Şimdi Ara

yardım bilgisayarım açılmıyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar bilgisayarım en son kapattığımda normal çalışıyordu. daha sonra açmaya çalıştığımda bir türlü açamadım durduk yere gitti.

normalde ilk açılışta ekran kartının fanı hızlanıyor birkaç saniye sonra normale dönüyor ve açılıyordu.
    ama şimdi sürekli ilk açılıştaki gibi hızlı kalıyor
    hdd ışıkları da uzunca bir süre yanık kalıyor sonra sönüyor.

power supply'ı denedim sağlam
    anakartın üzerindeki standby ışığı yanıyor ama sistem açılmıyor

ekran kartının bozuk olacağını tahmin etmiyorum

acaba sorun ne olabilir???

-Sistem-
    Anakart: Intel D945PSN i945 chipset pci-e
    İşlemci: P4 Dual Core 3.2Ghz
    Bellek: 2x1GB Kingston 533Mhz dual channel
    Ekran Kartı: Ati radeon x1800gto 256mb
    HDD: 200gb seagate sata+400gb seagate ide

• Anakarta kesik kesik güç geliyor olabilir..
    beslemede bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum..
    başka bir board denesen ii olur
  • PowerSupply ı değiştirip denedim ondan değil. anakarta gelen voltajları ölçtüm hepsi normal.
    Anakartı yada ekran kartını deneme imkanım yok. ama ben anakarttan şüpheleniyorum.
    bios u da resetlemiştim yine aynı...
  • Ekran kartını ve slotlara takılı diğer harici donanımları çıkarıp bilgisayarın açılışını test edermisin (Ekrana görüntü gelip gelmemesini değil harddisk kontrolü gibi işlemlerin yapılıp yapılmadığını )
  • denemiştim şöyle ki;
    anakart üzerinde sadece ekran kartı, 1x ram, cpu, 1x hdd bıraktım denedim sonuç aynı
  • rom bellek hatası gibi görünüyor. tahminimce anakart veya en azından anakarta bağlı bir bileşenin düzgün çalışmaması gibi.

anakarta elektrik geliyor olabilir. ama sürücüleri besleyen kablolar ile ilgili sorun da olabilir. başka psu ile deneme şansın var mı?
  • Ramlerde sorun olsaydı anakart öterdi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarım hiç açılmıyor!
    16 yıl önce açıldı
    BİLGİSAYARIM AÇILMIYOR!!
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: teyology

rom bellek hatası gibi görünüyor. tahminimce anakart veya en azından anakarta bağlı bir bileşenin düzgün çalışmaması gibi.

anakarta elektrik geliyor olabilir. ama sürücüleri besleyen kablolar ile ilgili sorun da olabilir. başka psu ile deneme şansın var mı?

rom bellekten kastın BIOS mu?

birde başka psu ile zaten denedim

anakart üzerinde buzzer yok ve takılacak yeri de yok (galiba)
    anakartın modeli D945PSN ben baktım aa buzzer hoparlör yerini bulamadım
    buzzer olsaydı en azından sorunun sesini alırdık
  • bios pilini çıkartıp taktınmı.? Bu arada şu ekran kartını bir çıkarıp bilgisayarın normal açılıp açılmadığını bi kontrol et. Görüntü gelmese bile harddisk sesinden falan anlarsın.
  • ekran kartını çıkartıp (kart olmadan) denemiştim herşey yine aynıydı hiçbir fark yoktu.

hatta ram leri bile hepsini çıkarıp denedim yine herşey aynıydı. yani harddisk ışıkları felan yanık kalıyor bir süre sonra sönüyor değişen bişey yok yani.

elimde başka pci-express anakart yok ondan diğer parçaları deneyemiyorum. ama tekrar söylim anakarttan süpheleniyorum
  • Dediğin gibi sorun anakart kaynaklı ups falan kullanmıyorsan anlık bir voltaj dalgalanması ana kartı yakmış olabilir bir anda olmasa bile power suplyde birikmiş bir elektrik akımı bilgisayarı açtığında ana karta ulaşıp zarar vermiş olabilir. Geçmiş olsun.
  • evet. rom bellek bios. açılışta anakart üzerindeki donanım yuvaları arasındaki trafiği kontrol eder ve açılışı sağlar. bu esnada klavye üzerindeki ışıkları yakar söndürür. bu geliyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.