Şimdi Ara

Yamaha Delight 114cc için hangi ehliyet lazım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Yamaha Delight 114cc satın alıcam fakat bu motoru kullanabilmek için hangi ehliyete sahip olmam gerekiyor.

• a2
  • Video Tapes kullanıcısına yanıt
    hocam yeni yürürlüğe göre

M Sınıfı: Resmi gazetede yayınlanan M sınıfı ehliyet 125cc (15 Beygir) ye kadar olan Moped, ATV ve Elektrikli araçları kapsıyor. Bu ehliyeti almak için başvuru şartı 16 yaşını doldurmuş olmak

A1 Sınıfı: A1 sınıfı ehliyet M sınıfı ehliyetini de içine alacak şekilde 125cc (15 beygir)ye kadar motosiklet kullanımını kapsıyor. Başvuru için M sınıfı gibi A1 sınıfında da 16 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Yani 16 yaşını dolduran genç arkadaşlarımız Yamaha YBR 125, Yamaha YZF 125, Honda CBR 125 gibi motosikletleri kullanabilecek. Fakat TVS Apache 150, Honda CBF 150 gibi benzer sınıf motosikletleri kullanamayacaklar.

A2 Sınıfı: A2 sınıfı ehliyet M ve A1 sınıflarını içine alacak şekilde düzenlendi. Yönetmelikte bu sınıf için henüz cc belirtilmemiş. Bu sınıf ehliyete sahip olacaklar 35kw yani 47 beygir gücüne kadar motosiklet kullanabilecekler. Bu sınıfa sahip olmak için yaş sınırı 18 olacak.

A Sınıfı: A sınıfı ehliye mevcut motosiklet ehliyetlerinin hepsini içine alan en üst sınıf olma özelliği taşıyor. A sınıfı ehliyet ile tüm cc ve beygirede motosikletler kullanılabilecek. Bu sınıfı almanın 2 farklı şartı var. 21 yaşından önce başvuramıyorsunuz .24 yaşından küçük iseniz 2 yıllık A2 sınıf ehliyet sahibi olmanız gerekiyor. 24 yaşından büyükseniz A sınıfı ehliyeti alabiliyorsunuz.

böyle diyor delight alacağım motor 114 c olduğuna göre m sınıfı ehliyet alıp kullanabileceğim söyleniyor

• m ehliyet mopedler için yani motorlu bisikletler, scooterlar için a1 alman gerekicek sanırım ama a2 ile 250cc ve altını kullanabilirsin yaşın tutuyorsa a2 tutmuyorsa a1 almanı öneririm.
  • Video Tapes kullanıcısına yanıt
    hocam 30 Kasım 1999 Doğumluyum 2016 Girdiğimiz zaman a1 alabiliyormuyum a1 16 yaşını doldurmuş olmalı diyor alabilecekmiyim alamıyacakmıyım bundan önce 17 yaşında alınabiliyordu ama şimdi 16 yaşına indirildi deniyor
  • ŞeRmeH kullanıcısına yanıt
    yeni yasa ile A1 alabilirsin 1 Ocak 2016 dan itibaren.
  • 50Cc ye kadar ehliyet yok. 114cc icin de a1 alman gerekir.

Edit: yanlislik oldu 50ccye kadar b kabul ediyordu. Sen direk a1 alip devam et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MotosikletPilotu -- 13 Kasım 2015; 9:55:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam peki ben bu yaşıma kadar otomatik motor kullandım ehliyet sınavında a1 almak için otomatik motor mu kullanıcam yoksa vitesli mi hiç vitesli bilgim yok ?

bu arada a1 ehliyet ortalama herşeyiyle ne kadar tutar
  • sınava vitesli ile girmek zorundasın. tavsiyem sürücü kursuna yazılmadan sınav motorunu gör ona göre karar ver. sonra benim gibi stop edince çalışmayan vites pedalı bantlı sola çeken dandik mondialle sınava girmek zorunda kalırsın.
  • linkin_park20 kullanıcısına yanıt
    hocam örneğin benim üzerime olan delight la gitsem sınava bunla girmeye çalışsam kabul etmezler mi bazı konuları okudum bazı sürücü kurslarında hem vitesli hemde otomatik seçenekler oluyormuş otomatik olmayanlarda ise senin üzerine ait otomatik bir motorla gidip sınava girebiliyormuşsun böyle bir şey varmı

örneğin bu forumda şöyle diyor Tıkla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞeRmeH -- 14 Kasım 2015; 19:23:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ŞeRmeH

hocam örneğin benim üzerime olan delight la gitsem sınava bunla girmeye çalışsam kabul etmezler mi bazı konuları okudum bazı sürücü kurslarında hem vitesli hemde otomatik seçenekler oluyormuş otomatik olmayanlarda ise senin üzerine ait otomatik bir motorla gidip sınava girebiliyormuşsun böyle bir şey varmı

örneğin bu forumda şöyle diyor Tıkla

öyle birşey yok. O bulduğun konu çok eski, 2013 öncesi otomatik ile sınava girilebiliyordu. Şimdi vitesli olması şartı var. İstisnalar olabiliyor, ama çoğu yerde artık otomatik vitesli motorla sınava girilmiyor. Eğer güzelce bir kız değilsen ve torpilin yoksa kendi motorunla sınava giremezsin. Eğer vitesli motor kullanmayı bilmiyorsan ve sınavda motoru stop ettirirsen sınavdan kalabilirsin. Bu kadar net, öyle olur mu böyle olur mu yok.

• hocam saolun peki babamın arkadaşının sürücü kursu var onun yanına gitsek yardımcı olabilirmi
  • Bak dostum sana şöyle soyleyeyim. Forumnik arkadasin dedigi dogru ama motosiklet.nette surucu kursu bir arkadasin son zamanlarda okudugum konusuna gore motosikletin vitesli olmasi halinde marka, model ve plakasini milli egitime bildirmek suretiyle kendi motosikletinle sinava girebiliyormussun. Ancak her halukarda bu sinava otomatik oldugu icin delight ile giremezsin. Bu arada biz sinava dandik mondial ile girerken hemen yanimizdaki surucu kursunun adaylari honda wing go yari otomatik cup ile giriyordu. Bu motorlarda debriyaj yok ama vites var. Sanirim yasadaki bosluktan yararlaniyorlar. Sonucta bizden cok daha avantajlilardi. Mutlaka sinava girecegin araci ogren. Mondial yuki kuba cart curt ise hemen kac ordan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomatik kullanacağım vitesli öğrenmesem nolur ki diye bi şey yok maalesef. mecburen vitesli ile giriyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NikolayGulayev

50Cc ye kadar ehliyet yok. 114cc icin de a1 alman gerekir.

Edit: yanlislik oldu 50ccye kadar b kabul ediyordu. Sen direk a1 alip devam et.

B ehliyetliler moped ( elektrikli bisiklet kullanabilecekler ) 50 cc motor için B ehliyet yeterli mi olacak?
  • evet öle. ama çok tırt bi iş. fiyat performans olarak çok kötü. bir honda today 3 bin liradan aşağı değil.o para da ne bilim kuba superlight 200 alabiliyosun.Keşke şu olayın yelpazesini genişletselerdi.ne bilim. b den a1 e ucuz bi geçiş falan.
  • oguzhanozturk kullanıcısına yanıt
    katılıyorum today 3 bin lira edecek bir motor değil arkadaşımın likya hondanın benzeri bir elektirikli motoru var ondan çok daha fazla hız yapıyor ve 2 bin tl daha ucuz 1.150 tl gibi ama çok daha iyi motor
  • a1 ehliyet yeter
  • 70cc için ne gecerli a2 mi almak ?
    b var cünkü
  • sessizlerin_umudu kullanıcısına yanıt
    hocam m ehliyetler 50cc ye kadar a1 125 cc a2 belli değil a ehliyetle istediğini kullanırsın 70 cc için a1 almak gerekiyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.