Şimdi Ara

YANDEX diski silersem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar birşey öğrenmek istiyorum. yandex.diskimin kapasitesi 200GB. dosyalarımı oraya attığımda pcnin de kapasitesi doluyor ve yavaşlıyor. buna nasıl bir çözüm bulabilirim? pcde kurulu olan disk programını kaldırırsam, mail adresindeki dosyalar da silinir mi? (dosyaları silmicem sadece programı bilgisayardan kaldıırıcam. yoksa hepsi gidermi :( benim pc de okadar boş alan olsa zaten o pek işime yaramazdı :( bilgisi tecrübesi olan varsa çok makbule geçer..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• unaltun84 U kullanıcısına yanıt
    yandex.disk'in sistemi dosyaları yandex'in serverlarına kaydederek çalışır. yani sen yandex.disk klasörünün içine bir şey attığın zaman o aynı zamanda yandex'in depolarına da kaydoluyor. yani bilgisayardan direk yandex.disk uygulamasını kaldırırsan dosyalarına hiçbir şey olmaz. çünkü online olarak buluta kaydoluyor zaten dosyaların. dosyalarını internet tarayıcılardan da (chrome, mozilla firefox, yandex browser) görebilirsin. başka bir bilgisayara yandex.disk kurup hesabınla giriş yaparsan yine bütün dosyalarını alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agonfighter

yandex.disk'in sistemi dosyaları yandex'in serverlarına kaydederek çalışır. yani sen yandex.disk klasörünün içine bir şey attığın zaman o aynı zamanda yandex'in depolarına da kaydoluyor. yani bilgisayardan direk yandex.disk uygulamasını kaldırırsan dosyalarına hiçbir şey olmaz. çünkü online olarak buluta kaydoluyor zaten dosyaların. dosyalarını internet tarayıcılardan da (chrome, mozilla firefox, yandex browser) görebilirsin. başka bir bilgisayara yandex.disk kurup hesabınla giriş yaparsan yine bütün dosyalarını alır.

Aynen öyle yandexdisk uygulamasını kaldırmalısın diske gönderdiğin her şey bilgisayarında depolanıyor uygulamayı silersen yalnızca internette depolanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın sormak istediği ve benim de merak ettiğim şey şu bence,
    Yandex.disk klasörüne attığım 10 gb'lık veriyi bilgisayarımdan sildiğimde bulut'tan silinmesini nasıl engellerim? Yandex.disk programını kaldırmadan bunu yapmanın bir yolu yok mu?
    Bnim de 224 gb alanım oldu kullanmak istiyorum ama bu duruma bi çözüm bulamadım.
    Telefonumdaki fotoğrafların yedeklenmesi için kullanıyorum şimdilik. Fotoğrafları buluta otomatik olarak yükledikten sonra telefondan siliyorum buluttan silinmiyor mesela. Aynen bunu bilgisayarda nasıl yapabiliyoruz acaba?

Aslında yüklemek istediğimiz dosyayı yandex.disk klasörüne atmadan halihazırda olduğu yerde yüklemenin bir yolunu bulsak daha iyi olur. Atıyorum E/fotoğraflar klasörünü komple yüklemek istiyorum ama olduğu yerde de kalmasını istiyorum bu klasörün. Buna hiç bir bulut sisteminde çözüm yok galiba. Google drive, box, dropbox da kullandım hep aynı.

• PHI kullanıcısına yanıt
    Bunun olması için dosyaları internet tarayıcıdan yüklemen lazım. Bilgisayardaki Yandex.Disk klasörünün içine attığın her şey hem bilgisayarında hem de serverda depolanır. Ama dosyaları internet tarayıcı aracılığıyla Yandex.Disk'e yüklersen ve bilgisayarından silersen bir sorun kalmaz.
  • quote:

Bunun olması için dosyaları internet tarayıcıdan yüklemen lazım. Bilgisayardaki Yandex.Disk klasörünün içine attığın her şey hem bilgisayarında hem de serverda depolanır. Ama dosyaları internet tarayıcı aracılığıyla Yandex.Disk'e yüklersen ve bilgisayarından silersen bir sorun kalmaz.

Ona da tek tek uğraşmaya ömür yetmez, internet tarayıcının hata verme ihtimali de var tabi :)
  • cevap veren herkese teşekkur ederim. evet ben diske attıklarım pcde yer kaplamıyor, orada kısayol gibi duruyor, mail adresine yukleniyor sanmıştım başta ama öyle değilmiş. pcden silmek içinde programı komple kaldırmak gerekiyor. dediğiniz gibi maile girip de ordan yüklemeye kalkınca da hem dosyalar tek tek yükleniyor hem de 2gb sınırı var. büyük bir dosyayı atmak için illaki disk programına ihtiyaç var :( biraz sıkıntılı bir durum anlaşılan.. cevaplar için tekrar teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YANDEX DİSK
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Ona da tek tek uğraşmaya ömür yetmez, internet tarayıcının hata verme ihtimali de var tabi :)

Selam
    Yandex.disk'i bilgisayarınıza kurun ve istediğiniz klasörü seçerek yandex'e gönderin. Yandex.disk senkronizasyon işlemi tamamlandıktan sonra artık Yandex.disk'i bilgisayarınızdan kaldırabilirsiniz.
    Buna göre; seçmiş olduğunuz klasör hem Yandex, hem de HDD biriminiz üzerinde kalır. Yani; Yandex.disk'i kaldırmakla ne bilgisayardan, ne de Yandex üzerinde kayıtlı hiç bir dosyanız/klasörünüz silinmez.

Not: Yandex.disk'i tekrar kurduğunuzda karşıdaki klasör ve dosyalarınızın tekrar bilgisayarınız ile senkronizasyon olmasına başlanır. Elbette burada zamana ve kotaya ihtiyaç duyulur.
    Kolay gelsin..

• Yandex geri bildirim yaparak bu disk sisteminin kısayol tarzı geliştirilerek kullanıcılara sunulmasını isteyebiliriz. Ama tınlarlar mı belirsiz.
    Bu arada diski kurduktan sonra eğer bulutta depo dosyalarınız varsa otomatik sekronize eder. Bunu programın ayarlarından engelleyerek kotanızı doldurmasını engelleyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.ED kullanıcısına yanıt
    Selam
    Yandex'te müşteri hizmeti ya da bunlarla iletişim neredeyse sıfır. Bir mail gönderiyorsun aylar sonra ya cevap geliyor, ya da hiç yanıt alamıyorsunuz.

Ayarlarda maalesef öyle bir engelleme ayarı yok üstad.. :( En azından bendeki kurulu olanda böyle bir ayar bulunmamakta.
    Varsa açıklar mısınız? Görelim şu ayarı. :)
    Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

quote:

Selam
    Yandex.disk'i bilgisayarınıza kurun ve istediğiniz klasörü seçerek yandex'e gönderin. Yandex.disk senkronizasyon işlemi tamamlandıktan sonra artık Yandex.disk'i bilgisayarınızdan kaldırabilirsiniz.
    Buna göre; seçmiş olduğunuz klasör hem Yandex, hem de HDD biriminiz üzerinde kalır. Yani; Yandex.disk'i kaldırmakla ne bilgisayardan, ne de Yandex üzerinde kayıtlı hiç bir dosyanız/klasörünüz silinmez.

Not: Yandex.disk'i tekrar kurduğunuzda karşıdaki klasör ve dosyalarınızın tekrar bilgisayarınız ile senkronizasyon olmasına başlanır. Elbette burada zamana ve kotaya ihtiyaç duyulur.
    Kolay gelsin..

İşte benim asıl istediğim ve bahsettiğim şey, yandex.disk programını kaldırmaya gerek kalmadan bilgisayarımdan dosyalarımı silebilmek, ama bulutta kalmasını sağlamak :)

• PHI kullanıcısına yanıt
    Günaydın
    Bu benim bildiğim kadarı ile maalesef mümkün değil. Yandex.disk içinden her hangi bir dosyayı sildiğinizde karşıdaki(bulut) dosyayı da silmiş oluyorsunuz.
    Buna en azından ben bir çözüm bulamadım açıkçası. Şu an için dosyaları sadece tarayıcı ile gönderiyor ve oradan da herhangi bir yerden tekrar ulaşabiliyorum.. Alan satın almama rağmen maalesef bu uygulama çözümü yok(şimdilik).

Çözüm bulan olursa, uygulamayı memnuniyetle öğrenmek isterim.
    Kolay gelsin..
  • Bu ne biçim iş @PHI ?
    Alıntı yaparak bir sürü yazı yazdım maalesef kayda geçmedi ve taslaklarda da gözükmüyor.
    Daha yazı yazmayacağım bu sayfaya :)))

Düzeltme:
    Gecikmeli olarak kayda giriyor neden se?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 6 Ocak 2014; 9:29:45 >
  • quote:

Bu ne biçim iş @PHI ?
    Alıntı yaparak bir sürü yazı yazdım maalesef kayda geçmedi ve taslaklarda da gözükmüyor.
    Daha yazı yazmayacağım bu sayfaya :)))

Düzeltme:
    Gecikmeli olarak kayda giriyor neden se?

Taslak sisteminde sorun vardı bazen gecikebiliyor. Düzeltmeye uğraşıyorlardı arkadaşlar.

Ben aslında fotoğraf yedeklemesi için kullanmayı düşünüyorum yandex'i. 150 gb'ı aşkın fotoğrafım var. E dizinimde, hepsini yandex'in içine taşıyıp o şekilde yedeklemek daha mantıklı olacak galiba
  • quote:

Ben aslında fotoğraf yedeklemesi için kullanmayı düşünüyorum yandex'i. 150 gb'ı aşkın fotoğrafım var. E dizinimde, hepsini yandex'in içine taşıyıp o şekilde yedeklemek daha mantıklı olacak galiba

Selam
    HDD'nizde bulunan 150 GB resim bir hayli fazla. Bunu WinRAR 5 ile parçalara bölerek zaman zaman yükleme yaparsanız hem bulut alanınızdan yer kazancı yapar, hem de indirme yapacağınız zaman tümünü birden indirmemiş olursunuz. Yani kota meselesi.. :)
    WinRAR 5 ile sıkıştırdığınızda, tahmini boyut 100 GB falan olması gerekir ama bu elbette fotoğraf kalite ve çözünürlüğüne göre değişir..

Örneğin; 100 resim seçin, RAR5, En iyi, 64 MB ve Kurtarma kaydı ekle seçenekleri ile sıkıştırıp boyutlarına bakın. WinRAR 5 ile sıkıştırdığınızın boyutu normalden daha düşük olacaktır elbette...

Size önerim budur ve gerisi elbette sizin bileceğiniz iştir.. :)
    Kolay gelsin..

• quote:

quote:

Selam
    HDD'nizde bulunan 150 GB resim bir hayli fazla. Bunu WinRAR 5 ile parçalara bölerek zaman zaman yükleme yaparsanız hem bulut alanınızdan yer kazancı yapar, hem de indirme yapacağınız zaman tümünü birden indirmemiş olursunuz. Yani kota meselesi.. :)
    WinRAR 5 ile sıkıştırdığınızda, tahmini boyut 100 GB falan olması gerekir ama bu elbette fotoğraf kalite ve çözünürlüğüne göre değişir..

Örneğin; 100 resim seçin, RAR5, En iyi, 64 MB ve Kurtarma kaydı ekle seçenekleri ile sıkıştırıp boyutlarına bakın. WinRAR 5 ile sıkıştırdığınızın boyutu normalden daha düşük olacaktır elbette...

Size önerim budur ve gerisi elbette sizin bileceğiniz iştir.. :)
    Kolay gelsin..

Fotoğraflar'ın yarısı cr2 formatta raw fotoğraflar. Kalanı da jpg. Sıkıştırma işini bi deneyeyim ama ümidim yok işin doğrusu :)

• quote:

Fotoğraflar'ın yarısı cr2 formatta raw fotoğraflar. Kalanı da jpg. Sıkıştırma işini bi deneyeyim ama ümidim yok işin doğrusu :)

Denemeden bir şey söylemek doğru değil elbette ama boyutlarının düşeceğinden eminim..
    Kolay gelsin..
  • Yandex Disk'in diğerlerine göre avantajı zaten programı.
    Herhangi bir dosyayı diske at. Yüklensin. Ardından o dosyayı bilgisayarından silmek istiyorsan; sağ alt köşede yandex disk simgesine sağ tıkla, ayarlara gir. Eşitlemeyi seç ve klasörün tick işaretini kaldır. Seçili olanlar o bilgisayarla sürekli eşitlenir seçili olmayanlar bilgisayardan silinir ama yandex disk bulutunda kalır. Programın ayarlarına falan hiç mi bakmadınız? Bir program yükleyince kurcalayın biraz.

YANDEX diski silersem

• Merhabalar;
    İş yerinde yandex disk'i iki kişi kullanıyoruz.
    Yer az geldiği için para vererek 100GB alan satın aldık.
    Bazı klasörleri ortak bazı klasörleri de bireysel olarak kullanıyoruz.

Dosyalarda şöyle bir problem yaşıyoruz. "Yeni dosya.doc" diye bir word dosyamız var. Bir müddet sonra bu dosya yanına "Yeni dosya.doc (2)" diye bir dosya daha açılıyor. Bu durum sadece word dosyaları için değil diğer tüm dosyalar içinde geçerli. Bu neden kaynaklanıyor? Çözüm için yardımcı olacak bir arakdaş var mı?
  • Tarayıcıdan yapın herşeyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.