Şimdi Ara

Yapılan araştırma: Ateistler dindarlardan daha zeki (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu araştırmayı kadınlarla erkekleri ayrı klasmanda yapmaları lazım bu benim görüşüm çünkü kadınlarla erkeklerin dine bakışı farklı perspectiveden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Dindarlar için en zeki kişi ahiret için en çok hazırlananan kişi demektir. Dolayısıyla dindarlar kendilerini daha zeki görür. Ayrıca ateistlerin zeka seviyesini ölçmek için baz aldığı kıstaslar dindarlar için bir anlam ifade etmez.

zekâ öznel bir şey değil yalnız. onun için bunun için diye bir şey yok yani.
  • Araştırma başındaki adam dawkins ne sonuç bekliyorsunuz.
    **!! please
     Yapılan araştırma: Ateistler dindarlardan daha zeki
  • Ateist olduğu için kendisini zeki sanan var ise çok açık bir şekilde aciz ve akılsızdır.

Bir de bu araştırma(!) ile dinleri çürütmeye çalışanlar var. Bunların hepsi akılsızlığın neticesidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kismen dogrudur. Soyleki;

Zeka, akla ustun gelince "ben yaptimci" oluyor. Dogruyu bildigi halde hazmedemeyip inkar ederek Ahmak oluyor.

Akil ve zeka denk olmaliki, zeka nimeti dogru kullanilabilinsin. Akil sayesinde zeki insan; boyle bir tablonun ressamsiz olamayacagini zaten ezelden takdir eder.

Rabbim CelleCelallahu, idrak nimetini elimizden almasin. Kalpleri ceviren Rabbim, Rahmetiyle dogruyu dogru olarak gormeyi bahseylesin. Ve kalbimizi o istikamette sabit eylesin... Amin...

• quote:

Orijinalden alıntı: jo_be

quote:

Orijinalden alıntı: elektro_gadget

Dindarlar için en zeki kişi ahiret için en çok hazırlananan kişi demektir. Dolayısıyla dindarlar kendilerini daha zeki görür. Ayrıca ateistlerin zeka seviyesini ölçmek için baz aldığı kıstaslar dindarlar için bir anlam ifade etmez.

zekâ öznel bir şey değil yalnız. onun için bunun için diye bir şey yok yani.

Ateistlerin ahiret inancı olmadığı için kendilerini dünya işlerine veriyor, dünyayı ilgilendiren şeyler hakkında bilgi toplayıp dünya için çalışıyorlar. Dindarlar dünyayı o kadar önemsemedikleri için genel kültürde geri kalmaları normal. Bu zekayı değil, bilgi seviyesini gösterir.

Zaten zeka da doğuştan değil, sonradan geliştirilen bir meziyet. Sen çocuğuna 3 yaşında okuma yazma, 5 yaşında matematik, 7 yaşında kodlama öğretirsen tabi ki çocuğunu hafız olarak yetiştiren bir imamın çocuğundan daha zeki olacaktır.

Bir müslüman olarak en büyük sıkıntım zaten günümüz dindarlarının dünyayı boşlamaları, ilim deyince akıllarına sadece islam ilmi gelmesi. Müslümanların çoğunluğu bu kafada olduğu için de islam ülkeleri rezil bir halde.

• Resimdeki Newton?
  • Bizim ülke için değildir kesinlikle . Çünkü bizim ülkede ki ateistler genelde gerizekalı oluyor . Dincilerin de çoğu öyle ama atesitler kendilerini akıllı zannettikleri için onlara diyorum . Kendilerini farklı sanıyolar ama halbuki kendileri de aynı . Adam oturmuş pc başında karikateist'te ki paylaşımları okuyor tamam ben ateistim diyor sorguladım diyor aydınlandım diyor . Ne incil okur ne kuran okur ne tevrat okur ne felsefe okur ne tarih okur oturduğu yerden facebook'tan ateist olur ve sorguladım der buna akıllı olduğunu sanar . Ama işte biraz toplum normlarının dışında düşündükleri için kendilerini çok farklı ve bilim adamı gibi görüyolar . Dincisi de ateisti de leş ülkenin, her şeyimiz leş neredeyse.
  • Ateist araştırıyor sorguluyor öğreniyor dindar ne yapıyor kulaktan duyma şeyleri hayatına entegre edip ot gibi yaşıyor hadi eyw

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dindarlar umrumda değil yanlış anlama dindar diyorum.

Salih Bir Din Olan Müslümanlık, İlk emri "Oku" Olan Bir Din.

peki müslüman olupta kim gerçek mânâda "oku"yup çalışıyor?

(okumak = bilgili olmak, bilim, teknoloji ve bütün bilgi dallarında bilgi sahibi olmak)

(bu arada elhamdülillah ben müslümanım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: geekon

dünyada ateist 2 taneyse diğerleri 98 tanedir.belki daha azdır herhangi bir şeye inanmayan insan.o kadar az insanın ortalaması diğerlerinin ortalamasından yüksek diye azınlık daha mı zeki? o kadar zekisiniz ki şu kadarcık matematik yapamıyorsunuz.ateistlerin çoğu ergenlerden boşluğa kapılmış insanlardan oluşuyor.bu da benim araştırmam.herkes bir yerinden araştırma uyduruyor ya hani :)

ha evet o ergenler zaten sureklı nobel alıyor... kendinizi boyle tatmin etmeye devam edin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: voodoo child

quote:

Orijinalden alıntı: geekon

dünyada ateist 2 taneyse diğerleri 98 tanedir.belki daha azdır herhangi bir şeye inanmayan insan.o kadar az insanın ortalaması diğerlerinin ortalamasından yüksek diye azınlık daha mı zeki? o kadar zekisiniz ki şu kadarcık matematik yapamıyorsunuz.ateistlerin çoğu ergenlerden boşluğa kapılmış insanlardan oluşuyor.bu da benim araştırmam.herkes bir yerinden araştırma uyduruyor ya hani :)

ha evet o ergenler zaten sureklı nobel alıyor... kendinizi boyle tatmin etmeye devam edin...

nobel alan adamın kendince bir açıklaması oluyor.siz bilip bilmeden konuşuyorsunuz

• Kaynak Sözcüyse Körler Sağırlar birbirini ağırlar gibi olmuş bu haber

• mesele din veya dinsizlik değil bağnazlık ve biatçılık. bağnazlığın dini veya dinsizliği olmuyor. İyi okumuş birisi bile bağnaz olabilir. en iyi üniyide okusalar bağnaz kişiden bir şey beklenmemeli. Türkiye'de çok var bu tarz kişilerden.

inanç; kalp işidir. ama işin içine biatçılık, bağnazlık ve iktidar ve zengin olma hırsı girince muhtemel zeki insanlarda baskı altına giriyor. Dinleri; baskıdan, biatçılıktan, bağnaz fikirlere sahip kişilerin idaresinden ayırmak gerekiyor
  • aslında olay şu: zeki olan dindarlar ateist oluyor sonradan. çünkü hiç bir çocuğa doğunca ateizm öğretilmiyor. zeki olanlar öğretilen, beyinlerine işlenen duvarları yıkabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: strong mind strong body

quote:

Orijinalden alıntı: Patrick Yıldız

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Patrick Yıldız

quote:

Türkiye için geçerli olmayabilir.

Türkiye için de geçerli bu, mesela iyi üniversitelerde çoğu kişi inancsizdir.

Zaten bir masali gercek sanan birinden pekte birşey bekleyemezsiniz. Heee vicdanini rahatlatiyordur ondan inaniyordur tamam dersin ama onun için ölümü göze alıyorsa iste sıkıntı burada başlar

Kanıtlamış oldun sağol, araştırmaya para dökmeye gerek kalmadı.

Mesela kitap satın alma oranlarina, okuma yazma oranına, eğitim seviyesine bak il ve ilçe olarak ardından orada hangi parti kazanmış ona bak, . Peke şaşırtıcı bir sonuç çıkmayacaktır

Zeki olmanın kitap okumak eğitim seviyesi ve siyasal düşünce ile bağlantısının olmadığını düşünüyorum. Kanıt üstüne kanıt koyuyorsun.

Kitap okumanın zeka gelişimine büyük etkisi var. Bilinen bilimsel bir gerçek bu. Hiç olmazsa bilimsel olarak kanıtlanmış konuları inkar etmeyin. Akla kara gibi bir şey bu da =)

• zeka ve bilgi farklı şeylerdir.bana göre zekanın dinlende alakası yoktur. kuranı kerimde ilk ayetimiz okudur yani bil,öğren mahiyetindedir. ateistler kendi dünyalarında bir ot gibi yaşamayı sürdüre dursunlar biz dinimizin böyle saçma sapan şeylerlen altının oyulmasına müsade etmemeliyiz.

İslam dini kusursuzdur. Peygamberimiz haricinde islamı hiç kimsenin tam manasıyla anlayabileceğini zannetmiyorum çünkü o kadar büyük sırları varki her daim gelişim aşamasındadır. senelerce önce kurallar koyulmasına rağmen şimdiki zamanıda kapsayan bir sistemi vardır. hiç bir şekilde çağdışı bir kuralı yoktur tabi iyi irdeleyip anlamak lazımdır. oda okumaklan ,öğrenmeklen oluyor.
  • AnotherPlanet kullanıcısına yanıt
    Zaten dediğin gibi ülkemizde dindar görünüp parayı götüren çok. Kimisi az götürüyo, kimileri yedi sülalesine yetecek kadar götürüyo.
  • 10-11. yy lardan beri bilinen ve yöneticiler tarafından deli gibi kullanılan bilginin ta kendisidir ...

Yeni bir şey değil ki. Mağaradan gelen seslere, gökten inen sözde sözlere 90 derece eğilen adamlardan ne bekliyorsun.

Halbuki bir oturulsa ve islam tarihi -özellikle Muhammed'in ölümünden sonrası- bir okunsa ne kadar mide bulandırıcı bir tarihlerinin olduğunu görecek ve anında sorgulayacaklar.

Ölüm, kin, iktidar savaşı, kan davası, sübyancılık, sömürü ve tarikatleşme dışında hiç bir şey yok. 4 halife zamanı ve yapılan iğrençlikler... Hey gidi hey.

İnsan okuyunca nasılda anlıyor her şeyi.

Yazıktır ki bunların sonunu getiren biz Türkler bunların dinini almışız, çok yazık olmuş bize çok.
  • Ateistliği yaymaya mı geldin? Karşı çıktığın 'inanmak' ise ateizme neden inanırsınız?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.