Şimdi Ara

Yanlış kararlarla hayatımı mahvettim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır verdiğim yanlış kararlar yüzünden gözüme uyku girmiyor ve hiçbir şekilde bunları düzeltemiyorum. Bu yüzden sizinle paylaşmak istedim, lütfen bir çıkar yolu bulun yoksa tırlatacağım. Her şey üniversite sınavına hazırlandığım yıl başladı. Son sene sınava daha iyi hazırlanabilmek için okul değiştirmiştim. Yeni okulumda bir kızla tanıştım. Beraber oturuyor, beraber ders çalışıyor ve sürekli birbirimize yardım ediyorduk. Birbirimizin en yakın arkadaşıydık. Beraber vakit geçirirken ikimiz de çok eğleniyorduk. Ama gönül bu. Sınava 1-2 ay kala onu tanıdıkça ondan hoşlanmaya başlamıştım. Bu arada iyi bir öğrenciydim. Deneme sınavlarında sürekli birinci oluyordum, hedefler yüksekti yani. Öyle böyle eğlenerek, üzülerek, sıkılarak sınavı getirdik. Sınavda ilk 100’e girerek derece yapmıştım. Sınavdan sonra yine kızla sürekli buluştuk, eğlendik ve bir gün dayanamadım ve açıldım. Gerçekten şok olmuştu yani inanamamıştı ve net bir cevap vermemişti. Samimiyetimizden hiçbir şey kaybetmeden aynı şekilde devam ettirdik. Tercih dönemi geldiğinde ona beraber Sabancı yazalım demiştim ama maalesef istemedi. Ben de Sabancı onun yazacağı okula çok uzak olduğu için kıytırık ilk yüze burs veren bir özel üniversite yazdım. Tercihleri yaptıktan sonra bir gün buluştuk ve o da benden hoşlandığını söyledi. İlişkiye başladık. O kıytırık üniversiteyi kazanmıştım ama hiçbir şey umrumda değildi. Gerçekten öğrendiğimde gram üzülmemiştim hatta sevinmiştim yakınız diye. Çünkü gerçekten hayatımın en mutlu anlarını yaşadığımı hissediyordum. Her şey çok güzel gidiyordu. Çok mutluyduk. Beraber İstanbul’a geldik ve mükemmel zamanlar geçirdik. Hala o anlara dönmeyi çok ama çok istiyorum. İlk dönemi bitirdiğimizde bana okulundan memnun olmadığını ve sınava tekrar hazırlanıp Sabancı’ya gitmek istediğini söyledi. Ben de gayet doğal karşıladım, sonuçta birbirimizi çok sevdiğimizi düşünüyordum ve böyle bir şeyin ikimiz arasında bir pürüze sebep olacağını aklıma bile getirmemiştim. Kararlar verildi ve ara tatilde İstanbul’dan döndüğümüzde maalesef ayrıldık. Neden ayrıldık hala hiçbir fikrim yok. Ona “Neden?” diye sorduğumda bana artık bir ilişki istemediğini söyledi ama arkadaş kalmak istedi. Ben de hem sınava hazırlandığı için hem de onu çok sevdiğim için arkadaş kalmayı kabul ettim. Yazın aramızdaki sorunu çözebileceğimizi düşünüyordum. İstanbul’da zehir gibi bir 5 ay yaşadım. Adeta ölü gibiydim. Hiçbir şey yapmak istemiyor, hiç kimseyle konuşmak istemiyordum. Hayatım dibe vurmuştu resmen. Sabırla yazın gelmesini ve onunla konuşmayı bekliyordum. Yaz geldi, bol bol buluştuk, konuştuk, bir karara varmaya çalıştık ama hiçbir şey değişmedi. Beni gerçekten kaybetmek istemediğini ve sevdiğini ama ilişki de istemediğini söyledi. Dayanamadığımı ve artık onunla görüşmek istemediğimi, kendim için en doğrusunun bu olduğunu söylediğimde çok ağladı ve ben de ağladım. Bu yüzden yapamadım böyle bir şey. Sevgili gibiydik ama olmuyordu işte. Bu durum artık beni yiyip bitiriyor ama onu hayatımdan da çıkaramıyorum. Çünkü bir bağımlıya dönüştüm. Deniyorum ama olmuyor. Hem ona kıyamıyorum hem de kendime söz geçiremiyorum. Özlüyorum, kıskanıyorum ama hiçbir şey de diyemiyorum çünkü biz onunla hiçbir şey değiliz.

Sonuç olarak o Sabancı’yı kazandı şimdi. Ben de derece yapmama rağmen 600.000’inci kişiyle aynı sınıfta okuyorum, hayatımın en kötü 8 ayını geçirdim ve elimde beni mutlu edecek, hayata bağlayacak hiçbir şey yok. Hala onunla konuşuyoruz ama ben artık belirsizlik istemiyorum hayatımda. Lütfen bana onu da üzmeden nasıl tekrar mutlu olacağım konusunda yardımcı olun yoksa gerçekten öleceğim.

• Tam okumadım da aldığın siralamayla istediğin uniye geçersin diye biliyorum kızı da ayrıldiysa salla gitsin ülkede kızlara talep çok olduğu için alıştık artık böyle boktan işlere

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merkezi yatay geçii yapma hakkın yok mu? Kendini o okulda harcama. Kızdan önce düşünmen gereken şey bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam açık konuşucam alınmak yok. Sen hatayı en başta kız için kendi geleceğinden feragat ederek yapmışsın. N'oldu şimdi? Bana söyle? İlişki olarak mutlu değilsin artık okuldan da mutlu değilsin. Eğer geçebiliyorsan istediğin kaliteli bir üniye yatay falan bir şeyler dene. Bu da sana ders olsun kendini her zaman ön plana koy. Kendi isteklerin olduktan sonra milleti önemse.

Benim de bir arkadaşım güzel bir üniversite/bölümde okurken senin gibi kız mevzusuna Anadolu'da bir yerde matematik okumaya geçti. Kız 2. sınıfa geçerken bunu ortada bıraktı gitti. Eleman şimdi kafasını taşlara vuruyor keşke gitmeseydim diye. Ama iş işten geçti. O yüzden zaten lisede olup da üniversitede devam eden ilişkiler %5 falandır tahminimce.

Sen de kendi hayatına bak artık , kızı da sal. Etraf kız dolu. Şu an %90 ben bundan iyisini bulamam bu kız kusursuz diye düşünüyorsun ama emin ol çok var etrafında ondan iyiler.

Kıza da çek resti ben seninle arkadaş olmak istemiyorum benim sevgilim olmanı istiyorum falan de. İşine gelirse , gelmezse arkadaş da kalmayalım çünkü yapamıyorum falan de biraz duygusala bağla. Baktın kız tamam diyor devam et hayır derse de artık dediğim gibi kendi yoluna bak.

• Üzülme üç günlük dünya

• Yazılacak çizilecek bir şey yok bunu sen de biliyorsun.

Yapman gereken tek şeyi de biliyorsun.

Bir an önce toparlan ve vazgeçtiğin geleceğini tekrardan kazanmaya çalış.

Ben okudum empati kurdum kahroldum şahsen.

UMARIM DERS ÇIKARMIŞSINDIR
  • Gaybı yalnızca Allah (c.c.) bilir. 600.000 lik unide belki daha cok sevecegin birini tanirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• İlk yapman gereken yaptığın hatanın farkına varmak. İkinci yapman gereken ne olursa olsun o kızı hayatından çıkarmak. Bak burası çok önemli. Ne olursa olsun o kızı hayatından çıkar. ve biraz bencil ol. Gerisi çorap söküğü gibi gelicek.
  • Yatay geçiş yap, kaybedeceğin sadece 1 sene ama kazandığın birçok tecrübe oldu. Elaleme göre hayatını şekillendirme, sevgilin olsa bile.

• salacaksın kardeşim başka çaren yok. çoğu kız arkadaş kalmak istiyorum gibisinden konuşur zaten. eğer o insan senin hayattaki mutluluğunu yok ettiyse daha nasıl bağlı kalabiliyorsun ki?

zor ama böyle böyle ben bu durumdan mutlu değilim, seninle iletişimi koparıyorum, hayatında başarılar diyeceksin ve engeli basacaksın her yerden. kızın üzülmesi seninkinin yanında hiç kalır, üzülse bile emin ol çok kısa sürede unutur gider. sonra ne olacak? aklına düşecek sürekli, ne yapıyor ne ediyor diye, o da seni merak edecek falan. hatta belki bir iki mesajla seni yoklar ama bunlar bir boku değiştirmiyor. kız seni sevmiyorsa eyvallah çek, hayatından çıkar. zamanla ikiniz de birbirinizi unutup gideceksiniz. tabi aklından silinmeyecek de aklına geldiğinde sende bir etki bırakmayacak.

ama önce bu kararı kendin alman lazım. kızı bırakma kararı değil, hayatının dizginlerini eline alma kararını. ben hayatımı toplayacağım diyorsan, sana garantisini veriyorum o kız hayatında olduğu sürece toplaman 10 belki de 20 katı uzun sürecek.

hiçbir kız için kendinden, geleceğinden feragat etme. seni olduğun gibi sevmiyorsa yol ver. sen de onu değiştirmeye çalışma. benim en büyük hatam budur. ben de defalarca yaptım hatta son sefer "ben buymuşum, ilk defa gerçekten mutluyum" gibi sözler duydum ama eninde sonunda eski hallerine dönüp seni suçlarlar :)

ayrıca üniversitenden memnun değilsen bu mesajı gördüğün gibi yatay geçiş araştır, üniversitelerin tarihlerine falan bak.

ha ben ne bokuma konuşuyorum böyle? aynı hataları embesil gibi tekrar tekrar yaptım, bu son diyip üzerine yine yaptım. artık kafama kazındı, sittin sene yapmam yaptırmam :D ayrıca ingilizcen iyiyse bana bir öm at, bir iki kaynak yollayayım okur aydınlanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gyunbie -- 22 Ağustos 2019; 3:33:20 >

• Hocam arkadaş kalsaydınız sevgili tadında yan yana olurdunuz. Hemde aynı hava olırdu.
    Sevgili tadında kanka olun dahası olmayın
  • vay be. ne zamanlardan geçmişim... her şey bitti bu konu açıldıktan 1 ay sonra, iletişim kesildi, hayatımızdan çıkardık birbirimizi. artık hayatımdan da memnunum. gayet güzel ilerliyor her şey. yine de bazen geceleri geliyor aklıma. büyük hata ama napalım artık :)
  • Kardeş mutlaka yatay geçiş yap istediğin okula. Puanını heba etme. Sana bir kardeşinden tavsiye olsun. Merkezi yatay geçiş çok basit bir şey. Sen ilk 100'desin zaten. BOUN, ODTÜ, İTÜ, Koç, GS nereye istersen sınavda yaptığın puanla geçebiliyorsun. Başvuru tarihleri 20 Temmuz itibariyle genelde okul sayfalarına düşer. Takip etmeni öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C05AA6244 -- 21 Temmuz 2020; 20:56:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castratus

vay be. ne zamanlardan geçmişim... her şey bitti bu konu açıldıktan 1 ay sonra, iletişim kesildi, hayatımızdan çıkardık birbirimizi. artık hayatımdan da memnunum. gayet güzel ilerliyor her şey. yine de bazen geceleri geliyor aklıma. büyük hata ama napalım artık :)
    hangi ünidesin?
    yatay geçiş yaptın mı?
    yeni bir kız var mı?

biraz anlat hocam canlansın konu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • acı çekmemenin en kısa yolu kafayı başka bi kıza takıcaksın başka kızlarla konuş eğer ilgi duyar hoşlanırsan onu kafandan atarsın emin ol
  • Hayatının merkezine koyduğun kişi yanlış kişi. Bunu ya değiştireceksin ya böyle üzülmeye devam. Şu kesin ama sen ona ilgi göstermeyince o senin peşine gelecektir. Aradığını bulamazsa elbette.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.