Şimdi Ara

yapmadığınız bir şey yüzünden suçlanmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaşayan varmı beyler ? nasıl bir duygudur ? neler yaptınız veya neler yapardınız ?

Ben 1 kere yaşamıştım ve gene yaşayacak gibiyim bir konu yüzünden. Eğer suçlanma gelirse buradan yazacağım.

İlk yaşanmışlığım ;

Halamlarda kalıyordum, yatacak yer olarak halam oğlunun odasında yatırdı beni o günde kuzenin 150 tl si kaybolmuş. Halam çaktırmadan odada en son kim geziyordu dedi , Eniştede (İsmim harun) harun yatıyordu dedi biraz sırıttı çaktırmadan ağzımı aradılar işte. O günden beri daha halamlara uğramam sadece karşılaştığım yerde selamlaşırım.

Şimdide aynı olay yaşancak gibi inşallah yaşanmaz çok kötü bir duygu işin kötüsü eğer bu şey yayılır ise insanların bana bakış açısı değişecek. Yaptığım bir şey olsa neyse ama yapmadığım bir şey yüzünden insanların hırsız gibi bakmasıda insana çok koyuyor.
    Ve kendini açıklamakta zorluk çekiyorsun. Allah kimsenin başına vermez inşallah.

Edit : Olayı anlatayım neyse sürekli bir restoranta uğrarım yemek yerim ucuz diye. Bayada samimiyiz. Kapının önünde de motor vardı ve anahtarıda üstünde bırakmışlar Ama işin aslı şuymuş o motorun anahtarı kaybolduğu için aslında motor dükkanın önünde duruyormuş öyle boşta. Bende üstünden anahtarı alıp. motorun üstünde anahtarı unutmuşsunuz dedim verdim . Adamlar şaşırır vaziyette bana baktı. Anahtarı arıyoruz kaç haftadır vs dediler öyle dediklerinde de ben biraz afalladım, şaşırdım . Anlayacağınız kesin şu an gözlerinde 1 numaralı suçlu benim. İyilik yapayım derken çok kötü duruma düşmekten korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korkusuz Daredevil -- 26 Kasım 2016; 2:29:12 >

• crazygamer_wb c kullanıcısına yanıt
    C crazygamer_wb demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: crazygamer_wb

Yapmadigimiz bir sey yuzunden facebook sorumludur

eskiden konu dışında şaka ile ciddi bir durumu ayıracak seviyeli insanlar vardı. Artık her konuda dalga geçiliyor. bir bitermisiniz artık ?
    Yapay Zekanın Yanıtı

Yapmadığınız Bir Şey Yüzünden Suçlanmak

Yapmadığınız bir şey yüzünden suçlanmak, son derece üzücü ve stresli bir durum olabilir. Bu durumda, kendinizi savunmak ve adınızı temize çıkarmak için bazı adımlar atmanız önemlidir.

Öncelikle, sakin kalmaya ve duygularınızın kontrolünü kaybetmemeye çalışın. Durumu rasyonel bir şekilde değerlendirin ve sizi suçlayan kişinin bakış açısını anlamaya çalışın. Yapmadığınız bir şey için suçlanmak, yanlış bir anlaşılma veya iletişimsizlikten kaynaklanabilir.

Kendinizi savunmak için delil toplayın. Bu, tanık ifadeleri, belgeler veya olayı doğrulayan diğer kanıtlar olabilir. Kanıtlarınızı sunarken, net ve özlü olun.

Sizi suçlayan kişiyle doğrudan iletişime geçmeyi deneyin. Durumu sakin bir şekilde açıklayın ve kendinizi savunun. Dinlemeye ve karşı tarafın bakış açısını anlamaya istekli olun.

Durum kendi aranızda çözülemiyorsa, bir avukat veya güvendiğiniz bir üçüncü taraftan yardım almayı düşünün. Bir avukat, haklarınızı korumanıza ve adınızı temize çıkarma sürecinde size rehberlik edebilir.

Yapmadığınız bir şey yüzünden suçlanmak travmatik bir deneyim olabilir. Ancak sakin kalarak, delil toplayarak ve gerektiğinde yardım alarak bu zorlu durumdan kurtulabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yapmadigimiz bir sey yuzunden facebook sorumludur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

eskiden konu dışında şaka ile ciddi bir durumu ayıracak seviyeli insanlar vardı. Artık her konuda dalga geçiliyor. bir bitermisiniz artık ?
  • Ömer Uçar ile akrabalık var mı hocam?
  • Senin durumun da o kadar büyütülecek durum değilmiş.150 lirayı buldular mı?

Böyle bir şey yaşasaydım yapmadığım için vicdanım rahat olurdu.Önemli olan kendimin ne hissetiği.Onların düşündüğü önemli değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Korkusuz Daredevil

quote:

Yapmadigimiz bir sey yuzunden kismini gorunce facebooktaki paylasimlar vardi onlar geldi direk aklima. Amacim baltalamak degildi kusura bakma kardesim. Istemsiz oldu biraz :(

• En kötüsüde suçlu olmadığın halde o konu hakkında sana dönüldüğünde suclu gibi hissetmek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ölüyen Yürüler

Senin durumun da o kadar büyütülecek durum değilmiş.150 lirayı buldular mı?

Böyle bir şey yaşasaydım yapmadığım için vicdanım rahat olurdu.Önemli olan kendimin ne hissetiği.Onların düşündüğü önemli değil.

Buldularmı bilmiyorum ama daha uğramadım işte.
    Şu an ki olay başka . İlk yaşadığım zaman 16 yaşındaydım. Benim vicdanım zaten rahat ama insanların bana bakış açısıda önemli. Samimi arkadaşlarım benim karakterimi biliyor onlar bilir yapmadığımı ama başkaları benim hakkımda ne düşünecek ? Olayı anlatayım neyse sürekli bir restoranta uğrarım yemek yerim ucuz diye. Bayada samimiyiz. Kapının önünde de motor vardı ve anahtarıda üstünde bırakmışlar Ama işin aslı şuymuş o motorun anahtarı kaybolduğu için aslında motor dükkanın önünde duruyormuş öyle boşta. Bende üstünden anahtarı alıp. motorun üstünde anahtarı unutmuşsunuz dedim verdim . Adamlar şaşırır vaziyette bana baktı. Anahtarı arıyoruz kaç haftadır vs dediler öyle dediklerinde de ben biraz afalladım, şaşırdım . Anlayacağınız kesin şu an gözlerinde 1 numaralı suçlu benim. İyilik yapayım derken çok kötü duruma düşmekten korkuyorum.

• İlk okulda millet osurup koktuğu zaman suçu bana atarlardı 4 veya 5 sınıftı. Onu yapan çocuklara kızmıyorum, orada öğretmen diye dikilen ve sırıtan öğretmen müsveddesine kızıyorum. Şu anda nerede o bilemiyorum ama olurda karşıma çıkarsa hesabını sormak isterim. Bak hâlâ aklımdan çıkmamış.

Birde kızın birinden yediğim yumruk vardı. Benden uzun hayvan gibi bir şeydi, arkama döndüğümde yumruğu sağ gözümde bulmuştum Bir eleman bunu iteklemiş buda kim diye bakmadan yapıştırmış yumruğu. Fazla olaylara karışmayan bir tip olduğumdan sanırım. fazla yok bu tür olayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Survival -- 26 Kasım 2016; 2:33:8 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seni yapmadığın bir şey yüzünden suçlayan ve ya suçlamayı aklından geçirip henüz eyleme dökmemiş kişilerin karşısına geçip olabildiğince açık şekilde 'tahmin ettikleri şeyi yapmadığını, hiç bir suçunun olmadığını ve sana o gözlerle bakmalarından rahatsız olduğunu' belirtmenden daha farklı bir yolu yok sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Survival

İlk okulda millet osurup koktuğu zaman suçu bana atarlardı 4 veya 5 sınıftı. Onu yapan çocuklara kızmıyorum, orada öğretmen diye dikilen ve sırıtan öğretmen müsveddesine kızıyorum. Şu anda nerede o bilemiyorum ama olurda karşıma çıkarsa hesabını sormak isterim. Bak hâlâ aklımdan çıkmamış.

Birde kızın birinden yediğim yumruk vardı. Benden uzun hayvan gibi bir şeydi, arkama döndüğümde yumruğu sağ gözümde bulmuştum Bir eleman bunu iteklemiş buda kim diye bakmadan yapıştırmış yumruğu. Fazla olaylara karışmayan bir tip olduğumdan sanırım. fazla yok bu tür olayım.

Böyle şeyler oluyor arkadaşlar arasında biz hala yapıyoruz şakasına, Hırsızlık ile suçlanmak çok ayrı bir konu

• quote:

Orijinalden alıntı: Korkusuz Daredevil

quote:

Orijinalden alıntı: Survival

İlk okulda millet osurup koktuğu zaman suçu bana atarlardı 4 veya 5 sınıftı. Onu yapan çocuklara kızmıyorum, orada öğretmen diye dikilen ve sırıtan öğretmen müsveddesine kızıyorum. Şu anda nerede o bilemiyorum ama olurda karşıma çıkarsa hesabını sormak isterim. Bak hâlâ aklımdan çıkmamış.

Böyle şeyler oluyor arkadaşlar arasında biz hala yapıyoruz şakasına, Hırsızlık ile suçlanmak çok ayrı bir konu

Hocam ben bu olayı yalnış hatırlamıyorsam 1 yıl çekmiştim. Elbette olabilir bizde yapıyoruz ama o yaşlarda o hocanın yaptığı doğru değildi. Zaten hep argo konuşan bir tipti. Keşke görebilsem güzelce bir laf sokmak isterdim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: peyotenin yararları

Seni yapmadığın bir şey yüzünden suçlayan ve ya suçlamayı aklından geçirip henüz eyleme dökmemiş kişilerin karşısına geçip olabildiğince açık şekilde 'tahmin ettikleri şeyi yapmadığını, hiç bir suçunun olmadığını ve sana o gözlerle bakmalarından rahatsız olduğunu' belirtmenden daha farklı bir yolu yok sanırım.

Haklısınız hocam, samimi arkadaşlarımda sizin gibi dedi, sen mi aldın acaba ? demelerini bekliyorum şimdi. Eğer böyle bir şey derler ise savcılığa suç duyurusunda bulunabilir miyim acaba . Oraya bakan kamera illaki vardır. İftira için suç duyurusu oluyor mu ?
  • Korkusuz Daredevil kullanıcısına yanıt
    İşin hukuk kısmı hakkında hiç bir fikrim yok açıkçası. Ama asıl nokta onlar ''sen mi aldın acaba?'' demeden bu dediklerimi söylemen. Onlar sorduktan sonra anlamı kalmaz. Eğer sen karşılarına geçip ima ettikleri iftiranın iğrenç ve seninle hiç bir alakası olmadığını söylersen bir daha suçlamaya kalkmadan 2 kere düşünürler seni. Aksi taktirde ilk topu onlara bırakırsan yine aynı olay döngüsü yaşanabilir ilerde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peyotenin yararları

İşin hukuk kısmı hakkında hiç bir fikrim yok açıkçası. Ama asıl nokta onlar ''sen mi aldın acaba?'' demeden bu dediklerimi söylemen. Onlar sorduktan sonra anlamı kalmaz. Eğer sen karşılarına geçip ima ettikleri iftiranın iğrenç ve seninle hiç bir alakası olmadığını söylersen bir daha suçlamaya kalkmadan 2 kere düşünürler seni. Aksi taktirde ilk topu onlara bırakırsan yine aynı olay döngüsü yaşanabilir ilerde.

Sağ olun hocam yarın ilk işim gidip konuşmak olacak. Benim aklımdan geçenler şöyle bir şey motorun üstünden anahtarı birisi aldı ve motoru oradan çıkaramayacağını düşününce veya vicdanı el vermeyince tekrar geri bıraktı.
  • Ellerinde kanıt yok yasal suçlama imkansız. Ayrıca asıl onlar seni hırsızmış gibi göstererek senden bir şeyler koparmaya çalışıyormuş havasında olursan sana dokunamazlar bile. Ayrıca buna ek olarak madem 1 haftadır motor yatıyo anahtarı çalan motoru niye çalmamış dersin falan. Kısacası asıl hırsızlar onlar.

• Ohoo siz ne diyosunuz. Ben yolda yürürken masumca gidiyorum ruh hastası bi kıza denk geldim herhalde beni görünce koşar adımlarla yürüyüp gözden kayboldu. Daha sonra iki polis geldi apar topar götürdü beni meğersem beni görüp kaçan kız beni tecavüzcüye benzetip polise ihbar etmiş. Kızı daha ilk defa görmüşüm gelmiş sanki ben ona gerçekten tecavüz etmişi gibi anlatıyo. Polisde kıza inanıyo bana değil kanıt delil hiç bişi yok suçsuz yere iftira yedim üstüne hakkımda işlem yapacaklardı. Suçsuz olduğum kanıtlanınca polis kıza sordu neden iftira attın dedi. Kızda tipi tecavüzcüye benziyodu korktum buraya sığındım dedi. Poliste gelmiş hala sende yapacak potansiyel var tipine baksana gözüm üstünde dedi. Yani tipten tecavüzcü damgası yedim üstüne karakolluk oldum yok böyle bişi ya. Yani Millet olarak insanları dış görünüşüyle yargılamak bu kadar mı basit oldu? Ayriyeten bi olay olduğunda hep kadın haklı görülüyo. Suçsuz yere mandela gibi hapis yatacaktım ya sırf tipten yani hayatım yanacaktı.

• İlkokul zamanlarımda olmuştu hala hatırlıyorum ve hatırladıkça gülüyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.