Şimdi Ara

yamaha sony pioneer karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İzlenimlerim ve satıcıların beni yönlendirmelerini anlatıyorum:

Yamaha 361 - 515 milyon dediler.
    4 wharfade yaklaşık 25cm lik siyah hoperlör + 1 tane center markası aklımda değil. 1200YTL'ye çıkıyor. Sub yok ama SUB olmazsa olmaz. Bütçeyi aşıyor.

Pioneer vsx-416+dv393+Jamo 2 büyük 2'de küçük hoperlör 1 de center = 1200 ytl
    Sub sonra eklersin dediler ki sub olmazsa olmaz, Jamo'nun modellerini bilmiyorum ama önerdikleri modeller oldukça büyük hoperlörler, bütçeyi fazla aşıyor. Pioneer 416 hakkında da pek bir bilgi bulamadım internette.

Sony str 790 + ns38 690 YTL fiyat çekiyorlar. Sony'nin küçük kendi hoperlörleri var. Sesi dinleyebilme fırsatım olmadı. Fiyat iyi ama str 790'ın inpu/output olayı çok zayıf göründü gözüme. Öte yandan adamlar 1.seçmiş bu sony sistemi.
    http://www.homecinemachoice.com/cgi-bin/displayreview.php?reviewid=3695

SONY HT-P1000 diye bir komple sistem var. Makul bir fiyatlar söylediler ama unuttum.
    Adamlar basmış 10 yıldızı.
    http://www.homecinemachoice.com/cgi-bin/displayreview.php?reviewid=2679

SONY 'nin DDW890 diye bir ürünü var. Anfi+hoperlörler setin fiyatı 980 YTL filan. Internetteki review lara baktım. Negatif birşey bulamadım bu ürüne ilşkin söylenmiş. Ancak yeni bir ürün olduğundan profesyonel bir değerlendirme de bulamadım.

---------------

Genel olarak herkes kullandığı veya satın aldığı sistemin en iyi olduğunu savunuyor, inanıyor.

Bugün teki 1500 YTL'lik JBL ile 1500 YTL'lik JAMO dinledim yan yana ve harbiden de JAMO açık ara önde.

Samsung komple sistemlere filan baktım, direk fart fart fart diye ses veriyor, iğrenç.

Panasonic komple sistemler Sony'lerin kesinlikle ses kalitesi olarak geride. Ses sanki gerilerden bi yerlerden geliyor. 5 para etmez.

Forum'daki genel eğilim Yamaha üzerine. Anladığım kadarıyla Yamaha sinema işinde daha keskin ve sert sesler veriyor. Öte yandan Sony fiyat açısından oldukça cazip. Pioneer'ın adı sanı bile geçmiyor hiç bir yerde.

Görünün odur ki,
    4 alternatif var temel olarak:

1) Yamaha 361+Tannoy -bütçeyi aşıyor aslında.

2) Sony DDW890 - bütçeyi az birşey aşıyor ama ürün hakkında çok fazla bilgimiz yok.

3)Sony HT-P1000 bütçe dahilinde anca ürün hakkında pek yorum yok.

4)Sony STR 790 - İnternette çok övmüşler babalar ancak her ne kadar dinleme fırsatım olmamış olsa da cihaz pek içime sinmiş değil.

Şimdi buradan hareketle siz olsaydınız n'apardınız?

• bence 1.seçenegin ki yamahanın giriş seviyesi(yeni modeller) 361+ tannoy nasıl bütçeyi aşabilirki? bu arada bütçeniz nekadardır.bence tannoy fiyat performans ürünüdür ve daha uzun yıllar bu durum sürecek gibi.tavsiyem
    :
    yamaha ile birlikte center ve rear ( toplam 3 hoparlör) tannoy kullanın.
    sub olarak magnat motion sub 250 kullanın.(2.el bulabilirseniz daha cazip olacaktır.olmadı sıfır olarak: 380 ytl ( havale fiyatı) daha ucuz varmı bilmem: dikmen satıyormuş.
    şuan ki rakam: yamaha+ tannoylar ve magnat :1100 ytl gibi oluyor.
    bunlara eklememiz gereken en önemli parçalar arasında frontlar kalıyor :min: (tannoy ile biterse) 140 ytl.kule tipi ve kaliteli markalardan seçerseniz :350 ytl+ şeklinde daha da uzayacaktır.yanı ort 1500 ytl gibi bi rakama bitmesi KAÇINILMAZ gibi bişi.
    BU TARZ ahşap malzeme ve bildik sinema ekipmanları ile oluşmalı diyorsanız çok fazla alt rakamlara düşmek zor gibi.
    ancak komple sistemlere yönelirseniz 3/1 rakamlarına ev sinema sisteminizi oluşturbilirsiniz ancak olay tamamıyla bütçe meselesidir kanımca.ancak siz ev sinema sisteminde yok subwoofer sız asla olmaz dediginize göre komple sistemlerden verim alabileceginizi pek düşünemiyorum.sub u önemsiyorsanız ( ki çok normal) frontları+ rear ları +center ı ve en başı reciever ı es geçemeyeceginize göre yavaş yavaş sabırla sistemi iyi ekipmanlardan oluşturmalısınız.forumlarda da sıkça rastlayacagınız gibi ev sinema sisteminin güncel baglantı şekli olan hdmi özelligini sistem kurarken ilk başa oturtmak kaçınılmaz guncel olarak.yamaha nın 361 i sanırım bu baglantı şeklini( ses iletimi açısından)desteklemiyor ki forumdan bi üstadımız yamaha reciver konusunda 661 modelini yani serinin 2.modelinin altından başlanmaması gerekliliginin altını çizmiş.hoparlörlr konusunda da önemli unsur seçilecek bileşenlerin dinleme yönetimi ile edinilmesini şart koşmuşki katılmamak elde degil.( imkanlar varsa)illa satıcı da dinlenecek diye bi şart yok şayet satıcının böyle bi destegi yoksa forumdaki yakın civarlarda ikamet eden arkadaşlarımızdan da rica ederek destek alabiliriz dinleme olayı için.

• rxv-661 yamaha ve fotodaki hdmi giriş destegi.

• pioneerin vsx 415ini kullanıyorum. kolonlarımıda pioneer S-V230A-W subumuda pioneer S-W90S dvdımıde PIONEER - DV-585A olarak sectım. bır senedır kullanıyorum en kucuk bır sıkayetım yok. hele fılm ızlemek apayrı bır zevk. sınemaya gıtmek ıcımden gelmıyor. fılmlerın dvdsı cıksın dıye beklıyorum. bu sıstemı degısecek olsam yıne pıonun ust modellerıyle degısırdım. ama ınan hıc gerek yok. steryo performansıda oldukca ıyı. sonucta pıneer kalıtesı var. bu sıstemın bana malıyetıde sırkecıden topladım 960ytl taksıtlı lıste fıyatlarına aldanma pesın parayı cebıne koy ıstedıgın gıbı pazarlıgını yap. sana tavsıyem ıllakı pıoneer degıl boyle bır yonlendırme yapmak ıstemem ama ıllakı bırbırıyle uyumlu aynı marka urunlerı kullan. hazır sıstemlerden uzak dur. profosyonel yardım al. gerekırse ıthalatcı dıstrubutorlerın fıkırlerıne basvur. kullanmayacagın ozellıklerı kafanda ele boylelıkle kullanacagın ozellıktekı anfının fıyatınıda kafanda belırlemıs olursun. kullanmayacagın ozellık ıcın aman almısken bulunsun dıyıp o ozellıkler ıcın fazla para verme.

• xnor acele etme yazıları bir okuyalım diğer arkadaşlar da görüşlerini yazsın. sony str-db790 iyi. yamaha 361 pioneer 416 i hoplatır kafadan.bu rahatlıkla söyleyebilirim.
    panasonic hazır setler zaten yaramaz.o yüzden LG diyoruz.
    bir de wharfedale ve jbl hop. demişsin dostum modelleri de yaz ki bozmasın bizi.acelem var yoksa istediğin cevap hazır.
    hem yamaha 361 ve tannoy set bütçeni aşımıyorsun. o zamn bütçeni kur. whar. 9.6 ve sony 790 seçenklerinde en iyisi.
  • Model demişsin de...

Tam model söyleyemeyeceğim ama, JBL'in ve JAMO 'nun 1 metrelik ahlşap görünümlü kule tipi 2 hoperlörine adam switch yapmış.
    Basıyor ses JBL'den geliyor, basıyor JAMO'dan geliyor.
    Anında karşılaştırma imkanı.
    Arada cidden ses kalitesi farkı var. JAMO JBL'in çok önünde. Gerçi benim kapsamımın dışında 2 alternatip, sadece bilgi olsun diye yazdım.

----------
    Kim kime takar demişsin anlamadım. Yamaha mı takıyor?
  • ses beklentini anladım tannoy mercury bookself uydular ve sub ile sony 790 sana yeter uygundur. 790 fazla gelirse ezcümle pioneer 416 ile yamaha 361 den brini dinle seçi. 416 ve 361 aynı klasmanda tamamen berabere amfi.kıl kadar farkla 416 iyi ama çok önmsiz.
    sony 790 sorduğun yamaha, pioneer modellere takar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pioneer vs Kenwood
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu arada Tannoy zayıf kalabilir iyi ses sunarlar. mümkünse ilk önerimi değerlendirmeye al.
  • SONY DDW890 diye bir ürün var.
    Bu ürünün durumu nedir?
    Yamaha 361 - 461 ve Sony 790 ile kıyaslarsak yani.

Bir tane DDW890 alsam olayı kapatsam mı ki?
  • bu sorunun cevabını ben de merak ediyorum arkadaşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.