Şimdi Ara

Yanık kokusu ve açılmayan pc

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Az önce mouse tutukluk yaptı. Pc ye usb portundan bağlı mouse. Usb girişinden çıkarıp takarken mouseun kablosundan çıtırdama sesi duydum. O ara pc kapandı. Keskin bi yanık kokusu geldi. Pc artık açılmıyor. Sizce ne yanmıştır? Neyi değiştirmem gerekir?

Çıtırtının mouse kablosundan geldiğinden eminim. Telefon şarjlarında olduğu gibi, tam usbden kabloya dönüştüğü yerde kısadevre yaptı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mauseyi çıkart bidaha bas açılmassa usb protlarına bak kırık falan varmı şase yapma ihtili de var. power sublay yada anakart olma ihtimalide . :)
  • Mouse u çıkardım. Açılmıyor. Kırık göremedim. Sigorta falan yoksa bi şey yandı ama ne yandı bilmiyorum. Fişi takınca klavyeye elektrik geliyor, ışıkları yanıyor. Bu durumda power yanmış değildir sanıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çıdırdatma sesi geldiyse ve bilgisayar kapandıysa ve bir daha açılmıyorsa anakarta bir şey olmuş olabilir garanti var ise servise ver kendin açmaya uğraşma ayrıca bilgisayarı açmaya da kalkışma daha ciddi sorunlar oluşabilir
  • Güç kaynağı 3-4 seneden beri temizlenmemişse içindeki tozdan dolayı ısınıp yanmış olabilir.
  • Kısa devre sonucu anakarta birsey olmus olma olasılıgı yuksek. Tüm elektrikle temasını kesip tekrar tak oyle dene. Bazen elektriklenmeden dolayı olabiliyor. Bir kere basıma gelmisti. :S
  • kasa içi yoklayın bi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • baştan anlatıyorum. mouseun kablosunda daha önce farketmediğim bi deformasyon olmuş. içten kırılmış. yani şu telefon şarj kablolarında sıkça yaşadığımız şey. ben usb girişini kurcalarken bu kırık kısımda bir kısadevre oluştu. sesi net bi şekilde duydum.
    şimdi, ben de anakartın yandığından şüphe ediyorum. sağlam bi yanık kokusu geldi çünkü. kasanın içinden geldi. kablodan değil. o kısadevre çıtırtısı ile pc kapandı ve bir daha açılmadı.

ankartın mı powerın mı yandığını nasıl anlarım?
  • Powersupply içini açıp bakabilirsin sökmesi basittir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.