bu seni lan bak hareket ediyorum aslında diye hem psikolojik olarak rahatlatacak hem de bedeninin kilidi açmasına faydası olacaktır. Geçmiş olsun tekrar, kendini çok üzmene, dert etmene gerek yok gelip geçici bir rahatsızlık. Ben ilk zamanlar korku ile uyanırken sonraları küfür ederek uyanmaya bile başlamıştım "yav gene mi ya bi si.. git!" diye o kadar düşün..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi September_ -- 25 Mayıs 2015; 13:22:02 >

• iyice yorul, bir duş al su iç yat. Ertesi gün öğlene kadar uyursun. Beyin uyumuyor, beden de uyanıkmış gibi çalışıyor ama beden uyuyor. Haliyle kısılıp kalmış gibi hissediyorsun. Gerçek olmadığını hatırlatacak bir şeyler yap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğru diyorsun ama bunları burdakiler dalgaya alır şimdi

muska al dedim abdest al bunlara inanmazsan burdakiler nederse desin

(3 hafta önce yorgan altında uykudayken üstümde bir ağırlık vardı. Hemen den ayetel kürsi okumak aklıma geldi daha aytel kürsi başında kaçtı gitti.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meydey45 -- 25 Mayıs 2015; 13:23:48 >
  • birader iyi oku yazdıklarımı

bir doktora görün sen bir ruh hastalıkları doktoruna ,

sana verdigi reçeteyi uygula belli aralıklarla muayne edicek durumunu analiz eder

yani bir tanı koyarlar tanıya göre ilaç vericekler

eger ilaçları bir aydan fazla kullanıyorsan iş kalıtsaldır , veya uzun süren tedavi rehabilitasyon gerekebilir ama zamanla bu ilaçlar organlara hasar verebiliyor

özellikle böbrek ve karacigere yetmezlik oluşuyor işlevselligini bozuyor 1+2ci hastalıgın çıkıcak tonla ilaç kullanmaya başlarsın

insan beynin tam bir tedavisi yok özellikle ruh ve akıl hastalıklarında binlerce sanatçı bu hastalıktan kurtalamıyor malesef çogunun işini kaybetti

burda dini saçma batıl uydurma diyenler seni kurtarmaz

çünkü ilaçları aldıgında beynin uyuşuk vaziyette kıpırdayamacak kadar bitkin yorgun uykulu sersem gibi hissedersin kendini

çalışıyorsan performansını etkiliycek iş ortamında huzurunu bozacak çevreni kaybedebilirsin artı uzun süre kullanırsan böbrek ve karacigere hatta kalb hastalıklarını tetikliyor damarlar bu ilaçları kaldırmıyor

kan sulandırıcı tansiyon düzenliyici karaciger ve böbrek için koruyucu ilaç almak durumunda kalırsın ama hasar olmadan kan ve idrar tahlinde çıkana kadar iş işten geçiyor sürekli kendin takip etmen lazım

iş performansını etkilemesi kaçınılmaz bir durum bu agır ilaçlarla

bence tedavi olurken gene bir işin ehli alime görün ben sana tıbbı bırak git demiyorum tedavi devam ederken 1 ay geçmeden git bir dergaha şeyh yardım eder allahın izniyle

öyle internette dolanan medyum vs şartlatanları arama paranı kaptırma, bu iş parayla olmaz zayen

hakkıyla evliya bulman lazım onlar para pul beklemez bir bismillah diyip yanına oturdumu anlarlar durumunu bişey demene luzum yok derdini bile anlatmana luzüm yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iFruit -- 25 Mayıs 2015; 13:53:03 >

• Geçmiş olsun. Ben de yıllar önce karabasan yaşadım bir defa hala unutmadım. Gündüz evde uyurken uyandım gözlerim açıktı ne konuşabiliyor ne de hareket edebiliyordum. Annem odama girip çıktı yardım istemeye çalıştım fakat ses çıkaramıyorum. Sonra kendiliğinden geçti. Felçli olmak gibi bir şey. Berbat bir şey.
  • Kız da var mıydı rüyanda kız

• quote:

Orijinalden alıntı: hawk1903

Geçmiş olsun. Ben de yıllar önce karabasan yaşadım bir defa hala unutmadım. Gündüz evde uyurken uyandım gözlerim açıktı ne konuşabiliyor ne de hareket edebiliyordum. Annem odama girip çıktı yardım istemeye çalıştım fakat ses çıkaramıyorum. Sonra kendiliğinden geçti. Felçli olmak gibi bir şey. Berbat bir şey.

herkes yaşıyor bunu kaçabilen yok zaten

ama devamlı oldumu hergün hergün sıkıntılı durum arkadaşta hergün oluyormuş

araştırılması çözüm gereken durum
  • Tamamı ile psikolojik bir durumdasınız. Karabasan felan yok. Bu zamana kadar bende hiç böyle birşey olmamıştı. Ta ki kuzenim karabasanı anlatana dek. O gün anlattıktan sonra senin durumun gibi banada öyle olmuştu. hafta boyunca bu durum yüzünden rahat uyuyamamistim. Ta ki aklıma anlatılandan sonra böyle olmaya baslamasindan sonra olmasi geldi. Kendi kendime bunun psikolojik basit bir korku yüzünden olduğunu anladım. Battaniye kullanmadan sırt üstü yattım. Gerçek olmadığı tamamen zihinsel bir durum olduğu düşüncesiyle "sulalem raad" modunda uyumayı denedim. 1-2 gün boyunca bu böyle.geldi geçti artık rahat uyumaya başladım. Yani sana anlatmak istediğim tamamen psikolojik. Yatağına git ve uyu kendi beynin sana oyun oynuyor rahat.ol, rahatça uyumayı dene. "Bakalım nolcak" diye kendi kendine rahatca uyu. tabikide bisi olmicak. senin bahsettiğin şey tamamen zihninle alakali. Bugünde olurmu düşüncesiyle.uyumaya çalışırsan yine aynı durum olur. hiçbirşey olmamış ve.olmayacakmiş gibi davran ki zaten olmuyor sadece beynin oynadığı bir durum.

Izlediğin, okudugun, duyduğun olayların etkisi yüzünden rahat uyuyamiyorsun. Dene ;

Birgün, akışına bırak. doğal davran. Hiçbirşey olmamış ve olmayacakmis gibi gününü yaşa. Akşam olduğunda yemeğini ye, televizyon izle çayını iç. Gece olduğunda yatağına uzan. hava sıcak üstüne battaniye yorgan felan çekme. çekeceksen sadece göbeğine kadar çek gözlerini.kapa ve bir süre sırt üstü uyu. düşündüğün şey sadece hayallerin olsun. hayaller kurarak uyu. yapmak istediğin şeylerin hayallerini kur. sonra sağa doğru uzan ve sadece hayallerinle.meşgul ol. 15 dakika sonra zaten uyuyacaksindir. sırt üstü ve saga doğru uyu sadece. sola doğru yatmak zararlidir. ayni zamanda yüz üstü yatmakta öyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Julimezar

Cidden çok aşırı olmaya başladı karabasan durumu. Son günlerde neredeyse her gün oluyor. Birşey yiyip içerek yatmıyorum en az 4-5 saat geçmiş oluyor . Sırt üstü yatmıyorum.

Çarşamba akşamı Fatiha , Nas , Felak , Ayetel Kürsi okuyup yattım uyumuşum sonra gözlerimi açtım üstümde bir ağırlık var yine karabasanmı dedim tepişemiyorum ve üstümde tam göğüs kısmımın orda ağır bir yük varmış gibi hissediyorum bu arada gözlerim açık ama yüzüm yorganla örtülü olduğundan birşey göremiyorum. 10 saniye kadar uğraştım sonra rahatlama geldi ve kurtuldum bende döndüm uyudum. Asıl olay bundan sonra oldu bir süre sonra tekrar uyandım ve yine hareket edemiyordum ama bu sefer gözlerim kapalı sert bir çırpınmayla gözlerimi açmaya ve hareket etmeye çalıştım başarılı oldum ama kendimi ranzanın alt katında kardeşimin ayaklarının ucunda yatarken buldum. Rüyada olup olmadığımı anlamak için ayaklarımla kardeşimin ayaklarına değim düzgün bir şekilde hissediyordum yine aynı anda sağ omzum duvara değdiğinden onun soğuğunu hissediyordum sonra kalktım ve ışığı yakmak için ilerledim oda normalden garip gibi geldi ama rüyada olmadığımı biliyordum ışığı yaktım ışık yanmadı o anda çığlık attım ve uyandım rüya görüyormuşum ve uyanıncada çok sesli olmadan bağırarak uyandım evdekileri rahatsız etmemek için döndüm tekrar uyudum.

Dün akşam ise uyumadan önce denemek için dua okumadım ve yine yemek filan yiyeli çok olmuştu tabi yine sırt üstü yatıyorum yüzüm bu sefer gözlerimin hemen altına kadar örtük bir şekilde uyumuşum. Gözlerimi bir açtım hareket edemiyorum ve garip bir ses duyuyordum bu sefer tavanda birşey vardı tepişmeye çalışıyorum olmuyor ve uyku sersemliğim geçtikçe tavandaki şeyi daha rahat görmeye başlıyorum (bu anlattıklarım 5-6 saniye içerisinde gelişen olaylar ve ranzanın üst katında olduğumdan tavanla aramda 1 metre veya 1,10 metre filan var) tavanda gördüğüm şey tavana iplerle bağlanmış ölü bir köpekti başı ipe bağlı olmadığından bana doğru sarkıyordu son bir kuvvetle tepişmeye çalıştım ve oldu farkettimki tavanda birşey yokmuş hemen gözümün önündeki yorganın şeklinden öyle birşey görmüş gibi olmuşum.

Bu gidişle yine olucak ve böyle şeyler benim uyumama engel oluyor uyuyamıyorum korkuyorum. Eskidende bu tür şeyler oluyordu ara ara başlayıp bitiyor.

Bu gün okuldan geldiğimden 1 saat sonra evdekiler gitti ve evde tek kaldım 1 metre solumda odanın kapısı var ve açıktı akşam olan olaylar aklıma geldi ve korktum kapıyı kapattım 1 dakika sonra resmen kapı ittirilircesine çıtlamalar sesler gelmeye başladı (kapalı bir kapıyı arkasından ittirdiğinizi düşünün kapı eski olduğundan çıtlama gibi sesler geliyor) ben kilit olmuş şekilde durdum 5-6 saniye devam edip durdu bende normal bir şekilde devam ettim.

Üstüne gittikçe dahada artıyor umursamamaya çalışıyorum yapamıyorum lütfen yardım edin ne yapmalıyım ?

_____________________________________________________________________________________

Edit : Az önce oldu bu olay. Bilgisayarda oturuyordum evde tekim çay koymak için mutfağa gidicektim odamın kapısı kapalıydı ve odam hariç her yerde ışıllar kapalıydı. Odamın kapısından çıkınıca salona çıkılıyor kapının hemen önünde anahtarlar var (ışıkların anahtarı) hızlıca ona ilerleyip onu yaktım yine aynı hızla sağ taraftaki oturma odasının ışığını yaktım. Işık yanmadı ve aynı anda benim odamında ışığı kapandı bi anda korkudan titremeye başladım. Koşarak evden çıktım ve babamı aradım (elektrik işlerinden anlar bahanesiyle aradım kahvedeydi) geldi baktı sigortada sıkıntı varmış kutuya dokununca gidiyor ordaki ışıklar. Şu an bütün ışıklar açık oturuyorum çok korkuyorum.

Daha öncede şöyle bir olay gelmişti başıma aklıma geldikçe yazıyorum. Birkaç ay önce çok şiddetli rüzgar olmuştu Balıkesir tarafında. Elektrikler gitti ve 4 gün elektriksiz kaldık. Elektrikler daha hiç gitmediği zaman gece bilgisayarda oynuyordum. Odamın kapısı kapalıydı yine tarif ettiğim yerde oturma odasının kapısıda kapalı ve orda annem ve kardeşim vardı. Birde benim odamın kapısının iç tarafındaki kapı kulbunun 4 fidasının 3 ü çıkmıştı sadece altta bir tanesi duruyordu o şekilde yerine oturtulmuş duruyordu yani. Elektrik gidince kapıya doğru ilerledim sol elimi kapıya koydum sağ elimle kulbu aramaya başladım kulp yukardan aşşağı doğru döndü yani onu tutan tek vidanın etrafında saatteki yelkovan gibi döndü. O anda korktum ve 1 adım geri çıktım ve annemlere seslendim o anda kapı dış taraftan zorlanmaya başladı (kulp aşşağı doğru ittirilmeye başladı kapı zor açılıyor) annem veya kardeşim olduğunu düşündüm seslendim ama cevap gelmedi bir daha seslendim o anda oturma odasının kapısı açıldı yani annemler daha yeni odadan çıkmıştı o an korkuyla arkada bulduğum battaniyenin altına girdim annemler kapıyı açtı ve yanlarına gittim. Bu olaydada çok korkmuştum.

Şu an çok korkuyorum bütün ışıklar açık oturuyorum ne yapabilirim ?

___________________________________________________________________________________

Aklıma geldikçe yazıyorum başka bir zaman yine tam uykuya daldığımda hareket edemediğimi fark ettim o anda sol tarafta simsiyah birşey gördüm. Ranzanın üst katında yatıyorum sağ taraf duvara yapışık sol taraf odaya dönük birde sol tarafta düşmekten korumak için tahta var altında boşluk var kafamın orda ise merdivenin olduğu yer var. Bi anda sol elimi bilekten tutan o siyah şeyi gördüm yine korkunç bir uğultu başladı ve o anda bana hızlıca vurmaya başladı. Bir eliyle bileğimde tutuyordu diğer eliyle korumalığın altından soktuğu eliyle vuruyordu. Kaldırıp indirerek hızlı hızlı vuruyordu alt tarafta o zaman dayım yatıyordu yine konuşamıyordum ama uyumadığıma emindim en sonunda güçlükle kurtulup üstüme yorganı çektim ve duvara doğru döndüm 10-15 saniye sakinleştim sonra telefonu aldım elime biraz oyalanıp uyudum. O seferde çok korkmuştum. ( Bu olayda bu sene ocak civarı gerçekleşti)

Bu arada csb yazan arkadaşlar için yapabileceğim birşey yok inandırabileceğim bir kanıtta yok ama böyle birşey yazmak bana birşey kazandırmaz. Hemde bu tür konularda csb yazmaktan biraz tırsabilirim. Pm den ve burdan yardım eden bir çok forumdaş oldu hepsine tek tek teşekkür ediyorum söylenenleri uyguluyucam yeni şeyler olursa buraya editlerim bu yazdığım olayda ocak gibi gerçekleşti. Belli aralıklarla oluyor.

Şimdi farkettim konu popülerlere girmiş bu kadar ilgi çekeceğini tahmin etmemtiştim teşekkür ederim tekrar cevap yazan herkese.

Kardeş şöyle düşün:"Her şeyin bir açıklaması var fiziksel olarak veya metafiziksel olarak."

Örneğin kapıların gıcırdaması çatırdaması olayları yada Dolap kapaklarının kendiliğinden açılması. Sıcaklıkla alakalı bir durumdur. Maddeler ısınıp soğudukça genleşip büzüşür ve buda molekülker arası bağların esnemesine yol açar. Tüm cisimde oluşan bu hareketi sen çatırdama yada kapakların açılması şeklinde görürsün.

Işıkların gidip gelmesi yada yanmaması olayı ise doğru akım her zaman güç kaybıyla boğuşan bir elektrik akımıdır. Yani o sırada şebekede oluşan anlık bir arıza tv nin yada herhangi birşeyin aniden gidipo gelmesi şeklinde açıklanabilir.

Gördüğün rüyalar ise tavana yükselmeleer falan vb şeylerin tıbbi açıklaması ise şurada var adına uyku felci diyorlar.http://www.hastalikvetedavisi.net/uyku-felci-yada-karabasan-nedir-tedavi-yollari-nelerdir.html#.VWMC8Pntl9Y
    Yani aslında konuşamaman hareket edememen olması gereken şey doğal olan bu. Aksi olsaydı uyur ezer türevi birşey olurdun ve etrafına ve kendine zarar verirdin.

• Bir aralar bende de oluyordu bu uyku felci aslina bakarsan 2 sefer falan oldu pek kafaya takmamaya calistim en sonda cok ilginctir ki Izmirden Mersine otobusle giderken otobuste yasamistim sonra bir daha olmadi sanirim kafaya takmadigin zaman geciyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51C189DEA -- 25 Mayıs 2015; 14:11:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • genelde bu tarz durumlarda iyi bi hoca bulup okutsan derdini çözebilirsin, çok duydum çevremden bu tarz şeyler, hatta korkusundan bi ara hiç uyumayan birinide biliyorum mahalleden, hepsi hocaların okumasıyla kurtuldular, bazılarına saçma gibi gelebilir ama dinimizde var bu, şifalı dualar var şifalı ağızlar var, ocak gibi bi kavram vardı sanırım, ama işte o hocaları nerden bulursun o sıkıntı, aslında cami cemaatine karışsan imama bi durumu anlatsan belki tanıdığı biri filan vardır yardımcı olabilir, allah yardımcın olsun
  • Kardeş karabasan denilen şey cindir cinin şeytani bi çeşididir.Gece yüzüstü yatarsan sırtına, sırtüstü yatarsan karnına oturur boğazını sıkar ağırlık çöker.O hal bastırdığında korkma korkarsan dahada üstüne gelirler Euzu besmele çek, abdest alarak yat, Allah'ı zikret Allah'a sığın Allah'ım şeytanın tuzaklarından sana sığınırım diye dua et Allah'ım cinler benimle uğraşıyor cinlerin bu uğraşmalarından korkutmalarından sana sığınırım diye dua et.Fatiha suresi Felak Nas sureleri Ayetel kürsi oku. Günahlarını hatırla tevbe istiğfar et.Tevbe namazı kıl

Bu ahir zamanda çoğu insanda musallat vardır haberleri yok yapılan günahlardan hatalardan vücutta kapı açılır o günahla görevli cin vücuda girer ve o günaha dahada teşvik eder. O günahtan tevbe istiğfar edilmesi gerekir. Mesela diyelimki Anne-babanla kavga edersen hafif itersen anne-baba hukukunu çiğnediğin için vücuda o günahla görevli cin girer seni dahada günahlara teşvik eder vesveseler vs. Günahlar hatırlanıp Tevbe istiğfar edilmesi gerekir. Adak adanıp unutulmuşsa unutulan adağın yerine getirilmesi gerekir

• karabasan dediğin şey uyku felcidir. ama zihinsel olarak rahatlamak için cevşen al yatarken abdest al ve yatarken bilidiğin duaları oku. bu arada yerlerde yemek kırıntısı bırakmayın sakın
  • Cevşen takman gerek mübarek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenefüseÇıkanMüdür -- 25 Mayıs 2015; 14:39:49 >
  • doktora falan gittin mi hiç? Eğer gittiysen ve bir işe yaramamışsa yanında kutsal bir şey bulundur.(Kur'an vb.)
  • benimde psikiyatorolojik rahatsızlığım vardı olmayan şeyleri oluyormuş gibi hissediyordum
    hikayem bir ramazan gecesi başladı.teravihi kılarken kulağımda garip bir uğultu. o an ölüyorum sandım çok fenaydı. hemen namazı bozdum yere oturdum.sonra eve gittim.
    birkaç gün sonra yine teravihteyim gözümde felaket bir ağrı! o an kör olacağımı zannettim hatta. sonra göz doktoruna gittiğimde bana hiç birşeyimin olmadığını söyleyince bunun tamamen psikolojik olduğunu anladım.psikaytriste gittim ve bana bunun yaygın görülen bir rahatsızlık olduğunu söyledi.ve ilaç yazdı. şimdi çok şükür hastalığım büyük ölçüde geçti.
    bence sen de bir doktora git. çünkü gitmezsen eğer yaşadıkların benim gibi psikolojikse rahatsızlığın artabilir.bence git. bir de abdestli gezmeni tavsiye ederim. Allah yardımcın olsun.
  • uregil kullanıcısına yanıt
    Kuran bulunan yerde yatılmaz. Saygısızlıktır.

• Etrafında dini konularda çok bilgili dua yazmayı falan bilen bir hoca varsa ya da hoca olmayan fark etmez ona dua yazdır. Bende de vardı hala arada olur ama sık sık olmaktan çıkar.
  • Psikoloji ilaçları olanı bastırır geçirtmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aurorax

geçen bana da oldu, vize haftası üstüste 2 -3 saat uyuyorum her gün. vizeler bitti kurtulduk derken yattım, en fazla 20 dk geçti gözlerimi açtım ama üzerimde ağırlık var. bağırmaya çalıştım olmadı. daha önce de olduğu için sakin sakin geçmesini bekledim. ama ne olduysa yere atladım, kolumdan bi şey tutuyor bırakın lan beni diye bağırmaya çalışıyorum içimden. neyse sonra kendimi tekrar yatakta buldum. oh be geçti diye düşünürken birden tavana doğru yükselmeye başladım, hatta direk ışınlandım desem yeridir o g kuvvetini normal adama uygulasan yamulur gider. tavana yapışınca uyandım, uyandığımda televizyon açıktı onu da yarım saate kurmuştum, kapanmasına 5 dk falan vardı. yani bunların hepsi 25 dk içinde gerçekleşmiş. ama ilk gözlerimi açtığımda televizyon kapalıydı, gözlerimi açmamışım demek ki garip

Hacı sen anormal adammısınki ?

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.