Arkadaşlar işlemci performansım yetmiyor artık, işim gereği çok fazla chrome sekmesi açmak gerekebiliyor bazen. Tasarımlar programlar vs derken işlemci performansı artık yetmemeye başladı. Çünkü kitlenme yaşıyorum. Takılıyor bilgisayar çalışma yaparken. İşlemci tavsiyesinde bulunabilir misiniz. Anakart modelim eski, anakartı da değiştirmem gerekiyorsa sanırım kasa modelini değiştirmem gerekecek. Çokta teknik olarak bilgim yok 2016 yılında almıştım bilgisayarımı. Anakart : Z170A Tomahawk MS7970 İşlemci : İntel i5 7500 3,4 ghz 4 çekirdek LGA1151 Kasa : Cooler Master CMP351 RC-351 500W Siyah Ekran Kartı : Asus GTX1060 6 GB 192 bit Ram : Kingston hyperX 16GB DDR4-2400Mhz Sistemim yukarıdaki şekilde, sadece işlemci değiştirmeyi tercih ediyorum ancak, bunun üzerine çıkamazsam da mecburen anakart ve kasayı da değiştirebilirim. Sanırım işlemciler anakart ile uyumlu olması gerekiyormuş, benim anakartımda yüksek seviye işlemci kabul etmiyorsa mecburen anakartı da değiştirmek gerekebilir. Ana kartı değiştirirsem bu sefer de kasa yı da değiştirmem gerekecek diye düşünüyorum. Yardımcı olabilecek olan varsa sevininirim. İyi günler. |
Bildirim