Şimdi Ara

YARDIM /// Çift bobin Subwoofer Bağlantı Şekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
19.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çift bobin bir bas aldım ve bunu anfiye en az yük bindiricek şekilde nasıl bağlayacağım konusunda yardım istiyorum.

Anfiye daha önce JBL 250W RMS Tek bobin subwoofer bağlıyordum 2 kanalı köprüleyip gayet güzel ses alıyordum. ÇOK YÜKSEK SESTE Bile KESME YAPMIYORDU

Yeni subwoofer ÇİFT BOBİN olunca anfi aşırı ısınmaya hatta hemen kesmeye başladı orta seste bile ısınıyor, Bağlantısını yanlış yaptığımı düşünüyorum + ve - ucları birleştirip anfiye giriş yapmıştım.

AŞAGIDAKİ RESİMDEN TARİF EDEBİLİRSENİZ SEVİNİRİM...
    ANFİ :Pioneer Premier GM-6150F

RMS Power @ 4 ohms 60 watts x 4 channEls

RMS Power @ 2 ohms 75 watts x 4 channels RMS Power @ 1 ohm

Bridged RMS Power 150 watts x 2 channels Peak Power Output 600 watts

Amplifier Specifications Number of Channels 4 Total RMS Power Output 300 watts

Minimum Impedance Unbridged 2 ohms Minimum Impedance Bridged 4 ohms

SUBFOOFER JVC CS-AW6240 subwoofer Dual 4 Ohm•12" •1000 watts max power handling
    •350 watts RMS (continuous)
    •butyl Rubber Surround
    •Dual 4 Ohm Voice Coil

YARDIM ///   Çift bobin Subwoofer Bağlantı Şekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NosWagen -- 15 Eylül 2012; 22:36:23 >

• Arkadaşım sen bası 2 ohm bağlamışsın.Uzun süre kullanırsan anfiyi eline alırsın.Anfi bu yüzden aşırı ısınıyor ve kesme yapıyor.

sen 8ohm girme şansın var.Veya bobinin birini kullanmassın 4 ohm kullanırsın.

1 bobinin - kutbunu 2 bobinin + bağla kısa bir kablo ile.Sonra kalan bobin ıçlarını anfi + ve - girişine göre tak

bu 8ohm bağlanış şekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpa07 -- 16 Eylül 2012; 12:21:58 >
  • peki 8 ohm girdigim zaman bana kazancı nedir ? bu konuda cok bilgisizim birazdan inip dedigin gibi baglayıp denicem.

4 OHM yada 8 OHM hangisi daha saglıklı olur ses düzgün olur ? 2 OHM da ses baya yüksek cıkıyor ama kesme yapıyor çok ısınıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NosWagen -- 16 Eylül 2012; 16:52:49 >
  • Yüksek ohm lu hoparlörler daha kuvvetli ses verir...
    Bu da zorlanma olmadığı için ses kalitesini iyi yönde etkileyecektir

Düşük ohm da ise anfi fazla güç çekecek hoparlörlere fazla güç vereceklerdir.
    Genelde düşük ohm mono bass anfilerinde kullanılıyor.Normal stereo anfi 1 ve 2ohm kaldırmaz.Aşırı ısınır çıkışları yakar.

Ben böyle biliyorum.Yanlışım varsa bilen arkadaşlar uyarsın
  • 4 ohm baglayım ozaman mantıklı bu sanırım
  • SA arkadaslar Ma Audia 1800 walt lık bı anfı aldım JBL 1200walt cıft bobın baglasam Anfıden saglam ses alabılırmıyım Bİ yardımcı olurmsusunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.