Şimdi Ara

Yardım! 5D Mark 2'yi yere düşürdüm (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok rahatsız ettiyse catlak bana hediye edebilirsin cihazı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

quote:

Orijinalden alıntı: Sh@rKs-PoWeR

quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

Oturur ağlardım.. Ağlamam dindinkten sonra Nazmi Kılınçeri arar çatlağı anlatırdım. Gövdeye macun attırır artık görmezdim :)

Kx düştüğünde ağladınızmı hocam

KX düştüğü zaman gözlerim doldu :D :D Üzerinde 43mm limited lensim vardı :) Sevdiğim bana öyle bir omuz attı ki havada bir kaç takla attı KX ve çok sert bir şekilde sağ arka üst köşesinin üzerinde zıpladı ve 5-10 metre ileriye doğru yerde zıplaya zıplaya gitti... Her seferinde objektifin üzerinde sekti... Zaten gövde önemli değildi benim için objektif daha pahalı olduğu için gözlerim doldu :) Allahtan objektif kapağı kapalıydı :) Ve objektif gövdesi çok sağlam bir materyalden yapıldığı için çizik bile yoktu :) Ama KX'in sağ arka üst köşe çatladı :) O da nazarı oldu :)

Resmen sağlamlık denemesi olmuş

@Sharks

Yemişim öyle sağlamlık testini , kalpten gidiyordum neredeyse :)

Bir kerede bir hatunu gördüm D40 vardı bunda :) İstanbul Kadiköy sahilde arkadaşlarıyla geziniyor bir yanda da mutlu mutlu onların portrelerini çekiyor :)
    Hacı kız elinden bir düşürdü D40'ı :D :D Allah dedim o makine daha iflah olmaz... Kayalıklardan aşağı yuvarlandı (3-5 metre) sonra iri iki kayanın arasındaki boşluğa düştü :)
    İçimden kırılıp bozulmasa bile deniz suyuyla temas etmesi kaçınılmaz kesin öldü o alet derken bir cengaver arkadaşı atladı peşine sıcağı sıcağına kolunu kayaların arasındaki boşluğa soktu ve yokladı...
    sonra bir dal istedi arkadaşlarından ve o dal yardımı ile makineyi çıkarttı :) Gövdenin her yeri çizik içinde ama makine çalışıyordu :)

• Nikon işte yaa

Şaka bir yana çok kötü bir durum.Birgün banada denk geldi.Bir arkadaş anfide derste 1 metreden D90'ı yere düşürdü.Düşme sonucu bütün herkes arkadaşa bakınca almadı makineyi yerden.Ders bitince baktık bir tane çizik yok.Usturuplu düşmüş makine ancak insan çok kötü hissediyor.Hemen kendini koyuyorsun makinesi düşen kişinin yerine.Allah kimseye göstermesin evlat acısı gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

@PlutosDaddy

Hayyam'da varmıdır bunlardan?

Varsa sirkecide kamer ithalatta vardir, hayyamda olacagini sanmiyorum
  • uzuldum gercekten gecmis olsun
  • zaten dıştan bakınca bile nikonlar sağlamlık hissi veriyorlar bu saatten sonra canonu bedava verseler almam tipinde meymenet yok kabak gibi ..
  • Nikonların dış kaplamasını çelikten mi yapıyorlar :) Sonuçta hepsinin dış kısmı plastikten yapılıyor bu düşüşte çatlamayabilirdide fakat çatlamış şans işte.
  • Dis kaplamanin polimer olmasinin avantaji da var dezavantaji da. Eger esnek polimerse sert dususlerde carpma enerjisinin buyuk kismini emip icteki sisteme daha az iletiyor. Arabalar da eskisi kadar "celik gibi" degil artik, ilk carpma enerjisini surucu ve yolculara yansitmamak icin.
    Ama kirilabilir tabi, ne iyisi dusurmemek
  • Benim Nikon D40 yaklaşık 2-2.5 metreden çok sert bir şekilde düştü bırakın çatlamayı çizik bile olmadı
    Çalışmaz diye düşünüyordum ama hiç bir sorun çıkarmadı
  • @PlutosDaddy

Teşekkürler hocam.
  • Ayna felan kaymadıysa bir problem yokturGeçmiş Olsun
  • Yakinda DSLR gövdeler icin NCAP carpisma testi yapacakmis. Iki tip olacakmis:
    - 150 santim yükseklikten ile Timberland botun kenarindan sekecek sekilde
    - 90 santim yükseklikten direk arnavut kaldirimina

Nikon'un 5 yildiz almasi bekleniyor; Canon sinifta kalabilirmis. Pentax'larda grip olan modeller helyum dolduruldugundan düsmedigi icin teste katilmayacakmis.

• quote:

Orijinalden alıntı: 145tr

Yakinda DSLR gövdeler icin NCAP carpisma testi yapacakmis. Iki tip olacakmis:

Nikon'un 5 yildiz almasi bekleniyor; Canon sinifta kalabilirmis. Pentax'larda grip olan modeller helyum dolduruldugundan düsmedigi icin teste katilmayacakmis.

• Bazı dizüstü bilgisayar modelleri bile fotoğraf makinelerinden daha dayanıklı olabiliyor.
    Şaka bir yana,dslr ekipmanları kullanırken çok dikkat etmek gerekiyor.Geçmiş olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 11 Ocak 2012; 4:14:04 >

• quote:

Yakinda DSLR gövdeler icin NCAP carpisma testi yapacakmis. Iki tip olacakmis:

Merhaba,
    Bazı firmalar dizüstü bilgisayarlar için benzer testleri uyguluyorlar.Örneğin aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
    Bu arada yanlış anlamayın,videoyu esprinize katkı yapmak için paylaştım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 11 Ocak 2012; 4:27:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: c.james

Merhaba,
    Bazı firmalar dizüstü bilgisayarlar için benzer testleri uyguluyorlar.Örneğin aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
    Bu arada yanlış anlamayın,videoyu esprinize katkı yapmak için paylaştım..

Yanlis anlayacak bir yani yok. Espri'ye güzel bir katkiniz olmus.
    Elinize saglik.

• quote:

Elinize saglik.

Yanlış anlamayın derken,yani "dizüstü bilgisayarlarla ilgili test ne alaka ?" şeklinde düşünülmesin demek istedim..
  • quote:

quote:

Elinize saglik.

Yanlış anlamayın derken,yani "dizüstü bilgisayarlarla ilgili test ne alaka ?" şeklinde düşünülmesin demek istedim..

Süper vallahi; bir kac gündür yogun calisiyorum. Dün sabah 4'de yatabildim.
    Kafa zoom olunca okudugumu anlamamisim.
  • quote:

quote:

quote:

Elinize saglik.

Süper vallahi; bir kac gündür yogun calisiyorum. Dün sabah 4'de yatabildim.
    Kafa zoom olunca okudugumu anlamamisim.

İyi akşamlar..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.