Bu kötü haber işte ya. Adam sakatlıklar yüzünden kendine doğru düzgün bir kariyer çizemeden emekli oldu.
Bu adamı tek sevmeyen ben miyim acaba. İyi oyuncudur falan ama bence aşırı itici çok gereksiz bi insan gibime geliyor.
Kariyeri baltalanmasa bir Kareem veya bir Shaq olamazdı ama bunların bir alt sınıfında yer alabilecek bir oyuncuydu. Tabi bu kadar gündemde olmasının pazar kaygısıylada alakası var. Nüfusu neredeyse 2 milyarı bulmuş Çin'i kimse yabana atamaz.
Arkadaşlar adam yanlış hatırlamıyorsam 227 cm. O boyla bırakın basket oynamayı yürümesi bile başarıdır. Bence takdiri hakeden bir oyuncu.
Ben bu adamı bir türlü sevemedim yahu iyi oldu bıraktığı bence kazmanın tekiydi.
quote:
Orijinalden alıntı: El Cazador
Ben bu adamı bir türlü sevemedim yahu iyi oldu bıraktığı bence kazmanın tekiydi.
yao mu kazmanin tekiydi? :S
o boy araliginda (220cm+)gelmis gecmis en teknik oyuncu olabilir. tabi ki boyunun dezavantaji sakatlanmasini kolaylastiriyor. yazik oldu yine de basketbol camiasinin icinde kalir umarim..
Bence kazmaydı hacı gitsin coachluk yapsın Çin'de.
quote:
Orijinalden alıntı: fuatturkrap
quote:
Orijinalden alıntı: El Cazador
yao mu kazmanin tekiydi? :S
o boy araliginda (220cm+)gelmis gecmis en teknik oyuncu olabilir. tabi ki boyunun dezavantaji sakatlanmasini kolaylastiriyor. yazik oldu yine de basketbol camiasinin icinde kalir umarim..
En son sakatlanması Mehmet'in yüzündendi sanırım, 2 yıl önce topuğu çarpmıştı Mehmet'in.Sonra doğrultamadı belini Yao
quote:
Stres kırığı tanımlamasının içerisinde kırık terimi geçmesine rağmen gerçek bir kırık değildir. Ayağın yük taşıması esnasında her bölgenin anatomik yapı uyarınca belli bir fonksiyonu vardır. Her bölge, yürüyüşün belli fazlarında belli bir miktarda yük taşır. Ayağın anatomik özelliklerinin dışında zorlandığı durumlarda ( yanlış ayakkabı ile yürüyüş yapma, yanlış ayakkabı ile spor yapma, aşırı yürüyüş, aşırı sportif faaliyet, ayakta deformiteler) yanlış yerlere fazla miktarda yük binmesi kemiğin basınç altında kalmasına yol açar. Basınç artışı silindirik yapıda olan uzun kemiklerde ( tarak kemikleri ve kaval kemiği) kemik iliğinin ödem yanıtı geliştirmesine yol açar. Gelişen ödem kemiğin içindeki basıncı arttırır bu basınç ağrı olarak hasta tarafından algılanır. http://www.ayakveayakbilegi.com/ap_eriskin_ap_stres_k.shtml
Stres kırığı çok sinsi bir sakatlık. Bizim voleybolcu Seda Tokatlıoğlu da bu sakatlıktan çok çekti. 2009'da takımı neredeyse tek başına şampiyon yapan Seda'yı çok özlüyoruz.
vaybe bu sene 2000 lerin en iyi iki pivotu bıraktı..
O kadar uzun boya rağmen çok yumuşak teknik bilekleri vardı. Üzüldüm bırakmasına.
Keşke bu sakatlık sorununu hiç yaşamasaydı.Bırakmasına üzüldüm.
Ama şu aşamada bırakmasını doğru buluyorum.Bırakmasa ne olacaktı ki zaten.
all-starı asla haketmeyen ama nedense 8 kez all-star olmuş bir oyuncu idi . bende sevmiyorum yaoyu ... hiç sevmediğim oyuncular arasında .
quote:
Orijinalden alıntı: Hirotaro
all-starı asla haketmeyen ama nedense 8 kez all-star olmuş bir oyuncu idi . bende sevmiyorum yaoyu ... hiç sevmediğim oyuncular arasında .
kariyer ortalamaları 19 sayı - 9 ribaund - 2 blok 1,5 asist olduğundan olabilir.
%52 fg ve o boyuna rağmen %83 ft isabet oranı yakalayabildiği için olabilir.
yao sağlıklı olduğunda ligdeki en iyi 2-3 pivottan biri olduğu için de olabilir.
çaylak sezonundan sonra toplamda 5 maç oynadığı şu iki sezon hariç her sezon all star'a en azından yetecek performans gösterdi ki bazılarındaki performansları mvp'ye bile yetebilecek türdendi belki..
mesela 2006/07 sezonu. mesela 2007/08 sezonu. adam 25 sayı 9,5 rib. 2as 2blk ya da 22sa 11rib 2,5as 2blok yaparken nasıl haketmediği all star payesi oluyor sizi de anlamak mümkün değil. all star hof demek değil. kimler kimler nasıl oyunlarla all star oldu hatta memo bile all star olmuşken yao'ya yapılan bu muamele ayıp..
Üzüldüm gerçekten, sevdiğim oyunculardandı.
quote:
quote:
kariyer ortalamaları 19 sayı - 9 ribaund - 2 blok 1,5 asist olduğundan olabilir.
yao sağlıklı olduğunda ligdeki en iyi 2-3 pivottan biri olduğu için de olabilir.
çaylak sezonundan sonra toplamda 5 maç oynadığı şu iki sezon hariç her sezon all star'a en azından yetecek performans gösterdi ki bazılarındaki performansları mvp'ye bile yetebilecek türdendi belki..
mesela 2006/07 sezonu. mesela 2007/08 sezonu. adam 25 sayı 9,5 rib. 2as 2blk ya da 22sa 11rib 2,5as 2blok yaparken nasıl haketmediği all star payesi oluyor sizi de anlamak mümkün değil. all star hof demek değil. kimler kimler nasıl oyunlarla all star oldu hatta memo bile all star olmuşken yao'ya yapılan bu muamele ayıp..
All-starı sadece Çinden gelen yüksek oy oranları ile kazandı. Shaq gibi bir devin önünde başlamayı asla ve asla haketmedi. Dediğim gibi sevmediğim bir oyuncu .
quote:
quote:
quote:
All-starı sadece Çinden gelen yüksek oy oranları ile kazandı. Shaq gibi bir devin önünde başlamayı asla ve asla haketmedi. Dediğim gibi sevmediğim bir oyuncu .
ohooo ben çok yanlış gelmişim usta. sen bakma bana
quote:
Orijinalden alıntı: Half Man Half Amazing
Bu adamı tek sevmeyen ben miyim acaba. İyi oyuncudur falan ama bence aşırı itici çok gereksiz bi insan gibime geliyor.
Bana da öyle geliyor nedense
quote:
quote:
quote: