Şimdi Ara

Yapay zekanın çözümü yapay zekada: ChatGPT’yi tespit eden araç geliştirildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yapay zekanın çözümü yapay zekada: ChatGPT’yi tespit eden araç geliştirildi
    OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, hayatımızın her alanına sızmaya başlamış durumda. Özellikle ChatGPT’nin bilimsel makalelerde ve öğrencilerin bitirme ödevlerinde kullanımı sık rastlanır hale geldi. Pek çok kişi (ve araştırmacı) bu tür sorunlu küçüklüklere karşı pratik bir çözüm geliştirmeye çalışıyor ve yeni bir yaklaşım özellikle belirli bir tür bilimsel makale için işe yarıyor gibi görünüyor.



    ChatGPT bilimsel makalelerde kullanılıyor



    ChatGPT, insan yapımı yaratıcı içerik taklidi yapmakta son derece başarılı olsa da, gerçek profesyoneller sohbet robotunun bir yazar olarak oldukça "berbat" ve gereksiz olduğunu düşünüyor. Ancak söz konusu bilimsel yazılar olduğunda bu tür sohbet robotları basit birer baş belası olmaktan çıkıp bilime ve doğru araştırma uygulamalarına yönelik gerçek tehditlere dönüşebiliyor.



    Ayrıca Bkz.Satranç tahtasında devrim



    Kansas Üniversitesi'nden bilim insanlarının yeni yayınlanan araştırması, yapay zeka tabanlı intihal sorununa potansiyel bir çözüm öneriyor. Geliştirilen araç, insan yapımı bilim yazısını ChatGPT çıktısından "%99'un üzerinde doğrulukla" ayırt ederek oldukça dikkat çekici bir başarı sergiliyor. Bu sonucun yapay zeka algoritmaları ve özel olarak eğitilmiş bir dil modeli sayesinde elde edildiğini de belirtelim. Yani, yapay zekayı yine yapay zeka tespit ediyor.



    Neredeyse yüzde 100 tespit edilebiliyor



    Yapay zekanın çözümü yapay zekada: ChatGPT’yi tespit eden araç geliştirildi
    Kimya profesörü Heather Desaire ve meslektaşları yapay zekaya karşı yapay zeka ile savaşıyor ve görünüşe göre bu konuda çok iyi sonuçlar alıyorlar: Araştırmacılar çalışmalarını, belirli araştırma konularına genel bir bakış sağlamak için bilimsel dergilerde yayınlanan özel bir makale tarzı olan "perspektif, görüş ve yorum" makalelerine odakladılar.



    Bilim insanları biyolojiden fiziğe kadar çeşitli konularda 64 makale seçtiler ve ardından ChatGPT'den 128 "sahte" makaleyi bir araya getirmek için aynı araştırma hakkında yeni paragraflar oluşturmasını istediler. Yapay zeka 1.276 paragraf üretti ve bu paragraflar daha sonra araştırmacılar tarafından yapay zeka yapımı metinleri sınıflandırmakta kullanılacak dil modelini eğitmek için kullanıldı. Eğitilen model daha sonra teste tabi tutuldu ve başarısı neredeyse yüzde 100 oldu. Ayrıca tek tek sahte paragrafları tespit etme doğruluğu yüzde 92 oldu.



    Bilim insanları, sohbet robotlarının belirli bir "yazma" stili kullanarak metinler ürettiğini belirtiyor. Dolayısıyla bunları tespit edecek yapay zeka araçlarının geliştirilip genel kullanıma sunulabileceğini düşünüyorlar. Geliştirilen araç şimdilik spesifik bir makale grubunda ChatGPT’yi tespit edebilse de daha fazla araştırma ve modelin daha fazla beslenmesiyle diğer makale türlerinde de benzer sonuçların elde edilebileceği belirtiliyor.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/99006-new-tool-can-identify-ai-written-science-papers.html
    Kaynak:https://www.cell.com/cell-reports-physical-science/fulltext/S2666-3864(23)00200-X







  • Geçenlerde başka bir konuda bundan bahsetmiştim, YZnin içerik üretirken yaratıcılığının olmadığını, kendini ele verdiğini söylemiştim, eğitim için ne verdilerse çıktıda onu veriyor size. ufak detaylar ile rahat anlaşılıyor. forumdan bir arkadaşı ikna edememiştim. Aynı şey görsel üreten yz modelleri içinde geçerli, bir YZ nin görsel stilini öğrenirseniz, o YZnin herhangi bir çıktısının hangi token ve parametreler kullanarak oluşturulduğunu çıktıyı görünce anlarsınız. Günümüzde bahsi geçen "Yapay zeka"nın bu yüzden zekası olduğunu düşünmüyorum. Daha çok kusursuz harmanlayan bir mixer gibi.


    ---

    Şunuda eklemek istiyorum bu modeller daha çok eğitildikçe, yani giriş parametreleri trilyonları bulunca tespit edilmesi oldukça zorlaşacaktır. Diğer yandan gerçek bir "zeka"dan bahsetmek için, makinelerin bilinçlenmesi gerekli, yani yapay nöral ağlar kurulmalı ki şu anki öğrenim modelleri bence bundan çok uzak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seto-Kaiba -- 10 Haziran 2023; 22:49:7 >




  • herkes sozde zeka yarisinda...ama kimse cikip ta yahu ben zeki isem bu seylerin beni yonetmesine neden izin vereyim demiyor...bu nasil zeka



    insan yoktan var edemez...buyuk yazalim



    BU SEYİ KİMLER URETİYORSA YAZİLİMİNİ KİMLER YAZIYORSA ANCAK ONLARA UYARSİNİZ ..AMACLARİ DA ZATEN İNSANLARİ YONETEBİLMEK.



    AKİLLİ ADAM ...HAYDİ ORADAN NE YAPACAGİMA SİZ Mİ KARAR VERECEKSİNİZ DER GECER.


    BU ANLAYİS ANCAK HİC BİR SEY BİLMEYEN AMA HER SEYİ BİLDİGİNİ SANAN VASİFSİZ KENDİ KENDİNİ BİLE YONETEMEYEN KALABALİKLAR ORTAYA CİKARİR


    biri akilli bir adama şunu yapmayacaksın derse o adam o işi sırf insanlık şerefini kurtarmak için bile yapmalıdır


    olay HAYDİ ORADAN NE YAPACAGIMA SEN Mİ KARAR VERECEKSİN OLAYIDIR


    SALLAYIN GİTSİN.


    yoksa sizi kukla gibi oynatırlar.


    şeref meselesi


    akıl meselesi


    kontrol meselesi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 11 Haziran 2023; 3:23:12 >
  • pspsexer kullanıcısına yanıt

    Ne yoktan var etmesi lsjslsjslshsk yazılım bu evde kendinde ufak çaplı yapabilirsin upraşırsana bir algoritma var tahmin yürütüyor eğitildiği veri tabanından yararlanarak bu da yapay zeka işte. Doğal zeka olan bizim zekamızsa bizde çeşitli bilgiler üzerinde eğitiliyoruz yıllarca sonra eğitildiğimiz bu veri tabanıyla üretim yapıyoruz. Hepsi zeka işte. Bunu anlamayacak kadar kalın kafalı mısın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neredeyse %100

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ChatGPT'yi tespit etmek mi önemli, yoksa bilimsel içerik üretmek mi? İleride senden benden akıllı olacak şeyi kullanarak bilim ve sanat üretmeyi öğrenmeliyiz.



    Ben çok emek veriyorum ama başkası bilgisayara yazdırıyor demek kıskançlıktan başka birşey değil. Bu yaklaşım bilimsel gelişmeye ket vurur.



    Tespit araçları ile daha akıllı olan araştırmacıyı cezalandırmak saçmalık.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.