Şimdi Ara

ana ünite kaplolama. teyp rca çıkışlarından y kablo ile ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
5.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merabalar. bi şey aklıma yatmadı . ana ünitenin 3 çift rca çıkışı war 2 çift i sterio 1 çift i sub .
    4 kanal bi amfim war.

soruma geleyim ana üniteden amfiye girerken kullandığımız y kablolarını ana üniteden çıkarkende kullansak yara olurmu veya zararı olurmu ?
    vede diyelim 1 çift rca çıkışı 6.5v
    dediğim uygulamayı yaparsak amfiye 12v mu giricek güçte çoğalma olucak mı ?
    veya tek amfi üzerinden sub bagladığımız kanalın ana üniteden çıkan sub çıkışına bağlasak yarrı zarar ı olurmu ?

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :)

• ana ünite pioneer deh-9650mp
    amfi harward 400+400
  • ana ünitenizde 3 rca var ise y kablo kullanmanıza gerek yok y kablo ıle 6,5v u yarı yarıya dagıtmış oluyorsunuz cogalma yok yanı ve seste yarı yarıya bozulma oluyor (düşük seslerde sorun yok yuksek seste sorun yapıyor)

ana ünitenin sub cıkısına dırek sub baglamayı kastediyorsanız mümkün değil sub çalışmıyor bile

en iyi yapılacak işlem 3 ayrı kablo cekıp ön ve arka rca yı stero anfıye sub cıkısınıda mono anfıye girmek
  • kerem* kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam :) kendimi ifade edemedim heralde. şuan baglı olan şekli şu ..
    ana üniteden 1 çift çıkışta yani 1kırmızı ve 1beyaz rca çıkışı aniye gidiyor anfide y kullanıyoruz .gelen 1 çift rca yı 2 çift yapıyoruz.
    bu şeklin yerine .
    ana üniteden direk ön arka rca yı alsak 2 çift alsak 2 kırmızı 2 beyaz . amfiye girerken y kablo kullanmadan direk girsek ?

sub çıkışınada direk olarak değilde streo amfinin sub girdiğim kanallarına ana ünitenin sub çıkışından çekim aynı amfiye girsem. yararı veya zararı olurmu ?

daha açık oldumu hocam :)
  • power1616 P kullanıcısına yanıt
    bi zarari olmaz stereo anfide sub bagladigin kanali unitenin sub rca cikisina diger cift rcayida on veya arka cikisina bagla y kablo kullanmana gerek yok unitenin bir cikisi bos kalcak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • anlayamadım hocam
    uc cikisli teybe sadece bi stereo anfi baglayacaksan eger anfiden RR ve RL rca inputlarini teybin sub cikislarina girebilirsin anfinin FR ve FL cikislarinida teybin front veya rear rca cikislarina girebilirsin bir cift rca bos kalicak yani anlicagin Y kablo kullanmana gerek yok ikinci bir stereo anfi baglayacaksan eger o tek cikisi Y kablo ile cogaltman gerekir ikinci anfiyi mono baglayacaksan eger bu sefer Y kabloya gerek yok tek farki stereo anfiyi teybin front ve rear cikislarina mono anfiyide sub cikisina baglarsin umarim detayli anlatabilmisimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugrpkr -- 1 Haziran 2014; 2:22:43 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aux girişi ile hoparlör bağlama
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ederim abi =) yaşım 19 yıllardır tek çıkışta baglı amfi :D elektirikciye baglatmıştık ilk tanıdık diye =) orda öyle gördüm öyle yapıyordum =)
    verim artar değilmi abi
    yani şuan ünitede bi çift kırmızı beyaz ollara baglı orda kırmızı yı söküm sub çıkışının kırmızısına mı baglamalıyım :))
    tek cikisi cogalttigin surece verim duser ayrica kirmizi beyaz bir cifttir biri L digeri R sag sol yani sub cikisinin hem kirmizi hemde beyazini kullanman gerekir

• abi şuan bağlı oldu şekil şu dogrumu teypten aniye giden rece kabloları çift girişş çift çıkış ya amfiye giren uçlarında y war amfide 4 tane teyp e girenler 2 tane tepin arkasıan biri streo kımızıda amfi tarafondada kırmızı ya y takılı y de kolanlara giden kırmızı ve beyazda
    teybin arkasında yine sub çıkışda beyazda takılı biri oda aynı amfide sub u beslediğim kanallarda
    doğrumu olmuş abi :)
  • veya teyp ile amfi arasın da ki kablodan bi adet daha çekip
    streo çıkışlarına 2 adet y kablo alıp y kablonun birini kırmızılara birini beyazlara bunlar streo alıp amfide y kablo kullanmadan 2 kanala
    teyip ile amfi arasına çektiğim 2. kabloyada y kullanmadan girek sub tan çıkış alıp sub a mı wermeliyim ?
  • demek istediğim bu şekilde yapsam werim artar mı hocam
  • şuan ki şeklide bu hocam
    benim cozemedigim tek sey 3 cikisli teybin var neden Y kablo kullanma geregi duyuyorsun? Y kablo tek anfi cikisli teyplere stereo anfi icin gerekli bsy su Y kabloyu cikar bi aklindan 2 cift rca kablosu al 4 tane yani stereo anfiden FR ve FL ye girdigin kabloyu teypten rear cikislarina gir anfideki RR ve RL ye girdigin kabloyu teyptende sub cikislarina gir bu kadar basit Y kablo verim dusurur bir cikisi ikiye bolup cogaltigi icin

• :D bunu anladım abi sağol ama demek istediğim şuan
    senin anlattıgın şekildede teyp te bi rca boşta kalıyo onuda y kablo ile alıp alıp stero daki güç 2 ye katlanır mı güç artar mı =)
    yani demek istediğim teypte boşta rca kalmasın hepsi bi işe yarasın teypten 2 rca streo alıp amfiye girmek =)
    açıklayıcı olabildim mi abi :D
  • ilk deyip tek çıkışlı olduğu için y kullanılmış heralde o teybin üstünden 3 tane teyp geçti ama ben öyle gördüğüm için ilk o doğru zannediyodum abi ondan y kabloya takıntım heralde :D
  • :)
    aciklayici oldunda guc artmaz maximum volt bellidir kirmizi beyazlarin anlami biri sag biri sol yani stereo ses icin teypte cikisin biri bos kalcak mecbur ikinci anfi alirsan eger onuda mono anfi alir sadece sub girisine girersin stereo anfiyi front ve rear rcalara girersin

• abi bide bu konu yu çözdükten sonra yeni bi tesisat kurucam aklımda pek bişey yok tavsiye edebileceğin bi kaç parca olabilirmi =)
    pioneer deh 9650mp teyp aldım yeni daha gelmedi nnasıl tavsiye edermisin bilgin warmı ? spl ye yönelik bi teyp diye okudum.
    harward 400+400 amfi war mid bas veya oval hoporlörler için işe yarar mı ? çöpe atıp başka bişey mi alıyım =)
    oval kolon araştırdım şu kolnlar hoşuma gitti ama 1 yerde war nette ve fiyatta düşmüyor 285 tl diyo iyi midir daha iyi bi tavsiyen warmı
    oval hop : Vibe BA69 6x9 Coaxial Hoparlör
    sub ve mono amfi araştıramadım tam şuan pioneer kullanıyorum 30 cm
    artık 38 cm sub istiyorum iki adet mi tek mi koysam bilmiyorum 2 38 liği beslemekte fazla maliyetli olur heralde ve mono amfi =) bilgin warsa tavsiyelerini bekliyorum abii =)
  • bu konuyu kavradım abi teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.