Şimdi Ara

Yap işlet devret saçmalığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
6.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
138 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • yap islet devret,

    1 liralik is icin 10 dolarlık garanti ver, devletin kasasini yandas mutahitlere aktarma yontemi.

    bunlarla ovunuyorlar birde malum kesim, Allah akil fikir versin diycemde benim dememle verseydi zaten bu iktidar bu ekonomiyle iktidar olamazdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackzeros -- 25 Temmuz 2020; 8:8:1 >
  • acr kullanıcısına yanıt
    Bu konuda muhalefete yüklenmeniz haksız olmuş. Elinizi vicdanınıza koyun.
    Muhalefet gerekli zamanda gerekli uyarıları yaptı. Bu uyarıları nasıl görmediniz.
    Burada ilk sıkıntı bu olayları muhalefetin gözümüze sokmasını beklemek. Oy verirken bir tercih yapıyoruz. Bu tercihin vebalini de düşünmeliyiz. Bu sebeple tercih etmeden önce araştırmak ve düşünmek gerekir. Yani muhalefet bu olayları gözünüze sokmasa da araştırıp düşünüp kendiniz çözmeliydiniz. Zaten bunları muhalefet gücünün yettiği her türlü basın yayın kanalı ile aktardı. Yani gözümüze de soktu. Bile bile ladese gidildi.
    Elinizi vicdanınıza koyun muhalefet hangisine karşı çıkmadı.
    1. umarsızca peşkeş çekilerek yapılan özelleştirmeler, üretimden ziyade inşaat ekonomisi kurulması
    2. 3 kuruşa yapılacak işlerin yandaşlara 10 liraya yaptırılması
    3. İhale kanunun sürekli değişmesi. 300den fazla kez
    4. Ergenekon süreci
    5. Oy devşirmek için girilen ortaklıklar, yollarda beraber yürümeler, devlet kadrolarını ve sermayeyi bu şekilde şekillendirmeler.
    6. Adamına göre adalet uygulamaları.
    7.yap işlet devret sisteminin kötüye kullanımı, hem devlet garantisi verilmesi, hem döviz garantili olması hem de fahiş fiyata yapılması.
    8. 2010 yılında yapılan anayasa değişikliği referandumunda özellikle adalet sistemini ilgilendiren maddeler.
    9. Başkanlık sistemi ve referandumu
    10.eğitim sistemi
    11. Bütçe toplantıları, sanırım maksatım anlaşılmıştır yoksa örnekler artırılabilir.
    Muhalefet bunların hepsinde itiraz etti.
    Muhalefet sütten çıkmış ak kaşık tabi ki değil. Tabi ki yanlışları var. Ama bize söylenmedi biz duymadık demek biraz ayıp olur.


    Burada daha da büyük bir sıkıntı var o da bağnaz zihniyet. Örnek verecek olursam. Bir muhalefet partisi şu kanun veya bu yatırım zararlıdır dediğinde, toplumda bir gruh bu muhalif parti veya kişi vatanın faydasına çalışmaz, o sebeple dediğinin tam tersini yapalım zihniyetinde. Bu güruhun kendi fikrini üretebilecek kapasitesi yok. Buradaki konuyu ve söylenenleri anlayıp değerlendirecek benliği yok. Kendine güveni yok. Muhalefetin itirazı doğru ve haklı olsa bile yanlış seçim yapılıyor. Sonra yine muhalefet suçlanıyor. Suçlamak ta kolay yönetenlere o kadar inanmışlar ki yönetenin suçlu dediği suçlu oluveriyor. Bunu da sorgulamak ve değerlendirmek tabi ki yok.

    Muhalefet yürüyen otobüste, otobüsün belki muavini olabilir. Otobüsün gittiği yoldan memnun değilseniz, direksiyonda aracı kullanan şöförü de biraz sorgulamalısınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Akp öncesi devlet köprü ve otobanları kendi bütçesi ile yaptırdı ve cüzi paralara kullandırdı, Akp ise rekor vergi toplamasına rağmen herşeyi özel sektöre fahiş borçlanma ile yaptırabildi...demek akp öncesi hükümetler çok daha başarılıymış..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhalefetin sus pus olmuş bir ülkede yaşıyoruz. kolluk kuvetlerinin görevini ve adaleti sosyal medya ile sağlıyoruz kaç kişi sadece sosyal medyada ortaya çıkıp gündem oldu diye ceza aldı.her şey ortada fakat muhalefet birr şeylerden korkuyor hadi bakalım sonumuz allah kerim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ödüyor evet,

    ayrıca 35 usd değil o fiyat her sene abd'deki enflasyona göre artıyor. şu anda 37 usd olması lazım.
  • Yap işlet devret bir hizmet değil. 20 yıl-40 yıl her neyse bizim kamburumuzdur. Başka bir şey değil. Ne de olsa biz ödeyeceğiz o kadar sene. Evet cepten para çıkmıyor ama kısa vadede çıkmıyor. Uzun vadede fazlası çıkıyor. Kredi almak gibi.

    Bir de üstüne reklam şansı veriyor. Yönetenler için gerçekten biçilmez kaftan, reklam yap, şov yap, yük binmesin.
  • Ibrahim Akca kullanıcısına yanıt
    Köprü de yol yapmakta o kadar kolay.
    Zaten yakın zamanda iktidardan gittiğiniz zaman sadece yol değil ülke komple nasıl düzeltilir göstereceğiz eleştirmek kolay o zaman sende bizi eleştirirsin sayın siyasal islamcı arkadaşım bekle az kaldı.:)
  • Yapma! Sat! Parasını har vurup harman savur saçmalığına ne demeli?
    Özelleştirme adı altında milletin 100 milyar dolara yakın parasını har vurup harman savurdular.
  • yap, işlet, devret projeleri her ülkede yapılan projelerdir. tabii bunlar genelde üst yapıdır. yol işi ise mantık dışıdır. sebebi ise istimlak maliyetleridir.

    şimdi kuzey Marmara yolu için dünyanın istimlak parası ödendi, yolun maliyetinden çok daha fazlası. bu kadar parayı finanse eden sistem yolu finanse edemedi mi... yersen edemedi... yersen kuruş para vermeden yol yaptırdık...

    bu arada yapılacak kamulaştırmadan haberdar olanlar güzel arsa toplayıp para çevirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSC Elektronik -- 25 Temmuz 2020; 15:7:32 >
  • Modelde problem yok. Şartlar koşullar yanlış. Fiyatlar düşürlüp talep yaratılabilinir. Ancak ihaleyi alan firma için ne kadar az araç o kadar az bakim tutum masrafi demek. Haliyle fiyati dusurup trafigi arttirmak istemez...
    Devletin cozum bulup fiyatlari düşürüp talep yaratmasi gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 25 Temmuz 2020; 17:20:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onatba

    Modelde problem yok. Şartlar koşullar yanlış. Fiyatlar düşürlüp talep yaratılabilinir. Ancak ihaleyi alan firma için ne kadar az araç o kadar az bakim tutum masrafi demek. Haliyle fiyati dusurup trafigi arttirmak istemez...
    Devletin cozum bulup fiyatlari düşürüp talep yaratmasi gerek.
    Mukemmel bir bakis acisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sözleşme öyle pis ki. adamlar sadece 35 dolar + kdv değil. O 35 doların yıllık amerikadaki enflasyonunu da fiyata ekliyorlar. Yıllık enflasyon amerikada %2,3 mü çıktı 35 dolar + 35 dolar x %2,3 + kdv. keşke geçiş ücretlerini altına endeksleselermiş. veya geçenler gram altın, maşallah altın taksalarmış. dolar sabit, adamlara zarar ziyan yazıyorlar.
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt
    Başka türlü kredi bulamiyorlar projelere. Bu ülkede kredi = iktidar demek. Aynı koşullarda aynı şartlarda ihaleyi şimdi yapsalar, teklif veren firma çıkmaz. O derece...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ya arkadaş insanda azıcık toplama çıkarma, azıcık da vicdan olsa yapılan işleri anlar ve itiraz eder veya en azından hayıflanır.

    örneğin tüpraş. 2005 yılında %51 lik hissesi 4,15 milyar dolara satıldı. geri kalan hisseleri de israilli, şunlu bunlu iş adamlarında blok olarak usulsüzce satıldı. bugün türaşın 2019 cirosu 89 milyar TL (açıklanan rakam, ne kadar muhasebe oyunu yaptıklarını bilemiyorum ama piyasada genelde %50 dir) yani yaklaşık 12,8 milyar dolar ediyor. 15 yıllık cukkayı varın siz hesaplayın. yani 2 S400 bataryası fiyatı etmeyecek sattığımız altın yumurtlayan tavuk. eee tavuklar bitince 2018 krizinden beri sıra yolunacak halka geldi.
  • Hazineden odeniyorsa neden vatandas para veriyor bu kadar sacma bir sey olabilir mi madem her sartta para verecegiz bu firmalara bedava olsaydi da vatandas yararlansaydi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dervisguzel

    Hazineden odeniyorsa neden vatandas para veriyor bu kadar sacma bir sey olabilir mi madem her sartta para verecegiz bu firmalara bedava olsaydi da vatandas yararlansaydi
    O zaman ne olur biliyormusun
    Yol ve koprulerin asfalti cabuk eskir
    Maliteti artar
    Yandas daha az para kazanir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihanair kullanıcısına yanıt
    Yani eskimeyecek diye yol yapmak istemiyorlarsa hic yapmasinlar. Avrupada 50 yillik yollar var hala cillop gibi Turkiyede nedense surekli bir yol calismasi var. 10 yil dayanmiyor asfalt.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.