Şimdi Ara

Yardım avensis mi corolla mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar.Malatya gibi küçük bir yerde şehir içi kullanımı için aile arabası olarak kullanılacak dolayısı ile yüksek performans beklentisi olmayan,bakım-yakıt vb bizi çok üzmeyen araba arama macerası corolla ve avensis arasında bıraktı.2004 avensis 1.6 comfort 180 binde ,2004 corolla 1.6 sol 140 binde.İkisinede 26 bin tl isteniyor.Öncelikle avensisin kasa ağılığına dair değişik yerde farklı bilgiler var. 1250 kg diyende var 1400 kg diyende.Eğer böyle bir şey varsa hangisi hangi versiyonu için geçerli?Avensisin far sorununu okudum bu sorun bir çözüme ulaşabildi mi acaba?Avensislerin bakım masraflarının yüksek olduğu söyleniyor 180 bindeki avensis tahmini başımızı ne kadar ağrıtabilir acaba ?Bir de şehir içi lpg kıyaslaması hakkında bir bilgi edinebilirsem çok süper olacak.Çok şey sordum :) Zaman verip ilgilenen üstatlara şimdiden çok teşekkür ederim.Saygılar.

• İki farklı segment araçları;

Konfor, güvenlik, prestij istiyorsan Avensis (aldığın fiyattan aşağı satmayı göze alıyorsan, şehiriçinde hantal kaldı bu demeyeceksen)

İkinci el piyasası iyi olsun, en azından aldığım fiyata satabileyim diyorsan Corolla.

• Bence Avensis al. Daha konforlu ve güvenli olur.
  • Corolla sahibi olarak ben Avensis diyorum.
  • Cevaplarınız için teşekkürler.Peki bu araçları alırken şu kısımlarını özellikle incele diyebileceğiniz kritik noktaları var mıdır acaba ?Birde araçların fiyatları konusunda bir yorum yapabilirmisiniz acaba malum sahibinden.com da çok eşitli fiyatlar var.Aracın fiyatı ucuz ise kazalı mı-kronik sorunu mu var-2. eli mi zayıf-yoksa diğer fiyatlar mı pahalı gibi düşünceler içinde bocalayıp duruyorum bu konudada yardım edebilirseniz çok sevinirim teşekkürler.
  • hocam öncelikle malatyada arapgir'e gitmiş seniz bilirsiniz belki eğin yol ayrımı vardır.bende erzincan eğinliyim(kemaliye)liyim .Akrabaların hepsi malatyada oturduğu için doğduğumdan beri her sene gidiyoruz.malatya çok severim ancak malatyada trafik ciddi bir sıkıntı.asfalt desen asfalt yok,bi giriyon ters yön çıkıyo vs.
    o yüzden malatyada avensisin hantal kalacağını düşünüyorum.Konfor,güvenlik,prestij vb yönden corolladan daha üstündür ama dediğim gibi malatya gibi sıkışık trafiği olan bir yerde hantal kalabilir.

Aracın bilgilerinede burdan ulaşabilirsiniz:http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=3597

ben corollo tavsiye ederim,artı avensis altı daha yere yakın gibi duruyor,malatyada altını vurma ihtimaliniz daha yüksek,bide bazı yerleri kilit taş felan yapmış mafolmuş,kernek yıkılmasaydı iyidi bu arada çocukluğum malatyada geçti.
  • İkisi arasında avensis kullanıcısı olarak üst segment olmasından dolayı avensis tavsiye ederim. Kendi aracımız 2005 model 67binde bakım harici farı bile değişmedi sorun açma olarak korkacagınız bir durum yok bakım masraflarıda biz özel serviste kendi istediğimiz yağı filan koydurarak daha 200 liranın üstünde bir ücret ödemedik.
    Ağırlığı sormuşsunuz boş ağırlığı 1300 kg olarak biliyorum ruhsattada lpg dahil 1365kg yazıyor. Yakıtıda lpg ile makül seviyelerde.
    Far sorunundan kastettiginiz sararma ise daha bizim araçta olmadı ama gördüğüm bazı avensislerde bu durum söz konusu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane mı clio mu?
    6 yıl önce açıldı
    Fluence mi Fiesta mı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2007 Corolla sahibiyim... Zamanında düğünde takılan altınları bozdurup (salak gibi) biraz borç alıp Corolla almıştık... Şimdi keşke biraz kredi çekip Avensis alsaymışım diyorum... Boyut olarak çok fark olmasa da konfor vs. olarak Avensis bir tık önde... Alınıp uzun süre kullanılacaksa Avensis, yok ben 1-2 sene biner satarım bana kupon araba lazım diyorsanız Corolla alın...
  • İkisi de aynı motor hacmine sahipken neden daha ağır araç alınsın ?? Sonra çok yakıyor, gitmiyor, hızlanmıyor denilmekte...
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-rose

İkisi de aynı motor hacmine sahipken neden daha ağır araç alınsın ?? Sonra çok yakıyor, gitmiyor, hızlanmıyor denilmekte...

Üst sınıf olmasın dolayı olabilirmi ?

Arkadaş zaten performans çok önemli değil demiş.
  • 8 sene avensşis kullandım avensis alacaksan elegant al comfortta hiç bişey yok. corolla falan alma. comfortta xenon olmadıgı için sorun yok far sorunu dediğin zamanla matlaşıyor sadece değişmen gerekiyor o kadar. 180 binde hiç bir sıkıntı olmaz tabi öncesinide bilmek lazım aracın.
  • Yorumlarınız için çok teşekkürler.bilalöztkr hocam dediğiniz gibi berbat yerler var yavaş yavaş da olsa yollar yenileniyor.Şehirciliğini bir projeci olarak berbat buluyorum malatyanın.CominqUndone hocam bilgileriniz için sağolun.Zeytinbey hocam allah ömür boyu mutlu bir evlilik nasip eder inşallah.Bu arada estagfurullah corolla almak 2 aydır araba araştırmalarıma göre en çok önerilen bir kaç arabadan birisi umarım avensis alabilirsiniz.e-rose hocam açıkcası yıl içinde taş çatlasa 8-10 bin km yay yapılır ya yapılmaz.Şehirler arası yolculuk en fazla bir yada bir kaç defa olur yani klasik emekli bir ailenin ihtiyacı olacak bu araç.Kullanmadığımız için bilmiyorum ama bu bilgileri yazarak belki beklentilerimizi daha iyi belirtmişimdir.Sizi tenzih ederek söylüyorum bazen bazı yorumlar ışıklarda kalkan ilk araç olmasına göre bazende maximum hız hesabına göre yapılıyor.Bize ikiside lazım değil.Kalkışlarda rezil etmesin ,yakıtta da çok üzmesin yeter teşekkürler.En son olarak bu 180 km avensis için bir sıkıntı oluşturu mu acaba ?

• dkerem2 hocam öncelikle yorumlarınız için teşekkürler.Avensisin genel olarak sağlam kasalı,8 tane yanılmıyorsam 2004 comfort için konuşuyorum hava yastığı,dijital klima gibi özellikleri var.Tabi hız sabitleyici gibi veyahut ben bu konuda harbi cahilim bilmediğim bir çok önemli eksiği olabilir ama bunlar sanki yeterli gibi hocam.Şehir için konfor güvenlik yakıt ve sorunsuz bir araç olarak odaklandık zaten.Peki bu elegantların piyasası nasıl hocam.Ve sizce hangi donanımlarından dolayı elegant olmazsa olmaz.Teşekkürler.
  • CominqUndone kullanıcısına yanıt
    Sınıf farkını ilk mesajımda bende yazdım...
  • Yorumlarınıza ilginize teşekkür ederim arkadaşlar.Avensis 2004 aldık.Cümlemize kazasız belasız sürüşler dilerim .Allahım olmayanada en kısa zamanda nasip eder inşallah.Aracı tanıdık ustaya bırakacağız görünürde bir sıkıntısı yok ama yinede usta tepeden tırnağa bakacak.Tekrardan ilginiz ,harcadığınız o kıymetli zamanınız için teşekkürler.Saygılar.
  • Hayırlı olsun güzel araç
  • Teşekkür ederim shinnok hocam.
  • Avensis tavsiye ederim ama 2004 avensis 1.6 comfort 180 bin km için istenen 26 bin lira fazla. Kazık yemiş olursunuz. Max 22000 lira eder. Kıyaslamaya gelince bence Avensis'in konforu, başarılı ses yalıtımı her ne kadar Corolla gibi aynı özelliklere tabi gibi görünsede, segment üstünlüğü, kasa heybeti ve konsol özellikleriyle her daim Corolla'ya göre tercih edilesi bir araçtır.

Edit: Doğru seçim. Hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 20 Şubat 2014; 23:24:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ikisininde kendine göre bazi avantajları var. Ve her ikiside benim gözümde alınabilir araclardir. Hangisine kendinizi daha yakın hissediyorsaniz onu alın derim. Markasi toyota olduktan sonra pişmanlık yasayacaginizi sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler arkadaşlar yorumlarınız için.
    programmer_onur hocam kazık yemiş olursunuz cümlenizin piyasa güncellemesi yapılmadan,yapılmış bir ergen yorumuna benzettim. 3 aydır 3 ayrı siteden araçları neredeyse günü gününe inceliyorum.Belli başlı olanlarıda forum sitelerinden.Ford,Mitsubishi,Proton,Toyota vb. forum sitelerine üye olup yardımsever tecrubeli arakadaşlarla birebir görüştüm.Velhasılkelam bu fiyat nazarımca karlı bir alışveriş oldu benim gözlemlerim neticesinde.Sizde sitelerde biraz arama yapsa idiniz verdiğiniz fiyata o aracı almanızın imkansız olduğunu görebilirsiniz.Tanıdık bir kaç ustaya da götürdük ,hatta fiyattan 250 tl daha kırpmıştık ki ustamız aracın ederinin 25 bin olduğunu kimseye hak geçmesin, ederince alın diyince bizde ustalarımıza güvendik ve öyle aldık.Zaten o fiyata satan olsada kolay kolay alamazdım.Piyasasından 3-5 bin ucuz bir araç ya sağlam kazalı,ya sağlam masraflı,yada çook acil olmalı ki o fiyata istediği bir galericiye satabilir siteye koymaya gerek bile kalmaz.Lafın kısası o kadar araştırmama rağmen sitede araçlar hakkında basit yorum yapmaya bile kalkışamıyorken sizin bilmediğiniz bir konuda böylesine emin ve keskin konuşmalarınız akıl kârı değil.Saygılar.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.