Şimdi Ara

Yapay zeka mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günaydın forum. Bu bölüm hakkındaki düşünceleriniz nedir? Türkiye de tutunabilir mi ? Bilgisayara göre avantajı ya da dezavantajı nedir , sizce ileride Boğaziçi ya da ODTÜ de bu bölümü açar mı yoksa birkaç yıla bu bölüm tarihe mi karışır tartışalım istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slytherinlisayısal -- 22 Temmuz 2020; 10:9:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye'de tutunamaz. Türkiye bilime önem veren bir ülke değil çünkü. Yıllarca geleceğin mesleği genetik dediler, Amerika uçtu gitti genetikte Türkiye hala ihtiyaç fazlası üniversite ve bölüm açıp akademik kadroyu gereksiz adamlarla doldurmakla uğraşıyor. Anca yurtdışında bir şeyler yapılabilir bu bölümden mezun olduktan sonra.
  • Hocam haklısınız bana da Türkiye de olmaz gibi geliyor. Şu da var bu bölümü açan üniversiteler yurtdışıyla denk şekilde bölümün altyapısını hazırladı mı acaba belli kalitede değilse yurt dışından kabul de görmeyebilir . Akreditasyon vs önemli elbette

• 2. moleküler biliyoloji ve genetik vakası
  • Odtü yakın gelecekte açmaz. Tanıtım yayınında sorduğumda bir öğretim görevlisi, odtünün temel mühendislikleri verdiğini ve seçmeli derslerle istediğiniz alana yönelebileceğinizi söyledi.

• İtü açacak diye bir şey okumuştum ama doğruluğunu bilmiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence iş yapar genetik gibi olmaz ama biraz zamana ihtiyacı var belki 10 sene sonra en prestijli bölüm bile olabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yapay zeka hakkında
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yüksek puanlı öğrenci alan bir yer. Bu sene İTÜ de açtı. Ama bence okunmaz. Sadece bu alana yöneleceğine bilgisayar mühendisliği ya da İstatistik oku hem ilerde çalışacağın alan skalası genişler. İstatistik mezunuyum bu alanda yüksek lisans yapıyorum. Yüksek lisans bu meslek için şart gibi bir şey açıkçası normalde de iş bulursun lisans mezunu olarak ama yüksek lisans ile yurtdışı kesin gibi olur, iş bulman kesin gibi olur, maaşın Türkiye şartlarının çok çok ilerisinde olur. Türkiye’de gelişmeyen meslek diyenlere aldırış etme öğrenci hepsi ben direk çalışan biriyim. Ama yukarda dediğim gibi bilgisayar mühendisi, İstatistik bu mesleğin ana dalları iken ekonomi, işletme/iktisat mezunları vs de artık bu alana kaymaya başladı çünkü paranın kokusunu aldılar. Sen şu an girsen en iyi ihtimal 5 sene sonra mezun olsan meslek nasıl olur kestiremiyorum ama devam eder bence iyi olmaya

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.