2025 Ocak ayında elimde 850 bin tl lik altın vardı, bu altınları satıp üzerine 500 bin kredi çektim toplamda 1.550 ye 0 yeni 1+1 daire aldım ve 10 bin liradan kiraya verdim. Kredinin geri ödemesi de aylık 17 bin tl 5 yıl boyunca sizce yaptığım yatırım mantıklı mı altın bugün yine fırlamış o yüzden bi düşündüm. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kepler Laveran -- 1 Eylül 2025; 16:23:29 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yaptığım yatırım mantıklı mı

-
-
Gayet iyi yapmışsın.
-
Ben de olsam aynisini yapardim muhtemelen. Sadece butun altinimi bozmaz, pesinati dusuk tutar, kredi vadesini uzatirdim. Ama yine de iyi yapmissiniz bence.
Esnaf degilseniz mal almiyorsaniz yani mulku hizla paraya cevirme ihtiyaciniz yoksa gayrimenkul en iyisidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1350 bin ₺ yi 32 günlük şu an vadeli oran 42 lerde aylık net kılçıksız 41 bin ₺ le bırakır, faizler 40 ın aşağısına düşmedikçe mevduat daha iyi gibi,
-
Hic oyle dusunmeyin. Faizler 40 in alrina dustugunde o 1.550 lik ev net 2. milyon olacak. Ve vatandas kredi taksitlerini yapilandirdiginda da aylik odemesi 12-13 lere dusecek. Ve seneye zam yaptiginda kirasi ve kredisi kafa kafaya gelecek ve elinde 2 milyonluk ev olacak.
550 binlik krediyi seneye evi satip cikarsa bile, odediginde eline kilciksiz 1.5 m kalacak, ve altin fiyati iki katina cikmadigi surece zararda da olmayacak
Altın ne ise yarar
Biriktirip bi sey almaya yarar
Altın bozup ev araba arsa gibi pahalı hayata deger katan şeyler alınıyorsa bir sıkıntı yok yani
Ama altın bozup pavyonda yesen sıkıntı:D
Kiralarini duzgun alabiliyorsan ne mutlu 1 2 seneye kredi hiç olur kiranin yanında
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayır asla
Türk lirasinda 1 gram yatirim tutmamak lazim
1 gunde devalue ederler paranın degeri yarı yarıya duser
Bunu turpun bronson mektubunda gördük bankadaki 300 bin lira 50 bin dolar ediyorsa bir gunde 25 bin dolar etmeye başlamıştı
Faize para koyanlar kendi kanini emen vampire benziyor çok yanlış bir kısır döngü
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bu olay tamam. gayrimenkul kesinlikle en doğru yatırım aracı bencede (ilk evi falan filanı geciyorum zaten) ama bende ters tarafta durayım madem. ülkede köyden kente göç duraksadı, genc nüfus azaldı, kentsel dönüsüm dikey mimari ev sayısı arttı fikirtepede görüyoruz en basitinden. ( ki en pahalı fikirtepe bahcelievler falan cok daha ucuz). enflasyon dalgası yavasladı. yeni yılda bu kadar artıs olcagını dusunmuyorum ben. en azından secime kadar. sizce hala ev en mantıklı yatırım aracı mı?
-
Ev 0 ise 1+0 1+1 mantikli ev eski ise arsa payi yuksek tercihen az katli. Enflasyonun dusmesi ev fiyatlarini etkilemez. Ev isi arz talep meselesi. Millet ev alamadikca da kiralar artiyor.
Ama aslinda su anda en iyisi dukkan. 4 duvar 1 milyonluk dukkan 12-15 bin kira getiriyor. Ustelik dulkan 4 duvar ve bakim maliyeti yok. Icine giren kiraci yapiyor bakimini.
Ekonomi kotu esnaf kepenk kapatiyor bu yuzden dukkan arzi fazla fiyaylar uygun. Bireysel isyeri kredileri cazip
Ocak ayından bu zamana kadar kaybını hesapla bu şekilde rahat daha 5-6 ay gider piyasa,
-
Kısa vade için karlı uzun vade de risk kısa vadeden kastım maks 1 yıl,
-
Hocam faiz kesinlikle daha iyi bence de belli süreliğine. Faizi düşünmezsek sizce mantıklı mı altına göre ?
Ustam zaten gayrimenkul isi kisa vadede degildir. 3 -6 ay paran bostaysa koy faize ama uzun vadede gayrimenkul iyi kazandiriyor.
Gecen yil nisanda dukkan aldim 500 bine. Altin 2500 tl idi. Bana herkes altin al altin cikacak dedi. 200 gram altjn alabiliyordum.
Gecen halkbankasindan kredi cektim ipotek lazim oldu ekspertiz gitti ve 1.5 m deger bicti %75 i icin. Yani dukkan 2 milyon lira. Ben 1.5 senede 12 binden 220 bin kira almisim. Dukkan 2 milyon olmus. Yani 4500 tl den 420 gram altin. 50 gram altin da kira almisim. Allah bereket versin.
Simdi altin almadin kaybettin yeaaaaa diyenlere acip bitarafimla guluyorum.
bence faizden devam edip parayı biraz daha arttırıp faizlerin düşmesini takip ederdim pat diye düşmeyecek neticede uzun vadeli bakmak lazım bu süre zarfında iyice borçlanır 2+1 eve girerdim erken davranmışsın 1+1 evler her yerde prim kazanmıyor
-
Inan hic gerek yok. 2 yil sonra bile evi satip borcunu kapatip pesinat yapar, istedigi ev 2+1 veya 3+1 ise kredi ile kolayca alir.
10 bin kiraya vermiş hocam şöyle hesap etsin 6 aylık faiz getirisine baksın 6 ay sonra kredi oranlarına baksın ve evin fiyatına baksın kaça alabilir diye bence zarar yazacak
-
Ama ben de onu diyorum 6 ay k9nut gayrimenkul kiyasi icin yererli bir sure degil. En az 1 veya 1.5 yil lazim gayrimenkulu anlamak icin. Misal altin gecen hafta 4400 du bu hafta 4500. Yani 300 gram altin bozdurup ev alsan 1 haftada bile zararda gozukursun ama kisa vade gaurimenkul degeri icin yeterli bir sure degil.
3-5 ay icin faiz
1 yil icin altin
1+ yil icin gayrimenkul
Daha mantiklidir.
Enflasyondan dolayı kredi ödemeleri ucuza geliyor
-
Ben tlde 1 lirami tutmam yatirim olarak
Bi bakmisin yarin olmus devaluasyon ne bilecen
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- banka nasıl kurulur
- aştiden anıtkabire nasıl gidilir
- tekila bozulur mu
- çin topu
- bes mi altın mı
- deprem güvenlik bilgileri
- dünyanın en büyük vinci
- yeşil nasim
- dc açıldı mı
- elektrikli bebek arabası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X