Şimdi Ara

Hoparlor Tavsiyesi / Presonus - JBL - Pioneer - Edifier

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Muzik dinlemek icin bir masaustu hoparlor cifti almak istiyorum. Buyuk cogunlukla muzik (rock/pop-rock agirlikli) dinlemek icin alacak olsam da zaman zaman evde kendim amator olarak yapacagim kayitlara da referans olmasi icin aktif studyo monitorlerini arastirdim.


    Masam kucuk, odam orta boyutta. Hoparlorleri de masama kollarimi 45 derecelik aciyla uzattigimda dokunabilecegim sekilde konumlandiracagim. Ses yuksekligi benim icin onemli degil fakat genis "sweet spot" benim icin cok onemli cunku odamin ve masamin konumu sebebiyle hoparlorlerin tweeter suruculerinin kulak hizamda olmasi mumkun degil, gogus/omuz hizamda olacaklar.


    Edifier hoparlorler studyo monitor olarak neredeyse hic tercih edilmeseler de hem amazon'da cok populer, hem de forumlarda muzik dinleme keyfi bakimindan siddetle tavsiye ediliyorlar. S880 modeli ya da R1700T modeli makul gibi. S1000 modeli aklimi celiyor ancak butcemi asiyor. aradaki farka degecegine emin olsam butcemi zorlayabilirim belki.

    Edifier s880www.edifier.com

    Edifier r1700www.edifier.com

    Edifier s1000www.edifier.com


    JBL 305P MK2 ve Pioneer DJ DM-40 hoparlorler kendilerine has waveguide tasarimlari ile benim icin cok onemli olan genis bir sweet spot vaadediyorlar. ancak bu vaad gercek mi yoksa sadece pazarlama hilesi mi, ona emin olamiyorum. pek cok video da izledim ancak artik youtuberlar da tarafli ve para karsiligi urun tanitimi yaptiklari icin guvenemiyorum.

    jbl 305p mk2jblpro.com

    pioneer dj dm-40www.pioneerdj.com


    presonus aktif studyo monitorler ve diger ev studyosu ekipmanlari konusunda bilinen bir marka, ancak bazi yorumlar cok iyi bazi yorumlar cok kotu. bu biraz da beklenti ile alakali olabilir elbette. bu hoparlorler benim icin aslinda hacim olarak buyuk, gercekten bu alternatifler icinde en iyi ses bunda ise sartlari zorlarim.

    presonus e5 xtwww.presonus.com


    bir de, kanto yu4 hoparlorler cok ovgu aliyorlar. hacmen de kucuk olmasi beni cezbediyor acikcasi, fakat diger opsiyonlarin neredeyse 2 kati fiyata sahip. yani butcemi asiyor. yine de, bu hoparlorleri dinleme firsati bulmus, fikri olan suserlar goruslerini yazarsa cok makbule gecer. degecekse sartlari yine zorlarim.

    kanto yu4www.kantoaudio.com


    --------


    bu arada, logitech z3e 2+1 set kullaniyorum su anda, ama ses dogal degil ve biraz da boguk (bassy dedikleri sanirim) geliyor. ozellikle subwooferda hava deligi olmadigi icin bu modeli bulup ikinci el almistim, ancak umdugumu bulamadim. o yuzden su anda logitech almaya korkuyorum, yoksa bir ara aklimda z623 modeli vardi. dinlemem lazim almadan once.


    sanki 2+1 sistemdense, 2.0 bir set beni daha mutlu edecekmis gibi hissediyorum.


    mesela urbanears ralis bluetooth hoparlorum var, sesi -biraz fazla bass agirlikli olsa da- beni cok cok mutlu ediyor. aynisinin 2.0 stereo versiyonunu bulsam dusunmeden alirim. :)


    --------


    bu modeller disinda, sizin kullandiginiz/dinlediginiz/bilgidiniz marka ve model onerileri de cok makbule gecer.








  • Edifier R1700BT aldim, sahnesi cok genis ve tizleri cok berrakti ancak genel kani ve yorumlarin aksine bas beni tatmin etmedi. hem yetersiz hem de boguk geldi.


    bu yuzden geri verdim ve presonus eris 4.5 aldim.


    flat ayarlarda hem tiz hem bas cok cilizdi, hem tizi hem de basi +6 db olarak ayarlayinca hem tizler hem baslar tatmin edici seviyeye geldi ancak bu hoparlorlerin de sahnesi cok kotu, hatta sahne genisligi diye bir sey neredeyse yok.


    Bunlari da geri verecegim.


    aklimda edifier R1855 + subwoofer kombinasyonu var, ama hala emin degilim.


    kucuk boyutlu (max boyut eris 4.5 kadar olmali) ve sahnesi genis, temiz ses veren, baslari boguk olmayan ama net olan bir cift aktif hoparlor bulamiyorum.


    butcem $250 / 5000 TL.


    farkli onerilere de acigim.

  • Bulabildiniz mi hocam ?

    Almanyada olsa 250 euro 1700bts + edifier t5 yapılabiliyor yada 200 euroya r2850db oluyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.