Bildirim
Yardım! 5D Mark 2'yi yere düşürdüm (3. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
@B.S.S,
Geçen ben de denk gelmiştim bu videolara, ama Canon 400d ile Nikon D70 var videolarda.
Adamlar kendi videolarında ne olduğunu mu bilmiyorlar, hit alsın diye mi D90 filan yazmışlar bilmiyorum.
Bu DigitalRev ekibi zaten manyak. Kai geçenlerde Leica'yı pembeye boyamıştı. -
notebookların bazı modelleri askeri standartlar gereği bazı özelliklere sahip olmak zorunda.(MIL-STD-810F-G)
Dslr fotoğraf makinaları için böyle bir standartın varlığı araştırmadım,Tough serisi kompakt makinalarda bu standartlar var.
Biliyorsunuz uzaya ilk giden fotoğraf makinaları Nikon'du. Hala da Nikon gidiyor sanırım. Bu makinaların stadart üretimleri arasında muhakkak fark vardır.
Askeri savaş fotoğrafçılığında kullanılan makinalara bakmak gerekir aslında. Muhakkak toza,darbeye,düşmeye dayanıklıdırlar.
Bazı ürünleri alırken MIL-STD varmı dikkat ediyorum. Daha uzun ömürlü oluyorlar. Gerçi görsel olarak pek janjanlı olamıyorlar -
quote:
Orijinalden alıntı: magicboyguccino
Biliyorsunuz uzaya ilk giden fotoğraf makinaları Nikon'du. Hala da Nikon gidiyor sanırım.
Merhaba,
NASA'nın uzun zamandır Nikon'u tercih ettiği doğru,ama bildiğim kadarıyla uzaydaki ilk çekimlerinde Hasselblad'i tercih etmişler.
Bu arada,Notebook marka modellerinden sadece IBM Lenovo Thinkpad serisi çok sağlam.Diğer marka ve modeller bu konuda Thinkpad serisinden çok gerideler.(Yanlış anlamayın,Lenovo kullanıcısı değilim)
İyi günler hoşçakalın.. -
Sanırım ikimizde yanılmışız :) Her 2 kamerada uzaya gitmiş, ancak ilk giden başka bir kamera sanırım. Markasını bulamadım.
V-2 roketi ile kullanılan makina varmış. 1940'lara dayanıyor proje.
http://www.airspacemag.com/space-exploration/FEATURE-FirstPhoto.html
Hasselblad ise 1960'daki projelerde kamera vermiş.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hasselblad#Hasselblad_cameras_in_space
Nikon ilerleyen yıllarda göndermiş
Sovyetlerinde uzay programı ile ilgili kameraları;
http://www.mentallandscape.com/V_Cameras.htm
Neredeyse 70 yıl önce uzayla ilgili görüntüler alınmış.
Know how olarak ne kadar ileride olduklarını düşünün artık.
Ancak hızlı iletişim ve bilgi çağında bu bilgilere ne kadar çok çabuk ulaşılıyor ve tüketiliyor. Orasıda ayrı enteresan :
-
@magicboyguccino
Tekrar Merhaba,
Evet ben yanlış hatırlamışım.Daha doğrusu,NASA Ay'daki ilk çekimlerinde Hasselblad'i tercih ettiği için aklımda öyle kalmış.
Genel Uzay çekimlerinde ise tabii ki başka markaları tercih etmiş olabilirler.
Bu arada,evet Ruslar'ın uzay araştırmaları çok daha eskilere dayanıyor.
İyi akşamlar hoşçakalın.. -
quote:
Orijinalden alıntı: c.james
quote:
Biliyorsunuz uzaya ilk giden fotoğraf makinaları Nikon'du. Hala da Nikon gidiyor sanırım.
Merhaba,
NASA'nın uzun zamandır Nikon'u tercih ettiği doğru,ama bildiğim kadarıyla uzaydaki ilk çekimlerinde Hasselblad'i tercih etmişler.
Bu arada,Notebook marka modellerinden sadece IBM Lenovo Thinkpad serisi çok sağlam.Diğer marka ve modeller bu konuda Thinkpad serisinden çok gerideler.(Yanlış anlamayın,Lenovo kullanıcısı değilim)
İyi günler hoşçakalın..
Her 1-2 yilda sirket diz üstü bilgisayarim degisir. Gecen aya kadar son 18 aydir Lenovo Thinkpad kullandim. Inanilmaz agir bi laptop ve büyük pil secerseniz arka kisimindan cok fazla tasiyor. Saglam olabilir ama ben hic memnun degildim. Klavyesi ikide bir bozuluyordu.
Simdi 12 inch ve i5 islemcili bir Dell Latitude'da gectim. Magnezyum kasa ve kücük olmasi hosuma gitti. 1.2 kilo daha hafif ve dünya varmis diyorum. 14 inch'lik Lenovo neredeyse evde bir kac sene öncesine kadar desktop diye kullandigim Dell 17inch 1720 (2 HDD'li) kadar agirdi.
-
quote:
Orijinalden alıntı: phm
@B.S.S,
Geçen ben de denk gelmiştim bu videolara, ama Canon 400d ile Nikon D70 var videolarda.
Adamlar kendi videolarında ne olduğunu mu bilmiyorlar, hit alsın diye mi D90 filan yazmışlar bilmiyorum.
Bu DigitalRev ekibi zaten manyak. Kai geçenlerde Leica'yı pembeye boyamıştı.
Önce 550D ve D90 ı yapacak ama sonra vazgeçiyo. Video da da diyo sanırım. Ayrıca bu Kai zibidisi Canonla Nikona aynı orantıda test yapmıyo, Canon'a daha sert test yapıyor.
Hatta son bölümde bilgisayar kasası atıyo ve o da Canon'a geliyo. Ama Canon maşaAllah taş gibi
-
quote:
Orijinalden alıntı: 145tr
quote:
Orijinalden alıntı: c.james
quote:
Merhaba,
İyi günler hoşçakalın..
Her 1-2 yilda sirket diz üstü bilgisayarim degisir. Gecen aya kadar son 18 aydir Lenovo Thinkpad kullandim. Inanilmaz agir bi laptop ve büyük pil secerseniz arka kisimindan cok fazla tasiyor. Saglam olabilir ama ben hic memnun degildim. Klavyesi ikide bir bozuluyordu.
Simdi 12 inch ve i5 islemcili bir Dell Latitude'da gectim. Magnezyum kasa ve kücük olmasi hosuma gitti. 1.2 kilo daha hafif ve dünya varmis diyorum. 14 inch'lik Lenovo neredeyse evde bir kac sene öncesine kadar desktop diye kullandigim Dell 17inch 1720 (2 HDD'li) kadar agirdi.
Merhaba,
Lenovo Thinkpad serisiyle ilgili görüşlerinizde haklısınız.Ben sadece bu serinin çok sağlam olduğunu belirtmek istemiştim.Ben şimdiye kadar kullandığım dizüstü modellerinde Lenovo Thinpad serisini hiç tercih etmedim,ama bazı meslek grupları için bu tarz sağlam modeller daha kullanışlı olabilir.
İyi akşamlar hoşçakalın..
-
Erkayalar Discovered marka gövde koruyucu getiriyor ama sitelerinde 5D mark II için olan versiyonun fiyatı yazmıyor.
Giriş/Orta seviye makineler için bu tip koruyucuyu getirmişler.Halbuki yüksek meblağlar verilip alınan makineler için de
getirmeleri lazım.Yine de bir telefon açıp sorun.Hayyam'da bu tip bir ürünün satıldığı bir dükkan malasef görmedim.
Daha önceden piyasada Zoom İthalat'ın tedarik ettiği CameraArmor markası vardı fakat bu firma ya üretimi durdurmuş ya da piyasadan kalkmış.
Rekabetçi değişik ürünleri vardı aslında.Bu marka koruyucu Mark II'nin üst tekerleğinde sorun çıkarıyordu.
Discovered,Delkin,Walimex Pro bunlar sanırım aynı ürünler.Ben yurtdışından Walimex marka bulabildim.
+Yanında arka LCD koruyucu olabiliyor(Walimex 5DMarkII ve Delkin 7D'den çıktı)
+Ele daha iyi oturuyor,terleme yapmıyor.
-Tuşları ezbere kullanmaya başlayıncaya dek alışmak zaman alıyor.
-Battery grip ile kullanırken hafif sıkışma yapıyor.Alttan maket bıçağı ile sıyırmak gerekebilir.
-Lensin çapı bayonetten genişse,lensi gövdeye takmak zor olabiliyor.
-
Öncelikle geçmiş olsun.Bu tamamen şans işi. Arkadaşımız 19lt su döküp test ettiği 7D (lens 70-200 takılıydı) hiç bir şey olmazken. Yağmurda su alıp anakartı korozyona uğrayan 7D biliyorum. -
Üst kısmın değişmesi gerekecek.İstanbulda isen sana iyi bir usta tavsiye edebilirim.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X