Şimdi Ara

Yaptığım OC den performans alamıyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemim şu şekilde öncelikle 880gm-ud2h ana kart amd athlon ıı x3 440 işlemci ve 6 gb ddr3 gskill 1333 mhz ram

Sorun ise şu yaptığın oc den performans alamıyorum standart hızı 3 hgz olan işlemciiyi şuana kadar 3.6 ghz a kadar çıkartabildim ama pc açılışında masaüstünde ve oyunlarda kasmalar olmaya başladı oc geri aldıktan snra ise sorun yok voltaj eksikliğinden mi yoksa ramlerden mi çözemedim ne yapmalıyım ?

• Biosta hangi değerleri değiştirdin?
  • Sadece fsb artırıyorum okadar stoack hali 200 şuan 240 da ama daha yuları çıkamadım .
  • Stok soğutucu var ise performansı pek iyi değil.Isıları kontrol ederek o/c yapmanı öneririrm.
    M.I.T'den ;
    PCIE Clock(MHz) =100 e sabitle
    CPU NorthBridge Freq. ve HT Link Frequency= x9 (Stabilite sorunları olursa x8'i dene)
    Set Memory Clock= [Manual]
    -Memory Clock= x5.33
    DRAM Configuration
    -DDR3 Timing Items= Manual
    Burada Bellek zamanlamalarını elle gir
    -1T/2T Command Timing ayarını 1t yap.
    fsb'yi artırmaya devam et.
    Her işlemci aynı değil,belli bir noktadan sonra voltaj isteyecektir.
    O/c değerlerini ve voltajları internetten araştır .Istersen 1,5v geçmiyecek şekilde yavaş yavaş artırırsın.(tabi soğutman iyi ise)
    Birde 4. çekirdeği açtın mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maul*

Arkadaşlar sistemim şu şekilde öncelikle 880gm-ud2h ana kart amd athlon ıı x3 440 işlemci ve 6 gb ddr3 gskill 1333 mhz ram

Sorun ise şu yaptığın oc den performans alamıyorum standart hızı 3 hgz olan işlemciiyi şuana kadar 3.6 ghz a kadar çıkartabildim ama pc açılışında masaüstünde ve oyunlarda kasmalar olmaya başladı oc geri aldıktan snra ise sorun yok voltaj eksikliğinden mi yoksa ramlerden mi çözemedim ne yapmalıyım ?

Hocam ekran kartınız nedir? bende aynı işlemciyi geçici! kullanmak için almıştım fakat performansı beklentimin ve 2 katı fiyatlı intellerin üzerinde çıkınca değişmekten vazgeçtim. HD4870 kartım vardı sorunsuz oyun oynadım. "1360 X 788" çözünürlükte. Sizin ekrankartı nedir. Ben 6850 CF yapmayı planlıyorum muhtemelen işlemci yetersiz kjalacaktır. Fikriniz nedir. veya tek 6850?

• @3X3CUT0R

Soğutma olarak xigmatek red scorpion var.4. çekirdeği açmayı denediğimde pc başlamıyor yani açılmıyor.Yazdıklarını deneyeceğim.

@devil25

Ekran kartı 5770
  • Sanırım benim işlemcimle vedalaşma vaktim gelmiş. yine de 6850 yi takıp görmek isterim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.