Şimdi Ara

Yamaç Paraşütü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben 17 yaşındayım bu sene reşit olucam ve yamaç paraşütü yapmak istiyorum. Geçen sene tam başlayacaktım ama askeri okullara girmek istiyorum şimdi paraşüt yaparken bişey olurda kolu bacağı kırarız diye başlamadım lise bitsin yamaç paraşütüne başlıcam.

Şimdi yamaç paraşütü yapanlar vardır. Yamaç paraşütü yapanlardan tavsiye, önerileriniz nelerdir? ve uçmak nasıl bir duygu?

• Yok mu yamaç paraşütü yapan?
  • ben yaptım. şimdi serbest düşüş yapıcam.
  • ben fethiyede oturuyorum yapan arkadaşlar çok zevkli olduğunu söylüyor nerdeyse her yaz 10 binden fazla atlayış oluyor 2 3 yazda bir bir iki kişi düşüp ölüyor veya ayağı kırılıyor ama bu tam bir eşek şansı sen istiyorsan kesinlikle yap ztn yere inince bir kere daha yapmak istiyeceksin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris01 -- 19 Ocak 2010; 16:57:16 >
  • Merhabalar,

Türkiyenin bir çok yerinde artık yamaç paraşütü sporu yapılmaktır. En bilinenleri tabi ki tatil bölgeleri olarak ölüdeniz babadağ dır. Bursa da uludağ ın eteklerinde bulunan zeyniler köyünden de uçuşlar yapılmaktadır. Bursa şehri üzerinde tarihi bir uçuş yapabilirsiniz.

Benim size önerim. Uçangiller Yamaç Paraşütü dür.

www.ucangiller.com web sitesinden inceleyebilirsiniz.
  • Merhaba,

Yamaç paraşütü (paragliding) şu an için bilinen en ekonomik, portatif ve hafif havacılık sporu. Uçma hissini, yüzünüze çarpan rüzgar ile beraber en üst düzeyde yaşamanıza olanak verir. Motorsuzdur, katlandığında büyük bir sırt çantasına sığabilir ve kolayca taşıyabilirsiniz.

Yamaç paraşütü sporu ile 15 seneden beri aktif olarak ilgileniyorum. Yamaç paraşütü eğitimleri veya yamaç paraşütü ile yolcu olarak uçuş ile ilgili soruları olan, merak eden herkese yardımcı olabilmesi için Aktivido.com adında bir girişimimiz var. Dilerseniz, inceleyebilirsiniz.

Sorularınız olursa, bana her zaman özelden de yazabilirsiniz

Görüşmek üzere,

Basat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BasatOkay -- 18 Mayıs 2019; 12:48:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BasatOkay

Merhaba,

Yamaç paraşütü (paragliding) şu an için bilinen en ekonomik, portatif ve hafif havacılık sporu. Uçma hissini, yüzünüze çarpan rüzgar ile beraber en üst düzeyde yaşamanıza olanak verir. Motorsuzdur, katlandığında büyük bir sırt çantasına sığabilir ve kolayca taşıyabilirsiniz.

Yamaç paraşütü sporu ile 15 seneden beri aktif olarak ilgileniyorum. Yamaç paraşütü eğitimleri veya yamaç paraşütü ile yolcu olarak uçuş ile ilgili soruları olan, merak eden herkese yardımcı olabilmesi için Aktivido.com adında bir girişimimiz var. Dilerseniz, inceleyebilirsiniz.

Sorularınız olursa, bana her zaman özelden de yazabilirsiniz

Görüşmek üzere,

Basat
    Kendimiz eğitimini alip tek basimiza ucabilir miyiz? Yamac parasutu orta kalitelisi fiyati nedir? Hic bilmeyen kisi icon bu ikisi fiyati ne kadara malolur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

Genel olarak özetleyim;

Evet, tecrübeli, sertifikalı bir eğitmen ile yamaç paraşütü başlangıç eğitimi alıp tek başınıza uçmaya başlayabilirsiniz eğer "Eğitmensiz, sadece videolar ve kitaplar ile kendi başıma öğrenebilir miyim?" diye soruyorsanız, havacılık sporları buna uygun değildir. Hatta "Havacılık kuralları kanla yazılmıştır" diye bu konunun ciddiyetini anlatan sert bir tabiri vardır.

Başlangıç eğitimi (Teorik Eğitim, Yer Çalışması, 7 ile 15 arası uçuş, P1-P2 sertifikası), fiyatları günümüzde 1500 - 2000 TL arasında değişmektedir. Fiyatlama; uçuş okulunun geçmişi, uzman ve tecrübeli eğitmen sayısı, eğitimin kalitesine göre farklılık göstermektedir. Başlangıç eğitimleri zevkli geçer, havacılığın temelleriyle beraber çok şey öğrenirsiniz ve ilk uçuşunuzu unutamazsınız :)

Eğitimler, Dünya Havacılık Federasyonu (FAI), BHPA,APPI.. gibi uluslarası standartlara göre belirlenmiş aşamalarla ilerler. Önce sınıf ortamında, teorik eğitim (Malzeme Bilgisi, Meteoroloji, Aerodinamik, Uçuş Tekniği, Acil Durumlar) konuları anlatılır. Ardından yer çalışması yapılır. Burada öğrenci pilot, düz sahada yamaç paraşütü kalkış çalışması yapar. Ardından telsiz kontrollü küçük tepelerden (50-100 metre) kalkış, uçuş ve iniş çalışmaları yapılır.

Burada verilen görevleri sağlanması, teorik sınav ve belirlenmiş hareketlerin yapılması, büyük önem taşır çünkü küçük bir oran da olsa bazı insanlar, bu görevleri yapamaz (ehliyet sınavını geçememeye benzer diyebiliriz) ve bu havacılık sporları için çok önemlidir. Böyle bir durum olursa, kişinin güvenliği söz konusu olduğu için, eğitmenler o kişi için eğitimi sonladırabilir.

Yamaç paraşütü malzemelerinin çoğu yurt dışından gelmektedir. Başlangıç kanatlarının (EN A kategorisi) fiyatları 1800 ile 2300 Euro arası değişmektedir ama başlangıç-orta eğitimi aşamalarında yamaç paraşütü malzemeleri okul tarafından verilir. Bu nedenle başlangıç eğitimi almak istiyoranız, malzeme almanıza gerek yoktur.

Bu spor, bireysel gibi görünse de aslında ekip sporudur. Beraber uçuşa gidip eğlenebileceğiniz ve kalktığınız yerden uzak yerlere gidebileceğiniz muhteşem bir hobidir diyebilirim. Örnek vermek gerekirse, yakın zamanda arkadaşlarımla beraber Sakarya Serdivan'da -Sapanca gölü manzaralı yerden 1000 metre yükseklikte- 3 saatlik bir uçuş yaptım. Gps kaydını buradan görebilirsiniz: Uçuş Linki

Bu keyfi başka yerde almanız çok zor diyebilirim

www.aktivido.com
    Aktivido | Türkiye’nin Dijital Aktivite Platformu | Yamaç Paraşütü, Dalış, Kitesurf, Rafting, Doğa Yürüyüşü, Paintball, ATV Safari Aktivite Deneyimleri ve Eğitimleri
    http://www.aktivido.com
    sitemizden başlangıç eğitimlerini inceleyebilirsiniz. Sorularınız olursa, buradan veya sitemizden bana her zaman ulaşabilirsiniz.

Yamaç paraşütü veya başka bir doğa sporu, size yardımcı olmak için buradayız.

Yamaç Paraşütü

#Aktivido #SıradakiMaceranıSeç #HayatınaRenkKat

Yamaç Paraşütü
    instagram.com/aktivido

Yamaç Paraşütü
    facebook.com/aktivido

Yamaç Paraşütü
    twitter.com/aktivido

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BasatOkay -- 18 Mayıs 2019; 17:29:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BasatOkay

Merhaba,

Genel olarak özetleyim;

Evet, tecrübeli, sertifikalı bir eğitmen ile yamaç paraşütü başlangıç eğitimi alıp tek başınıza uçmaya başlayabilirsiniz eğer "Eğitmensiz, sadece videolar ve kitaplar ile kendi başıma öğrenebilir miyim?" diye soruyorsanız, havacılık sporları buna uygun değildir. Hatta "Havacılık kuralları kanla yazılmıştır" diye bu konunun ciddiyetini anlatan sert bir tabiri vardır.

Başlangıç eğitimi (Teorik Eğitim, Yer Çalışması, 7 ile 15 arası uçuş, P1-P2 sertifikası), fiyatları günümüzde 1500 - 2000 TL arasında değişmektedir. Fiyatlama; uçuş okulunun geçmişi, uzman ve tecrübeli eğitmen sayısı, eğitimin kalitesine göre farklılık göstermektedir. Başlangıç eğitimleri zevkli geçer, havacılığın temelleriyle beraber çok şey öğrenirsiniz ve ilk uçuşunuzu unutamazsınız :)

Eğitimler, Dünya Havacılık Federasyonu (FAI), BHPA,APPI.. gibi uluslarası standartlara göre belirlenmiş aşamalarla ilerler. Önce sınıf ortamında, teorik eğitim (Malzeme Bilgisi, Meteoroloji, Aerodinamik, Uçuş Tekniği, Acil Durumlar) konuları anlatılır. Ardından yer çalışması yapılır. Burada öğrenci pilot, düz sahada yamaç paraşütü kalkış çalışması yapar. Ardından telsiz kontrollü küçük tepelerden (50-100 metre) kalkış, uçuş ve iniş çalışmaları yapılır.

Burada verilen görevleri sağlanması, teorik sınav ve belirlenmiş hareketlerin yapılması, büyük önem taşır çünkü küçük bir oran da olsa bazı insanlar, bu görevleri yapamaz (ehliyet sınavını geçememeye benzer diyebiliriz) ve bu havacılık sporları için çok önemlidir. Böyle bir durum olursa, kişinin güvenliği söz konusu olduğu için, eğitmenler o kişi için eğitimi sonladırabilir.

Yamaç paraşütü malzemelerinin çoğu yurt dışından gelmektedir. Başlangıç kanatlarının (EN A kategorisi) fiyatları 1800 ile 2300 Euro arası değişmektedir ama başlangıç-orta eğitimi aşamalarında yamaç paraşütü malzemeleri okul tarafından verilir. Bu nedenle başlangıç eğitimi almak istiyoranız, malzeme almanıza gerek yoktur.

Bu spor, bireysel gibi görünse de aslında ekip sporudur. Beraber uçuşa gidip eğlenebileceğiniz ve kalktığınız yerden uzak yerlere gidebileceğiniz muhteşem bir hobidir diyebilirim. Örnek vermek gerekirse, yakın zamanda arkadaşlarımla beraber Sakarya Serdivan'da -Sapanca gölü manzaralı yerden 1000 metre yükseklikte- 3 saatlik bir uçuş yaptım. Gps kaydını buradan görebilirsiniz: Uçuş Linki

Bu keyfi başka yerde almanız çok zor diyebilirim

http://www.aktivido.com sitemizden başlangıç eğitimlerini inceleyebilirsiniz. Sorularınız olursa, buradan veya sitemizden bana her zaman ulaşabilirsiniz.

Yamaç paraşütü veya başka bir doğa sporu, size yardımcı olmak için buradayız.

#Aktivido #SıradakiMaceranıSeç #HayatınaRenkKat

instagram.com/aktivido

facebook.com/aktivido

twitter.com/aktivido
    20 bin tl ye tek basimiza ucabiliriz. Peki kendi ekipmanlarimizla ucmak icin para vs veriyor muyuz atlama yerlerinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yamaç ne hocam, pardon amaç ne?
  • Turistik ve tesisi olan kalkış noktalarında, örnek olarak Ölüdeniz - Babadağ'da milli park giriş ücreti adı altında çıkış başına ücret veriyorsunuz ama çoğu kalkış alanı için ücret vermiyorsunuz.

Ölüdeniz, bu arada dünyanın en popüler yamaç paraşütü uçuş noktalarından birisi. Ben genelde, oraya gittiğim zaman öğlen saatlerinde termik uçuşu yaparak 1-2 saat süren uçuşlarla keyfini çıkarıyorum :) Normalde uçuşlar, düz süzülüş ile yaklaşık 30 dakika sürüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.