Şimdi Ara

YARDIM...ACER 5512 LAPTOPDA ANALOG 5.1 CIKIS NASIL ALINIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Mumkunse bir soru sormak istiyorum. Daha once digital cikisla ilgili olarak anlatilmis ama benim istedigim digital cikistan ziyade
    5.1 Analog cikis istiyorum. Hani bilirsiniz MIC woofer cikisi olur , LINE IN REAR hoparlor cikisi olur ve boylece DECODER veya AMFI gerekmeden su anki cogu bilgisayar uzerinden analog 5.1 cikis alinabilir.

Kullandigim LAPTOP ACER Aspire 5512 ve uzerinde 1 kulaklık/stereo , 1 mic , 1 giris portlari mevcut...Kulaklık/stereo cikisindan spdif olarak kirmizi isigi da herhangi bir minijack i hafif takarken gorebiliyorum. Kitapciginda bu cikisin sony/philips interface olarak tanimlanan cinsten bir cikis oldugunu gordum.

Sonuc olarak ben klasik 5.1 analog bir hoparlore , 3 kanal uzerinden ( kulaklık->ON ; LINE IN ->ARKA ve MIC -> Center/woofer ) olmak uzere bu laptop tan cikis alamaz miyim ? Ses surucusu CONEXANT AMC AUDIO veya CONEXANT AC-LINK AUDIO olarak tanimlanmis.....Fakat normal desktop bilgisayarlarda oldugu gibi bu ayarlari yapabilecegim ( REALTEK veya SOUNDMAX de oldugu gibi ) bir arabirim programi mevcut degil...Sadece Klasik XPnin gelismis ses ayarlarinda Digital SPeaker cikis secenegi mevcut...

Ben bu laptop uzerinden nasil 5.1 analog ses alabilirim ?

Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
    Simdiden cok tesekkurler , saygilar

• Kimseler Yok mu bu konuda bi fikir verebilecek en azindan...
    Kimse yardimci olamayacak mi gercekten ?...

firatcak@hotmail.com
  • Line-in 'den ses çıkışı alamazsın. adı üstünde line-in. amacın 4 hoperlerden de ses gelmesimi yoksa. 4 hoperlördende farklı ses gelmesimi
  • Merhaba ;
    Derdimi tam anlatamadim sanirim.

PC masaustu kullaniyorsaniz ve 5.1 digital ses karti kullaniyorsaniz ( ki artik onboard ses kartlarinda bile o ozellik var )
    5.1 Analog cikis alabiliyorsunuz...Oyle olunca Normal cikis ON hoparlor , LINE-IN Arka hoparlor ve MIC ise Center/Woofer Cikisi haline
    geliyor. Bunu da ( REAL TEK veya SOUNDMAX gibi ) bazi ses chipine ozel arabirim lerle ayarlama sansiniz var.
    Onu soruyorum sadece...
  • bak kendin demişsin dostum programdan ayarlayabiliyorum line in i rear olarak atayabiliorum masa üstümde diye. baktın mı laptop ın ses kartının programına bööle bir özellik var mı? bence yok neyse bu şekilde stereo sesten başka bişi alamazsın 100 hoparlör de bağlasan. ama s/pdif destekli bi sisteme bağlarsan dijital olarak pek güzel alabilirsin ama analog çok zor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.