Şimdi Ara

YAMAHA HTR-6030 hakkinda yardim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben bu urunden hemen hemen yeni aldim. su anda kullanmaktayim. genel olarak memnunum ama benimde size bir sorum var arkadaslar. Bu benim ilk ses sistemim ve bu konulara biraz yabanciydim, artik yavas yavas ogrenecegim.

Yamaha HTR-6030 urununu kurdum. Normal(eski sistem) 55 ekran bir televizyonum ve LG'nin DVD+VCR beraber olan DVD player'im var (V181).

Baglantilari yaptim, Radyo calar(Radyo sinyalini direkt olarak receiver kendi aldigi icin) iken aldigim ses performansini nedense DVD ve TV seyrederken bir turlu alamiyorum. Ses ayarini degistirmeden DVD veya TV'den Radyoya dondugum anda ev inliyor resmen.

Baglantilar ile ilgili bilgi verebilecek olan varmidir?

TV anteninden gelen kablo DVD player'in arkasina bagli. Goruntu DVD player'dan TV'e ulasiyor (sari baglantiyi kullanarak) TV'e baska herhangi bir baglanti yok receiver'dan. Ayni sekilde tabii ki DVD seyrederken Goruntu yine ayni cikisi kullanarak TV'ye gidiyor. Ses'te DVD player'dan Receiver'a ulasiyor. Kirmizi ve Beyaz baglantilari kullaniyorum. TV'nin sesini sonuna kadar kapatiyorum. DVD playerim off durumda iken TV seyredemiyorum(mantiken zaten oyle olmasi gerekiyor bu baglanti sistemine gore).

Yardimci olabilecek var mi?
    1) baglantilarda hatami yapiyorum?
    2) ek olarak baska kablolar alip degisik baglanti mi yapmaliyim? mesela Coaxial kablo baglantisi ses performansini arttirir mi? radyodaki kaliteyi alabilir miyim?
    3) LG DVD+VCR player'in ses cikis kapasitesi mi o kadardir acaba?

eger istenirse bu mesajima baglantilarin fotosunu cekip ekleyebilirim.

Tesekkurler.

• tv yayınını direk karasal antenden mi alıyorsun? uydu receiver yokmu? TV de rca ses çıkışları varmı?

baglantıları pek anlayamadım şema halinde çizersen yada resimlerini koyarsan iyi olur.
  • dvd player ın kapalı ikende mantıken RF kablo paralel görünüp RF çıkışından görüntü görüntü alman gerekirdi.alamıyorsun demek kısaca video out'un Composite Out, CVBS her neyse. hakikaten sarı çıkıştan başka RF, scart çıkışın yok mu? RF bile daha kaliteli kalır valla.

radyodan daha güçlü ses alman doğal. lakin dvd, iyi CD izlerken dinlerken radyoyu arattırmayacak kadar ses gücünden tatmin olman lazım.

şu halikarda zanlı LG V181. lakin kırmızı beyaz analog ses bağlantını RCA tip kablo ile yaptın.eyvallah yine zayıf. suçlu V181.

bu konuda cihazların giriş hassasiyeti, empedans, mA genliklerine değinmek isterim hele karıştırmıyalım ortalığı.

bağlantı yöntemini, usulunu değiştir. yalnız V181 suçlu değilse yamaha dan aldığınla yetinirsin.

sadece bir soru tv. izlerken amfine tv.den direkt bağlantı yaptın mı? yapmalısın.
    LG DVD den bari S/PDIF veya TOS/LINK Optical çıkış yok mu? oradan yamaha amfine bir bağlantıyı dene belki bu şekilde tüm sıkıntını halledersin .

• Oncelikle karasal anten kullaniyorum. Uydu alicim ya da Digital Tv signal receiver'im yok. (1 sene icinde Sony Bravia HDTV almayi dusunuyorum dolayisi ile receiver'a gerek kalmayacak)

uydu receiver amlayi dusunmuyorum. yerel tv yayinlari bana yeterli.

Baglanti ve ses sorununa gelince, dun bir Coaxial kablo alip LG V181 ve amfi arasinda bu kablo ile baglanti kurdum. seste bir artma tabii ki oldu, digital sorround sound olayi basladi fakat sanki yine de yeterli degil gibi. ya da ben yaniliyorum(baska bir sistemim olmadigi icin onceden karsilastirma yapma sansim yok)

cevaplariniz icin tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focalome -- 18 Mayıs 2007; 2:39:32 >
  • şimdi burada beklenti mi var yoksa coaxial kablo (s/pdif bağlantı yaptın herhal.) denemen radyo ile ses kıyasına göre mi?
    HDMI çıkışlı uydu receiver lar çıktı.yararlı olabilir her ne ise...

belki ses peformansın şu anda yetmeye başlamıştır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.