|
Bildirim
|
dünyada ateist 2 taneyse diğerleri 98 tanedir.belki daha azdır herhangi bir şeye inanmayan insan.o kadar az insanın ortalaması diğerlerinin ortalamasından yüksek diye azınlık daha mı zeki? o kadar zekisiniz ki şu kadarcık matematik yapamıyorsunuz.ateistlerin çoğu ergenlerden boşluğa kapılmış insanlardan oluşuyor.bu da benim araştırmam.herkes bir yerinden araştırma uyduruyor ya hani :)
|
araştırmayı yapan da bir ateist
![]() |
Tamam dindarlardan daha zeki , ateizm doğru hadi ateist olalım.
Olaaalııımm .d Habere girin. Çeviriyi yapan şahsın diğer haberleride benzer haberler. Tamamiyle ateizm savunuculuğuna odaklanmış. Ateizm ne demekti ? Tanrı tanımazlık.. Tanrıyı toptan reddeder. Olayın özü aslında tanrı değil bir yaratıcı tanımazlık. E haliyle bu ateizm tanecikleri yaratıcının inkar edildiği her türlü iddiayı gelip önünüze sunarlar. Bilimi sıklıkla kendileri için kullanırlar.Halbuki bilimin tek derdi var olan olguların nasıl oluştuğunu açıklamak. İşte bu ayran gönüllülerde sizin olasılığını bile algılamakta zorluk çekeceğiniz olasılık dağını kabul ediyor. Çok klişe bir cevap olacak ama yazayım. Bir uçağın kendi kendine meydana gelme olasılığını kabul etmezsiniz otomatik olarak aklınız bir mühendise yapımcısına kayar ya akıl sağlığınız yerinde olduğu için bu çok düşük ihtimali atlarsınız. İşte bu ayran gönüllüler bu olasılığa inanıyor o yüzden deli saçması diyorum. Yemin ediyorum Süngerbob bizi yaptı deseler daha mantıklı. Başarıdan başarıya koşan Elon Musk bile Similatör ürünüyüz dedi daha mantıklı.. Ama bunlar bütün bu sistemin bizi oluşturma olasılığına gönül veriyorlar. Bilemiyorum yine klişe bir cevap olacak sanki akli dengelerini kaybetmiş gibi körleşmişler bir türlü nasıl bir olasılık zincirine inandıklarının farkında değiller. Peki asıl nokta ne ? Neden sağlıklı insanlar sürekli bir yaratıcı arayışında? Uçak mühendis örneğinde olduğu gibi Mühendisin uçağı yapmış olma olasılığı uçağın kendi kendine meydana gelme olasılığından çok daha yüksek ve mantıklı bir olasılık olduğu için. (Dipnot : Geçende bir haberde gördüm insan beyninde bir ateist arayışa çıkmıştı , insan beynindeki farkındalığı oluşturan şeyin kaynağına inmekti amacı, yıllarca kafa patlattıktan sonra "insan beynini bilgisayar gibi düşünün, bu bilgisiyarı kullanmak isteyen yani sunucuya istek gönderen kendi kendinin farkında olan bir bilinç düzeyi olmak zorunda ve aniden oluşan bu elektriklenmelerin kaynağını bulamıyorum" tarzında bir şeymi demişti ne demişti o zaman şunu demiştim "eninde sonunda yaratıcının olması gerektiği sonucuna ulaşacakları gerçeğiyle yüzleşecekler" Tabi iş işten geçmemişse) |
Müslümanlardan ayet okunmuş fasulye projeleri çıkıyor; adamlar öteki tarafta Mars'a otomobil gönderiyor, roketler geliştiriyor, karanlık maddeyi arıyor, füzyon santrali geliştirmeye çalışıyor.
Bu sonuca ulaşmak için biliminsanı olmaya gerek yok ![]() Gerçi Gazali denen adamdan önce islam dünyası böyle değildi. Avrupa karanlık çağında çırpınırken dönemin pek çok icadı ve keşfi Müslüman bilimadamları tarafından yapılmıştır. Hatta araştırırsanız aralarında evrim konusunda da çalışanlar olduğunu görebilirsiniz. Ama Gazali ve fikirleri sağolsun İslam'dan akılcılığı kovup tasavvufçuluğu getirdi. Hoş daha ilk halife ölünce birbirine düşen islam dünyasının ne hale geleceği Gazali'den de önce belliydi. Hristiyanlara hiç değinmiyorum; düz dünya, zararlı aşılar gibi ucube ve aptalca fikirler nasıl beceriyorlarsa hep onlardan çıkıyor. |
Ateist olduğu için kendisini zeki sanan var ise çok açık bir şekilde aciz ve akılsızdır.
Bir de bu araştırma(!) ile dinleri çürütmeye çalışanlar var. Bunların hepsi akılsızlığın neticesidir. |
Bence de haklısın. Türkiye'deki ateist aptaldır. Ateist olduğunu söylersen insanlar senden uzaklaşır, çalıştığın iş bile tehlikeye girer hatta işe dahi almazlar. Olsana dindar ya da dindar görün, ama içinde istediğin gibi yaşa. Götür paraları sonra da.
![]() |
Zeki olmanın kitap okumak eğitim seviyesi ve siyasal düşünce ile bağlantısının olmadığını düşünüyorum. Kanıt üstüne kanıt koyuyorsun.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strong mind strong body -- 31 Ocak 2018; 18:3:45 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neytullah1 -- 31 Ocak 2018; 18:52:42 > |
|