Şimdi Ara

yaralanmalı trafik kazası kararı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar geçen sene yaralanmalı trafik kazasına karıştım... köy yolunda köyden 2 km kadar uzakta yolun dışındaki toprak alanda tek başına bekleyen bir çocuk, aniden önüme fırladı... bende aracın tam önüyle çocuğa vurdum... çocuk komada falan kaldı ama şimdi iyi... neyse aile şikayetçi olmadığı için savcı(?) dosyayı kapatacağını söylemişti... neyse aynı savcı(?) bi kaç ay sonra hastaneden aldığım raporu yanlış yorumlayarak bu adam suçlu diye iddaada bulundu... bilirkişi inceledi... ifademi verdim 0.00lık promil raporumu verdim... alınan karar da alkolden değil ama aracı teknik ve fiziki özelliklerine göre kullanmamadan benim suçlu olduğum, kusur oranı falan belli değil... 30 gün 25 güne inmiş, birazcık hapis cezası, ama önce olayım olmayınca 5 sene geri bırakma...

benim soracağım soru şu, temyize gitmeli miyim, yoksa hiç gerek yok mu... arkadaş önemli birşey değil dedi, zaten temyize gitsen de büyük ihtimal aynı karar çıkar dedi... sizler ne dersiniz... ne yapmalıyım... bir de temyiz dilekçe ile karara itiraz oluyor değil mi... bunu bireysel olarak nasıl yapabilirim...

• Bence temyize gidin. Bu dava aslında Sizce bitmiş gibi görünebilir. Ancak yeni başlıyor. Şimdi karşı taraf ceza davası açısından şikayetçi olmamış. Savcı kamu adına takip edip, ceza davasını neticelendirmiş. Görünen o ki aleyhinize sonuçlanmış. Eğer davayı temyiz etmez ve kesinleşirse, çok yakında bir tazminat davası ile karşı karşıya kalacaksınız. Karşı taraf ceza davasının neticesine bakarak, çocuğun komada kaldığı günler, hastane masrafları ve çektiği acılar için Sizden tazminat isteme hakkına sahip. Bir şekilde çocuğun suçta kusuru olduğunu ispatlayamazsanız, açılacak hukuk davası da büyük ihtimal aleyhinize bitecektir. Davayı temyiz edin ve bu sefer ciddi olarak işin üstüne gidip, dosyaya dikkate alınmayan veya yeni deliller sunarak en azından yargıtay safhasında lehinize bir şeyler olduğu için bozulmasını sağlayın.
    Davayı temyiz etmek aslında çok kolaydır. Mahkeme kalemine giderek, sözlü olarak temyiz etmek istediğinizi, gerekçeli dilekçenizi hazırladığınızı bildirmeniz yeterlidir. Ancak ben Size bir avukattan yardım alarak, profesyonel bir gözle davanın usul ve esastan bozulması için gerekli incelikleri öğrenmenizi tavsiye ederim. Zaten şu ana kadar avukatsız davayı takip etmeniz büyük bir hata olmuş, bu safhadan sonra en azından avukatla görüşüp işi ciddiye almanızı tavsiye ediyorum.
    Geçmiş olsun...

• teşekkür ederim üstad, çocuğun hastane masraflarını falan ben ödedim zaten... hastane masrafları hariç 2.500 tl verdim aileye... ibraname var aileye imzalattığım, parayı aldıklarına dair... yeni delil sunma şansım yok, ki zaten olayı çok uzaktan gören bi şahit var, o da biraz sallamış, ama çocuğun yola çıktığını söylüyor o da...

avukat arkadaşın dediği temyiz aşamasında incelemenin sadece evraklar üzerinde yapılacağı ve büyük ihtimal aynı kararın çıkacağı yönünde... 5 yıl geri bırakma kararı olduğu için çok da önemseme diyor... bir de ben şu an kazayı yaptığımdan farklı bir ildeyim... mahkeme kalemine gitme olayım falan nasıl olacak... sözlü olarak temyiz nasıl oluyor... bir de temyiz için tebliğden sonra 7 gün mü yoksa 15 gün mü geçmesi gerekiyor...
  • Bence de gidin hocam temyize. İlerde ağrımasın başınız.
  • peki arkadaşlar bu temyize kendi başımıza nasıl gidebiliriz, ne tür bir dilekçe yazmam gerekiyor karara karşı, bu dilekçeyi kararın verildiği mahkemeye faks ile göndersem olur mu... bu dilekçe tek başına yeterli oluyor mu... peki temyiz sonucu kararın daha da ağırlaştırılması gibi bir durum ortaya çıkabilir mi...
  • Hükmün aciklanmasinin geri birakilmadi karari temyiz edilemez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ciddi mi diyorsun kardeşim, o zaman benim ne hakkım var... sadece karara itiraz etme hakkım mı var...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Trafik Kazası
    3 ay önce açıldı
    Alkollü Trafik Kazası !
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: McMannes

ciddi mi diyorsun kardeşim, o zaman benim ne hakkım var... sadece karara itiraz etme hakkım mı var...

İtiraz etsen de talebin reddedilir, aslinda hakim seni affetmis diyebiliriz... Kardi tarafin zararini karsiladigindan ve sabikasiz oldugundan hakim bu karari vermis, 5 yil suc islemezsen hskkindaki dosya 5 yil sonra kapanacak. Suc islersen isledigin suc ve bu kazadaki hapis karari ile karsilasirsin. Su asamada temyiz hakkin yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafik polisi veya jandrarma zabit tutmusmuydu? Aracin ne kadar metre kaydigini ve bu hesapla sizin hizinizin kac olailecegini yazdi mi? Bu hiz yasal siniri geciyor mu? Geciyorsa suclusun. aslinda yayaya carpmak bu ulkede yuzde doksan suc. Yaya ne yaparsa yapsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: postal58

quote:

Orijinalden alıntı: McMannes

ciddi mi diyorsun kardeşim, o zaman benim ne hakkım var... sadece karara itiraz etme hakkım mı var...

İtiraz etsen de talebin reddedilir, aslinda hakim seni affetmis diyebiliriz... Kardi tarafin zararini karsiladigindan ve sabikasiz oldugundan hakim bu karari vermis, 5 yil suc islemezsen hskkindaki dosya 5 yil sonra kapanacak. Suc islersen isledigin suc ve bu kazadaki hapis karari ile karsilasirsin. Su asamada temyiz hakkin yok.

usta ne affetmesi ya resmen suçsuz yere ceza aldım... köyün iki km dışında yalnız başına dolaşan bir çocuk var, ayrıca o çocuk intihar edercesine önüme atlıyor, ayrıca benim hızım tam viraj girişi olduğu için 60 km civarı fren izi bile yok doğru dürüst... ayrıca savcı resmen iftirada bulunup belgeyi yanlış yorumlayıp beni alkollü araç kullanmakla suçluyor... bu neyin affetmesi daha ne cezası verecek anlamış değilim...

@rumelian

usta jandarma sonradan zabıt tuttu fakat ben çocuğu hastaneye götürmek için hemen arabaya koydum ve hastaneye yetiştirdim... yoksa çocuk sağlam kalmazdı... kararın gerekçesi şu, aracın teknik ve fiziki özelliklerine uygun kullanmamak kusur oranı şu bu yok... benim bildiğim çocuğun yola fırlaması asli kusru ona veriyor...

• arkadaşlar sağlam bi araştırdım bu gece hukuk sitelerinden konuyu... hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına itiraz çok mantıklı birşey değilmiş... eğer itiraz en kabul edilirse aldığım ceza ertelenmek yerine infaz ediliyor... yani kesinleşiyor ve uygulanıyor... mahkeme yaptığım itirazı sadece usülen inceliyor, yani bu adamın suçunu erteleyelim mi yoksa bunun cezasını bir an önce uygulayalım mı diyor... içeriğe hiç bakmıyor, yok çocuk yola çıkmış, yok hızı şuymuş bunlara hiç bakmıyor...

şimdi eğer ben itiraz edersem ve kabul edilirse, aldığım ceza uygulanacak, ama tabi bu kabulle birlikte temyiz hakkımda doğacak, yani yargıtayda bir nevi aklanma şansım doğacak... tabi bu uğraştırıcı ve riskli görünüyor...

öte yandan ise 5 yıl benzer bi suçtan kasıtlı olarak suç işlemezsem davam düşüyor...

diyelim 5 yıl içerisinde kasıtlı olarak bir suç işledim, bu sefer hakkımdaki hüküm açıklanıyor ve yine itiraz etmemiş olmama rağmen temyiz hakkım doğuyor, yani şu olayda aklanma şansım tekrar oluşuyor...

kısacası şu aşamada itiraz etmem çok mantıklı değil, ne dersiniz...

• Bence burada sorun ceza davasında değil ki. Siz hala ceza davasının sonuçlarını düşünüyorsunuz. Burada Sizin en büyük sorununuz hukuk (tazminat) davası. Hukuk davaları ceza davasının sonucuna göre açılır. Ceza davasını bir şekilde kaybettiğinize göre hukuku davasını da %99,9 kaybedeceksiniz ve kaza tarihinden geçerli faiziyle tazminat ödeyeceksiniz. Sizin ödediğiniz hastane masrafları zaten ceza davasında dikkate alınmış ve hakim takdir hakkını kullanarak cezanızı ertelemiş. Artık bundan sonra hukuk davasında kullanacak yeni bir delil bulamazsanız hukuk davası da ceza davası gibi başladığı gibi aleyhinize biter.
    Eğer yeni bir şeyler bulamam diyorsanız, şimdi yapacağınız bir şey var, o da karşı tarafın dava hakkını bilmediği ve birilerinin onlara bunu söylemeyeceğine dua etmek.
    Geçmiş olsun ve kolay gelsin...
  • tamam da usta hastane masrafları ve ödediğim artı paradan hakimin haberi yok ki... ben sadece işimi sağlama alayım ileride nolur nolmaz diye ibranameye şu kadar para ödedim diye yazdım ve bir şahitle beraber imzaladık... yani hakim bu konu ile ilgili bilgi sahibi değil ve bu kararı etkilemedi... şu anda itiraz etsem bile temyize gidemediğim için bişey değişmeyecek...
  • geçen hafta kardeşime yaya geçidinde geçerken yeşil yanmasına rağmen motorlunun biri çarpmış (Şeref yoksunu insalıktan çıkmış tipli harleyci tiplerden) kardeşim 15-16 yaşlarında okula gidiyormuş.Tabi kardeşim yaralanınca eleman arkadaşlarından birini yalancı şahit olarak tutmuş ve kardeşimin kırmızıda geçtiğini söylemiş.İşin diğer boyutu ise kardeşimle birlikte geçmekte olan bir kadın bu kişi kırmızıda geçtiği için çarptı benim şahitliğimi alacak kimse yokmu demesine rağmen, hatta ve hatta polis gelince ona da demesine rağmen polis ifadesini almamış ve kardeşim %100 kusurlu yazmış raporda.Kadın akşam karakola gitmiş kocasıyla ve ben şahidim benim ifademi alın demiş polisler o konu kapandı demiş.Kardeşimin hastane işlemlerinden sonra babam kadını buldu kadın gerçek bir insan olduğu için kaza mahalindeki esnafa telefonun felan bırakmış.Neyse kadın bulundu şimdi iş mahkemeye kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ototube

geçen hafta kardeşime yaya geçidinde geçerken yeşil yanmasına rağmen motorlunun biri çarpmış (Şeref yoksunu insalıktan çıkmış tipli harleyci tiplerden) kardeşim 15-16 yaşlarında okula gidiyormuş.Tabi kardeşim yaralanınca eleman arkadaşlarından birini yalancı şahit olarak tutmuş ve kardeşimin kırmızıda geçtiğini söylemiş.İşin diğer boyutu ise kardeşimle birlikte geçmekte olan bir kadın bu kişi kırmızıda geçtiği için çarptı benim şahitliğimi alacak kimse yokmu demesine rağmen, hatta ve hatta polis gelince ona da demesine rağmen polis ifadesini almamış ve kardeşim %100 kusurlu yazmış raporda.Kadın akşam karakola gitmiş kocasıyla ve ben şahidim benim ifademi alın demiş polisler o konu kapandı demiş.Kardeşimin hastane işlemlerinden sonra babam kadını buldu kadın gerçek bir insan olduğu için kaza mahalindeki esnafa telefonun felan bırakmış.Neyse kadın bulundu şimdi iş mahkemeye kaldı.

Kardeşinize geçmiş olsun. Allah şifa versin.

Motorlunun kırmızıda geçip kardeşinize çarptığına %100 eminim. Hiç bir motorcu kırmızı ışıkta durmuyor. Bir tane duran görmedim. Hele hele pizza yetiştirme derdinde olan motorcular hepsinden rezalet. Kaldırıma çıkıp gidiyorlar. Yenibosna'da Star City'e inen caddede sol tarafta Little caesar's pizzacısı var. Domino's var. Motorcuları tam artist. Kaldırımda yürürken yanımdan vınnn diye geçiyorlar.

Kurallara uyan motorcu yok mu? Elbette vardır. Görürsem söylerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topaz42 -- 21 Mayıs 2012; 11:53:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.