Şimdi Ara

Yardım 2004 Jazz ES yan camlar çalışmıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2004 jazz es sahibiyim şöför koltuğunun camı çalışıyor ancak diğer 3 cam çalışmıyor neden kaynaklanmış olabilir. ve ne kadar masraf çıkar acaba

tşkler

• Sigorta yanmış olabilir. 3 motor da aynı anda yanacak değil herhalde? Ya da o 3 camı kullananlar açıp kapatamasın diye şöför kolçağında kilit düğmesi varsa onu basılı unutmuş olabilir misin?
  • bazı tiplerde cam kilidine basınca sadece şöför tarafı çalışır diğer 3 cam kilitlenir, o kilit düğmesini kontrol ethatta bir kaç here bas bırak, genede düzelmesse o açma butonlarının olduğu kompenantı olduğu gibi çıkar yerinden, sanırım cam kilit aktif kalmış, kablosu falan çıkmış olabilir, sigorta olayına katılmıyorum , eğer sigortadan olsaydı senin tarafta çalışmazdı, hepsi aynı sigortaya bağlı
  • muhtemelen kablo soketi oynamış olabilir.yada cam açma-kilitleme düğmesi problemli olabilir.
    aşağıdaki ihtimalleri bence hiç düşünmemek lazım.zamanla oluşan bir işçilik hatası olabilir.
    1- 3 cam motorununda aynı anda yanması
    2- 3 tarafında cam açma kapatma düüğmesinin arızalanması.
    3- hepsinin bağlı olduğu sigorta patlamamıştır.

saygılarımla...
  • cam tuşlarının altında ufak yuvarlak bir düğme var, ona basarsan düzelir :))

bir honda saçmalığı.
  • Nasıl saçmalık yani
  • çoluk çocuk camlarla oynayamasın diye kilitliyorsun ama kilitleyince sen de kullanamıyorsun,

normalde sürücü tarafı kumandalar açık olurken sadece diğerlerini kilitlenmes gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim anlatttığımda buydu ama honda saçmalığı değil çoğu arabada var bu sistem, arabada çocuk varsa camları açamasınlar diye özellikle konmuş, adıda cam kilidi
  • Çocuk varken kilitlediğinde, kilitlediğin o camları sen açarsan (anlattığın mekanizmaya göre) o zaman kilitlemenin ne anlamı var? Çocuk varken çocuğun camı açması istenmiyorsa ve kilitleniyorsa, babası niye açsın ki? Bile bile lades hesabı mı???
  • Baba bilinçlidir, oynamak için açmaz, gerekince ve kontrollü, ama o kopela çamı açmakla kalmayıp o camdan uçar bile
  • aslında şöför tarafında bu durum bile seçenekli halde olabilir di ufak bir switch ile.

benim hoşuma gitmeyen asıl şu:
    araç içinde iken diyelimki içeriden kapı kilitlenmesi gerekecek.şöför yerinde yoksa bu iş tam bir işkence.
    kapı açma mandalının hemen altındaki mandaldan herkes bireysel olarak kapılarını kilitleyebiliyor ancak hepsini birden
    kilitlenmesi istendiğinde orta konsolda da şöföre verilen hakkın aynısı bir yerlerde de olmalıydı.(kolay ulaşılabilen şöför yan yolcununda
    erişebileceği bir ikinci düğme daha olmalıydı.

haksız mıyım???
  • haklısın emre hemen hemen bütün arabalarda var bu düğme, hondayı bazan anlamak gerçekten zor, ben anahtardaki düğmeyi kullanarak açıp kapıyorum
  • fazla mı detaylara indik yoksa honda bunlardan özellikle mi kaçınıyor.
    fazladan bir düğmenin ne giib maliyeti olabilir ki?
    n dandik arabalarda bile olan şeyler hondada düşünüldüğünde lazım geldiğinde olamayabiliyor????

acilen bu yazıları honda dan birilerininokuması uygulamaya koyması lazım.
  • honda işe yaramayan konularda tüketicisine kulak veriyor, mesela tr de sevilmiyor diya mini stepne yerine tam boy stepne koydu ama bağajı mahvetti
  • biraz da araba içinde kullanım kolaylığı sağlayan durumlara tüketicinin isteği doğrultusunda yön çizse ne güzel olur.
    yukarıda ki birkaç durum gibi.

quote:

Orjinalden alıntı: caucass

honda işe yaramayan konularda tüketicisine kulak veriyor, mesela tr de sevilmiyor diya mini stepne yerine tam boy stepne koydu ama bağajı mahvetti
  • yeni kullanıcı olarak tanımaya çalışıyorum halen cam açma düğmelerinin yanındaki küçük yuvarlak düğmedenmiş tüm camları kitliyormuş dediğiniz gibi tşk ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.