Şimdi Ara

++ yaratılış... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
7.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Deep Impact

quote:

Yazılarınızda o kadar kesin ve ........., inanın ben kararsız biri olsam kesinlikle Allah'a inanmam onları okuduktan sonra. Sizin yazılarınız anca Allah'a inanları etkiler, diğerlerini de Allah'tan uzaklaştırır. Çünkü tüm yazılarınızda hiç bir uzlaşmacı tutumunuz yok. Hep kendi bildiğinizi okuyorsunuz. Lütfen karşı görüşlere biraz daha saygılı olun. Hemen onlar hata içerisinde deyip bir kenara atmayın. Sonuçta sizin aklınız varsa, o akıl herkes de var. ve herkes de aklını kullanmayı bilir. üstelik hiç bir şeye kesin sınırlar çizmeyin ki, bu ne sizin hakkınız var ne de başka birinin.

önerini dikkate alacağım

fakat niyetim kimseyi üzmek değil...

Alıntıları Göster
    quote:

Benim biyoloji ile ya da bilim ile sıkıntım yok. Benim sıkıntım sizin mizacınızla. Siz Allah ve Evrim'in hatta mutasyon,adaptasyon,doğal seleksiyon vs. bir arada olamayacağını söylüyorsunuz ve bu noktada KESİN bir sınır çiziyorsunuz. Bu bilimsel çalışmaları çürütmek için de kendi kurduğunuz mantıkları öne sürüyorsunuz. Peki ben size sorayım "siz kimsiniz ki evrim vs.'yi doğru saymanın Allah'ın varlığını inkar etmek olduğunu" savunuyorsunuz. Dolaylı olarak da bu insanları dinsiz sayıyorsunuz. Bu noktada size Allah'tan bir güvence mi var. Yani siz nerden kesin olarak evrimin olamayacağı kanısına vardınız da bunu millete empoze etmeye çalışıyorsunuz. Üstelik karşı görüşleri de yok sayıyorsunuz. Diğer görüşlerin hata içinde olduğunu düşünüyorsunuz. Peki siz Allah'ın gücünü sınırlamıyorsunuz da ne yapıyorsunuz, bir sorun kendinize. Herşeye düzen kuran bir varlık, evrim içinde bir düzen oluşturamaz mı?. Size göre Allah'ın buna gücü yetmiyor sanırım.

burada benim hedefim evrimin kendisidir

kişiler değildir...

kişi hem evrime hem de Allah a inanabilir ...

fakat benim araştırmalarım evrimin olmadığı yönünde ve bende bu konu hakkında fikirlerimi sizinle paylaşıyorum...

yani konuyu Allah inancı ile çürütmek bazıları için ikna edici olmayabilir ben ise bilim teknik ten alıntılar yaparak mutasyonun ne kadar zor bir durum olduğunu ve bu kadar çeşitliliğin sebebinin nutaasyon ve dolayısı ile evrim olamayacağını savunuyorum...

not : bu arada sana pm den mesaj attım...

• quote:

Orijinalden alıntı: mandelbrot

Benim biyoloji ile ya da bilim ile sıkıntım yok. Benim sıkıntım sizin mizacınızla. Siz Allah ve Evrim'in hatta mutasyon,adaptasyon,doğal seleksiyon vs. bir arada olamayacağını söylüyorsunuz ve bu noktada KESİN bir sınır çiziyorsunuz. Bu bilimsel çalışmaları çürütmek için de kendi kurduğunuz mantıkları öne sürüyorsunuz. Peki ben size sorayım "siz kimsiniz ki evrim vs.'yi doğru saymanın Allah'ın varlığını inkar etmek olduğunu" savunuyorsunuz. Dolaylı olarak da bu insanları dinsiz sayıyorsunuz. Bu noktada size Allah'tan bir güvence mi var. Yani siz nerden kesin olarak evrimin olamayacağı kanısına vardınız da bunu millete empoze etmeye çalışıyorsunuz. Üstelik karşı görüşleri de yok sayıyorsunuz. Diğer görüşlerin hata içinde olduğunu düşünüyorsunuz. Peki siz Allah'ın gücünü sınırlamıyorsunuz da ne yapıyorsunuz, bir sorun kendinize. Herşeye düzen kuran bir varlık, evrim içinde bir düzen oluşturamaz mı?. Size göre Allah'ın buna gücü yetmiyor sanırım.

Allah insanı çamurdan heykel yapıp, sonra da bu heykele ruhundan üfleyip canlandırarak yaratmıştır sonucunu çıkarmak. Çok sığ bir düşüncedir. Hatta sığ dan ötedir. Allah Kuran'da geçtiği gibi herşeyi bir düzen içinde yarattıysa, insanı da bir düzen içinde yaratmıştır. Bu noktada da islam, evrim teorisiyle çelişmez.

Yazılarınızda o kadar kesinsiniz ki, inanın ben kararsız biri olsam kesinlikle Allah'a inanmam onları okuduktan sonra. Sizin yazılarınız anca Allah'a inanları etkiler, diğerlerini de Allah'tan uzaklaştırır. Çünkü tüm yazılarınızda hiç bir uzlaşmacı tutumunuz yok. Hep kendi bildiğinizi okuyorsunuz. Lütfen karşı görüşlere biraz daha saygılı olun. Hemen onlar hata içerisinde deyip bir kenara atmayın. Sonuçta sizin aklınız varsa, o akıl herkes de var. ve herkes de aklını kullanmayı bilir. üstelik hiç bir şeye kesin sınırlar çizmeyin ki, bu ne sizin hakkınız var ne de başka birinin.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: mandelbrot

Allah insanı çamurdan heykel yapıp, sonra da bu heykele ruhundan üfleyip canlandırarak yaratmıştır sonucunu çıkarmak. Çok sığ bir düşüncedir. Hatta sığ dan ötedir. Allah Kuran'da geçtiği gibi herşeyi bir düzen içinde yarattıysa, insanı da bir düzen içinde yaratmıştır. Bu noktada da islam, evrim teorisiyle çelişmez.

Yazılarınızda o kadar kesin ve bağnazsınız ki, inanın ben kararsız biri olsam kesinlikle Allah'a inanmam onları okuduktan sonra. Sizin yazılarınız anca Allah'a inanları etkiler, diğerlerini de Allah'tan uzaklaştırır. Çünkü tüm yazılarınızda hiç bir uzlaşmacı tutumunuz yok. Hep kendi bildiğinizi okuyorsunuz. Lütfen karşı görüşlere biraz daha saygılı olun. Hemen onlar hata içerisinde deyip bir kenara atmayın. Sonuçta sizin aklınız varsa, o akıl herkes de var. ve herkes de aklını kullanmayı bilir. üstelik hiç bir şeye kesin sınırlar çizmeyin ki, bu ne sizin hakkınız var ne de başka birinin.

@mandelbrot katılıyorum.arkadaşlarımızın çelişkisi şu ki islamla bilim çelişmez diyorlar fakat gerçekliği az ya da çok evrensel ölçülerde kanıtlanmış bazı bilimsel teori ve hipotezlere islam adına daha en başından karşı çıkıyorlar.

benim sezebildiğim, evrim teorisinin özü dinimizle zannedildiği kadar çok çelişmeyebilir.yaratılan her şey her an değişiyor hiçbirşey yaratıldığı ilk haliyle kalmıyor.herşey az önceki herşey değil biz bile değiliz.herşey hareket ve değişim halinde.bu sebeple varlığın tümü değişiyor tabi insanoğluda.

şöyle bir fantazim var yüzyılımızda insanoğlu ölümsüzlüğün peşinde. genetik mühendisliğinin inanılmaz nimetleriyle adeta bir Tanrı rolüne ve iddasına ister istemez ulaşacak. fakat bu tanrılık iddiasındaki insanoğlu hiçde kibirine yakıştıramadığı bir gerçekle yüzleştirilecek. her şeye kadir olan yaratıcı bu yaratılmışların en şereflisini bir "maymun" dan devşirmeye de kadir dir.insanoğlu için bu acı! (karizma fena halde çizilmektedir)gerçeği kabul etmek ya da etmemek durumun da kalacaktır. dedim ya fantazi

bunlar benim düşüncelerim herşeyi bildiğimi yada açıklayabileceğimi iddia etmiyorum.sadece sezebiliyorum ihtimal ki yanılıyor da olabilirim.

Kimi dinde imanda buldu yolu
    Kimi akıl, bilim yolunu tuttu.
    Derken ses geldi karanlıklardan:
    Gafiller! Doğru yol ne odur, ne bu!

ömer hayyam

• quote:

Orijinalden alıntı: İlahi Morluk

quote:

Orjinalden alıntı: mandelbrot

Yazılarınızda o kadar kesin ve bağnazsınız ki, inanın ben kararsız biri olsam kesinlikle Allah'a inanmam onları okuduktan sonra. Sizin yazılarınız anca Allah'a inanları etkiler, diğerlerini de Allah'tan uzaklaştırır. Çünkü tüm yazılarınızda hiç bir uzlaşmacı tutumunuz yok. Hep kendi bildiğinizi okuyorsunuz. Lütfen karşı görüşlere biraz daha saygılı olun. Hemen onlar hata içerisinde deyip bir kenara atmayın. Sonuçta sizin aklınız varsa, o akıl herkes de var. ve herkes de aklını kullanmayı bilir. üstelik hiç bir şeye kesin sınırlar çizmeyin ki, bu ne sizin hakkınız var ne de başka birinin.

@mandelbrot katılıyorum.arkadaşlarımızın çelişkisi şu ki islamla bilim çelişmez diyorlar fakat gerçekliği az ya da çok evrensel ölçülerde kanıtlanmış bazı bilimsel teori ve hipotezlere islam adına daha en başından karşı çıkıyorlar.

benim sezebildiğim, evrim teorisinin özü dinimizle zannedildiği kadar çok çelişmeyebilir.yaratılan her şey her an değişiyor hiçbirşey yaratıldığı ilk haliyle kalmıyor.herşey az önceki herşey değil biz bile değiliz.herşey hareket ve değişim halinde.bu sebeple varlığın tümü değişiyor tabi insanoğluda.

şöyle bir fantazim var yüzyılımızda insanoğlu ölümsüzlüğün peşinde. genetik mühendisliğinin inanılmaz nimetleriyle adeta bir Tanrı rolüne ve iddasına ister istemez ulaşacak. fakat bu tanrılık iddiasındaki insanoğlu hiçde kibirine yakıştıramadığı bir gerçekle yüzleştirilecek. her şeye kadir olan yaratıcı bu yaratılmışların en şereflisini bir "maymun" dan devşirmeye de kadir dir.insanoğlu için bu acı! (karizma fena halde çizilmektedir)gerçeği kabul etmek ya da etmemek durumun da kalacaktır. dedim ya fantazi

bunlar benim düşüncelerim herşeyi bildiğimi yada açıklayabileceğimi iddia etmiyorum.sadece sezebiliyorum ihtimal ki yanılıyor da olabilirim.

Kimi dinde imanda buldu yolu
    Kimi akıl, bilim yolunu tuttu.
    Derken ses geldi karanlıklardan:
    Gafiller! Doğru yol ne odur, ne bu!

ömer hayyam

Alıntıları Göster
    burada demogoji ve ya da felsefe üretmiyoruz spotlightkid kardeş...

bilimsel zeminde evrimin imkansızlığından bahsediyoruz...

biyoloji, genetik, mutasyon hakkında bilgi sahibi olanlar için evrimi kabul etmek imkansız...

• quote:

biyoloji, genetik, mutasyon hakkında bilgi sahibi olanlar için evrimi kabul etmek imkansız...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

Allah ı kim yarattı?
    Öldükten sonra nasıl dirileceğiz?
    Kader ne?

Haddi zatında açıklanması o kadar zor olmayan bu sorular, ilk defa karşılaşan ebeveynlerin bilgisizliği, yeni nesilin gençlik iksiri ile birleşince bir akımın oluşması ve Allah ın varlığını inkar bir moda oldu...

quote:

[Aynen böyle de bir DNA ve bir HÜCRE nin tasarımcısı, mühendisi, mimarı acaba kör tesadüf, ne yaptığını kendisi bile bilmeyen mutasyon olabilir mi?

u DNA nın oluşabilmesi onun da bir hücrenin oluşumunda rol oynayabilmesi ancak ve ancak Kudreti sonsuz İlmi sonsuz bir Zat ın eseri olması gerekmez mi?

gülü tesadüflere ve ne yaptığını kendisi dahi bilmeyen mutasyona bağlamak ne kadar anlamlıdır?

Bu tablolar o kadar güzel tabii tablolardır ki bütün ressamların üstündedir ve bu tabloları sahibi ancak kudreti sonsuz Allah olabilir...

Bu çitayı tasarlayan öyle bir Zat olmalı ki hem canlılığının kaynağı olmalı hem de mükemmel bir tasarımcı olmalı demememiz gerekmez mi?
    Bu da bize Allah ı işaret etmiyor mu?

quote:

Hayatı yaratan bu kadar canlıları bir düzen içerisinde devam ettiren, dünyayı bir yörünge etrafında dönderen, bütün fizik kimya biyoloji kanunlarının sahibi, güneşi dünyaya hizmetçi yapan ancak Allah olabilir.

Başka hiçbir şekilde bu dünyanın açıklaması yoktur...

quote:

bu sivrisineği ve bütün sinekleri yaratan bir ZAT ın bulunması mantıksız mı?
    yoksa gerekli mi?

quote:

konu dünyadaki bu eserlerin bir sahibinin bulunmasının gerekliliği ve bunun da tesadüf ve kendikendine oluşum (evrim olamayacağı)...

quote:

De ki o DNA yı da bir ZAT yaratmıştır... çok mu zor...

quote:

eğer Tanrı sonradan var olsaydı O nun bir sebebi olurdu...

O ezeli olduğu için sebebi yok yani sadece VAR...

quote:

kaymakamı kim yönetir ? vali
    valiyi kim yönetir ? sadrazam
    sadrazamı kim yönetir ? Padişah...
    Padişahı kim yönetir ? ???

evet padişahı da yöneten biri olsa o zaman o padişah olurdu değil mi?

eğer haşa Allah ı yaratan biri olsaydı o zaman Allah Yaratıcı olamazdı. Yaratma işinin bitttiği noktadır Allah ın bulunduğu yer öyle değil mi?

quote:

Madde ezeli olamaz ebedi de olamaz...
    Kainatta bir düzen bulunması en basit bir iğnede usta arayan biz için bir düzen sahibini gerektirir.
    O zaman da kainatta bir şuur olması gerekir öyle değil mi bu düzeni kuracak...

BAktığımız zaman ne güneşşte nedünyada bu şuuru bu akılı bu idraki göremiyoruz...

felsefenin en kral sorularına bir çırpıda cevap vermişsin. kurduğun cümlelerde Allah , İslam , Kuran kelimelerini kullanman, burada çoğumuzun inandığı ortak mukaddeslere atıf yapman her söylediğinin doğru ve islami olduğu anlamına gelmez. pek çok insanı rahatsız eden tavır budur.hiç altta kalmıyorsunuz her soruya verilecek bir cevabınız var , herşeyden nasıl bu kadar eminsiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlahi Morluk -- 19 Nisan 2005, 19:06:55 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Deep yoksam islamiyetin gelecek dediği mehdi senmisin he

Şaka bir tarafada yazdıklarını okumaya yetişemiyorum vaktimde kısıtlı maşallah sende vakit bol galiba ben sadece şunu söyleyeceğim İslamiyetle yönetilen ülkelerden (şeriatla Yani Allahın kanunu) İlim,irfan,fen veya başka birşeyde öne çıkmış bir tane örnek ver.

Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: bora arpınar

Şaka bir tarafada yazdıklarını okumaya yetişemiyorum vaktimde kısıtlı maşallah sende vakit bol galiba ben sadece şunu söyleyeceğim İslamiyetle yönetilen ülkelerden (şeriatla Yani Allahın kanunu) İlim,irfan,fen veya başka birşeyde öne çıkmış bir tane örnek ver.

Selamlar.

Alıntıları Göster
    Deep kardeş buda yazından alıntı.
    bak bora kardeş...

Kur an da insanın sudan, nutfeden ve topraktan yaratıldığından bahseder v bunun izahı yapıldı...

Kur an da bütün herşey çift yaratıldı der (+ - erkek dişi ) bunun da ispatı var...

Kur an da 2 denizin ayrılmasından bahseder bunu da captan custo ispatladı

Kur an da ayın bir menzilinin olduğundan bahseder ve yörünge takip ettiği ispatlandı

yani senin dediğin gibi peynirden ay yapıldı gibi bir ifade Kur an da geçmez!!!

Buda benim yazımdan alıntı.

Bir insanın çamurdan meydana geldiğine ve hayat nefesi verilerek canlandığını düşünmek, kadının erkeğin kaburgasından yaratılmış olduğıınu kabul etmek, ancak barbarların yaşadığı çağa ait olmalı. Bunlara inananlar, ayın küflü peynirden yapıldığı din kitaplarında yazılsa ona da inanırlar. İnsanlar Adem ile Havva'dan üremiş olsalar bu kadar farklı ırklar nasıl meydana gelir?"

(Bu konuda kimsenin açıklamaları bana inandırıcı gelmedi özelliklede senin)

Şekilde görüldüğü gibi Kuran da peyniyden ay yapıldı diye bir yazı yok lütfen dikkatli cevap.

• quote:

Orijinalden alıntı: İlahi Morluk

quote:

Allah ı kim yarattı?
    Öldükten sonra nasıl dirileceğiz?
    Kader ne?

Haddi zatında açıklanması o kadar zor olmayan bu sorular, ilk defa karşılaşan ebeveynlerin bilgisizliği, yeni nesilin gençlik iksiri ile birleşince bir akımın oluşması ve Allah ın varlığını inkar bir moda oldu...

quote:

[Aynen böyle de bir DNA ve bir HÜCRE nin tasarımcısı, mühendisi, mimarı acaba kör tesadüf, ne yaptığını kendisi bile bilmeyen mutasyon olabilir mi?

u DNA nın oluşabilmesi onun da bir hücrenin oluşumunda rol oynayabilmesi ancak ve ancak Kudreti sonsuz İlmi sonsuz bir Zat ın eseri olması gerekmez mi?

gülü tesadüflere ve ne yaptığını kendisi dahi bilmeyen mutasyona bağlamak ne kadar anlamlıdır?

Bu tablolar o kadar güzel tabii tablolardır ki bütün ressamların üstündedir ve bu tabloları sahibi ancak kudreti sonsuz Allah olabilir...

Bu çitayı tasarlayan öyle bir Zat olmalı ki hem canlılığının kaynağı olmalı hem de mükemmel bir tasarımcı olmalı demememiz gerekmez mi?

quote:

Hayatı yaratan bu kadar canlıları bir düzen içerisinde devam ettiren, dünyayı bir yörünge etrafında dönderen, bütün fizik kimya biyoloji kanunlarının sahibi, güneşi dünyaya hizmetçi yapan ancak Allah olabilir.

Başka hiçbir şekilde bu dünyanın açıklaması yoktur...

quote:

bu sivrisineği ve bütün sinekleri yaratan bir ZAT ın bulunması mantıksız mı?
    yoksa gerekli mi?

quote:

konu dünyadaki bu eserlerin bir sahibinin bulunmasının gerekliliği ve bunun da tesadüf ve kendikendine oluşum (evrim olamayacağı)...

quote:

De ki o DNA yı da bir ZAT yaratmıştır... çok mu zor...

quote:

eğer Tanrı sonradan var olsaydı O nun bir sebebi olurdu...

O ezeli olduğu için sebebi yok yani sadece VAR...

quote:

kaymakamı kim yönetir ? vali
    valiyi kim yönetir ? sadrazam
    sadrazamı kim yönetir ? Padişah...
    Padişahı kim yönetir ? ???

evet padişahı da yöneten biri olsa o zaman o padişah olurdu değil mi?

eğer haşa Allah ı yaratan biri olsaydı o zaman Allah Yaratıcı olamazdı. Yaratma işinin bitttiği noktadır Allah ın bulunduğu yer öyle değil mi?

quote:

Madde ezeli olamaz ebedi de olamaz...
    Kainatta bir düzen bulunması en basit bir iğnede usta arayan biz için bir düzen sahibini gerektirir.
    O zaman da kainatta bir şuur olması gerekir öyle değil mi bu düzeni kuracak...

BAktığımız zaman ne güneşşte nedünyada bu şuuru bu akılı bu idraki göremiyoruz...

felsefenin en kral sorularına bir çırpıda cevap vermişsin. kurduğun cümlelerde Allah , İslam , Kuran kelimelerini kullanman, burada çoğumuzun inandığı ortak mukaddeslere atıf yapman her söylediğinin doğru ve islami olduğu anlamına gelmez. pek çok insanı rahatsız eden tavır budur.hiç altta kalmıyorsunuz her soruya verilecek bir cevabınız var , herşeyden nasıl bu kadar eminsiniz ?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: spotlightkid

evet arkadaşım harika bir soru sordun ve seni cidden çok takdir ettim...

herşeyden nasıl bu kadar emin olabilirim...

ben herşeyden değil sadece birşeyden eminim

O da kainatı ancak ve ancak Kudreti sonsuz, ilmi sonsuz, azameti sonsuz bir Yaratıcı tarafından yaratıldığı...

O nun da varlığını insanlara bildirdiği Kur an ve Peygamberi Hz Muhammed sav olduğudur...

inan başka bildiğim bu bildiklerim yanında sıfır hükmündedir...

diyeceksin ki herkes Peygambere ve Kur an a inanıyor ...

haklısın inanıyor ama emirlerine uyma noktasında biraz yanlış yapılıyor gibi...

Kur an da şirk konusu çok geçer ve tek Allah inancı özellikle vurgulanır...

O zaman bu dünya ve bütün canlılar onun eseri iken nasıl olurda kendini bilmez MUTASYON onun eserlerinde SÖZ sahibi olabilir...

yani 2 x 2 = 4 belki 4 olmayabilir ama Allah Peygamber ve Kur an herzaman vardır...ve Hak tır...

ben bir tek bundan eminim

AYRICA:

Mustafa hoca nın bir yazısdı vardı...

bir kaynaktan beslenen 30 çeşme diye

bir insan 30 çeşmeden ayrı ayrı analiz yapar

ama biz sadece kaynağı analiz eder 30 çeşmenin de sağlam olduğu hükmüne varırız...

yani biz Kur an ve Peygamberi analiz ettik ve sözlerinde hiçbir abesiyet görmedik...

selam dua ve hürmet ile

• quote:

Orijinalden alıntı: bora arpınar

Selamlar.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: bora arpınar

Selamlar.

sende az değilsin bora kardeş...

Şimdi İslamiyet ile yönetilen örnek ülke göster bana ...

Arabistan mı ...

İran mı...

Türkiye mi..

hiçbiri değil...

ama tarihten istersen çok var bunları sende bilirsin...

mesela Mezopotamya medeniyeti Bağdat, Buhara, Semerkant, Endülüs, İstanbul, bunlar kendi zamanlarının en ünlü bilimsel şehirleri idi...

ve bugünkü Avrupa medeniyetinin temelini bu medeniyetler oluşturdu...

hadi yapma bunu sen de biliyorsun...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bora arpınar

Selamlar.

sende az değilsin bora kardeş...

Şimdi İslamiyet ile yönetilen örnek ülke göster bana ...

Arabistan mı ...

İran mı...

Türkiye mi..

hiçbiri değil...

ama tarihten istersen çok var bunları sende bilirsin...

mesela Mezopotamya medeniyeti Bağdat, Buhara, Semerkant, Endülüs, İstanbul, bunlar kendi zamanlarının en ünlü bilimsel şehirleri idi...

ve bugünkü Avrupa medeniyetinin temelini bu medeniyetler oluşturdu...

hadi yapma bunu sen de biliyorsun...

Alıntıları Göster
    yok yanlış anlama var bora kardeş...

orada demek istediğim sen peynirden ay yapıldı gibi bir ibare kullandığın anlamında değil....

yani bilimsel mesnedi olmayan bir söz geçmez anlamında söyledim

• quote:

yok yanlış anlama var bora kardeş...

orada demek istediğim sen peynirden ay yapıldı gibi bir ibare kullandığın anlamında değil....

yani bilimsel mesnedi olmayan bir söz geçmez anlamında söyledim

Alıntıları Göster
    @Deep Impact
    eline diline gönlüne sağlık.. alan almıştır bu yazılardan dersini ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KoLCu_ -- 20 Nisan 2005, 15:31:20 >

• quote:

tesadüf

bu konu hakkında görüş ve fikir beyan ederken özellikle evrim de sık sık geçen tesadüf, şans eseri, kelimelerinin hedef olduğunu ve mantığınn bulunmadığını hep berarer göreceğiz.

Bir eser branşına göre tasarımcısını işaret eder.
    Mesela bir uçağı gördüğümüz vakit bu uçağın yapımı sırasında uçak mühendislerinin rolünü görebiliriz.

bir resime bakarken ressamın meziyetinden haberdar olabiliriz.

bir köprü, gökdelen e baktığımız zaman da mimar ve inşaat mühendisinin rollerini eserlerinin üzerinde görebiliriz.

Aynen böyle de bir DNA ve bir HÜCRE nin tasarımcısı, mühendisi, mimarı acaba kör tesadüf, ne yaptığını kendisi bile bilmeyen mutasyon olabilir mi?

++ yaratılış...

evet bu sorunun cevabı bize çok önemli kolaylıklar verecektir.

Bizler 4 - 5 milyar yıl boyunca hüküm süren dünyada 1 adet gökdelen, 1 adet baraj, 1 adet uçağın dahi kendikendine, tesadüfler neticesinde oluşmadığını görebilirken,

varlığı itibari ile bir uçaktan daha zor, bir barajdan daha karmaşık bir gökdelenden daha fazla bilgi birikimi gerektiren DNA ların tesadüflerin eseri olduğuna inanmak akıl sahipleri için imkansız değil mi?

O ZAMAN ŞUNU DEMEMİZ GEREKMEZ Mİ?

Bu DNA nın oluşabilmesi onun da bir hücrenin oluşumunda rol oynayabilmesi ancak ve ancak Kudreti sonsuz İlmi sonsuz bir Zat ın eseri olması gerekmez mi?

Bir resimin ressamı olması gerektiğini kabul eden akıl sahipleri Sanat ve güzellik itibari ile bütün tablolardan daha güzel olan

++ yaratılış...

Tablo ressamı işaret ederken acaba bir kelebek, bir gül , bir karanfil, bir kaplanını güzellikleri neyi işaret eder...

AYNI ŞEKİLDE

bir ferrariyi ve bir mercedesi gördüğümüz zaman arkasındaki mühendislik birikimini ve tasarımı gören biz

bir çitadaki mühendisliği ve tasarımı ve güzelliği nasıl olurda mesnedi tesadüf ve kendikendine oluşum olan evrime verebiliriz.

Alıntıları Göster

maksat bilgi paylaşımı

ben de arkadaşlar istifade ediyorum

eksik olmasınlar...

• quote:

maksat bilgi paylaşımı

ben de arkadaşlar istifade ediyorum

eksik olmasınlar...

Alıntıları Göster
    quote:

O zaman bu dünya ve bütün canlılar onun eseri iken nasıl olurda kendini bilmez MUTASYON onun eserlerinde SÖZ sahibi olabilir...

Evet gene kesin bir görüş. Gene Allah'ın gücünü sınırlama, gene dini belli sınırlar arasına sıkıştırma. "Bence Mutasyon geçerli bir teori değildir" deseniz, ağzımı açıp tek kelime söylemem. Ancak siz "MUTASYON, Allah'ın yaptığı işi elinden alıyor o yüzden kesinlikle yalandır, yanlıştır." anlamında şeyler söylüyorsunuz. Siz söyleyin Kuran'da Allah için "O yaratmanın her türlüsünü bilir" yazmıyor mu. Kuran'da "Allah herşeyi bir düzen içinde yarattı" yazmıyor mu. Kuran'da insanlar araştırıp bulsunlar diye Allah'ın herşeyi bir döngü içersinde düzenle yarattığından bir ahenk verdiğinden bahsetmiyor mu. Peki bu MUTASYON Allah'ın eselerine ortak oluyor diyebilme cesareti göstermek, bu noktada da kesinlik koymak başlı başlına Allah'ı küçümsemek değil de ne demek. Yoksa siz hala oluşumun tıpkı bir siharbazın yokdan bir anda var etmesi gibi, Allah'ın ol dediğinde bir anda hiç bir düzen göstermeden olması mı sanıyorsunuz. Bu görüşünüz Kuran'la çelişmiyor mu. Size göre Allah tüm canlıları toprak, ateş vs. den heykel yaparak sonra da onlara ruhundan üfleyerek bir anda hiç bir değişim oluşum göstermeden mi yarattı. Bunu nasıl KESIN olarak biliyorsunuz. Yoksa size bu konuda Allah'dan bir güvence mi var.

Yani size göre KESIN olarak MUTASYON yoktur. Çünkü Allah'ın iradesi mutasyon, evrim vs. yi yönlerdirmeye yetmez, bu mu sizin görüşünüz. "Allah yaratmanın her türlüsünü bilir, ve herşeyi bir düzen içinde yaratır." Bu sözler size hiç mi bir şey ifade etmiyor da, MUTASYON'un Allah'a ortak koşma olduğunu söylebilme cesaretine sahipsiniz. Allah hiç bir şekilde bilimle çelişmez, böyle KESIN sınırlar koyarak Allah'ı başka insanlarla çeliştirme hakkına da asla sahip değilsiniz. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur.

Tekrar söylüyorum. "Bence mutasyon bilimsel olarak geçerli değildir." deseniz ağzımı açıp tek kelime söylemezdim. Bende mutasyon kesin vardır demiyorum. Evrim kesin vardır demiyorum. ancak KESIN sınırlar çizdiğiniz şeylere dikkatli bakmanızda fayda var. Çünkü bu şeylerin hiç bir sınırı olmayabilir.

Aynı yazıları defalarca yazmaktan fenalık geldi. Bu yazı bu konuda ki son yazım. Bir daha başka hiç bir şey yazmayacağım. Ancak son bir sözüm var ki, o da Allah'ı asla belli sınırlar arasında sıkıştırmaya kalkmayın. Çünkü buna kimsenin gücü yetmez. Ve bu görüşleriniz de sadece, belli sınırlara sıkışmış insanları tatmin eder. Hepinizin kandili mubarek olsun.

Sağlıcakla Kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandelbrot -- 20 Nisan 2005, 16:59:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mandelbrot

quote:

Evet gene kesin bir görüş. Gene Allah'ın gücünü sınırlama, gene dini belli sınırlar arasına sıkıştırma. "Bence Mutasyon geçerli bir teori değildir" deseniz, ağzımı açıp tek kelime söylemem. Ancak siz "MUTASYON, Allah'ın yaptığı işi elinden alıyor o yüzden kesinlikle yalandır, yanlıştır." anlamında şeyler söylüyorsunuz. Siz söyleyin Kuran'da Allah için "O yaratmanın her türlüsünü bilir" yazmıyor mu. Kuran'da "Allah herşeyi bir düzen içinde yarattı" yazmıyor mu. Kuran'da insanlar araştırıp bulsunlar diye Allah'ın herşeyi bir döngü içersinde düzenle yarattığından bir ahenk verdiğinden bahsetmiyor mu. Peki bu MUTASYON Allah'ın eselerine ortak oluyor diyebilme cesareti göstermek, bu noktada da kesinlik koymak başlı başlına Allah'ı küçümsemek değil de ne demek. Yoksa siz hala oluşumun tıpkı bir siharbazın yokdan bir anda var etmesi gibi, Allah'ın ol dediğinde bir anda hiç bir düzen göstermeden olması mı sanıyorsunuz. Bu görüşünüz Kuran'la çelişmiyor mu. Size göre Allah tüm canlıları toprak, ateş vs. den heykel yaparak sonra da onlara ruhundan üfleyerek bir anda hiç bir değişim oluşum göstermeden mi yarattı. Bunu nasıl KESIN olarak biliyorsunuz. Yoksa size bu konuda Allah'dan bir güvence mi var.

Yani size göre KESIN olarak MUTASYON yoktur. Çünkü Allah'ın iradesi mutasyon, evrim vs. yi yönlerdirmeye yetmez, bu mu sizin görüşünüz. "Allah yaratmanın her türlüsünü bilir, ve herşeyi bir düzen içinde yaratır." Bu sözler size hiç mi bir şey ifade etmiyor da, MUTASYON'un Allah'a ortak koşma olduğunu söylebilme cesaretine sahipsiniz. Allah hiç bir şekilde bilimle çelişmez, böyle KESIN sınırlar koyarak Allah'ı başka insanlarla çeliştirme hakkına da asla sahip değilsiniz. Buna hiç kimsenin hakkı yoktur.

Tekrar söylüyorum. "Bence mutasyon bilimsel olarak geçerli değildir." deseniz ağzımı açıp tek kelime söylemezdim. Bende mutasyon kesin vardır demiyorum. Evrim kesin vardır demiyorum. ancak KESIN sınırlar çizdiğiniz şeylere dikkatli bakmanızda fayda var. Çünkü bu şeylerin hiç bir sınırı olmayabilir.

Aynı yazıları defalarca yazmaktan fenalık geldi. Bu yazı bu konuda ki son yazım. Bir daha başka hiç bir şey yazmayacağım. Ancak son bir sözüm var ki, o da Allah'ı asla belli sınırlar arasında sıkıştırmaya kalkmayın. Çünkü buna kimsenin gücü yetmez. Ve bu görüşleriniz de sadece, belli sınırlara sıkışmış insanları tatmin eder. Hepinizin kandili mubarek olsun.

Sağlıcakla Kalın.

Alıntıları Göster
    mandelbrot

yanlış fraksiyonda konuşuyoruz....

senin iddian Allah ın varlığına inanarak evrim terorisine inanmak

ama benim buradaki yazılarım senin için değil

Allah ın varlığını inkar edip bütün bu çeşitliliğin mutasyonun eseri olduğuna inanan arkadaşlar içindir ...

yani bu kainat ve bu dünya evrim teorisinin özü olan tesadüfler şans eserleri ve kendikendine oluşumlar ile açıklanamaz diyorum

sen de bana Allah canlıları evrim ile yaratmış olabilir diyorsun ama
    bu yazdığım cevaplar az öncede dediğim gibi Allah ın varlığını kabul etmeyenler için...

ayrıca ben mutasyon yok demiyorum ki

sadece canlılardaki bu çeşitliliğin sebebi mutasyon olamaz diyorum

senin de kandilin mübarek olsun ...

• quote:

Orijinalden alıntı: fstm

walla Deep abi dehşet yazıyorsun

anlamadığım bir kaç konuyu da açığa kavuşturmuşsun...

yazıların sayesinde Allah a olan inancım daha da pekişti...

inşalllah diğer arkadaşlarda hücrenin kendikendine olamayacağını görür ve bir hücre dahi kendikendine olamaz sa bu kainat dahi sahipsiz olmamalı der...

Allah ı bilir

Ellerine sağlık ne diyeyim

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: firari5

inşalllah diğer arkadaşlarda hücrenin kendikendine olamayacağını görür ve bir hücre dahi kendikendine olamaz sa bu kainat dahi sahipsiz olmamalı der...

Allah ı bilir

Deep İmpackt bunu yapmak zorunda ınsanların aklındakı soru ısaretlerını sılmek zorunda yada (akıllarında olmayan) soru ısaretlerını yazarak insanların bilmedıklerı konu hakkındakı bılmedıklerınıde ınsanlara anlatmak zorunda.çünkü yapmazsa oda senın benım gıbı >Öbür tarafta hesabını verecek...
    İnsanlar bilmediklerinizden sorumlu değilsiniz ama bilmediginiz icin sorumlusunuz...
    Deep sende masa başında ahiretimi kurtarmaya çalışıyon ehehehe ah şu insanlar hep kolaya kacıyolar heheh
    Mesela din diye bir şey yoktur deip İBADET'ten kaçmak...
    tabiki bu yüzyıllar suren bi bilinç altı savasının urunudur dın yok demek.
    bence alevılıkte öle bi mezhep!!!
    Deep alevilik hakında bizi bilgilendirirmisin???çok sevinirim daha dogrusu benı belkı dıger arkadaslar bılıyodur hakaret etmeyım:)
    Bende şaka maka gaza geldım yazarken eheheh allah razı olsun ne diyim

• quote:

Orijinalden alıntı: -strider-

quote:

Orjinalden alıntı: firari5

Allah ı bilir

Deep İmpackt bunu yapmak zorunda ınsanların aklındakı soru ısaretlerını sılmek zorunda yada (akıllarında olmayan) soru ısaretlerını yazarak insanların bilmedıklerı konu hakkındakı bılmedıklerınıde ınsanlara anlatmak zorunda.çünkü yapmazsa oda senın benım gıbı >Öbür tarafta hesabını verecek...
    İnsanlar bilmediklerinizden sorumlu değilsiniz ama bilmediginiz icin sorumlusunuz...
    Deep sende masa başında ahiretimi kurtarmaya çalışıyon ehehehe ah şu insanlar hep kolaya kacıyolar heheh
    Mesela din diye bir şey yoktur deip İBADET'ten kaçmak...
    tabiki bu yüzyıllar suren bi bilinç altı savasının urunudur dın yok demek.
    bence alevılıkte öle bi mezhep!!!
    Deep alevilik hakında bizi bilgilendirirmisin???çok sevinirim daha dogrusu benı belkı dıger arkadaslar bılıyodur hakaret etmeyım:)
    Bende şaka maka gaza geldım yazarken eheheh allah razı olsun ne diyim

Alıntıları Göster
    aleviliğin aslı Hazreti Ali radıyallahu anh ve Alini sevenlere denir benim bildiğim .. yada ben öyle kabul ediyorum.. çoğu din kitabındada öyle okudum. zaten Peygamber aleysselam efendimizin Alini severiz çünkü O nu sevdiğimizden...
    yani iyi bir müslüman iyi bir alevidirde (bu dediğim şartlar için ,yoksa bugün çook çarpıtan garipleştiren şahıslarda var bun alevlik meselesini.. sözüm onlardan dışarıdır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KoLCu_ -- 21 Nisan 2005, 1:47:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _KoLCu_

aleviliğin aslı Hazreti Ali radıyallahu anh ve Alini sevenlere denir benim bildiğim .. yada ben öyle kabul ediyorum.. çoğu din kitabındada öyle okudum. zaten Peygamber aleysselam efendimizin Alini severiz çünkü O nu sevdiğimizden...
    yani iyi bir müslüman iyi bir alevidirde (bu dediğim şartlar için ,yoksa bugün çook çarpıtan garipleştiren şahıslarda var bun alevlik meselesini.. sözüm onlardan dışarıdır)

Alıntıları Göster
    Kendi kendinize gelin güvey olun yok mutasyonu çökerttik yok evrimi çökerttik tübitağa sunalım.. Büyüksünüz bee ..

Bu arada deep impact arkadasım, caprazlamayla su andaki bütün ırkları acıklamıssın adem ile havvadan helal olsun valla. E o zaman adem zenci havvada cinliydi. Ademin genleri baskın gelince zenci havvaninki baskın gelince cinli ikisi birden el ele verince beyaz ırk cıktı herhalde.

Ama durr bu kadarla kalmıs olamazlar. Bütün genetik hastalıklarıda barındırıyorlardı ki bunların sonradan olusmaması lazım. Yani dna kendisini nasıl degistirebilirki. Hem degistirse bile dna kendisini hemen onarır. Lütfennnn mutasyonun ne kadar sacma oldugunu gormuyormusunuz...

Sen nerden biliyorsun su anda dünyada yasam olmayan bir yerde yasam olusmadıgını. İnsanlar hücre üretemiyor demek bilimin yasamın baslangıcı icin ortaya koydugu tezleri cürütmezki.

Hee bu arada milletin kaynaklarına laf atıyorsun, e madem yanlış kaynaklardan bilgi ediniyoruz seninde edinmediğini nerden bilelim ??

Bendende bir yaratılış teorisi buyrun ...

Allah evreni dünyayi dengeleri fizik kanunlarını yarattı. Sonrada ilk canlıyı yarattı yada olusması icin kuralları ve ortamı yarattı. Sonrada evrimi yarattı ilk canlı her zaman mükemmelliğe ulasmaya calıssın diye. Nasıl ?? Uymadımı ??

Birde mutasyonun ne yaptıgını bilmiyen birsey oldugu dogru deep impact. Bir ışık demeti ne yaptıgının farkındamı, yada kumsaldaki kum taneleri, hayır bilmiyorlar. Zaten bilmelerine gerekte yok. Ne amaçla yaratılmıslarsa onun icin varlar. Sistemin geri kalanına hizmet etmek için.

YEHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU MUTASYONU, EVRIMI CURUTMUSLERRR DUYDUK DUYMADIK DEMEYINNNNNNNNNNNNNN....

• quote:

Orijinalden alıntı: KuarkServerSystems

Kendi kendinize gelin güvey olun yok mutasyonu çökerttik yok evrimi çökerttik tübitağa sunalım.. Büyüksünüz bee ..

Bu arada deep impact arkadasım, caprazlamayla su andaki bütün ırkları acıklamıssın adem ile havvadan helal olsun valla. E o zaman adem zenci havvada cinliydi. Ademin genleri baskın gelince zenci havvaninki baskın gelince cinli ikisi birden el ele verince beyaz ırk cıktı herhalde.

Ama durr bu kadarla kalmıs olamazlar. Bütün genetik hastalıklarıda barındırıyorlardı ki bunların sonradan olusmaması lazım. Yani dna kendisini nasıl degistirebilirki. Hem degistirse bile dna kendisini hemen onarır. Lütfennnn mutasyonun ne kadar sacma oldugunu gormuyormusunuz...

Sen nerden biliyorsun su anda dünyada yasam olmayan bir yerde yasam olusmadıgını. İnsanlar hücre üretemiyor demek bilimin yasamın baslangıcı icin ortaya koydugu tezleri cürütmezki.

Hee bu arada milletin kaynaklarına laf atıyorsun, e madem yanlış kaynaklardan bilgi ediniyoruz seninde edinmediğini nerden bilelim ??

Bendende bir yaratılış teorisi buyrun ...

Allah evreni dünyayi dengeleri fizik kanunlarını yarattı. Sonrada ilk canlıyı yarattı yada olusması icin kuralları ve ortamı yarattı. Sonrada evrimi yarattı ilk canlı her zaman mükemmelliğe ulasmaya calıssın diye. Nasıl ?? Uymadımı ??

Birde mutasyonun ne yaptıgını bilmiyen birsey oldugu dogru deep impact. Bir ışık demeti ne yaptıgının farkındamı, yada kumsaldaki kum taneleri, hayır bilmiyorlar. Zaten bilmelerine gerekte yok. Ne amaçla yaratılmıslarsa onun icin varlar. Sistemin geri kalanına hizmet etmek için.

YEHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU MUTASYONU, EVRIMI CURUTMUSLERRR DUYDUK DUYMADIK DEMEYINNNNNNNNNNNNNN....

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar madem evrim var niye canlıların herşeyi simetrik ve estetik. Bu da mı doğal seleksiyon?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hellmarch

Arkadaşlar madem evrim var niye canlıların herşeyi simetrik ve estetik. Bu da mı doğal seleksiyon?

Alıntıları Göster
    murat ozsay arkadaşım mümkün mertebe bilisel zeminde konuşalım

polemiğe girersek hiçbir sonuca varamayız...

benim verdiğim örnekler açıklamalar bilim teknik te yazılı olanlar

ben de onlara yorum yapıyorum

sen de araştır bilim tekniği ve bilgileri bana yorumla...

mesela ilk DNA nın nasıl kendikendie olduğunu anlat...

mesela insanların neden hepsinin aynı olduğunu anlat

neden hayvanların sadece bir alanda uzman olduklarını anlat...

ama şunu unutmaki

inekler süt tavuklar yumurta arılar bal üretmese idi ne olurdu halin

mutasyon ne bilsin senin vücudunun ihtiyacını ağzının tadını ...

çok mu zor kainatı Allah yarattı demek...

türlü türlü teoriler üretip yok mutasyon yok radyasyon diyorsunuz

denizin altında da binlerce canlı var ve radyasyona maruz değil ...

onlardaki çeşitlilik nasıl oluyor...

evrim varsa bilimsel ispat isterim

polemiğe gelmem

• quote:

murat ozsay arkadaşım mümkün mertebe bilisel zeminde konuşalım

polemiğe girersek hiçbir sonuca varamayız...

benim verdiğim örnekler açıklamalar bilim teknik te yazılı olanlar

ben de onlara yorum yapıyorum

sen de araştır bilim tekniği ve bilgileri bana yorumla...

mesela ilk DNA nın nasıl kendikendie olduğunu anlat...

mesela insanların neden hepsinin aynı olduğunu anlat

neden hayvanların sadece bir alanda uzman olduklarını anlat...

ama şunu unutmaki

inekler süt tavuklar yumurta arılar bal üretmese idi ne olurdu halin

mutasyon ne bilsin senin vücudunun ihtiyacını ağzının tadını ...

çok mu zor kainatı Allah yarattı demek...

türlü türlü teoriler üretip yok mutasyon yok radyasyon diyorsunuz

denizin altında da binlerce canlı var ve radyasyona maruz değil ...

onlardaki çeşitlilik nasıl oluyor...

evrim varsa bilimsel ispat isterim

polemiğe gelmem

Alıntıları Göster
    E bende onu diyorum. Kainati allah yarattı. Sana kim bu konusmalar sırasında kainati allah yaratmadı dedi. Nerde hangi evrimci evrimden yola cıkarak kainati allah yaratmadı dedi.

Yahuu allahın mutasyonu yaratmadıgınımı soluyorsun, evrimi allah yaratamaz mı ??

Adam kalkmıs burada mutasyonun yada evrimin allahın varlıgına karsı hareket zannediyor.

Bilim teknik senin aksine bütün bilimsel goruselere yer veren bir dergi. Dogru yanlış olsun makaleler orada yayınlanıyor.Yani evrime karsı gorusleride yayınlar. Sen bilim tekniği değil , o makalesi bilim teknikte yayınlanmıs bilim adamını kaynak goster.

Ben burada ne oldugunu anlamaya başladım arkadaşlar. Evrim allahın varlıgına aykırı bir hareket değil islamiyet ve benzeri yaratılısı acıklayan bilimsel kitapları yalanladıgı için bu kadar tepki topluyor. Bilim diyorki evrim bole bole balıklardan, surungenlerden memelilerden, bir maymundan geldik. Kitaplar diyorki bir erkek yaratıldı, onun vucud parcasından dişi. İşte herşey açıkça bu. Yani inançlara hitap eden bir konuya doğru saptırılmak isteniyor. Karsı tarafın fikrine karsı değil inancına karsı yapılan bir tartışma bu. Ve bole topicler bir sürü var burada.

Eger evrim kabul olursa Kuran-ı kerimde bir bolum dogrulugunu yitiriyor. Yada su andaki benimsenmiş yorumuyla o bolum anlamını yitiriyor. Çırpınıyorlar bundan kurtulmak için.

Yukarılara baksanıza konunun ortasında basardık evrimi çuruttuk diye sacmalayıp nasılda sevinmişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: KuarkServerSystems

E bende onu diyorum. Kainati allah yarattı. Sana kim bu konusmalar sırasında kainati allah yaratmadı dedi. Nerde hangi evrimci evrimden yola cıkarak kainati allah yaratmadı dedi.

Yahuu allahın mutasyonu yaratmadıgınımı soluyorsun, evrimi allah yaratamaz mı ??

Adam kalkmıs burada mutasyonun yada evrimin allahın varlıgına karsı hareket zannediyor.

Bilim teknik senin aksine bütün bilimsel goruselere yer veren bir dergi. Dogru yanlış olsun makaleler orada yayınlanıyor.Yani evrime karsı gorusleride yayınlar. Sen bilim tekniği değil , o makalesi bilim teknikte yayınlanmıs bilim adamını kaynak goster.

Ben burada ne oldugunu anlamaya başladım arkadaşlar. Evrim allahın varlıgına aykırı bir hareket değil islamiyet ve benzeri yaratılısı acıklayan bilimsel kitapları yalanladıgı için bu kadar tepki topluyor. Bilim diyorki evrim bole bole balıklardan, surungenlerden memelilerden, bir maymundan geldik. Kitaplar diyorki bir erkek yaratıldı, onun vucud parcasından dişi. İşte herşey açıkça bu. Yani inançlara hitap eden bir konuya doğru saptırılmak isteniyor. Karsı tarafın fikrine karsı değil inancına karsı yapılan bir tartışma bu. Ve bole topicler bir sürü var burada.

Eger evrim kabul olursa Kuran-ı kerimde bir bolum dogrulugunu yitiriyor. Yada su andaki benimsenmiş yorumuyla o bolum anlamını yitiriyor. Çırpınıyorlar bundan kurtulmak için.

Yukarılara baksanıza konunun ortasında basardık evrimi çuruttuk diye sacmalayıp nasılda sevinmişler.

Alıntıları Göster
    Öncelikle bilgi sahibi olunmadan fikir sahibi olmak iyi birşey değildir. Ben burada 2 adet topic ile evrim konusundaki bilgi ve fikirlerimi yazıyorum. Sen ise bana bilgi ile değil de polemik ile karşılık variyorsun.

quote:

zahmet edip bilim ve tekniği okursan orada evrimcilerin neyi savunduğunu anlayabilirsin. ama bütün evrime inananlar Allah ın varlığını inkar ediyor diye de bir fikre sahip değilim...

quote:

Tabii ki yapabilir. Fakat yapmamış. Ben bunu iddia ve ispat ediyorum.
    Diyorum ki eğer öyle birşey olsaydı binlerce fosil ile ispatlanırdı.

Ayrıca fizikte ve kimyada ki kanunlar her şartta geçer.
    mesela endotermik reaksiyon ısı alır ekzotermik reaksiyon ısı verir

su yoğunluğu küçük cisimleri üzerinde yüzdürür

kütle çekimi vardır

bu kanunlar kainatın heryerinde geçerlidir

ama evrim böyle olsaydı aynı şartlarda yaşayan canlılar aynı şekil ve tipte olmalı idi... madem herbiri tek hücreden meydana geliyorsa..

bir köye git ve 1000 metre kare alana bak ve orada canlı sayısını say en az 3000 adet farklı canlı vardır. Peki bunlar aynı fiziksel ortamda bu kadar milyon yıl yaşıyorsa aynı radyasyona tabii ise neden biri çiçek biri böcek biri solucan oldu...

quote:

dediğim gibi zannetme yok...evrimi savunan Allah a inanmaz diye bir şey yok fakat Allah a inanmayanlar evrimi savunurlar...

quote:

niye herşeyi ben gösteriyorum... ayrıca o kadar bilimsel yazılar yazıyor ve mantık bağlantıları kuruyorum ki bu kadarıyla da evrimin olmadığını anlamadıysan ben daha fazla birşey yapamam

biraz da kendin araştır öyle her denilen ve yazılana inanma
    bunu yazan bilim teknik de olsa ben de olsam farketmez

ben benim yazdıklarıma inan da demiyorum fakat göz ardı da etme

acaba o niye düşünüyor diye araştırma yap ve mutasyonu kendin araştır

araştırmadan da yorum yaparsan hoş olmuyor

quote:

Maymundan geldiğini ısrarla savunuyorsan ben ne desem boş...

Fakat insanın geninde 3 milyon adet baz olduğunu ve bir maymunun insana dönüşebilmesi için 150.000 adet bazın DNA içerisinde rastgele müdahalerle değiştiğini iddia ediyorsan...

aynı zamanda office programına rastgele müdahalelerle autocad olduğunu da iddia edersin...

diyeceksin milyonlarca yıl geçti...

ben de sana milyarlarca! denem yap diyeceğim hadi bakalım

Kur an konusuna burada girmeyelim istersen o konuda da topic açayım..

quote:

Evrim kabul olursa diyorsun yani bilimsel bir gerçek olamayacağı muhakkak...

Kainatı yaratan Allah Kur an ı gönderen Allah ..

haşa o bilmiyorda sen mi veya hangi bilim adamı bilebilecek...

Ayrıca 1400 yıl önce gönderilen kitap o kadar tarihi bilgi gelecekten verilen bilgi bilimsel bilgi verilmesine rağmen 1 adet ayet dahi bilim dünyasında itiraz görmüyor

Kur an kıyamete kadar hükmüne devam edecektir...

quote:

bilimsel cevap isterim polemik değil !!!

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.